Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Diş Sağlığı Tedavisi

blog-image

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK ile anlaşmalı hastanelerde kullanılabilen ve tedavi masraflarınızdan doğan fark ücretini sizin yerinize ödeyen sağlık sigortası türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında 2 ana teminat verilmektedir. Yatarak ve ayakta tedavi teminatı ile bir çok özel hastanede fark ücreti ödemeden tedavi olabilirsiniz. Ayrıca 2 ana teminata ek olarak sunulan bir çok sağlık hizmeti de tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası diş paketi de ücretsiz ek teminatlardan biridir.

Yazımızda "Tamamlayıcı sağlık sigortası dişi kapsar mı?" sorunuzun cevabını ve  tamamlayıcı sağlık sigortası diş tedavisi ile ilgili hangi masrafları teminat altına aldığını konuşacağız.

"Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsam Dışı Kalan Durumlar" başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Karşılıyor mu?

Ek teminatlar; sigorta şirketlerine göre değişiklik gösteren, poliçenize 2 ana teminat ile birlikte eklenen ek sağlık hizmetleridir. Herhangi bir ek prim ödemeden verilen ek teminatlar, sağlık poliçenizin standardını yükselten ve sağlığınız için ihtiyaç duyabileceğiniz uygulamalardır. Tamamlayıcı sağlık sigortası diş paketi uygulaması da sigorta şirketleri tarafından müşterilerine sunulan ek bir faydadır.

Herhangi bir ek prim ödemeden sağlık poliçenize eklenen diş paketini, sigorta şirketinizin diş için özel olarak anlaşmalı olduğu hastanelerde kullanabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında diş paketi veren sigorta şirketlerini aşağıdaki başlıkta okuyabilirsiniz. Her sigorta şirketinin sunduğu diş paketi farklılıklar gösterir ve kesinlikle sigorta şirketleri bazında standart bir uygulama değildir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Diş Paketi Sunan Sigorta Şirketleri

Allianz Sigorta Diş Bakım Paketi: Diş hekim muayenesi, diş taşı temizliği ve tek diş röntgen filmi 

Anadolu Sigorta Diş Paketi Kapsamı: Diş hekimi muayenesi, teşhis ve tedavi planlaması, peripikial / panaromik röntgen, diş taşı temizliği, dolgu, diş çekimi (20'lik diş hariç), fisur örtülmesi, vitalite kontrolü, oral hijyen eğitimi

Axa Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Diş Paketi Kapsamı: Diş hekimi muayenesi, diş taşı temizliği, tek diş röntgeni

Demir Hayat Sigorta Diş Paketi Kapsamı: Diş hekim muayenesi, diş taşı temizliği, diş röntgen filmi

Doğa Sigorta Diş Paketi Kapsamı: Dolgu sökümü, dolgu veya kanal tedavisi, yerel flour uygulaması, diş taşı temizliği, düşmüş kuron ve köprü simantasyonu, okluzal aşındırmalar, uzman diş hekimi muayenesi, diş röntgen filmi, lokal anestezi, oral hijyen eğitimi, teşhis ve tedavi planlaması, vitalite kontrolü, okluzyon düzeltilmesi, bite-wing radyografi

Eureko Sigorta Diş Paketi Kapsamı: Diş hekimi muayenesi, diş taşı temizliği, tek diş röntgeni

Mapfre Sigorta Diş Paketi Kapsamı: Diş hekim muayenesi, diş taşı temizliği, diş röntgen filmi

Ray Sigorta Diş Paketi Kapsamı: Dolgu sökümü, diş taşı temizliği, konsültasyon, oral hijyen eğitimi, uzman diş hekimi muayenesi ve tek diş için dolgu

Sompo Sigorta Diş Bakım Paketi: Diş hekim muayenesi, diş taşı temizliği, diş röntgen filmi

Türk Nippon Sigorta Diş Bakım Paketi: Diş hekim muayenesi, diş taşı temizliği, diş röntgen filmi

Quick Sigorta Diş Bakım Paketi: Diş hekim muayenesi, diş taşı temizliği, diş röntgen filmi, Lokal anestezi

Katılım Sigorta Diş Bakım Paketi: Diş hekim muayenesi, diş taşı temizliği, diş röntgen filmi

Magdeburger Sigorta Diş Bakım Paketi: Diş hekim muayenesi, diş taşı temizliği,dolgu(tek diş), dolgu sökümü(tek diş)

Türkiye Sigorta Diş Bakım Paketi: Diş röntgen filmi, diş taşı temizliği, vitalite kontrol, teşhis ve tedavi planlaması, oral hijyen eğitimi, 1 adet amalgam (siyah renkli veya gümüş dolgu) veya kompozit (diş rengi), dolgu, 1 Adet standart diş çekimi (20 lik diş hariç), fissür örtülmesi, diğer hizmetlerde de TDB (Türk Dişhekimleri Birliği) fiyat garantisi 
 

Genel olarak diş paketi kapsamında; diş röntgeni, diş taşı temizliği,  diş dolgusu ve diş hekimi muayenesi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Diş paketi içinde yer alan her bir işlem yıllık 1 adet ile sınırlıdır. Eğer kapsamlı bir diş paketi istiyorsanız Anadolu Sigorta veya Doğa Sigorta'dan tamamlayıcı sağlık sigortası alarak bu hizmetlerden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Diş bakım paketi içinde yer alan işlemlerden farklı bir tedavi yaptırmanız gerekirse, sigorta şirketinin diş için anlaşmalı olduğu hastanelerde Türk Diş Tabipler Birliği fiyatları üzerinden gerekli işlemleri yaptırabilirsiniz.

15 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamını ve diş bakım paketlerini tek ekranda karşılaştırın!

"Özel sağlık sigortası diş tedavisini karşılıyor mu?" sorunuzun cevabı için tıklayın

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Diş Paketi Neleri Kapsamaz?

Sağlık sigortalarının kapsamı oldukça geniş olduğundan, her türlü hastalık durumunda tedavi masraflarınızın karşılanacağını düşünüyor olabilirsiniz. Evet, doğru. Bir çok hastalığınız ile ilgili sigorta şirketinizden tedavi talep edebilirsiniz. Fakat her sigorta şirketinin özel şartlarında belirlediği teminat dışı kalan haller listesi vardır.

Hangi nedenle olursa olsun diş hekimleri ve çene cerrahlarınca yapılan muayene, tetkik, diş eti tedavisi ile çene tedavilerine ilişkin tüm giderler, her türlü ortodonti ameliyatları, diş teli, kanal tedavisi, diş implant teminat dışı haller arasındadır.

Ancak trafik kazası sonucu dişleriniz ile ilgili bir sıkıntı yaşadığınızda, diş ile ilgili tedavi talebinde bulunabilirsiniz. Çünkü tamamlayıcı sağlık poliçesi diş ile ilgili acil durumlarda tedavi masraflarını karşılamaktadır.

Estetik amaçlı diş uygulamaları, diş tedavisi olmadığı için SGK tarafından karşılanmaz. SGK tarafından karşılanmayan hiçbir tedavi tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında değerlendirilmemektedir.

Unutmayın; tamamlayıcı sağlık sigortası SGK'nın tedavisini karşıladığı hastalıkların masraflarından geriye kalan fark ücretini öder. SGK'nın karşılamadığı hiç bir hastalık ve buna bağlı olarak gelişen tedaviler tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına alınmaz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası sunan bir çok sigorta şirketi olduğu için, sunulan ek teminatlar da çeşitlilik göstermektedir. Hangi sigorta şirketini tercih etmeniz gerektiği konusunda kararsızlıklar yaşamanız oldukça doğaldır. Sitemizden 15 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortalarını, sunduğu ana teminatlar ve ek teminatlara göre karşılaştırabilirsiniz.

TSS Diş Paketi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Beyazlatmayı Karşılar mı?

Diş beyazlatma işlemi SGK kapsamında yer alan bir işlem olmadığından tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında da değildir.  

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Dahil mi?

Tamamlayıcı sağlık sigortası genel olarak diş ile ilgili tedavileri sigorta kapsamı altına almaz. Ancak TSS kapsamına bazı sigorta şirketleri diş bakım paketi ekler. Bu diş bakım paketi kapsamında bazı işlemleri yaptırabilirsiniz. İçeriğimizde yer alan "Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Diş Paketi Sunan Sigorta Şirketleri" başlığından diş teminatı kapsamı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İmplantı Karşılıyor mu?

Tamamlayıcı sağlık sigortası diş tedavisi kapsamında implant uygulaması yapılmaz. Diş tedavisini karşılayan özel sigorta vardır ve bazı işlemler sigorta teminatı altına alınabilir ancak genel olarak TSS'de implant tedavisi karşılanmaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kanal Tedavisini Karşılıyor mu?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kanal tedavisini karşılamaz. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Çekimini Karşılıyor mu?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, genel olarak diş ile ilgili sağlık giderlerini teminat kapsamında tutmaz bu gibi giderler teminat dışı hallerdendir. Sadece Anadolu Sigorta veya Türkiye Sigorta'dan TSS yaptıranlar yılda bir kere olmak üzere diş bakım paketi kapsamında diş çekimini ücretsiz yaptırabilirler. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Dolgusunu Karşılıyor mu?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında diş dolgusu yer almaz. Ancak TSS kapsamında yer alan diş bakım paketlerinde yılda bir defa dolgu yaptırma hakkı veren sigorta şirketleri vardır. 

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 7 Haziran 2018 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 8 Mart 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın