Yenidoğan ve Bebek Sağlık Sigortası

blog-image

Sigorta şirketleri, doğum sigortası ile anne adaylarının 9 aylık süreci için güvence oluşturur ve son teknoloji ile donatılmış hastanelerde doğum yapmalarını sağlar. Doğum sigortası; gebelik rutin kontrollerini, gebelik tahlillerini, gebelik tetkiklerini, normal veya sezaryen doğum masraflarını karşılayan sağlık sigortası türüdür. Ancak yenidoğan sağlık sigortası doğum sigortasından bağımsızdır.

Doğumdan sonra bebeğinizin ilk muayenesi ve ilk tetkiklerinin masrafı doğum teminatından karşılanır. Ancak bebeğinizin doğum sonrası komplikasyon yaşaması veya kuvöze girmesi durumunda oluşacak masraflar doğum teminatı kapsamında değildir. Doğumdan sonra olası diğer tüm riskler için yenidoğan sağlık sigortası yapılmalıdır. 

Doğumdan sonra oluşabilecek komplikasyonlar için bebeğinize bir güvence oluşturmak istiyorsanız, doğum sigortanıza yenidoğan teminatı eklemeniz gerekmektedir. Yenidoğan teminatı sadece özel sağlık sigortalarına eklenebilen bir güvencedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası yenidoğan teminatı bulunmamaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Yenidoğan Sağlık Sigortası Nedir?

Annenin doğum teminatı satın almış olması kaydı ile poliçesine yenidoğan teminatı eklenebilir. Anlaşmalı sağlık kurumlarında, yenidoğan teminatının kapsamı ve limiti dahilinde bebeğin hastanede kaldığı süre boyunca aşağıdaki durumlar için güvence oluşturabilirsiniz:

  • Hemşire takibi
  • Doktor takibi
  • Aşı masrafları
  • Küvöz masrafları
  • Laboratuvar testleri

Ayrıca bebeğiniz hastaneden çıkmış olsa dahi yapılan kalça ultrasonu, işitme testi ve fenilketonüri testi yenidoğan teminat limiti dahilinde karşılanır.

Yenidoğan teminatı limitlidir ve bebek ile ilgili tedavi masrafları belirlenen limiti aşarsa teminat sonra erer. Bebeğinin sağlık masrafları için güvence isteyen ebeveynler, yeni doğan bebek için özel sağlık sigortası veya bebekler için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirler.

Bebeğinizin sağlık masraflarını  %100 karşılayacak sağlık sigortası teklifleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Yeni doğan sağlık sigortası için altın bir kural vardır. Bebeğin doğduğu günden itibaren ilk 15 gün içinde ailenin özel sağlık sigortasına eklenmesi gerekmektedir. Bu şekilde poliçeye dahil edilen bebekler doğuştan ömür boyu yenileme garantisi kazanır. İlk 15 gün içinde sağlık poliçesine eklenen bebeğin, doğuştan gelen hastalıkları da hayatı boyunca sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ayrıca yeni doğan sigortası yapılan bebek için yatarak tedavilerde var olan bekleme süresi uygulanmaz.

Bebeğin doğumundan 15 gün geçtikten sonra yenidoğan sağlık sigortası yaptırılması durumunda, doğuştan gelen hiçbir hastalık sigorta şirketi tarafından poliçe kapsamına alınmaz. İlk 15 günden sonra bebek sağlık sigortası yaptırıldığında  sadece ömür boyu yenileme garantisi verilir. Yani bebeğin sağlık poliçesine ilk 15 gün içinde eklenmesi kazanacağı haklar açısından önemlidir.

Yenidoğan bebeğin, ailenin var olan sağlık poliçesine ilk 15 gün içinde dahil edilmesi önemli bir konudur. Bu önemli sürecin takibini bizimle birlikte yapmak isterseniz; hemen teklif alabilir, sigorta danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Sigorta danışmanlarımız sayesinde bebeğiniz için en iyi sağlık sigortasını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Yenidoğan Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Yenidoğan sigortası kapsamında; hemşire takibi, doktor takibi, aşı masrafları, laboratuvar testleri gibi sağlık hizmetleri yer alır. Bebek için sağlık sigortası ya da yenidoğan sağlık sigortasında aynı zamanda küvöz hizmeti de poliçeye dahildir. Bebek ve sağlık çatısı altında verilen tüm hizmetler, poliçede belirtilen limit ve oranlar dahilinde karşılanır.

Yenidoğan Teminatı Nedir?

Yenidoğan teminatı, yalnızca Özel Sağlık Sigortası kapsamına dahil edilebilen bir teminat türüdür, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'na eklenmesi söz konusu değildir. Yenidoğan teminatı bebeğin doğum sonrası sağlığını kontrol etme amacıyla yapılan muayene ve rutin tetkik giderlerini kapsar. Örneğin yenidoğan bebek kan grubu belirleme, metabolik tarama testi, otoakustik emisyon yani bilinen adıyla işitme testi gibi işlemlerden doğan giderler yenidoğan paketi kapsamında karşılanır. Çoğul gebeliklerde yenidoğan paket limiti her bebek için ayrı ayrı uygulanır. Yeni doğan paketi teminat limiti ve ödeme yüzdeleri dahilinde sağlık giderleri sigorta tarafından karşılanır.

Bebekler için Özel Sağlık Sigortası

Özel sağlık sigortası ile doğum yapacak olan kadınlar, yenidoğan teminatı ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Özel sağlık sigortası gebelik ve doğum ile ilgili güvence oluşturur fakat bebeğiniz için ayrı bir güvence oluşturmanız gerekir. Sigorta şirketine göre değişiklik gösteren bu durum, özel sağlık sigortası doğum teminatı almadan önce değerlendirilmesi gereken önemli bir konudur. 

Özel sağlık sigortası kapsamını detaylıca incelemek için tıklayın!

Yenidoğan Bebek için Özel Sağlık Sigortası Kabul Şartları

Sigorta şirketlerinin bebek özel sağlık sigortası için kabul şartları aşağıdaki gibidir:

Allianz Sigorta: Rutin muayene ve tetkikler, kan grubu belirleme, metabolik tarama testi, işitme testi,erken doğum (Prematüre) ve düşük doğum ağırlığı (SGA) ile ilgili sağlık giderleri ilgili teminattan karşılanır. Doğumu takip eden ilk 15 gün içinde bebek sigortalanırsa doğuştan ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanır.

Anadolu Sigorta: Bebek hastaneden çıkmadan, sağlıklı yeni doğan bebekle ilgili olarak yapılan muayene, rutin tetkik ve kontrollere ait giderler annenin doğum teminatından karşılanır. Yenidoğan küvöz teminatı ayrıca alınmalıdır. Doğumu takip eden ilk 15 gün içinde bebek sigortalanırsa doğuştan ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanır.

Axa Sigorta: Hastanede kaldıkları süre boyunca hemşire, doktor, aşı, olası kuvöz masrafları ve gerekli görülen laboratuvar testleri, kalça ultrasonu, işitme testi ve fenilketonüri testi yenidoğan teminatından karşılanır. Doğumu takip eden ilk 60 gün içinde bebek sigortalanırsa doğuştan ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanır.

Demir Sigorta: Bebeğin rutin giderleri ve hastaneden taburcu olana kadar gerçekleşen tüm sağlık harcamaları annenin doğum teminatından karşılanır. Doğumu takip eden ilk 14 gün içinde bebek sigortalanırsa doğuştan ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanır.

Groupama Sigorta: Yenidoğan rutin bakım ve tetkikleri annenin doğum teminatından karşılanır. Yenidoğan bebeklerin doğumdan sonra kuvözde kalmaları nedeniyle oluşan tedavi giderleri için yenidoğan küvöz masrafları teminatı ayrıca alınmalıdır. Doğumu takip eden ilk 14 gün içinde bebek sigortalanırsa doğuştan ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanır.

Türkiye Sigorta: Yenidoğan bebeklerin, doğum sonrasında hastanede kaldıkları süre boyunca oluşan yeni doğan rutin masrafları annenin “Hamilelik Takibi” teminatı kapsamında karşılanır. Doğumu takip eden ilk 30 gün içinde bebek sigortalanırsa doğuştan ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanır.

Mapfre Sigorta: Yenidoğan komplikasyonları , konjenital hastalıkları hariç bebek için oluşan hastane masrafları annenin doğum teminatı kapsamında karşılanır. Doğumu takip eden ilk 14 gün içinde bebek sigortalanırsa doğuştan ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanır.

Ray Sigorta: Anne hastaneden taburcu olana kadar bebeğin doktor takibi, aşı, olası küvöz masrafları, gerekli görülmesi halinde laboratuvar testleri doğum teminatının kalan limitinden karşılanır. Doğumu takip eden ilk 30 gün içinde bebek sigortalanırsa doğuştan ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanır.

Yenidoğan özel sağlık sigortası fiyatları için (0216) 368 45 45 no'lu numaradan bize ulaşabilirsiniz.

Bebek için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Sigorta şirketleri tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yenidoğan için bir güvence oluşturmaz. Yani özel sağlık sigortasındaki gibi alabileceğiniz yenidoğan teminatı yoktur. Rutin doktor muayenesi ve rutin tetkikler dışında kalan sağlık giderleri teminat dışıdır. Ancak yenidoğan bebek sigorta şirketinin özel şartlarına göre annenin veya ailenin sağlık poliçesine eklenebilmektedir.

Bebeğinizi sağlık poliçenize ekletmeniz durumunda sağlık masraflarını sigorta şirketinden karşılayabilirsiniz. Yazının devamında sigorta şirketlerinin yenidoğan tamamlayıcı sağlık sigortası için uyguladığı özel şartları bulabilirsiniz.

SGK'lı olan herkes uygun fiyatlar ile bebeğini güvenceye alabilir. Üstelik %10 indirim + %15 vergi iadesi fırsatıyla!

Yenidoğan Bebek için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kabul Şartları

Sigorta şirketlerinin bebek tamamlayıcı sağlık sigortası için kabul şartları aşağıdaki gibidir:

Allianz Sigorta: Doğumdan itibaren ilk 15 gün içinde bebeğin sağlık masrafları karşılanmaz. 15.günden sonra bebek annesi ile birlikte sigortalanabilir. 

Anadolu Sigorta: Bebeğin ilk doktor kontrolü ve ilk tetkikleri annenin doğum teminatından karşılanır. Bunun dışında kalan tüm sağlık giderleri teminat dışıdır. Doğumu takip eden 15 gün içinde bebeğin sağlık poliçesine eklenmesi durumunda, doğuştan gelen tüm hastalıklar ve sağlık giderleri karşılanır.

Demir Sigorta: Yeni doğan bebeğe ilişkin giderler teminat kapsamında değildir. Bebek 15.günden sonra bebek annenin sağlık poliçesine eklenebilir.

Ray Sigorta: Doğumdan 72 saat sonra bebeğin sağlık poliçesine eklenmesi şartı ile tüm masraflar sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Yenidoğan Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Yenidoğan sağlık sigortası yaptırmak için aşağıda sıraladığımız prosedürlere uygunluk gerekir:

  • Annenin doğum teminatlı bir sağlık sigortası varsa, ekstra prim ödeyerek bebek de o poliçe kapsamına dahil edilebilir.
  •  Annenin doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası veya özel sağlık sigortası yoksa bebek doğduktan 15 gün sonra sağlık sigortası yaptırabilir. Genellikle bebeklerin anne veya babası ile birlikte sigortalanması gerekmektedir.

Detaylı bilgi almak için alanında uzman sigorta danışmanlarımız ile 0216 368 45 45 no'lu hattan iletişime geçebilirsiniz.

Bebek Sağlık Sigortası Neden Önemli?

Bebek özel sağlık sigortası, hoş geldin bebek sigortası gibi ürünler, henüz dünyaya gözlerini yeni açmış bebeğiniz için büyük bir sağlık güvencesidir. Savunmasız olarak dünyaya gelen ve her türlü sağlık sorunu riskini taşıyan bebekler için sağlık hizmeti özellikle ilk aylarda büyük önem taşır. 

Bebekler, rutin doktor kontrollerine ve aşılara gereksinim duyarlar. Yanı sıra zaman zaman doktor tarafından birtakım tetkiklerin istenmesi de kaçınılmazdır. Bu laboratuvar ya da görüntüleme işlemleri ciddi sağlık giderlerini de gündeme getirecektir. Kimi zaman rutin, kimi zaman beklenmedik durumlar için hastane ve sağlık giderlerinin sigorta güvencesi altında olması olası her riske karşı maddi savunma imkânı sağlar. Bu süreçte sigorta sahibi olmak kendimize ve bebeğimize yapabileceğimiz en büyük yatırımlardan biridir.

Bebeklere Sigorta Yapılır mı?

Bebeklere sigorta yapılabilir. Bebek tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmek için birtakım şartlar gereklidir. Bebekler, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına anneleri ile beraber dahil olabilir ve sigortanın sunduğu hizmetlerden yararlanabilirler. 

Ancak bazı sigorta şirketleri doğumdan itibaren 15.günden sonra bebekleri sigorta kapsamına alır. Bu nedenle ilk 15 gün içinde yapılan sağlık harcamalarını aileler kendi ceplerinden ödemek durumunda kalabilirler. Peki nedir bu 15 gün kuralı gelin kısaca bahsedelim.

Bebekler İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında 15 Gün Şartı Nedir?

Bazı sigorta şirketlerinin 15 gün şartı bulunur. Bebekler, doğduktan sonra ilk 15 gün sigorta güvencesi altında yer almaz ve olası her riske karşı sağlık giderleri ailenin sorumluluğu altında yer alır. İlk 15 gün geçtikten sonra bebeklere sağlık sigortası yaptırılabilir. Bu durum %100 her sigorta şirketinin uyguladığı bir prosedür değildir ancak çoğu şirkette ilk 15 gün kuralı telaffuz edilir.

Bebek Özel Sağlık Sigortası Fiyatları 2024

Anne bebek özel sağlık sigortası ya da bebek için özel sağlık sigortası gibi ürünlere ait fiyatları etkileyen pek çok unsur bulunur. Bebek sağlık sigortasının fiyatlarını bebeğin yaşı, cinsiyeti, mevcut sağlık durumu ve coğrafi konumu yani yaşadığı şehir gibi detaylar etkileyebilir.
Bebek tamamlayıcı sağlık sigortası veya özel sağlık sigortası yaptırmak ve detaylı bilgi almak için bizleri 0126 368 45 45 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden arayabilirsiniz. Yanı sıra sitemizde yer alan teklif formunu doldurarak sizi aramamızı da talep edebilirsiniz. Sigorta danışmanlarımız sigorta kapsamı, özel şartları, genel şartları, prim bedelleri ve 2024 fiyatları hakkında sizlere detaylı bilgiler sunacaktır. Böylelikle birden fazla sigorta şirketinin sunduğu teklifleri tek bir ekranda değerlendirme ve en uygun sigortayı seçebilme imkânınız da doğacaktır. 
 

Özel Sağlık Sigortası mı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası mı?

Bu sorunun cevabı sizin beklentilerinize, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize göre değişir.

Özel sağlık sigortası bebek sağlığı ile ilgili daha geniş kapsamlı sağlık hizmeti sunmaktadır. Bebeğinizde doğum sonrası oluşabilecek riskleri de teminat altına alır. Burada önemli olan nokta, doğum sigortanız ve yenidoğan teminatınız için belirlediğiniz limit ve katılım payı oranıdır.

Özel sağlık sigortalarında var olan katılım payı oranı, sigorta şirketi ile masrafları paylaşmanız anlamına gelmektedir. Yani katılım payı oranınızı %80 olarak belirlediyseniz; bebeğinizin sağlık giderleri sigorta şirketi tarafından %80 ödenir ve geriye kalan %20'lik kısmı kendiniz hastaneye ödersiniz.

Ayrıca özel sağlık sigortalarında yıllık olarak belirlenmiş limitler vardır. Bebeğinizin sağlık giderleri için 3.000 TL'lik bir limit belirlemeniz durumunda, bu limiti yıl içinde aşmamanız gerekir.

Özel sağlık sigortası yenidoğan teminatı için belirleyeceğiniz katılım payı oranı ve yıllık limit tutarı ödeyeceğiniz primi de etkileyecektir. Katılım payı oranı ve limit tutarı ne kadar artarsa ödeyeceğiniz primde aynı oranda yükselecektir.

Bütçeniz özel sağlık sigortasına almaya yetmiyorsa, tamamlayıcı sağlık sigortası sizin için iyi bir alternatif olabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı limitsizdir ve katılım payı oranı yoktur.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yenidoğan ile ilgili sadece ilk rutin kontrol ve tetkikleri güvence altına alır. Bebeğin ilk kontrol ve tetkik giderleri, annenin doğum paketinden karşılanır. Yenidoğan ile ilgili diğer masrafların karşılanması için bebeğin annenin veya ailenin sağlık poliçesine eklenerek sigortalanması gerekmektedir.

Her anne baba yeni doğacak bebeğinin sağlığı için bir takım önlemler almak ister. Özel sağlık veya tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğacak bebeğinizi güvence altına alabilirsiniz. 

Bebek Sağlık Sigortası Fiyatları

Bebek sağlık sigortası fiyatları; bebeğinizin yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu ve yaşadığı şehre göre belirlenmektedir. 

Siz de bebek için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak isterseniz, 16 sigorta şirketinin verdiği fiyatları tek bir ekranda incelemek için sitemizden teklif alabilirsiniz. Beklentilerinize, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun özel sağlık veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçimini gelin birlikte yapalım.

Hafta içi her gün 09:00-18:00 saat aralığında 0216 368 45 45 numaradan bizleri arayabilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 19 Temmuz 2018 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın