Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?

blog-image

Sigorta şirketleri ilk defa tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıran kişilere poliçe başlangıç tarihinden itibaren yatarak tedaviler için 3 ay bekleme süresi uygular. Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi; sigortalının geçmişten gelen hastalığının veya planlı bir tedavinin olup olmadığını tespit edebilmek için uygulanan bir prosedürdür.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Bekleme Süresi Nedir? 

“Tamamlayıcı sağlık sigortası ne zaman başlar?” “Tamamlayıcı sağlık sigortasından ne zaman yararlanabilirim?” sorularının cevabı tamamlayıcı sağlık sigortasında uygulanan bekleme süresi ile ilgilidir.

Hayati tehlike taşıyan ağır yaralanma ya da ağır hastalık geçirme durumları hariç olmak üzere yatarak tedavi kapsamında yapılacak tüm tedaviler ile birlikte suni uzuv, tıbbi malzeme, evde bakım ve fizik tedavi giderleri poliçe başlangıç tarihinden 3 ay boyunca kapsam dışıdır. 3 aylık bekleme süresi dolduktan sonra tamamlayıcı sağlık sigortası poliçenizden tam kapsamlı bir şekilde yararlanabilirsiniz. 

Bekleme süresini dert etmeyin, hayatı tehdit eden bir durumda tamamlayıcı sigortanız %100 destek verir. Tüm risklere karşı hemen sigortalanın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hemen Başlar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, ayakta tedavi kapsamında yer alan doktor muayenesi, laboratuvar tetkikleri ve görüntüleme işlemleri için hemen başlar. TSS poliçesi satın aldıktan bir gün sonra sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu sağlık kurumundan hizmet alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Olan Hastalıklar/Rahatsızlıklar Nelerdir?

Hayati risk içeren durumlar ve hastalıklar hariç olmak üzere tamamlayıcı sağlık sigortası poliçe başlangıç tarihinden itibaren 3 ay boyunca aşağıda sayılan hastalıklara yapılacak müdahale veya yatarak gerçekleşecek tedavi giderleri sigorta şirketi tarafından karşılanmayacaktır. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi uygulanan hastalıklar şunlardır:

  • Her türlü kanser ve kalp hastalıkları, üriner sistemin taşlı hastalıkları, prostat hastalıkları, kronik böbrek rahatsızlıkları ve diyaliz, varikosel,
  • Her türlü bel fıtığı, boyun fıtığı, omuz cerrahisi, omurga cerrahisi, diz cerrahisi, endoskopik işlemler ve artroskopik cerrahi işlemleri,
  • Her türlü fıtık, safra kesesi hastalıkları, safra yolu hastalıkları, glokom ve tiroit hastalıkları, katarakt, sinüs, geniz eti, sinüzit ve orta kulak cerrahisi,
  • Myom, meme ve rahim hastalıkları, yumurtalık, endometriozis, sistosel, rektosel ve rahim sarkması, varis,
  • Organ yetmezlikleri, organ nakilleri.
  • Fizik tedavi

Bekleme süresi uygulanan hastalıklar veya rahatsızlıklar sigorta şirketlerinin özel şartlarından mutlaka incelenmelidir. Aşağıdaki tablodan sigorta şirketlerine göre bekleme süresini inceleyebilirsiniz.

Sigorta Şirketleri Yatarak Tedavi Teminatı Ayakta Tedavi Teminatı
Acıbadem Sigorta 3 ay X
Anadolu Sigorta 3 ay X
Axa Sigorta 3 ay X
Türkiye Sigorta 3 ay X
Allianz Sigorta 3 ay X
Tablo tarihi: 16.05.2024 - Sigorta şirketlerinin yatarak tedaviler için uyguladığı bekleme sürelerini gösteren tablo. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin.
Sigorta şirketlerini bekleme süresi, kapsamı ve fiyatları ile birlikte tek ekranda anında karşılaştırın! İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasına kolayca sahip olun!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Bekleme Süresinin Amacı Nedir?

Sigorta şirketi, kişiye sigorta yapmadan önce onun sağlık geçmişini araştırır; daha önce geçirilen hastalıklar, o hastalıkların şu anki durumları, kişinin mevcut sağlığı gibi detaylar hakkında bilgi edinir. Bekleme süresinin önemi de bu detaylarda saklıdır.

Bazı hastalıkların belirtileri hemen ortaya çıkmayabilir ve takip halinde olabilir. Sigorta şirketinin talep ettiği bekleme süresinde mevcut hastalığın takibi yapılır ve bir sonraki poliçe döneminde teminat altına alınıp alınmayacağına dair karar verilir. Mevcut hastalıklar, geçmişten gelen sağlık sorunları poliçe dahilinde karşılanmaz. TSS'nin geçerli olabilmesi için hastalığın “poliçe başlangıç tarihinden sonra” ortaya çıkması şartı aranır. Bu noktada tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi, sigortanın geçerliliğini de etkileyen bir önem arz eder.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Poliçe Geçerlilik Süresi Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçe geçerlilik süresi, başlangıç tarihinden itibaren 1 yıldır. 1 yıllık poliçe dönemi sonunda kazandığınız hakları kaybetmemek için poliçenizi yenilemeniz gerekir.

tamamlayicisaglik.com, müşterileri için yenileme tarihlerini takip eder ve poliçeniz bitmeden yenileme tekliflerini size sunarak hem haklarınızı hem de sağlığınızı korumak için her türlü desteği verir. Detaylı bilgi için 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir ve sigorta danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer sigorta içeriklerimiz:

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 5 Mart 2018 Pazartesi

Güncellenme Tarihi: 16 Mayıs 2024 Perşembe

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Sağlık sigortası teklifi veya poliçesi okurken en çok karşılaşacağınız sağlık sigortası...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Yakın zamanda hamilelik planlıyor ve gebelik rutin kontrolleri ile doğum masraflarını ka...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın