Çocuklar için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Nasıl Yapılır?

blog-image

Çocuk sağlık sigortası, ailelerin bütçe planlamalarının önemli bir bölümü haline gelmiştir. Sağlık hizmetlerinde artan maliyetler ve enflasyon oranları birleştiğinde, düşük ve orta gelirli ailelerde sağlık masraflarının yükü her geçen gün artmaktadır. Hal böyle olunca sigorta şirketleri günümüz şartlarında ailelere özel tamamlayıcı sağlık sigortası ile destek olmaktadır. Sadece çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerinden aile olarak da sağlık poliçesi alabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yetişkinler çocukları ile birlikte sigortalanabilmektedir. Birçok sigorta şirketi, tamamlayıcı sağlık sigortasının aile poliçesi olarak düzenlenmesi durumunda aile indirimi yapmaktadır. Sadece çocuğu sigortalamak yerine ailece sağlık sigortası satın almak daha avantajlıdır. Ayrıca aile için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıranlar vergi indiriminden de yararlanmaktadır.

Ailenizin geleceğini planlamak sizin sorumluluğunuzdur. Bebeğinizi veya çocuğunuzu sağlık sigortası güvencesine almak günümüz şartlarında verilecek en iyi karardır. Çocuk yetiştirmenin ve iyi bir eğitim vermenin temel masrafları haricinde, çocuğunuzun sağlığı her şeyden önemlidir. Doğum anından ergenlik döneminin ortasında kadar, çocukların özel bir bakıma ihtiyacı vardır. Sağlık hizmetlerinde giderek artan maliyetlere bakacak olursak, tamamlayıcı sağlık sigortası çocuk için bir ihtiyaçtır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Çocuklar için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK'nın geçerli olduğu tüm özel hastanelerde fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti almanızı sağlayan bir sigorta türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulan 2 ana teminat vardır ve bu teminatlar sağlık poliçesinde yer alan herkes için ayrı ayrı sunulur.

Yatarak Tedavi Teminatı: 24 saatten uzun süren, yatarak gerçekleştirdiğiniz tedavilerin masrafları bu teminattan karşılanır. Yatarak tedavi kapsamın da evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme ve ambulans hizmetleri verilir. Ameliyatlar yatarak tedavi kapsamında limitsiz olarak yapılır.

Ayakta Tedavi Teminatı: 24 saati aşmayan, doktor muayenesi, röntgen, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemleri ile ilgili masraflarınızın karşılandığı teminattır. Seçeceğiniz sigorta şirketine göre doktor muayene adedi değişiklik göstermektedir. Yıllık 6, 8 veya 10 adet muayene hakkı sunulur. Ayrıca fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti de ayakta tedavi teminatı kapsamında verilir.

Yukarıda bahsettiğimiz teminatların kapsamı çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası düzenlenmesi durumunda geçerlidir. 

Tamamlayıcı sağlık sigortasının geniş kapsamlı sağlık hizmetlerinden indirimli fiyatlar ile yararlanın. Hemen teklif alın, çocuklara özel %5 indirim fırsatını kaçırmayın!

Sadece Çocuk için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yapılır mı?

Aileler için tamamlayıcı sağlık sigortasının fiyatı size yüksek gelebilir. Maddi sebeplerden dolayı sadece çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak isteyebilirsiniz. Sadece çocuğunuz için sağlık sigortası yaptıracaksınız sigorta şirketlerinin belirlediği yaş sınırlarına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü sigorta şirketleri ebeveyn olmadan sadece çocukları sigortalamak istemez.

Çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabileceğiniz sigorta şirketleri:

Allianz Sigorta: 5 yaşından büyük çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası yapıyor. 5 yaşından küçük çocuklar anne veya babası ile birlikte güvence altına alınabilir.

Axa Sigorta, Mapfre Sigorta: 7 yaşından büyük çocuklar için Axa Sigorta tamamlayıcı sağlık sigortası veya Mapfre Sigorta tercih edilebilir. 7 yaşından küçük çocuklar ebeveynlerinin sağlık poliçesine dahil edilebilir.

Sompo Sigorta: 2 yaşından büyük çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası yapıyor. 2 yaşından küçük çocuklar aile poliçesi satın alınması durumunda sigortalanabilir.

Acıbadem Sigorta, Ak Sigorta, Demir Hayat Sigorta, Eureko Sigorta, Türkiye Sigorta: 0-17 yaş arası çocuklara tamamlayıcı sağlık sigortası yapıyor.

10 Yaşındaki Çocuğa Sağlık Sigortası Yapılır mı?

Çocuğa tamamlayıcı ve özel sağlık sigortası yaptırmanın şartları, sigorta şirketine göre değişkenlik gösterebilir. Bazı sigorta şirketleri 18 yaş altı çocuklara tek başına sigorta imkânı sunmaz buna karşın bazı sigorta şirketleri 0 ila 17 yaş aralığındaki çocuğa tek başına tamamlayıcı sağlık sigortası yapabilir. Tek başına çocuklar için sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerini tek bir ekranda görmek isterseniz, tamamlayicisaglik.com'dan teklif alabilirsiniz.

Çocuk Sigortası Ne Kadar?

Çocuğu sigortalı yapmak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de ücret tarifesidir. Tamamlayıcı sağlık sigortası çocuklar için farklı fiyatlarda karşımıza çıkabilir. Bu durum sigorta şirketinin fiyat politikasına bağlı olarak değişir. Bu nedenle çocuk sigortası prim ücreti ve detayları hakkında 0216 368 45 45 no'lu hattan sigorta danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Çocuk Sigortası Kaç Yaşında Başlar?

0 ila 17 yaş aralığındaki çocuklar, çocuk sağlık sigortasının imkanlarından yararlanabilir. Aile boyu sağlık sigortası yaptırabilir veya çocuğunuzu tek başına sigortalı yapabilirsiniz. 

Çocuklar İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları

Çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları sigorta şirketinin fiyat politikasına ve poliçe kapsamına bağlı olarak değişiklik gösterir. Dilerseniz 0216 368 45 45 numaralı telefonu arayarak sigorta danışmanlarımız ile çağrı merkezimiz üzerinden iletişime geçebilir ve birden fazla sigorta şirketinin sunduğu teklifler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Çocuk Sigortası Ne Zaman Biter?

Çocuklar, 25 yaşına kadar ailelerinin poliçesinden yararlanabilirler. 25 yaşını aştıklarında ya da evlendiklerinde çocuk sigortası haklarını kaybetmiş olurlar.
 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Sünneti Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sünnet masraflarını karşılayan sigorta şirketi yoktur.

25 Yaş Altı Gençler ve Çocuk Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

"Çocuğuma sigorta yaptırmak istiyorum." diyorsanız çocuğa sağlık sigortası yaptırmanın 3 yolu vardır.

Çocuğumu Nasıl Sigortalı Yapabilirim?

İlk seçenek; çocuklar için özel sağlık sigortası. Sizin veya eşinizin mevcut özel sağlık sigortası varsa çocuğunuz için ek prim ödeyerek kendi poliçenize dahil edebilirsiniz. Çocuklarınızı özel sağlık sigortanıza yıl içinde veya poliçenizin yenileme döneminde dahil etmeniz mümkündür. 

İkinci seçenek; sizin veya eşinizin özel sağlık sigortası yoksa aile poliçesi satın alabilirsiniz. Aile poliçesi satın alarak; tek bir poliçe altında çocuklarınızla sigortalanabilir ve aile indiriminden faydalanabilirsiniz. Genellikle sigorta şirketleri ailece özel sağlık sigortası alan sigortalılarına %10 indirim sağlar. Böylelikle bütçenizi zorlamadan bir güvence oluşturabilirsiniz.

Üçüncü seçenek; sadece çocuğunuz için özel sağlık sigortası almaktır. Ancak sadece çocuğunuz için bir güvence oluşturmak istediğinizde sigorta şirketi seçenekleriniz azalacaktır ve ödeyeceğiniz prim yükselecektir.

Tek başına çocuk sağlık sigortası yapan sigorta şirketi sayısının az olması sizin için bir dezavantajdır. Çocuk, sigorta şirketleri için risk oluşturduğundan daha yüksek prim ödemek durumunda kalırsınız.

Son olarak; çocuklarınız 25 yaşına gelene kadar aile poliçenizin içinde sigortalı olarak kalabilir. Çocuklarınızın aile poliçesinin içinde kalabilmesinin tek şartı ise evlenmemiş olmalarıdır.

25 yaşını aşan genç yetişkinleriniz için bireysel sağlık sigortası düşünebilirsiniz.

Çocuk Sağlık Sigortası mı Aile Sağlık Sigortası mı?

Bu konuda kararsızlık yaşıyorsanız sigorta şirketlerinin fiyat ve teminat kapsamını karşılaştırmalısınız. İşinizi kolaylaştırmak adına, teklif ekranımızdan sadece 3 kısa bilgiyi paylaşarak 17 sigorta şirketini tek bir ekranda karşılaştırabilirsiniz. Böylelikle çocuk için sağlık sigortası yapan şirketleri aynı anda görüntüleyebilirsiniz.

Teklif ekranımıza girdikten sonra, ebeveynsiz çocuk sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerini inceleyin. Daha sonra aileniz için özel sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerini inceleyin. Karşılaştırma ekranında ilk dikkatinizi çekecek durum, 18 yaş altı özel sağlık sigortası için ödeyeceğiniz primin yüksekliğidir. Aile tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarının daha makul olduğu görebilirsiniz.

Çocuk Sağlık Sigortası Çeşitleri Nelerdir?

Çocuk sağlık sigortası çeşitlerini 2 türde incelemek mümkündür; çocuk tamamlayıcı sağlık sigortası ve çocuk özel sağlık sigortası.

  • Çocuklar İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK'nın geçerli olduğu tüm özel hastanelerde, fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti alınmasına olanak sağlar. Dilerseniz TSS kapsamında çocuklarınızla birlikte sigortalanabilirsiniz. Bunun için aile poliçesinden yaralanabilir ya da yalnızca çocuğunuzu sigortalatabilirsiniz.
  • Çocuklar İçin Özel Sağlık Sigortası: Çocuk özel sağlık sigortasının kapsamı oldukça geniştir, seçilen tüm teminatlar kişiye özeldir. 18 yaşın altındaki çocuklar anne ve babalarının poliçelerine dahil edilebilir. Yanı sıra aile sağlık sigortası ile teminatlardan da yararlanabilir. Çocuk için özel sağlık sigortasının kapsamını belirleyen ana unsurlar; çocuğun sağlık durumuna, doğuştan gelen hastalık varlığına ya da kalıtsal hastalıklara bağlı olarak belirlenir.

Çocuk Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yapan Sigorta Şirketleri

Çocuk tamamlayıcı sağlık sigortası yapan pek çok sigorta şirketi mevcuttur. Bunlardan birkaçı;

  • Allianz Sigorta
  • Türkiye Sigorta
  • Axa Sigorta
  • Sompo Sigorta
  • Acıbadem Sigorta
  • Ak Sigorta
  • Eureko Sigorta
  • Mapfre Sigorta
  • Ray Sigorta
  • Türk Nippon Sigorta
     

Çocuk Sağlık Sigortası mı Çocuk için Yatırım Sigortası mı?

Çocuk için yatırım sigortası; çocuğunuzun geleceği için para biriktirmenize yardım eden ve yaşam teminatı ile çocuğunuz için gelecekte finansal bir güvence oluşturan sigorta üründür. 

Çocuk sağlık sigortası ise çocuğunuzun her an yaşayabileceği sağlık problemleri için güvence oluşturur. 

Her iki sigorta ürünü, günümüz şartlarında değerlendirilmesi gereken bir konudur. Eğer bütçeniz her iki sigorta ürününü çocuğunuza almaya müsade ediyorsa hiç zaman kaybetmeyin ve güvenli bir gelecek inşa etmeye şimdiden başlayın! 

Allianz Büyüyen Çocuk Sigortası

Çocuğunuz için yaptığınız gelecek planlarını güvence altına alan Büyüyen Çocuk Sigortası, ödediğiniz primler ile belirlediğiniz süre zarfında birikim elde etmenizi sağlar. 

Risk Teminatı:  Sigorta süresi içinde anne veya babanın vefat etmesi durumunda, poliçenin kalan ödemelerini Allianz sizin yerinize yapar ve sigortalı çocuğa destek teminatı ödenir. Birikim yapmak için belirlediğiniz süre sonunda çocuğunuz toplu para almaya hak kazanır.

Birikim Teminatı: Çocuğunuz için ödediğiniz primler, sigorta şirketinin verdiği yıllık kar payları ile daha da büyüyerek yatırıma dönüşür. Belirlediğiniz süresinin sonunda, kar paylı birikiminiz toplu olarak size geri ödenir.

Büyüyen Çocuk Sigortasının Avantajları

  • Belirlediğiniz sigortalı olma süresi 8 yıldan az, 25 yıldan fazla olamaz.

  • Prim ödemelerinizi aylık yapabileceğiniz gibi 3 aylık, 6 aylık ve yıllık olarak ödeyebilme imkanınız da vardır.
  • Prim tutarını bütçenize göre belirleyebilirsiniz.

Anadolu Hayat Çocuğum için Yatırım Sigortası

0-15 yaş arası çocuklara özel olarak sunulan Çocuğum için Yatırım Sigortası, geleceğe birikim yapmanızı sağlayan hayat sigortası ürünüdür. Sigorta süresini 10 ile 25 yıl arasında belirleyebilir, sigorta süresi boyunca hayatta kalmanız durumunda toplu para alma imkânı elde edebilirsiniz.

Çocuğum için Yatırım Sigortasının Avantajları

  • %15 ila %35 arasında değişen oranlarda gelir vergisi indirimi alabilirsiniz.
  • Acil durumlarda kara ambulansı ve sağlık danışmanlığı hizmetinden yararlanabilirsiniz.
  • Anadolu Hayat'ın anlaşmalı sağlık kurumlarından indirimli fiyatlarla yararlanabilirsiniz.

Çocuk için Özel Sağlık Sigortası Düşünenlere Tavsiyelerimiz

Eğer aile planlaması yapıyorsanız, doğum güvencesi veren ve çocuk sigortası yapan sigorta şirketini tercih etmelisiniz. Böylelikle çocuğunuz doğuştan bazı önemli haklara sahip olabilir.

Eğer hali hazırda bir çocuk sahibiyseniz ve çocuğunuzun hala özel sağlık sigortası yoksa araştırmaya hemen başlamalısınız. Çocuk sigortası yaptırarak erken yaşta bazı önemli hakları kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni Doğan Bebek Sigortası ve Özel Sağlık Sigortası Aşı Kapsamı hakkında detaylı bilgiyi kaleme aldığımız yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Eğer çocuğunuz için çoktan güvence oluşturmuşsanız ne mutlu size! Sonuçta, çocuğunuz sizin neşenizdir ve onların iyiliğini düşünürken hiçbir şeyden feragat etmemelisiniz.

Çocuk Sigortası Ne İşe Yarar?

Çocuk için sağlık sigortası yaptırmanın pek çok yararı bulunur. Bunlardan bazıları;

  • Çocuğa özel sağlık sigortası ile yüksek maliyetli hastane masraflarına karşı önlem alınır.
  • Rutin kontroller ve olası sağlık sorunlarından doğan maddi giderler sigorta güvencesi altında karşılanır.
  • Herhangi bir hastalığa ilişkin testler, ücretsiz olarak sigorta tarafından yapılabilir. Elbette bu noktada poliçe kapsamı ve limitleri baz alınır. 
  • Çocuk sigortası ile devlet hastanelerinde sıra beklemek yerine, anlaşmalı özel hastanelerde hızlıca sağlık hizmetinden yararlanılabilir.
     

Çocuk İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Seçmenin En Kolay Yolu

Aile olarak tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmanız her zaman daha verimli ve avantajlıdır. Hem aile indiriminden faydalanabilir hem de vergi indirimi fırsatını değerlendirmiş olursunuz. Fakat durumunuz aile olarak sağlık sigortası yaptırmaya müsait değilse tek başına çocuğunuzun sağlığını güvence altına almak mantıklı bir karardır.

Çocuklar için sgk tamamlayıcı sağlık sigortası seçerken, size sunulan teminatların kapsamı ve limitleri hakkında mutlaka sigorta şirketleri arasında karşılaştırma yapın. Ömür boyu yenileme garantisi veren sigorta şirketini seçmeniz her zaman faydanıza olacaktır. Çocuğunuzun doğuştan gelen veya var olan bir hastalığı varsa mutlaka müşteri temsilciniz ile paylaşın. Unutmayın hiçbir sigorta şirketi doğuştan gelen ve var olan hastalıkları teminat altına almaz.  

Çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını ve teminat kapsamını sizin için hazırladığımız tablolardan öğrenebilirsiniz. 15 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortalarını tek bir ekranda fiyatları ile birlikte karşılaştırabileceğiniz  sitemizden mutlaka teklif alın.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 25 Haziran 2018 Pazartesi

Güncellenme Tarihi: 8 Mart 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın