Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneler 

blog-image

Tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler; kişinin tamamlayıcı sağlık poliçesini %100 kullanabileceği sağlık kurumlarını ifade eder. Sigorta şirketi ve SGK ile anlaşmalı hastanelere giden sigortalı, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 98. Maddesi gereğince fark ücreti ödemez. Fark ücretini özel hastaneye sigorta şirketi öder. Sigortalı da sadece 15 TL'lik katılım payı ücretini ödeyerek hastaneden ayrılabilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Anlaşmalı Hastane Ağı Nedir?

Öncelikle sigorta şirketleri için bir kurumun hastane olarak kabul görebilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış olması gerekir. Sadece ayakta tedavi hizmeti veren klinikler, fizik tedavi merkezleri, sağlık kulüpleri, bakım evleri, huzur evleri ve madde bağımlılığı ile mücadele eden uzman kurumlar bu tanımın dışında kalır. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler ağı; yukarıda bahsettiğimiz hastane tanımına uyan, SGK ile anlaşması bulunan ve sigorta şirketinin özel şartlarına uygun olarak sözleşme imzaladığı kurumların listesidir. Anlaşmalı özel hastane ise poliçenizde var olan teminatları kullanabileceğiniz yerdir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının geçtiği hastaneler listesi, poliçe satın almadan önce mutlaka incelenmelidir. Çünkü hizmet almak istediğiniz özel hastane ile tercih edeceğiniz sigorta şirketi anlaşmalı olmak zorundadır. Sigorta şirketi ile anlaşması olmayan özel hastaneye gitmeniz durumunda masrafları kendi cebinizden karşılarsınız.

Özel Sağlık Sigortası Hangi Hastanelerde Geçerli?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Geçen Hastaneler

Tamamlayıcı sağlık sigortası geçerli hastaneler listesi oldukça uzundur. Genel olarak tamamlayıcı sağlık sigortası geçen hastaneler; Medical Park, Medicana, Medipol ve Kolan Hastaneleri diyebiliriz. 

"Tamamlayıcı sağlık sigortası hangi hastanelerde geçerli?" sorunuzun cevabını, aşağıdaki sigorta şirketlerinin üstüne tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Ak, Bupa Acıbadem, Allianz, Anadolu, Axa, Demir, Doğa, Eureko, Groupama, HDI, Magdeburger, Mapfre, NN Hayat ve Emeklilik, Ray, Sompo, Türk NipponTürkiye ve Quick Sigorta

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıranlar özel hastanelerde ameliyat, yılda 10 kez muayene, tahlil ve tetkiklerden ücretsiz faydalanıyor! Avantajlı fiyatları görmek için

Özel Hastanede Sigorta Şirketinden Tedavi Talebinde Nasıl Bulunabilirim?

Tedavi talebinizin onaylanması için aşağıda maddeler halinde anlattığımız durumları dikkatlice okuyun. Aksi halde tedavi talebiniz reddedilebilir.

  1. Tamamlayıcı sağlık sigortanızı kullanarak tedavi talebinde bulunmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk iş, gitmek istediğiniz özel hastane ile sigorta şirketinizin anlaşmalı olup olmadığını kontrol etmektir. 
  2. Tedavi talep edeceğiniz hastalığın Genel Sağlık Sigortası kapsamında SUT kodu olmalıdır. Yani SGK kapsamında tedavi ücretleri karşılanan hastalıklar tamamlayıcı sağlık poliçesi kapsamındadır.
  3. Tedavi talep edeceğiniz hastalık poliçe başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkmış olmalıdır. Poliçe başlangıcından önce var olan hastalıklar veya rahatsızlıklar kapsam dahilinde değildir ve tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanmaz.
  4. Eğer hastalığınız veya rahatsızlığınız geçmişten gelmiyorsa, SUT kodu varsa ve sigorta şirketiniz ile anlaşmalı bir hastaneye gittiyseniz sadece TC Kimlik numaranızı hastane bankosundaki görevli kişiye söylemeniz yeterlidir. Hastanedeki görevli TC Kimlik numaranız ile sigorta şirketinden onay alır ve hiçbir ücret ödemeden tedavinizi olabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Hangi Sağlık Hizmetlerinden Yararlanabilirim?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının anlaşmalı hastanelerinde; yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatı kapsamında bulunan sağlık hizmetlerini belirlenen limitler dahilinde kullanabilirsiniz. Yani hastanede 24 saatten fazla yattığınız süre boyunca uygulanan tedavilerin masrafları ile ayakta yapılacak doktor muayenesi, teşhis ve görüntüleme işlemlerinden yararlanabilirsiniz.

Sağlık sigortalarını anlaşmalı hastaneleri ve fiyatlarına göre karşılaştırmak için teklif alın. Uzman danışmanlık hizmetimizden ücretsiz faydalanın!

Unutmayın; satın alacağınız tamamlayıcı sağlık sigortasında dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri poliçenin kullanılacağı anlaşmalı hastanelerdir. Sigorta şirketlerinin anlaşmalı hastaneler listesi incelenmeli, hizmet almak istediğiniz hastanelerin listedeki varlığı kontrol edilmelidir. 

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 26 Şubat 2018 Pazartesi

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın