Doğum Sigortası Nedir?

blog-image

Yakın zamanda hamilelik planlıyor ve gebelik rutin kontrolleri ile doğum masraflarını karşılayan bir sigorta arıyorsanız doğum sigortası tam size göre! Doğumu kapsayan özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını görmek için aşağıdaki soru formunu doldurarak hemen teklif alabilir, doğum sigortası sunan sigorta şirketlerini tek bir ekranda karşılaştırabilirsiniz. 

Doğum Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Doğum Sigortası Nedir?

Doğum sigortası; hamilelik rutin kontrollerini, hamilelik tahlil ve tetkiklerini, TORCH taramasını, NST ve ikili tarama testini, gebelik komplikasyonlarını, normal veya sezaryen doğuma ait masrafları karşılayan sağlık sigortası türüdür.

Hiperemezis, preeklampsi, düşük, düşük tehdidi, zorunlu kürtaj, doğum ve gebeliğin neden olduğu rahatsızlıklar,doğum öncesi ve sonrası oluşabilecek komplikasyonlar doğum sigortasının kapsamındadır.

Doğum Sigortası Nasıl Satın Alınır?

Doğum sigortası; doğum teminatlı özel sağlık sigortası veya doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası olacak şekilde satın alınır. Yani hamilelik ve doğum masraflarınızın karşılanması için doğum teminatının mutlaka poliçeye eklenmesi gerekmektedir.

Özel sağlık sigortası doğum teminatı veya tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı arasında farklılıklar vardır. En önemli fark ise doğum sigortası kullanabileceğiniz hastanelerin listesidir.

En iyi doğum sigortasını seçmek, doğum teminatlı sağlık sigortası fiyatları hakkında bilgi almak ve doğum için sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız;

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı; limitsiz doğum, yılda 10 adet gebelik rutin kontrolleri ve gebelik komplikasyonlarına ait masrafları güvence altına alır. Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri hakkında detaylı bilgi almak için “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi” başlıklı içeriğimizi okuyabilir veya aşağıdaki “Hemen teklif al” butonuna tıklayarak tüm sigorta şirketlerini tek bir ekranda fiyatları ile karşılaştırabilirsiniz.

SGK’lılar artık tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde doğum için fark ücreti ödemiyor! Gebelik ve doğum masraflarınızı özel veya tamamlayıcı seçenekleri ile sigortalayabilirsiniz. Fiyatları inceleyerek, size en uygun olanı seçebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatını; Medical Park Hastaneler Grubu, Medicana Hastanesi, Medipol Hastanesi, Medistate Hastanesi, Kolan Hastanesi, Türkiye Hastanesi ve diğer anlaşmalı özel hastaneler de kullanabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Doğum Paketi

Özel sağlık sigortası doğum paketi; limitsiz doğum sigortası ve limitli doğum sigortası seçenekleri sunar. Özel doğum sigortası kişiye göre düzenlenebildiği için doğum limiti, anlaşmalı hastaneler listesini kendiniz seçebilirsiniz. Özel sağlık sigortası doğum teminatını; Memorial Sağlık Grubu, Amerikan Hastanesi, Acıbadem Sağlık Grubu, Liv Hospital ve diğer anlaşmalı özel hastaneler de kullanabilirsiniz.

Hamileyken Doğum Sigortası (Bekleme Süresiz Doğum)

Özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı alabilmeniz için hamile olmamanız gerekmektedir. Eğer hamileyseniz ve doğum sigortası yaptırmak istiyorsanız “Hamilelik Sigortası” tercih etmeniz gerekmektedir. Hamileyken satın alabileceğiniz doğum sağlık sigortasını; Florence Nightingale Hastaneleri, Amerikan Hastanesi, Koç Üniversitesi Hastanesi ve bazı SGK anlaşmalı özel hastanelerde kullanabilirsiniz.

Hamile olmanız doğum sigortası yaptırmanıza engel değil! Size uygun doğum sigortasını seçmenize yardımcı olalım.

Doğum Sigortası Limitleri

Doğum paketli sağlık sigortası limitleri tercih edeceğiniz sigorta türüne göre farklılık gösterir. 

  • Özel sağlık sigortası doğum teminatı limiti; 5.000 TL'den 40.000 TL'ye kadar farklı seçenekler sunduğu gibi limitsiz doğum teminatı seçeneği de sunar. Tercih edeceğiniz limit, hem doğum hem de gebelik rutin kontrollerinin masrafı için kullanılan ortak bir limittir. Ek olarak; doğum teminatlı sağlık sigortası fiyatlarını etkileyen kriterlerden biri de tercih edeceğiniz limit tutarıdır.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı limitsizdir. Limitsiz doğum teminatına ek olarak gebelik boyunca 10 adet kadın doğum doktor muayenesi hakkı da verilir. Doktor muayenesi bağlı olarak istenen hamilelik rutin tetkikleri de limitsizdir.
  • Hamilelik sigortası kapsamında da doğum masrafları limitsiz karşılanır. Hamilelik boyunca yapılacak doktor muayenesi de 8 adet ile sınırlıdır.

Doğum Sigortası Bekleme Süresi

“Özel sağlık sigortası doğumdan ne kadar önce yapılmalı?” sorusu önemlidir. Sigorta şirketleri özel sağlık sigortası doğum paketleri için bekleme süresi uygular.

Özel sağlık sigortası ile doğum yapmak isteyen kadınlar; sigorta başlangıç tarihinden itibaren genellikle 12 ay süre ile hamile kalmamaları gerekmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı için bekleme süresi 1 ay ile 12 ay arası sigorta şirketine göre değişiklik gösterir. Doğum için uygulanan bekleme süresi prosedürü hakkında detaylı bilgiye “Doğum Sigortası Bekleme Süreleri” başlıklı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Doğum Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Neden Doğum Sigortasına İhtiyacımız Var?

Tıbbi enflasyon %100'ü aşmış durumda. Özel bir hastanede gebelik kontrolleri, tahlilleri ve doğum yapmanın maliyeti artık 50.000 TL'yi geçiyor. Bu durumda doğumu kapsayan özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortasına ek doğum paketi alarak sağlık harcamalarınızı sabitleyebilirsiniz. Doğum sigortası fiyatları için tıklayın!

Sezaryen Doğum Masrafları Doğum Sigortası Kapsamında mıdır?

Evet, sezaryen doğum masrafları sigorta şirketleri tarafından karşılanır. Özel sağlık sigortası doğum teminatında sezaryen doğum masrafları tercih edeceğiniz sigorta şirketinin belirlediği limit kadar karşılanacaktır. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise sezaryen doğum masrafları %100 ve limitsiz karşılanır.

Doğum Sigortası Bebek ile İlgili Masrafları Karşılar mı?

Doğum sonrası bebeğinizde bir komplikasyon oluşması veya kuvöze girmesi durumunda masrafların karşılanması için özel sağlık poliçesinde yenidoğan teminatı olmak zorundadır. Bebeğinizi olası risklere karşı güvence altına almak istiyorsanız yenidoğan teminatı mutlaka poliçeye eklenmelidir. 

Doğum Sigortası ile Yurt Dışında Doğum Yapılır mı?

Normal doğum, sezaryen doğum ve gebelik komplikasyonları için poliçede yatarak tedavi kapsamında yurtdışı teminatının seçilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca gebelik rutin kontrolleri ile ilgili giderlerin karşılanabilmesi için poliçede ayakta tedavi kapsamında yurtdışı teminatının seçilmiş olması gerekmektedir. Hamilelik ve doğum masrafları sigorta şirketi tarafından “yurtdışı sağlık kurumu limit ve katılım payı oranı” doğrultusunda karşılanır.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 19 Ekim 2017 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Sağlık sigortası teklifi veya poliçesi okurken en çok karşılaşacağınız sağlık sigortası...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Yakın zamanda hamilelik planlıyor ve gebelik rutin kontrolleri ile doğum masraflarını ka...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın