Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

blog-image

Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyat masraflarından doktor muayenesine, laboratuvar işlemlerinden görüntüleme işlemlerine kadar tüm sağlık ihtiyaçlarını %100 karşılar. Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar, size sunduğu olanaklar nedir diye merak ediyorsanız; aşağıdaki formu doldurup tek bir ekranda tüm sigorta şirketlerinin kapsamını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Karşılar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası; yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatı kapsamında yer alan sağlık hizmetleri ile ilgili masrafları karşılar. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile yatarak veya ayakta tedavi olmanız durumunda  hastaneye sadece 15 TL'lik katılım payı ücreti ödersiniz. Geriye kalan tüm masrafları sigorta şirketiniz %100 karşılar.

Acil durumlarda ortaya çıkabilecek sağlık masraflarınızı tamamlayıcı sağlık sigortanız karşılasın, içiniz rahat olsun. Üstelik ayda sadece 250 TL'ye!

Yatarak Tedavi Teminatı Nedir, Neleri Kapsar?

24 saatten az olmamak şartı ile hastanede yatmayı gerektiren durumlarda, yatış ve tedavi masrafları ile birlikte acil durumlardaki harcamaları kapsayan teminattır. Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon, yoğun bakım, evde bakım, tıbbi malzeme, kemoterapi, diyaliz, suni uzuv ve ambulans gibi ihtiyaç duyabileceğiniz tüm sağlık hizmetlerini teminat kapsamına almaktadır.

Ayakta Tedavi Teminatı Nedir, Neleri Kapsar?

24 saati aşmayan ve hastanede yatmanızı gerektirmeyen durumlarda kullanılan teminattır. Doktor muayenesi, röntgen, mr, endoskopi, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemlerine ait giderler ayakta tedavi kapsamında karşılanır. 

Tamamlayicisaglik.com ile piyasadaki en uygun fiyatlı teklifleri bulabilir, %30’a varan indirimlerimizden faydalanarak karlı çıkabilirsiniz!

Tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerinin kapsamı hakkında detaylı bilgiye “Sigorta Şirketleri” sayfamızdan da inceleyebilirsiniz. Sigorta Şirketleri sayfamızdan teminat kapsamını inceleyebileceğiniz bazı şirketler şunlardır: 

Doğum Teminatı Nedir, Neleri Kapsar?

Doğum teminatı; yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatına ek olarak, ekstra prim ödenerek poliçe kapsamına dahil edilir. Gebelik ve doğuma ait masraflar bu teminat kapsamında karşılanır. Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki içeriklerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz. 

Ücretsiz Ek Teminatlar Nedir, Neleri Kapsar?

Sigorta şirketine göre farklılık gösteren ve tamamlayıcı sağlık poliçesinin standardını yükseltmek için sigortalılara sunulan ek sağlık hizmetleridir. Ek teminatları poliçeye eklemek için ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında; 7/24 tıbbi danışma hattı, online doktor, ambulans, check-up, diyetisyen, psikolog ve diş bakım paketi gibi size ek faydalar sağlayacak hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında check-up, diyetisyen, psikolog ve diş bakım paketi sunan sigorta şirketlerini tek ekranda karşılaştırın!

Kimler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırabilir?

0-80 yaş arası SGK'lı olan herkes tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmenin ön koşulu SGK'nın aktif olmasıdır. Eğer SGK'nız aktif değilse veya yoksa, genel sağlık sigortanızın primlerini dışarıdan kendiniz ödeyerek tamamlayıcı sağlık sigortası alabilirsiniz. Ek olarak;

  • SGK aktifliği olmayan ebeveynler 18 yaş altı çocukları için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir.
  • Özel sağlık sigortası olan kişiler tamamlayıcı sağlık sigortası da yaptırabilir.
  • T.C vatandaşı olmayan, yabancı uyruklu kişiler tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıramaz. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

TSS kapsamı hakkında sıkça sorulan soruları sizler için derledik.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ameliyatı Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyat giderlerini limitsiz olarak karşılar. Buradaki en önemli kriter, ameliyat olunması gereken hastalığın poliçe başlangıç tarihinden önce var olan bir hastalık ile ilgili olmamasıdır. Yanı sıra ameliyatın SGK kapsamında olması gereklidir; Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kodu olan bir hastalığın ameliyatı sigorta kapsamında yer alır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası MR'ı Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında MR da yer alır. İlgili hekimin gerekli görmesi ve hastalığı teşhis etmesi için MR talebinde bulunması durumunda ayakta tedavi teminatı kapsamında tamamlayıcı sağlık sigortası MR çekimini karşılayacaktır. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Endoskopiyi Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası endoskopi hizmetini karşılar. TSS yatarak tedavi sigortası kapsamında endoskopi ve kolonoskopi tetkikleri yer alır. Endoskopi genellikle poliçe başlangıç tarihinden 3 ay sonra yaptırılabilir.

TSS Fizik Tedaviyi Karşılar mı?

Tam kapsamlı sağlık sigortası kapsamında fizik tedavi yer almaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası fizik tedavi masraflarını sigortaya dahil eder bu sayede TSS ile anlaşması olan özel hastanelerde hiçbir ücret ödemeden fizik tedavi imkânı doğar.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Check-up Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası check-up hizmetini karşılamaz zira bu hizmet, sigortanın ana teminatları içinde yer almaz. Check-up teminatı, ücretsiz ek teminatlar içerisinde yılda 1 kereye mahsus olmak koşulu ile “hediye” olarak sunulur. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diyetisyeni Kapsar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası diyetisyen masraflarını poliçe kapsamında değerlendirmez. Bazı sigorta şirketleri, sigortalılarına diyetisyen muayenesi hediye eder. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Burun Ameliyatı Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası genel şartları göz önüne alınarak; konka hastalıkları ve nazal valv yetmezliği ile her türlü burun estetiği kapsam dışıdır. Burun estetiğini karşılayan özel sağlık sigortaları mevcuttur. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Psikolog Karşılar mı?

"Tamamlayıcı sağlık sigortası psikolog desteği sağlar mı?" sorusunu hemen yanıtını verelim: Tamamlayıcı sağlık sigortası psikolog masraflarını karşılamaz. Ancak bazı sigorta şirketleri poliçe kapsamına psikolojik danışmanlık hizmeti ek teminatını ekler. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Psikiyatri Desteği Sağlar mı?

Psikiyatri ve psikolojik bozuklukların muayenesi, nöropsikiyatrik testler, tetkik ve tedavilerin tamamı tamamlayıcı sigorta kapsamının dışında yer alır. Yanı sıra kişinin akli dengesinin yerinde olduğu ya da olmadığı zamanlarda kendine verdiği zararlar da kapsam dışıdır. 

Psikiyatri ve Psikolog Seansları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamına Alınabilir mi?

Tamamlayıcı sağlık sigortasında, poliçe kapsamı dışında kalan durumlardan biri psikiyatri ve psikolog seanslarıdır. Ek olarak; kişinin akli dengesinin yerinde olduğu ya da olmadığı durumlarda kendine verdiği zararlar sigorta kapsamında değildir. Alkollü araç kullanımı, alkol zehirlenmesi, eroin, morfin, uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelerin kullanımı sonrası oluşan yaralanmalar poliçe kapsamı dışındadır. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İşitme Testini Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında işitme testi masrafları karşılanmaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel Aşıları Karşılıyor mu?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında; çocukluk çağı aşıları ve diğer özel hiçbir aşı masrafı karşılanmamaktadır. Ancak özel sağlık sigortası kapsamında bazı aşıların masrafı karşılanır. Özel sağlık sigortası aşı kapsamı hakkında bilgi almak için teklif alabilir veya "Özel Sağlık Sigortası Aşı Kapsamı" başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Tamamlayıcı  Sağlık Sigortası İlaçları Karşılar mı, Reçeteli İlaç Alınabilir mi?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ilaç masraflarını karşılamaz. Doktorun reçete ettiği ilaçlar SGK kapsamında eczanelerden ücretsiz ya da fiyat farkıyla temin edilebilir. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Devlet Hastanesinde Geçerli midir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının devlet kurum ve kuruluşlarında geçerliliği yoktur. Tamamlayıcı sağlık sigortası özel hastanede SGK'dan geriye kalan fark ücretini direkt olarak hastaneye öder. Özetle tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları devlet hastanelerinde geçerli değildir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Alerji Testini Karşılar mı?

Genel olarak bakıldığında tamamlayıcı sağlık sigortası alerji testini karşılamaz. Ancak özel şartlar gereği bazı durumlarda alerji testleri de kapsama dahil edilebilir. Bu konu poliçenin özel şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel Muayenelerde Geçerli midir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası SGK anlaşmalı yerlerde geçerlidir, özel muayeneler kapsam dışıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortası haklarından yararlanabilmek için önce hastanenin ve ardından doktorun SGK ile anlaşmalı olması şartı aranır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Vitiligo Hastalığını Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası vitiligo hastalığını kapsama altına almaz. Diğer bir deyişle TSS kapsamında vitiligo hastalığından kaynaklanan tedaviler karşılanmaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Aşı Ücretlerini karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası aşı giderlerini sigorta kapsamına almaz. Çocukluk çağı aşıları ve yetişkin aşılarının masrafı özel sağlık sigortası kapsamında karşılanır.  

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hemoroid Ameliyatını Karşılar mı?

Basur olarak da bilinen hemoroid ameliyatının TSS kapsamında karşılanıp karşılanmaması, bazı hususlara bağlıdır. Eğer hastalık, tamamlayıcı sağlık sigortasının başlangıç tarihinden sonra oluştuysa, poliçede belirtilen limitler dahilinde masraflar sigorta tarafından karşılanır. Ancak önceden tetkikleri yapılan ve teşhisi konan bir hastalıksa, sigorta kapsamı altında değerlendirilmeyecektir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Biyopsiyi Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı kapsamında biyopsi masrafları ödenir. Biyopsi yaptırmadan önce mutlaka sigorta şirketinizden masraflarınızın karşılanıp karşılanmayacağına dair onay alın. Çünkü biyopsiye konu olan rahatsızlığınız poliçe başlangıç tarihi öncesine dayanıyorsa masraflarınız karşılanmayabilir.

Mesleki Hastalıklar ve İş Kazaları Poliçe Kapsamına Dahil midir?

Mesleki hastalıklar ve iş kazaları, tamamlayıcı sağlık sigortası başlangıç tarihinden sonra gerçekleşmesi halinde kapsam dahilindedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yurt Dışında Yapılan Tedavileri Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yurt dışında yaptırdığınız tedavileri karşılamaz. Aynen SGK'da olduğu gibi tamamlayıcı sağlık sigortası, sadece Türkiye sınırları içinde geçerlidir. Poliçe başlangıç tarihi itibariyle yurt içi tedavi masraflarınız tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamındadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK'nın karşılamadığı hiçbir masrafı poliçe kapsamına dahil etmez. "Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsamaz?" sorusunun cevabını detaylı bir şekilde buradan inceleyebilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 22 Aralık 2017 Cuma

Güncellenme Tarihi: 27 Mayıs 2024 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

İçindekiler

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Sağlık sigortası teklifi veya poliçesi okurken en çok karşılaşacağınız sağlık sigortası...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Yakın zamanda hamilelik planlıyor ve gebelik rutin kontrolleri ile doğum masraflarını ka...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın