Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? Neleri Kapsar?

blog-image

Yabancı bir ülkeyi ziyaret etmek, birçok kişi için heyecan verici bir deneyim olsa da bazı kişiler için stresli bir deneyim olabilir. Çünkü yurtdışı seyahatleri; bilinmeyen bir yolculuk ile rahatlık alanlarını terk etme, kültürel farklılıklar, para birimi, konaklama, ulaşım ve genel olarak yaşam gibi daha önce deneyimlediğiniz şeylere pek benzemeyen durumları içerir.

Nerede olursanız olun veya heyecan düzeyiniz ne olursa olsun, yurt dışındayken sizi koruyacak bir seyahat sağlık sigortası planına sahip olmak önemlidir. Çünkü yurtdışındayken öngörülemeyen hastalıklar ve kazalar olabilir. Daha da kötüsü, tedavi sonucu ortaya çıkan faturalar sizi daha zor bir durumda bırakabilir.

Seyahat sağlık sigortası hakkında bilmeniz gereken her şeyi sayfamızda bulabilirsiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Seyahat sağlık sigortası; yurt içi ve yurt dışı seyahat edenlerin sağlık ile ilgili risklerine karşı güvence oluşturan bir sigorta türüdür. Seyahat eden sigortalının, seyahat süresi içinde kaza geçirmesi veya hastalanması durumunda poliçede belirtilen teminat kapsamı ve limiti doğrultusunda masrafları karşılanır.

Seyahat Sağlık Sigortasından Kimler Yararlanabilir?

Seyahat sağlık sigortasından; uluslararası tatilciler, yurt dışından gelenler, gemi yolculuğuna, safariye veya rehberli turlara giden katılımcılar, uluslararası iş seyahatine gitmek zorunda olanlar ve yurt dışında okuyan öğrenciler gibi birçok kişi faydalanabilir. Bu anlamda farklı ülkelerde eğitim alacak bireylerin öğrenci sağlık sigortası diğer adı ile erasmus sağlık sigortası yaptırması gerekecektir. 

Schengen sağlık sigortasından 0-80 yaş aralığındaki herkes,Tüm Dünya seyahat sigortasından 0-75 yaş aralığındaki kişiler yararlanabilir.

Seyahat Sağlık Sigortasının Avantajları Nedir?

Seyahat sağlık sigortası, özellikle sık yurt dışında çıkan insanların gönül rahatlığıyla yolculuk etmesini sağlar. Diğer ülkelerdeki sağlık sistemleri farklı olabileceğinden yaşanabilecek herhangi bir sorunda çeşitli bürokratik engellerle karşılaşmanız mümkündür. Ancak seyahat sağlık sigortası ile olası risklere karşı güvence altında olursunuz. 

Hastalık ve kaza gibi anlarda ailenizden birinin yanınızda olmasını isteyebilirsiniz. Bazı sigorta şirketleri aile yakınlarını da bu teminat altına alabilmektedir. Seyahat sırasında yaşadığınız bir problem nedeniyle uçak biletiniz dahi yanabilir, seyahat tarihinizin değişmesi gerekebilir ya da aile fertlerinin konaklama masrafları gözünüzü korkutabilir. Fakat seyahat sağlık sigortası ile bu ek giderlerden kurtulabilir ve rahat bir nefes alabilirsiniz. Bu anlamda sağladığı avantajlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • 30 bin euro'ya kadar teminat
  • Bagaj kaybı ya da hasar ödemesi
  • Sağlık danışmanlığı
  • Hastalık ve yaralanma anında tam koruma
  • Kişiye ait belgelerin kaybolması halinde asistanlık hizmeti
  • Acil yardım hattı
  • Salgın hastalık teminatı
  • Ayakta ve yatarak tedavi masrafları
  • Acil diş hizmeti

Seyahat Sağlık Sigortası Ne Zaman Yapılmalıdır?

Yurtdışında hastalıklar veya yaralanmalar, yolcular için ciddi mali yükler oluşturabilir. Yolcuların, yurtiçi sağlık sigortası kapsamında olup olmadıklarına bakılmaksızın, seyahate çıkmadan önce yurtdışı seyahat sağlık sigortası satın alması gerekmektedir. Böylelikle yurtdışında tedavi olmaları durumunda maliyetleri önemli ölçüde düşürebilirler.

Seyahat Sağlık Sigortası 92 Gün Kuralı Nedir?

Yurtdışı Sigorta yalnızca 92 gün geçerlidir. Yurt dışına seyahat ettiğinizde Türkiye'ye giriş çıkış yapmadan en fazla 92 gün boyunca sağlık sigortasından yararlanmak mümkündür. 92 günün aşılması durumunda ise sigorta geçeriz kalacaktır.

Eğer kişinin 92 günden daha fazla bir seyahat planı söz konusu ise bu durumda ülkeye giriş yaptıktan sonra yeni bir yurtdışı sigortası yaptırması gereklidir bu sayede yurt dışında sağlık bakımından güvence altına olmaya devam eder. 

Bir başka seçenek de yıllık sigorta yaptırmaktır. Eğer bir giriş çıkış olmayacaksa ve 92 günden uzun bir seyahat planlanıyorsa yıllık olarak geçerli olan sağlık sigortalarından birinin yaptırılması daha uygun olacaktır.

Seyahat Sağlık Sigortası Ne Zaman Başlar ve Biter?

Seyahat sağlık sigortası seyahatin başlangıcı yani pasaport ile yurtdışına çıkış yapıldığı tespit edildiği an başlar. Yine aynı şekilde geri dönüş pasaport ile tespit edildiği an da geçerlilik süresi dolmuş olur.

Peki, seyahat sağlık sigortası nasıl alınır? Yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz. 

Vize İçin Seyahat Sağlık Sigortası Nereden Alınır?

Yurtdışı seyahat sigortası dünyanın birçok yerinde seyahat etmek için zorunlu olmasa da, yaptığınız her seyahat için poliçe satın almanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü seyahat sigortası çok uygun fiyatlı, satın alması kolay ve en çok ihtiyacınız olduğunda paha biçilmez bulacağınız pek çok faydaya sahiptir.

Seyahatinizi riske atmamak adına en iyi seyahat sağlık sigortasını tamamlayicisaglik.com'dan alabilirsiniz. Yanı sıra Özel Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret etmenizi öneririz.

Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Seyahatlerinizde başınıza gelmesini istemediğiniz risklere yönelik teminat oluşturan seyahat sağlık sigortanız sayesinde güvenle yola çıkarabilirsiniz. Bunun için isterseniz sigorta şirketlerinden sizin adınıza teklifleri çalışabilir; teklifleri teminat kapsamı ve yurtdışı seyahat sigortası fiyatlarına göre hızlıca karşılaştırmanıza yardımcı olabiliriz. Bizimle iletişime geçtiğinizde adınıza teklif çalışmamız için seyahat edeceğiniz ülkeyi, gidiş-dönüş tarihlerinizi, TC numaranızı ve cep telefonunuzu paylaşmanız yeterli olacaktır. Birden fazla ülkeye yolculukta bulunmayı planlıyorsanız sigorta danışmanlarımıza bu bilgiyi mutlaka vermelisiniz.

Yurt Dışına Çıkarken Seyahat Sigortası Zorunlu Mu?

Seyahat sigortası yükümlülükleri gidilecek ülkeye göre değişkenlik göstermektedir. Bazı ülkeler başvurularda vize için yurtdışı seyahat sigortası isterken bazı ülkeler yurtdışı sağlık sigortasını zorunlu tutmaz. Avrupa Schengen üye devletleri tüm ziyaretçilerinden Schengen sağlık sigortası istemektedir.

Kaç Çeşit Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Var?

Türkiye'de toplam 2 türde yurt dışı sağlık sigortasından bahsetmek mümkündür. Bunlar;

  • Schengen Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen bölgesi şartlarını karşılayan bir sigorta ürünüdür. Schengen bölgesinde yer alan bir yere seyahat edilecekse bu sigorta yaptırılmalıdır.
  • Genel Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası: Yalnızca Schengen bölgesini değil bu bölgenin dışında kalan ülkeleri kapsayan bir sigorta ürünüdür. Örneğin Amerika seyahati planlanıyorsa bu durumda Genel Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası yaptırılmalıdır.

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Yurt dışı sağlık sigortası Türkiye'de ikamet eden kişiler tarafından alınabilir. Poliçe sahibi, belirli bölgeleri seçerek sigortanın süresini belirler. Sigorta süresi boyunca da teminat kapsamında herhangi bir değişiklik yapılmaz.

Vize sigortası kapsamına alınan bölgelerden ilki Schengen ülkeleridir. Schengen seyahat sigortası ülkeleri; Bulgaristan, Almanya, Fransa, Danimarka, Norveç, İsviçre ve daha birçok Avrupa ülkesini içinde bulundurur. Sigorta kapsamına alınan ikinci bölge Tüm Dünya ülkeleridir. Tüm Dünya seyahat sigortası ülkeleri kapsamında; Afganistan, Küba, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, İran, Suriye, Sudan, Kuzey Kore veya Kırım Bölgesi hariç tutulmuştur.

İnsanlar seyahat ettikleri veya seyahat edecekleri ülkeleri dikkate alarak vize için seyahat sağlık sigortası oluşturabilirler. Sigortanın şartları ve süresi pasaportun geçerliliğine göre belirlenir. Kapsam dahilinde olmayan bir ülkeye seyahat ediyorsanız, sigorta geçerliliğini yitirir.

Zorunlu Seyahat Sigortası Neleri Kapsar?

Seyahat sağlık sigortası paketlerinin içeriği değişebilir. Farklı sigorta şirketleri, farklı ihtiyaçlara uygun seçenekler sunmaktadır. Ancak genel olarak tıbbi bilgilendirme ve konsültasyon hizmetleri, ayakta ve yatarak tedavi, sigortalıların tıbbi nedenlerle ulaşım ve seyahatleri, sigortalının ölümü durumunda tıbbi koşullara göre transferler standart poliçelerde yer almakta ve teminat altına alınmıştır.

Seyahatin iptali, bagaj kaybı, rezarvasyon iptali, refakatçi ulaşımı, refakatçi bir akrabanın yaşam masrafları, kişisel eşyalarının değiştirilmesi, gerekli ilaçların gönderilmesi, refakatsiz çocukların dönüşü, tedaviden sonra eve dönüş gibi birçok ek teminat poliçeye eklenebilir. Böylelikle sigortalı herhangi bir sorun çıkması durumunda kendisinin, işinin ve bagajının güvenliğinden emin olabilmektedir. Tam koruma sağlayan kapsamlı paketlere ek olarak, standart paketler de acil durumlarda son derece yararlı ve yardımcıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası Covid-19'u Kapsar mı?

Covid-19 teminatını ek prim yoluyla seyahat sağlık sigortası poliçenize dahil edebilirsiniz. Böylelikle seyahatiniz boyunca kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Özellikle ülke sınırlarının dışına çıktığınız anda önem kazanmaya başlayan ek teminatlar ile covid-19 dahil tüm pandemik hastalıklar için güvence verilmektedir. Böyle bir durumda sigortalı kişi, nakil aracıyla en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılmakta ve tedavi altına alınmaktadır.

Seyahat Sağlık Sigortası Teminatları Nedir?

Seyahat sağlık sigortası teminatları farklı paketlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. İhtiyacınıza göre çeşitli ek teminatlar poliçeye dahil edilmektedir. Özel bir sigorta türü olan seyahat sigortası, yolculuk esnasında yaşanan bir kaza halinde devreye girer. Ancak önceden var olan bir durumdan kaynaklı olarak ortaya çıkan hastalıklar bu sigorta kapsamında yer almaz. Seyahat sağlık sigortası teminatları aşağıdaki gibidir.

  • Bavulun kaybolması ya da çalınması
  • Tıbbi tedavi 
  • Sigortalının cenazesinin nakli
  • Tıbbi danışmanlık
  • Taburcu olduktan sonra sigortalı kişinin nakli
  • Acil mesajların iletilmesi

Tüm bunların haricinde; savaş durumlarında ortaya çıkan hasarlar, herhangi bir doğal afetten zarar görme, bilinçli olarak kendini tehlikeye maruz bırakma, terör hareketleri, uyuşturucu kullanımı ile meydana gelen patolojik durumlar, intihar, spor sonucu yaşanan rahatsızlıklar, suda boğulma ve psikolojik hastalıklar bu kapsamın dışında tutulmaktadır.

Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmak Neden Önemli?

Yurtdışı seyahatleri oldukça belirsiz ve sürprizlerle dolu olabilir. İklim değişikliği ve işin içine giren yorgunlukla birlikte, yolcunun hastalanma riski yüksektir. Seyahat Sigortası, seyahatleri sırasında beklenmedik bir şekilde hastalanan veya bir kaza ile karşılaşan yolculara gerekli olan tüm imkanları sağlar. Bu sebeple belirsizliklerle dolu bir yolculuğa seyahat sağlık sigortasıyla çıkmak alınabilecek en iyi önlemlerden birdir.

Seyahat Sağlık Sigortası Yapan Sigorta Şirketleri Nelerdir? 

Seyahat sağlık sigortanızı tüm tatillerinizde, eğitim süreçlerinizde ve iş seyahatlerinizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Olası risklere karşı korumakla beraber konforunuzdan ödün verdirmeyen bu sistem sayesinde çözüm yollarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Seyahat sigortası teminat paketlerini inceleyebileceğiniz sigorta şirketleri aşağıdaki gibidir.

  • Anadolu Sigorta
  • Allianz Seyahat Sağlık Sigortası
  • Quick Sigorta
  • Doğa Sigorta
  • HDI Seyahat Sağlık Sigortası
  • Generali Sigorta
  • Gulf Sigorta
  • Ankara Sigorta
  • Eureko Sigorta
  • Sompo Sigorta
  • Aksigorta Seyahat Sağlık Sigortası
  • BupaAcıbadem Sigorta
  • Axa Sigorta Seyahat Sağlık Sigortası
  • Groupama Sigorta

En İyi Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir?

Seyahat sağlık sigortaları hem online olarak hem de acenteler üzerinden yaptırılabilmektedir. Bu anlamda size en uygun tekliften faydalanmak ve hızlı sonuç almak için çeşitli sigorta şirketlerinin kurumsal sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz sizin yerinize tüm sigorta şirketlerinden seyahat sağlık sigortası tekliflerini biz çalışabilir, rahatça karşılaştırma yapmanızı sağlayabiliriz.

Seyahat sağlık sigortasının teminatları, paket içeriğine göre farklılık göstermektedir. Dolayısıyla her sigorta şirketi her ihtiyaca göre değişik paketler belirlemiştir. Hangi amaçla ve neye önlem olarak bir güvenceye ihtiyaç duyduğunuzu belirleyerek bu paketlerden birini seçmeniz mümkündür. Bu bağlamda eğitim amaçlı yurtdışı sağlık sigortası seçeneği de mevcuttur. Eğer en ucuz seyahat sağlık sigortası için bir arayışınız varsa tam koruma sağlayan geniş kapsamlı paketler dışında standart paketler de bulunmaktadır ve oldukça kullanışlı seçeneklerdir. Seyahat sigortası fiyatları için 0216 368 45 45 no'lu hattan bize ulaşabilirsiniz.

Yurt Dışı Seyahat Sigortası ve Yurt içi Seyahat Sağlık Sigortasının Arasındaki Fark Nedir?

Vize başvurularında ön plana çıkan yurt dışı seyahat sigortası, pek çok konsolosluğun zorunlu olarak gördüğü sigorta tipidir. Bu sigorta ile yolculuk sırasında gerekli olabilecek acil sağlık hizmetlerinden faydalanmanız sağlanır ve ortaya çıkan giderler teminat kapsamına alınır.

Yurt içi seyahat sağlık sigortası, ister iş ister tatil amaçlı olsun ülke sınırları dahilindeki tüm seyahatleriniz için yaşayacağınız olumsuz durumlara yönelik size koruma sağlar. Sizin belirlediğiniz süre boyunca geçerli olan bu sigorta türü, öngörülemeyen kötü sürprizler için kendinizi güvende hissetmenize yardımcı olur. Seyahatinizi iptal etmek zorunda kaldığınızda ya da acil tıbbi tedaviye ihtiyaç duyduğunuzda yurt içi seyahat sigortası, masraflarınızı karşılamanızı sağlar.

Seyahat Sağlık Sigortasında Poliçe İptali Nasıl Gerçekleşir?

Seyahat sağlık sigortası poliçesinin iptali gidilecek ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Eğer, gidilecek ülke seyahat sağlık sigortasını zorunlu tutmuşsa poliçenin iptali söz konusu olamaz. Ancak, ölüm, kaza, vefat veya fiili imkansızlık oluşmuş ise poliçe iptali yapılabilir.

Eğer gidilecek ülkede yurtdışı çıkış sigortası zorunlu değilse ve seyahat iptal edilmiş ise poliçe iptali için başvurulabilir. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin iptali için sigorta şirketine başvurmak yeterli olacaktır. Sigorta şirketleri genellikler seyahat iptalinin olduğuna dair kanıt ve seyahat sağlık sigortası poliçesinin iptali için bir dilekçe istemektedir.

Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Hesaplanır?

Yurtdışı çıkış sigortası için prim hesaplaması yapılırken çeşitli faktörler etkili olmaktadır. Bu bağlamda; gidilecek ülke, seyahat süresi, kişinin yaşı, istenen teminatlar, seyahat edecek kişi sayısı ve poliçeye eklenmesi gibi durumlara göre fiyatlandırma sistemi değişmektedir. Dolayısıyla burada kişinin ihtiyaçlarına yönelik limitleri ön plana çıkmaktadır. Ayrıca sigorta şirketlerinin sundukları avantajlı teklifler de sürekli güncellenmektedir. Dilerseniz sayfamız üzerinden bizimle iletişime geçebilir ve sigorta uzmanlarımızla görüşerek sigorta şirketleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası Ne Kadar?

30.000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası fiyatı standart bir günlük ücrete dayanır. Çoğu seyahat sağlık sigortası ücretleri, kişi başına ve günlük olarak uygulanır. Ancak, yurtdışı sağlık sigortası fiyatları için bazı değişken faktörler bulunabilir. Bu faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Yaş: Yaşınız hangi yaş grubuna dahil olacağınızı belirler ve bu da günlük hesaplanan fiyatı etkiler. Yaş arttıkça, seyahat sağlık sigortası için ödenecek prim de artar.

Teminat kapsamı: Seyahat sağlık sigortanıza ekleyeceğiniz ek teminatlar poliçe fiyatını etkiler.

Teminat limiti: Poliçe yaptırırken sağlık masraflarınız için belirlenen limit ödeyeceğiniz primi etkiler.

Seyahat sağlık sigortasında fiyatlar günlük olarak hesaplanır ve teminat kapsamına göre değişir. Bu sebeple yurtdışı seyahat sağlık sigortası yaptırırken sadece fiyatlara değil aynı zamanda verilen teminatlara da bakılması gerekir. En uygun koşulara sahip yurtdışı seyahat sağlık sigortası fiyat teklifi için 0216 368 45 45 no'lu numaradan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yayımlanma Tarihi: 10 Eylül 2020 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 8 Mart 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın