Çocuklar için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Nasıl Yapılır?

blog-image

Çocuk sağlık sigortası; özel hastanelerde hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti almanızı sağlarken aile bütçenizi de koruması ile günümüzün en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir. Sadece çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabileceğiniz gibi ailelere özel tamamlayıcı sağlık sigortası seçenekleri de mevcuttur. 

Aile için tamamlayıcı sağlık sigortası ve çocuk için tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırmak için aşağıdaki formu doldurarak hızlıca teklif alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Çocuk Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır? 

"Çocuğuma sigorta yaptırmak istiyorum." diyorsanız çocuğa sağlık sigortası yaptırmanın 3 yolu vardır. 

Çocuğumu Nasıl Sigortalı Yapabilirim?

  • İlk seçenek; devam eden özel sağlık sigortası poliçeniz varsa çocuğunuz için ek prim ödeyerek sigortanıza dahil edebilirsiniz. Eğer özel sağlık sigortası poliçeniz yoksa sadece çocuğunuz için özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Sigorta şirketleri ailece özel sağlık sigortası alan sigortalılarına %10 indirim sağlar.
  • İkinci seçenek; özel sağlık sigortası poliçeniz yoksa aile poliçesi satın alabilirsiniz. Aile poliçesi satın alarak; tek bir poliçe altında çocuklarınızla sigortalanabilir ve aile indiriminden faydalanabilirsiniz. Sigorta şirketleri ailece özel sağlık sigortası alan sigortalılarına %10-%15 arası indirim sağlar. 
  • Üçüncü seçenek; sadece çocuğunuz için özel sağlık sigortası almaktır. Ancak sadece çocuğunuz için özel sağlık sigortası yaptırmak istediğinizde sigorta şirketi seçeneği azalır. Tek başına çocuk sağlık sigortası yapan sigorta şirketi sayısının az olması bir dezavantajdır çünkü daha yüksek prim ödeyerek poliçe yaptırabilirsiniz.

Son olarak; çocuklarınız 25 yaşına gelene kadar aile poliçenizin içinde sigortalı olarak kalabilir. Çocuklarınızın aile poliçesinin içinde kalabilmesinin tek şartı ise evlenmemiş olmalarıdır.25 yaşını aşan genç yetişkinleriniz için bireysel sağlık sigortası düşünebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının geniş kapsamlı sağlık hizmetlerinden indirimli fiyatlar ile yararlanın. Hemen teklif alın, çocuklara özel %5 indirim fırsatını kaçırmayın!

Çocuk Sigortası Ne İşe Yarar?

Çocuk için sağlık sigortası yaptırmanın pek çok yararı bulunur. Bunlardan bazıları;

  • Çocuklar için özel sağlık sigortası kapsamında limitsiz yatarak tedavi, yılda 10 adet limitli ayakta tedavi teminatı ile tüm risklere karşı maddi güvence sağlayabilirsiniz.
  • Yılda 10 adet ile sınırlı ayakta tedavi teminatı kapsamında; doktor muayenesi, laboratuvar ve görüntüleme işlemleri için hastaneye hiçbir ücret ödemezsiniz.
  • Çocuğa özel sağlık sigortası ile yüksek maliyetli hastane masraflarına karşı önlem alabilirsiniz.
  • Çocuk sigortası ile devlet hastanelerinde sıra beklemek yerine, anlaşmalı özel hastanelerden hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti alabilirsiniz.

Çocuk Sigortası Ne Kadar?

Çocuğu sigortalı yapmak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de “çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarıdır”. Çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları sigorta şirketine göre farklılık gösterir. Bu sebeple net bir fiyattan bahsetmek mümkün değildir.

Bebeğiniz veya çocuğunuz için tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını, kapsamını ve anlaşmalı sağlık kurumarını tek bir ekranda karşılaştırmak için hemen teklif alabilirsiniz. Teklif aldıktan sonra aklınıza takılan sorular olursa 0216 368 45 45 no'lu hattan uzman sigorta danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Çocuk Sağlık Sigortası Çeşitleri Nelerdir?

Çocuk sağlık sigortası çeşitlerini 2 türde incelemek mümkündür; çocuk tamamlayıcı sağlık sigortası ve çocuk özel sağlık sigortası.

Çocuklar için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Çocuk tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK'nın geçerli olduğu tüm özel hastanelerde, fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti almanızı sağlar. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?” başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Sadece çocuk için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabileceğiniz sigorta şirketleri listesi şu şekildedir:

  • 2 yaşından büyük çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri: Sompo Sigorta
  • 5 yaşından büyük çocuklara tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri: Allianz Sigorta
  • 7 yaşından büyük çocuk tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri: Axa Sigorta, Mapfre Sigorta
  • 0-17 yaş arası çocuğa tek başına tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri: Acıbadem Sigorta, Ak Sigorta, Demir Sigorta,Türkiye Sigorta 

Çocuklar İçin Özel Sağlık Sigortası

Çocuk özel sağlık sigortası ile Acıbadem Sağlık Grubu, Memorial Hastaneleri ve diğer özel hastanelerden sağlık hizmeti alabilirsiniz. Çocuk için özel sağlık sigortasının kapsamı hakkında detaylı bilgi edinmek için “Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?” başlıklı içeriğimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

Yeni Doğan Bebek Sigortası ve Özel Sağlık Sigortası Aşı Kapsamı hakkında sizleri bilgilendirmek için kaleme aldığımız yazılarımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

Çocuk Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Çocuklar için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı Nedir?

Çocuklar için sgk tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatından oluşur. 

  • Yatarak tedavi teminatı kapsamında; cerrahi ve dahili yatışlar, yoğun bakım, kemoterapi, diyaliz, suni uzuv ve tıbbi malzeme gibi birçok teminat vardır.
  • Ayakta tedavi teminatı kapsamında; doktor muayenesi, görüntüleme işlemleri, laboratuvar tetkikleri ve fizik tedavi teminatı bulunur.
  • Sigorta şirketleri 2 ana teminata ek olarak bazı sağlık hizmetlerini de poliçe kapsamına ilave eder. Diş bakım paketi, check-up ve online doktor gibi hizmet standardını yükselten teminatlardan da ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Sadece Çocuk için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yapılır mı?

Evet, sadece çocuk için tamamlayıcı sağlık sigortası yapılır. Çocuğunuz için sağlık sigortası yaptırabilmeniz için sigorta şirketlerinin belirlemiş olduğu “Tek başına çocuk için TSS yaş sınırı” kuralına dikkat etmeniz gerekir. Bilgi almak için 0216 368 45 45 no'lu hattan bize ulaşabilir veya teklif alabilirsiniz.

Çocuk Sağlık Sigortası mı Aile Sağlık Sigortası mı?

Bu konuda kararsızlık yaşıyorsanız sigorta şirketlerinin fiyat ve teminat kapsamını karşılaştırmalısınız. İşinizi kolaylaştırmak adına, teklif ekranımızdan sadece 3 kısa bilgiyi paylaşarak 17 sigorta şirketini tek bir ekranda karşılaştırabilirsiniz. Böylelikle çocuk için sağlık sigortası yapan şirketleri aynı anda görüntüleyebilirsiniz.

Teklif ekranımıza girdikten sonra, ebeveynsiz çocuk sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerini inceleyin. Daha sonra aileniz için özel sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerini inceleyin. Karşılaştırma ekranında ilk dikkatinizi çekecek durum, 18 yaş altı özel sağlık sigortası için ödeyeceğiniz primin yüksekliğidir. Aile tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarının daha makul olduğu görebilirsiniz.

Çocuk Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yapan Sigorta Şirketleri Hangisi?

Tüm sigorta şirketleri ebeveyni ile birlikte sigortalanan çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası yapar. Ancak sadece çocuk sağlık sigortası yaptırmak isterseniz sigorta şirketi sayısı azalır. Çocuk sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri; Allianz Sigorta, Türkiye Sigorta, Axa Sigorta, Ak Sigorta, Sompo Sigorta ve diğer birkaç sigorta şirketi.

10 Yaşındaki Çocuğa Sağlık Sigortası Yapılır mı?

Çocuğa tamamlayıcı ve özel sağlık sigortası yaptırmanın şartları, sigorta şirketine göre değişkenlik gösterebilir. Bazı sigorta şirketleri 18 yaş altı çocuklara tek başına sigorta imkânı sunmaz buna karşın bazı sigorta şirketleri 0 ila 17 yaş aralığındaki çocuğa tek başına tamamlayıcı sağlık sigortası yapabilir. Tek başına çocuklar için sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerini tek bir ekranda görmek isterseniz, tamamlayicisaglik.com'dan teklif alabilirsiniz.

Çocuk Sigortası Kaç Yaşında Başlar?

0 ila 17 yaş aralığındaki çocuklar, çocuk sağlık sigortasının imkanlarından yararlanabilir. Aile boyu sağlık sigortası yaptırabilir veya çocuğunuzu tek başına sigortalı yapabilirsiniz. 

Çocuk Sigortası Ne Zaman Biter?

Çocuklar, 25 yaşına kadar ailelerinin poliçesinden yararlanabilirler. 25 yaşını aştıklarında ya da evlendiklerinde çocuk sigortası haklarını kaybetmiş olurlar.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Sünneti Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sünnet masraflarını karşılayan sigorta şirketi yoktur.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 25 Haziran 2018 Pazartesi

Güncellenme Tarihi: 7 Mayıs 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Sağlık sigortası teklifi veya poliçesi okurken en çok karşılaşacağınız sağlık sigortası...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Yakın zamanda hamilelik planlıyor ve gebelik rutin kontrolleri ile doğum masraflarını ka...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın