Sağlık Sigortası Yaptırmalı mıyım?

blog-image

Sağlık sigortası satın alırken yapılan hatalar sizi korkutabilir. Tahminimizce, sağlık sigortası yaptırmalı mıyım? diye sormanın sebebi bu korkudan gelmektedir. Hangi sağlık sigortasını alacağınıza karar verirken, size cazip gelecek teklifler ile karşılaşabilirsiniz. Bu cazip teklifler karşısında hata yapabileceğiniz noktaları önceden öğrenin ve bu hatalara düşmeyin! 

Bir sağlık sigortası planı ile gelecekte oluşabilecek tıbbi ödemelere karşı kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Fakat her sigorta şirketinin sağlık sigortası için bu durum geçerli değildir. Doğru fırça seçimi nasıl bir tablonun kaderini belirliyorsa, sizin de doğru sigorta planını seçmeniz moralinizi yükseltecektir.

Aşağıdaki rehberi okuyarak çıkarlarınızı koruma altına alabilir ve "sağlık sigortası yaptırmalı mıyım?" sorunuza kendi yanıtınızı verebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Sağlık Sigortası Yaptırmak Mantıklı mı?

İhtiyaçlarınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurarak tamamlayıcı sağlık sigortası veya özel sağlık sigortası yaptırırsanız, sağlık sigortası yaptırmanın ne kadar mantıklı olduğunu yaşayarak göreceksiniz. Maddi kaygı yaşamadan istediğiniz anda dilediğiniz hastaneye gidebilmek sağlık sigortasının sunduğu en büyük avantajdır. 

"Sağlık sigortası yaptırmak istiyorum." diyorsanız aşağıdaki 4 maddeye göz atmayı unutmayın. 

Sağlık Sigortası Teklifi Nasıl Değerlendirilir?

Sağlık sigortası yaptırmak isteyenler, güvenilir bir sigorta temsilcisi bularak işe başlamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü sigorta sektöründe ürün çeşitliliği fazladır ve size en uygun olanı ancak alanında uzman bir sigorta danışmanı ile bulabilirsiniz.

Sağlık sigortası teklifi; yatarak ve ayakta tedavi teminatının kapsamı, limitleri, anlaşmalı hastaneleri, özel şartları ve primi ile bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Değerlendirme sürecinde sigorta danışmanından da destek isteyebilir, anlayamadığınız her konu için açıklama yapmasını isteyebilirsiniz. Böylelikle sağlık sigortası teklifinizi bir bütün olarak değerlendirebilir, kendiniz için en doğru olan sağlık sigortasını almayı başarabilirsiniz.

Tüm Hastane Masrafları Sağlık Sigortası Tarafından Ödenir mi?

Sağlık sigortası primini düzenli ödeyerek tüm sağlık masraflarının sigorta şirketi tarafından karşılanacağını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bu tercih edeceğiniz sağlık sigortasının türü, kapsamı, limitleri ve özel şartlarına bağlı bir durumdur.

Sağlık sigortası satın alamaya karar verdiğinizde alanında uzman bir sigorta danışmanı ile ilerlemek, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılayacak poliçeye sahip olabilmeniz için önemlidir. Unutmayın; sağlık sigortası satın alırken en önemli kriter sizin ihtiyaçlarınızdır.

Örnek vermek gerekirse; Ayşe önümüzdeki yıl gebe kalmayı planlıyor diyelim. Eğer Ayşe gebelik planı hakkında sigorta temsilcisine bilgi verirse, alacağı tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine doğum teminatı ekletebilir. Sigorta poliçesinde belirtilen bekle süresini tamamladıktan sonra da gebelik ve doğum ile ilgili tüm masraflar poliçede belirtilen doğum paketi limiti ve ödeme yüzdeleri kapsamında karşılanır. Eğer Ayşe planlarından sigorta temsilcisine bahsetmeseydi, gebelik oluştuğunda masrafları teminat dışı bırakılacaktı.

Son olarak; kendinizi ve ailenizi tam olarak sağlık sigortası çatısı altında güvence altına almak istiyorsanız , sağlık durumlarınız ile ilgili doğru beyan vermeniz gerekir. Çünkü sağlık sigortası özel şartlarında teminat dışı kalan durumlar listesi vardır. Bu listede yer alan bir maddeye göre; poliçe başlangıç tarihinden önce var olan hastalıklar güvence altına alınmaz. Yani mevcut bir rahatsızlığınızın tedavi masrafları için sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız, sağlık sigortasından destek alamayacağınızı bilmelisiniz.

Düşük Primli Sağlık Sigortası Yaptırmak Mantıklı mı?

Düşük primli sağlık sigortasının muhtemelen teminat kapsamı ve limiti de düşüktür. Siz daha az prim ödeyerek paranızı cebinizde tuttuğunuzu sanırsınız fakat düşük primli sağlık sigortalarının kapsadığı teminatların da kısıtlı olduğunu unutmayın.

Mesela sadece yatarak tedavi teminatını kapsayan bir sigorta poliçesi satın aldınız. Düşük prim ücreti ödemek için ayakta tedavi teminatını reddetmiş olursunuz. Oysa ayakta tedavi teminatını da poliçenize ekleterek doktor muayenesi, ilaç, röntgen, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemlerine ait giderleri de sağlık sigortanızdan karşılayabilirsiniz.

Sizleri bilgilendirmek için yazdığımız bu yazıyı anlayarak okuduysanız artık bu tarz hatalara düşmeyeceksiniz demektir. Her sağlık sigortası planı almayı düşündüğünüzde bu 4 hatayı aklınıza getirin ve sağlık sigortası alırken hata yapmamaya özen gösterin.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 26 Ocak 2018 Cuma

Güncellenme Tarihi: 12 Şubat 2024 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın