Sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri hakkında az da olsa fikir sahibi olabilirsiniz. Ancak en iyisinin hangisi olduğuna karar vermek zordur. En iyi sağlık sigortası şirketi; bütçenize aşmayan, sağlık ile ilgili beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı sorunsuz karşılayan firmadır.
En iyi sağlık sigortası şirketi konusunda araştırma yapıyorsanız yazımızı okumaya devam ederek aklınızdaki soruların cevabını bulabilirsiniz.
Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!
Türkiye'deki Sağlık Sigortası Şirketlerinin Listesi
Aşağıda sıraladığımız sağlık sigortası şirketleri, hem özel sağlık sigortası hem tamamlayıcı sağlık sigortası sunan firmalardır. Sigorta şirketlerinin üstüne tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yapan Sigorta Şirketleri | ||
---|---|---|
Allianz Sigorta | Anadolu Sigorta | Axa Sigorta |
Demir Hayat Sigorta | Doğa Sigorta | Ak Sigorta |
Eureko Sigorta | Groupama Sigorta | Türkiye Sigorta |
Bupa Acıbadem Sigorta | Mapfre Sigorta | NN Hayat Sigortası |
Ray Sigorta | Sompo Sigorta | Türk Nippon Sigorta |
Katılım Sağlık | Magdeburger Sigorta | Quick Sigorta |
Özel Sağlık Sigortası Yapan Sigorta Şirketleri | ||
---|---|---|
Allianz Sigorta | Anadolu Sigorta | Axa Sigorta |
Demir Hayat Sigorta | Acıbadem Sigorta | Groupama Sigorta |
Türkiye Sigorta | Mapfre Sigorta | Ray Sigorta |
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
Şimdi gelin en iyi sağlık sigortası şirketi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine birlikte göz atalım.
En iyi sağlık sigortası şirketi hangisi? Seçerken nelere dikkat etmelisiniz?
Sağlık sigortası hakkında yorumlar okumak veya yakın çevrenizden tavsiye almak sizde bir fikir oluşturabilir. Ancak en iyi sağlık sigortası şirketini bulabilmek için alanında uzmanlaşmış bir acente ile çalışmak her zaman daha doğru bir karar olacaktır.
Sigorta danışmanınız ile birlikte aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurarak sizin için en uygun sağlık sigortası şirketini bulabilirsiniz.
Hasar Ödeme Oranı
Hasar ödeme oranı; sigorta şirketlerinin sigortalılarına karşı maddi yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğinin göstergesidir. Sigortacının, sigortalının bir kaza veya hastalık geçirmesi durumunda poliçe genel ve özel şartları kapsamında maliyetleri üstlenmesi ve zamanında hastaneye ödeme yapması gerekir. Sigortalının da aynı şekilde genel ve özel şartlara bağlı kalarak tedavi masraflarının ödenmesi için sigorta şirketinden provizyon alması gerekmektedir.
Sağlık sigortası şirketi tercihi yapmadan önce, sigorta danışmanınıza hasar ödeme oranı yüksek olan sigorta şirketlerini sorabilirsiniz. Çünkü hasar ödeme oranı, sağlık sigortası poliçesini en verimli şekilde kullanabilmeniz için önemli bir kriterdir.
Bizim size tavsiyemiz; en ucuz sigorta şirketini tercih etmemenizdir. En ucuz sigorta şirketini tercih ederek kendinizi karlı çıkmış sanabilirsiniz ancak yüksek maliyetli bir hastalık geçirdiğinizde hasarınız ödenmezse büyük hayal kırıklığı yaşarsınız. Mutlaka sigorta şirketlerinin hasar ödeme oranlarını ve prosedürlerini karşılaştırın.
Hasar-Prim Oranı
Hasar-Prim Oranı; sigorta şirketinin sigortalıdan kazandığı prim ile sigortalıya bir yıl boyunca hasarından dolayı ödediği tazminatın orantısı alınarak hesaplanır. Hesaplanan bu orana göre sigorta şirketinin sigortalılarına bir yıl içinde ne kadar tazminat ödediğinin yüzdesi belirlenir.
Hasar Ödeme Prosedürleri
Hasar ödeme prosedürleri her sağlık sigortası şirketine göre değişiklik gösterir. Tercih edeceğiniz sağlık sigortası şirketine göre hasar talebi ve hasar ödeme süreci farklıdır.
Sağlık Sigortası şirketlerinin hasar ödeme prosedürlerini incelerken en zahmetsiz olanı tercih etme konusuna dikkat etmelisiniz. Unutmayın; hasar ödeme şartları ne kadar azsa ve sigorta şirketinin provizyon işlemleri ne kadar hızlı çalışıyorsa, sizin harcayacağınız zaman ve efor da o kadar az olacaktır.
Hasar Talebine Geri Dönüş Süresi
Sağlık sigortası şirketinin anlaşmalı hastanelerinden birine gittiğinizde, hastanedeki banko görevlisi sigorta şirketinden provizyon onayı isteyecektir. Eğer sigorta şirketi provizyon işlemleri için çok zaman harcıyorsa ve hemen onay vermiyorsa bu durum size zaman kaybettirir.
Provizyon işlemlerini hızlı yapan ve sağlıklı kararlar veren sigorta şirketi tercihi yapmanız önemlidir. Sigorta aracı kurumunuz ile iletişime geçerek, provizyon işlemlerinde sıkıntı yaşamadan onay alabileceğiniz sigorta şirketi tavsiyesi isteyebilirsiniz.
Anlaşmalı Hastaneler
Sağlık sigortası şirketlerinin anlaşmalı olduğu özel hastaneler vardır. Sağlık sigortası poliçesi ile ücretsiz sağlık hizmeti almak istiyorsanız, anlaşmalı hastanelerden birine gitmek zorundasınız.
Özel sağlık veya tamamlayıcı sağlık sigortanızı hiçbir ücret ödemeden özel hastanelerde kullanabilmeniz için anlaşmalı hastaneler listesni kontrol edin. Güncel anlaşmalı hastaneler listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Unutmayın; en iyi sağlık sigortası şirketi, anlaşmalı hastaneler listesinde birçok seçeneği bulundurandır.
İş Hacmi
İş hacmi; sigorta şirketi tarafından satılan toplam poliçe adedini ve toplanan primi gösterir. Yüksek iş hacmine sahip olan bir sağlık sigortası şirketi güvenilirdir ve piyasada da yeri büyüktür. Çünkü yüksek iş hacmi, güvenilirliğin de yüksek olduğunu gösterir.
Sağlık sigortası şirketi tercihi yapmadan önce; sağlık sigortası yapan şirketler hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri hakkında bilgiye Sigorta Şirketleri rehberinden ulaşabilirsiniz.
Ürün Çeşitliliği
Özel sağlık sigortası, seçilen teminat kapsamı,limit ve katılım payı oranı doğrultusunda çeşitlilik gösteren bir üründür. Yani özel sağlık sigortası poliçesi kişinin tercihlerine göre düzenlenebilir.
Sağlık sigortası şirketlerinde ürün çeşitliliğinin var olması, sağlık sigortası poliçesine ödeyeceğiniz primi de seçme şansı tanır. Böylelikle hem ihtiyacınıza uygun teminat kapsamını belirleyebilir hem de bütçenizi zorlamadan sağlık sigortası poliçesine sahip olabilirsiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortasında ise özel sağlık sigortası kadar çeşitli ürün seçeneği yoktur. Sadece 2 sağlık sigortası poliçesi mevcuttur. Sadece yatarak tedavi teminatlı bir sağlık sigortası poliçesi alabileceğiniz gibi ayakta tedavi teminatı da içeren bir poliçe satın alabilirsiniz.
Ürün çeşitliliği sayesinde ihtiyaçlarınıza ve bütçenize göre en iyi sağlık sigortası şirketini kolayca bulabilirsiniz.
En İyi Sağlık Sigortası Acenteleri
Sağlık sigortası acenteleri veya brokerler, sağlık sigortası poliçelerini kişilere ulaştıran aracı kurumlardır. Bir acente sigorta şirketini temsil ederken, bir broker birden fazla sigorta şirketiyle çalışır ve sigorta şirketleri karşısında müşterisini temsil eder.
Kimse bin bir emekle kazanılan parayı yanlış sigorta şirketinden sağlık sigortası alarak harcamayı istemez. Ancak alanında uzmanlaşmış bir sigorta aracı kurumu ile çalışmak, paranızı en iyi şekilde değerlendirmeniz için önemli bir tercihtir.En iyi sağlık sigortası şirketi arayışı içindeyken, sigorta aracı kurumunuz size tarafsız bir şekilde tavsiyede bulunacaktır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası şirketleri arasında tercih yapmak sandığınız kadar zor bir iş değil!
Sağlık sigortası tekliflerinizi inceledikten sonra sigorta danışmanlarımız sizi arayacaktır. Aklınıza takılan tüm soruları, alanında uzman sigorta danışmanlarımıza iletebilirsiniz.
Sağlık Sigortası Şirketleri Nasıl Değerlendirilmelidir?
En uygun, en ucuz ve en güvenilir sağlık sigortası şirketlerini araştırırken karar vermenize yardımcı olacak 7 maddeyi sizler için hazırladık. Böylelikle "en iyi sağlık sigortası hangisi?" sorusunun da cevabını kolaylıkla bulmuş olacaksınız.
Teminat kapsamını inceleyin.
Yatarak tedavi ve ayakta tedavi sağlık poliçenizde olması gereken ana teminatlardır. Her sigorta şirketi bu ana teminatların yanında ücretli ya da ücretsiz bazı ek teminatlar sunar.
Örnek vermek gerekirse; tedavi öncesi/sonrası hizmetler, ambulans hizmetleri, doğum teminatı, günlük bakım tedavileri, 7/24 tıbbi destek, check-up gibi diğer hizmetler sıralanabilir. Sağlık sigortanızı satın alırken, ihtiyaçlarınızı karşılayan ve en kapsamlı teminatları sunan planı seçmeye dikkat edin.
İhtiyaçlarınıza göre limit, bütçenize göre katılım payı oranı belirleyin.
Çoğu özel sağlık sigortasında limit ve katılım payı oranı vardır. Tedavileriniz için belirlenmiş olan teminat limitleri, 1 yıl boyunca hastane giderleriniz için toplamda yapılacak ödeme miktarını belirtir. Belirlenen limiti aşan hastane masrafları sigortalı tarafından ödenir.
Özel sağlık sigortalarında farklı oranlarda katılım payı belirlenebilir. Örneğin, sigortanızda %20 katılım payı oranınız olması durumunda, hastane masrafınızın %20'sini siz, %80'ini de sigorta şirketiniz karşılar. Satın almayı planladığınız özel sağlık sigortasının katılım payı oranının olabildiğince düşük olması, cebinizden çıkacak paranın da düşük olması anlamına gelir. Bu nedenle, katılım payı düşük olan özel sağlık sigortalarını seçmenizde fayda olacaktır.
Tamamlayıcı sağlık sigortalarında katılım payı yoktur. Yatarak tedavilerin tamamını karşılarken, ayakta tedaviler yılda 3, 6, 8, 10 adet veya limitsiz doktor muayenesi ile sınırlı tutulur.
Sigorta şirketlerinin uyguladığı bekleme sürelerini karşılaştırın.
Sağlık sigortası kapsamında bazı hastalıklar ancak birkaç aylık bekleme süresinden sonra teminat altına alınacaktır. Bekleme süresi, istisnasız tüm sağlık poliçelerinde bulunur. Tek fark bu bekleme süresinin 3 ay ile 12 ay arası değişkenlik göstermesidir.
Hasarsızlık indirimi veren sigorta şirketini tercih edin.
Eğer bir önceki yıl hiçbir hasar talebinde bulunmadıysanız tüm sigorta şirketleri sizi ödüllendirir. Bu ödüle “Hasarsızlık İndirimi” denir ve hasarsız geçen her yıl indirim oranınız da artar. Bu oran her sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilir.
Hasar ödeme oranlarına dikkat edin.
Bu oran, toplam hasar taleplerine karşı sigorta şirketinin ödediği hasar miktarını belirtir. Oran ne kadar yüksekse hasar talebinizin yerine getirilme ihtimali de o kadar yüksektir.
Sağlık sigortası primlerini karşılaştırın.
Söylememize gerek bile yok ama alacağınız sigortanın primi de ayrıca düşünmeniz gereken ve en az diğerleri kadar önemli olan bir unsurdur. Sağlık sigortanız için ödediğiniz prim, size sunduğu özelliklerle doğru orantılı olmalıdır.
Sigorta Şirketleri | Toplam Prim (TL) | Sigortalı Adeti |
---|---|---|
Allianz Sigorta | 128.743.969 | 228.135 |
Axa Sigorta | 111.376.180 | 176.268 |
Anadolu Sigorta | 87.439.714 | 187.417 |
Mapfre Sigorta | 28.382.143 | 43.339 |
Türk Nippon Sigorta | 24.158.563 | 30.787 |
Acıbadem Sigorta | 18.126.201 | 25.365 |
Ray Sigorta | 14.336.209 | 23.142 |
Groupama Sigorta | 13.571.286 | 17.978 |
Doğa Sigorta | 11.964.329 | 23.260 |
Sigorta Şirketleri | Toplam Prim (TL) | Sigortalı Adeti |
---|---|---|
Allianz Sigorta | 2.054.658.715 | 779.465 |
Acıbadem Sigorta | 1.111.701.316 | 509.696 |
Anadolu Sigorta | 611.929.695 | 252.645 |
Mapfre Sigorta | 522.629.132 | 229.715 |
Ak Sigorta | 195.130.988 | 82.392 |
Groupama Sigorta | 132.147.053 | 40.060 |
Axa Sigorta | 131.780.811 | 56.528 |
Eureko Sigorta | 130.607.284 | 64.238 |
Sigorta Şirketleri | 2018 Hasar-Prim Oranı (%) |
---|---|
Eureko Sigorta | 91,6 |
Anadolu Sigorta | 89,3 |
Acıbadem Sigorta | 85,3 |
Mapfre Sigorta | 84,0 |
Demir Hayat Sigorta | 78,5 |
Groupama Sigorta | 77,6 |
Allianz Sigorta | 76,4 |
Axa Sigorta | 67,9 |
Doğa Sigorta | 28,1 |
Sompo Sigorta | 20,5 |
Türk Nippon Sigorta | 16,2 |
Sigorta Şirketi | Toplam Prim (TL) | Sigortalı Adeti |
---|---|---|
Allianz Sigorta | 57.771.842 | 254.995 |
Axa Sigorta | 42.227.760 | 194.175 |
Mapfre Sigorta | 21.910.195 | 62.538 |
Anadolu Sigorta | 20.782.146 | 185.545 |
Acıbadem Sigorta | 9.744.502 | 18.979 |
Türk Nippon Sigorta | 6.148.334 | 2.330 |
Groupama Sigorta | 5.519.696 | 19.058 |
Doğa Sigorta | 5.463.833 | 10.490 |
Sigorta Şirketi | Toplam Prim (TL) | Sigortalı Adeti |
---|---|---|
Acıbadem Sigorta | 813.425.083 | 537.322 |
Allianz Sigorta | 720.133.167 | 827.116 |
Anadolu Sigorta | 234.089.482 | 247.470 |
Mapfre Sigorta | 179.212.055 | 235.537 |
Ak Sigorta | 103.254.241 | 41.884 |
Axa Sigorta | 61.686.976 | 53.268 |
Groupama Sigorta | 47.806.206 | 39.158 |
Eureko Sigorta | 25.553.450 | 22.657 |
Sigorta Şirketleri | Toplam Üretim (TL) | Pazar Payı % |
---|---|---|
Acıbadem Sigorta | 823.910.531 | 31,0% |
Allianz Sigorta | 782.195.754 | 29,4% |
Anadolu Sigorta | 257.512.396 | 9,7% |
Mapfre Sigorta | 202.330.936 | 7,6% |
Ak Sigorta | 127.053.272 | 4,8% |
Axa Sigorta | 106.609.936 | 4,0% |
Groupama Sigorta | 60.186.216 | 2,3% |
Eureko Sigorta | 31.782.626 | 1,2% |
Toplam Sağlık 2018 yılı | Pazar Payı % |
---|---|
Allianz Sigorta | 35% |
Acıbadem Sigorta | 18% |
Anadolu Sigorta | 11% |
Mapfre Sigorta | 9% |
Ak Sigorta | 4% |
Axa Sigorta | 4% |
Groupama Sigorta | 3% |
Eureko Sigorta | 2% |
Sompo Sigorta | 2% |
Sağlıkla kalın.