Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

blog-image

Özel sağlık sigortası kapsamı; yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatından oluşur. Yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatı kendi içlerinde ayrı ayrı birçok sağlık hizmetini içermektedir. Ek olarak poliçe kapsamına doğum ve yurtdışı tedavi teminatı da ekleyebilirsiniz.

Özel sağlık sigortasına başvuru yapın!

En uygun Özel Sağlık Sigortası için teklif çalışalım, sizi arayalım.

Özel Sağlık Sigortası Yatarak Tedavi Teminatı Neleri Kapsar?

Özel sağlık sigortası neleri kapsar sorusunun yanıtı ile devam edelim. ÖSS kapsamı yatarak tedavi teminatı; ameliyat, ameliyatsız tedavi, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz tedavi ve tetkikleri, trafik kazası sonrası diş tedavisi, küçük cerrahi ve tıbbi gözlem tedavisi, ameliyat öncesi/sonrası tetkik, ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon, evde bakım ve tedavi, tıbbi malzeme ile ambulans hizmetlerini kapsar. Ayrıca yatarak tedavi teminatı kapsamında;

  • Günlük oda, yemek ve refakatçi masrafları,
  • Suni Uzuv,
  • Kontrol Mamografi,
  • PSA Tarama bulunmaktadır.

Özel Sağlık Sigortası Ayakta Tedavi Teminatı Neleri Kapsar?

Özel sağlık sigortası kapsamı içinde yer alan ayakta tedavi teminatı; doktor muayenesi, ilaç, fizik tedavi, röntgen, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemlerini kapsar. Ayrıca ayakta tedavi teminatı kapsamında;

  • 0-6 yaş çocukluk çağı rutin aşıları,
  • Yetişkin aşıları,
  • Diş tedavisi,
  • Gözlük ve lens teminatı bulunmaktadır.

Özel sağlık sigortası aşı kapsamı hakkında detaylı bilgi almak için "Özel Sağlık Sigortası Aşı Kapsamı" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Ek Teminatları Nedir?

Özel sağlık sigortası neleri kapsar sorusunda en dikkat çekenlerden biri de ek teminatlardır. Özel sağlık sigortası kapsamında sunulan ek teminatlar oldukça çeşitlidir ve sigorta şirketine göre değişiklik gösterir. Genellikle ek teminatların çoğu özel sağlık sigortası poliçesine ücretsiz olarak eklenir.

Özel sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri sigortalılarına aşağıdaki hizmetleri ücretsiz olarak sunar:

  • Check-up
  • Mamografi
  • PSA
  • Diş Bakım Paketi
  • Tıbbi Danışmanlık Hizmeti
  • Estetik Teminatı

Özel Sağlık Sigortası Kapsamı Yurtdışında Geçerli midir?

Yurtdışında özel sağlık sigortasının geçerli olabilmesi için poliçe kapsamına “Yurtdışı Tedavi Teminatı” eklenmelidir. Poliçede yer alan her bir teminat için “Yurtdışı Tedavi Teminatı” ayrı ayrı eklenmelidir. Özel sağlık sigortası yurtdışı teminatının eklenmiş olması şartı ile poliçede belirtilen limit ve ödeme yüzdesi ile yurtdışında tedavi olabilirsiniz.

Covid-19 tedavi masraflarını karşılayan özel sağlık sigortası şirketlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Hangi Hastanelerde Geçerlidir?

Özel sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler, sağlık poliçenizin en önemli parçalarından biridir. Düzenli olarak gittiğiniz veya tedavi olmak için tercih edeceğiniz hastanenin mutlaka sigorta şirketiniz ile anlaşması olması gerekmektedir. Özel sağlık sigortası nerelerde geçerli diye düşünüyorsanız, “Anlaşmalı Sağlık Kurumları” sayfamızdan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Yapan Şirketler Hangisidir?

Sigorta şirketlerinin özel sağlık sigortası kapsamı içinde yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminat limitlerini görmek, sundukları ücretsiz sağlık hizmetlerini incelemek için listedeki isimlere tıklayabilirsiniz:

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz?

  1. Poliçe başlangıç tarihinden önce var olan mevcut rahatsızlık/hastalıklarla ilgili her türlü sağlık gideri kapsamı dışındadır.
  2. Doğumsal hastalıklar, genetik hastalıklar, mevcut sakatlıklar ve komplikasyonları, her türlü omurga eğrilikleri, obezite ile ilgili tanı, tedavi ve kontrol giderleri kapsam dışındadır.
  3. Özel sağlık sigortası kapsamı dahilinde diyetisyen, vücut/kütle ölçüm testleri, vücut yağ oranı belirleme testleri, gıda intolerans testleri gibi giderleri kapsam altına almaz.
  4. Özel sağlık sigortası psikiyatrik ve psikolojik bozuklukların muayene, nöropsikiyatrik testler ve komplikasyonlarına ait her türlü gideri kapsam dışında tutar.
  5. Özel sağlık sigortası sünnet ve fimozis tedavisi giderleri kapsam dışındadır.
  6. Özel sağlık sigortası ile estetik ve kozmetik amaçlı tedavi, ameliyat, kontrol ve komplikasyonlarına ilişkin giderler kapsam dışındadır.
  7. Özel sağlık sigortası göz hastalıklarına ilişkin olarak; gözde kırılma kusurları, göz kaymaları, şaşılık, görme tembelliği ile ilgili her türlü tetkik, ilaç, malzeme ve tedavi giderleri kapsam dışında tutar.

Özel Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?

Sigorta şirketleri, sigorta başlangıç tarihinden itibaren belirli hastalıklar için 12 aylık bekleme süresi uygular. Özel sağlık sigortası kapsamı dahilinde,12 aylık bekleme süresi dolmadan aşağıdaki hastalıklar ile ilgili  tedavi olmanız durumunda sigorta şirketi hastane masraflarınızı karşılamaz. Yani aşağıdaki hastalıklar için tedavi olmak ve özel sağlık sigortasından yararlanmak istiyorsanız 12 ay süre ile beklemeniz gerekmektedir.

  • Safra kesesi ve safra yolları hastalıkları
  • Her türlü fıtık
  • Omurga ve disk hastalıkları
  • Kist dermoid sakral
  • Ano-rektal hastalıklar
  • Rahim ve yumurtalık hastalıkları
  • Bademcik ve geniz eti hastalıkları
  • Burun polipleri
  • Kafa sinüs hastalıkları
  • Diz, omuz, kalça, dirsek eklem hastalık ve lezyonları Katarakt
  • Prostat hastalıkları
  • Her türlü varis
  • Böbrek ve üriner sistem taşları
  • Tiroid bezi hastalıkları

Özel sağlık sigortası yapan en iyi sigorta şirketini görmek için tıklayın!

Özel Sağlık Sigortası Kapsamı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Özel Sağlık Sigortası  Psikolog Desteği Sağlar mı?

Özel sağlık sigortası kapsamında psikiyatri ya da psikolog desteği yoktur. Ancak bazı sigorta şirketleri poliçe kapsamında psikolojik danışmanlık hizmeti olarak “ek teminat” ilave edebilir. Bu ek teminatlar yalnızca 1 muayene ile sınırlıdır. İlk muayeneden sonra psikolojik destek almaya devam ederseniz tedavinin tamamı karşılanmaz ancak %20 indirimli olarak tedavinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası  Psikiyatri Desteği Sağlar mı?

Özel sağlık sigortası kapsamında psikiyatri yer almaz diğer bir deyişle psikiyatri branşında destek vermemektedir. 

Psikiyatri ve Psikolog Desteği Sağlayan Özel Sağlık Sigortası Şirketleri Nelerdir?

BupaAcıbadem Sigorta, AK Sigorta, Allianz Sigorta, Anadolu Sigorta, AXA Sigorta, Demir Sağlık Sigorta, Groupama Sigorta, Mapfre Sigorta, Ray Sigorta ve Türkiye Sigorta özel sağlık sigortası yapan şirketlerindendir. Her birinin farklı poliçe ve ek teminatları mevcuttur. Psikolog desteği veren sigorta şirketlerine dair tüm detaylara linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Psikiyatri ve Psikolog Seansları Özel Sağlık Sigortası Kapsamına Alınabilir mi?

Özel sağlık sigortası doğuştan ya da geçmişten gelen hastalıkların yanı sıra psikiyatri ve psikolog muayenesini de kapsamaz. Psikiyatrik ve psikolojik bozuklukların muayene, nöropsikiyatrik testler ve komplikasyonlarına ait her türlü gider özel sağlık sigortası kapsamı dışındadır. Teminat dışında kalan durumlar için ilgilendiğiniz sigorta şirketinin özel şartlarını okuyabilir ve detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Acilde Geçer mi?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen acil durumlar listesinde yer alan bir sağlık sorunu mevcutsa, özel sağlık sigortasının acil durumlarda da geçerliliği vardır. Normalde poliçe teminatında bazı hastalıklar için bekleme süreleri tanımlıdır ancak acil durum söz konusu olduğunda bu süre gözetilmez ve hastanın tedavisine hızlı bir şekilde başlanır. 

Hayati bir tehlike mevcut değilse ve hali hazırda bekleme süresi henüz dolmadıysa, özel sağlık sigortası acilde geçerli olmayacaktır. Diğer bir deyişle DSÖ tarafından listeye alınan tüm durumlar “hayati tehlike oluşturan” hallerdir ve özel sağlık sigortası kapsamı altında yer alır. 

Özel sağlık Sigortası Devlet Hastanesinde Geçerli mi?

Özel sağlık sigortasının devlet kurum ve kuruluşlarında geçerliliği yoktur. Özel sağlık sigortaları yalnızca poliçede belirtilen anlaşmalı sağlık kuruluşlarında ve yine anlaşmalı özel hastanelerde geçerlidir.

Özel Sağlık Sigortası Özel Hastanede Geçerli mi?

Özel sağlık sigortası özel hastanelerde geçerlidir. Poliçe satın alırken tercih edilen hastane ağına ait tüm kurum ve kuruluşlarda özel sağlık sigortası geçerlidir. 

Özel Sağlık Sigortası Özel Muayene Ücretini Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası özel muayene ücretini karşılar. Özel sağlık sigortaları doktorlar ve aynı zamanda doktorlara ait özel muayenehanelerle de anlaşmalıdır bu sayede sağlık sigortasından yararlanmak mümkündür. Poliçede belirtilen ödeme oranları ve limitler dahilinde muayene ücreti özel sağlık sigortası kapsamında yer alır.

Özel Sağlık Sigortası İlaç Karşılar mı?

Hem yatarak tedavi teminatı hem de ayakta tedavi teminatı kapsamında sigortalının tedavisi için gerekli olan ilaçlar teminat altındadır. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmayan ilaçlar, sigorta kapsamı dışındadır. 

Özel Sağlık Sigortası Serumu Karşılar mı?

Özel sağlık sigortanızın teminat kapsamı ve limitleri dahilinde serum masrafları karşılanır. 

Özel Sağlık Sigortası Sünneti Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası kapsamında sünnet yer almaz. Sünnet operasyonu, tıbbi bir nedenle dahi olsa teminat dışı kalan durumlardandır.

Özel Sağlık Sigortası Kürtajı Karşılar mı?

Özel sağlık sigortaları, isteğe bağlı gerçekleştirilen operasyonları ve bu operasyonlar neticesinde oluşan komplikasyonları güvence altına almaz. Diğer bir deyişle kürtaj gibi isteğe bağlı operasyonlar ÖSS kapsamı dışında yer alır.

Özel Sağlık Sigortası Lazer Göz Ameliyatını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası, lazer göz ameliyatını karşılamaz, masraflar sigorta kapsamı dışında değerlendirilir.

Özel Sağlık Sigortası Göz Muayenesini Karşılar mı?

Bu durum değişkenlik gösterir; geçmişten gelen bir hastalık varsa ve tedavi gereksinimi doğduysa özel sağlık sigortası tarafından karşılanmaz. Ancak göz hastalığı, poliçe başlangıç tarihinden sonra ortaya çıktıysa özel sağlık sigortası kapsamında göz muayenesi karşılanır.

Özel Sağlık Sigortası Göz Ameliyatını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortasının masrafları karşılaması için göz ameliyatını gerektiren hastalığın poliçe başlangıcından sonra ortaya çıkması gerekmektedir. Poliçe başlangıç tarihinden önce olan bir hastalıktan kaynaklanan ameliyatlar, ÖSS kapsamı altında değerlendirilmez. 

Özel Sağlık Sigortası Göz Çizdirmeyi Karşılar mı?

Görme kusurlarını tedavi etmek amacı ile yapılan göz çizdirme ameliyatı özel sağlık sigortası kapsamında yer almaz.

Özel Sağlık Sigortası Lensi Karşılar mı?

Gözlük, gözlük camı, kontakt lens ya da lens solüsyonları gibi giderler, sigorta kapsamına “Gözlük ve Lens Teminatı” eklenmesi şartı ile karşılanır. 

Özel Sağlık Sigortası Gözlük Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası kapsamına “Gözlük ve Lens Teminatı” eklenmesi şartı ile sigortalının sürekli kullanacağı gözlüğün masrafı sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ancak poliçede gözlük teminatı yoksa masraflar sigorta şirketi tarafından ödenmez.

Özel Sağlık Sigortası Lazer Epilasyonu Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası, lazer epilasyonu karşılamaz.

Özel Sağlık Sigortası Meme Küçültme Karşılar mı?

Meme küçültme veya meme büyütme gibi estetik amaçlı ameliyatlar özel sağlık sigortası poliçesi kapsamında yer almaz. 

Özel Sağlık Sigortası Spirali Karşılar mı?

Korunma yöntemlerinden biri olan spiral, özel sağlık sigortası kapsamında masrafı karşılanan bir işlem değildir. Teminat dışı haller listesinde yer alır.

Özel Sağlık Sigortası Sağlık Raporunu Karşılar mı?

Sağlık raporu, özel sağlık sigortası poliçesinde karşılanmaz, teminat dışı olarak değerlendirilir. 

Özel Sağlık Sigortası Tüp Bebeği Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası kapsamında tüp bebek tedavisi masrafları karşılanmaz.

Özel Sağlık Sigortası Tüp Mide Ameliyatını Karşılıyor mu?

Tüp mide ameliyatı, özel sağlık sigortası kapsamında yer almaz.

Özel Sağlık Sigortası Uyku Apnesi Tedavisini Karşılar mı?

Uyku bozuklukları, uyku apnesi ya da horlama gibi durumlara ilişkin tetkik ve tedaviler özel sigorta kapsamı dışında yer alır.

Özel Sağlık Sigortası Ayrıntılı Ultrasonu Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası ultrason ve ayrıntılı ultrason gibi tetkikleri karşılar. Ancak bunun için poliçede yer alan özel şartlar geçerlidir.

Özel Sağlık Sigortası Varis Tedavisini Karşılar mı?

Varis hastalığı poliçe başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkmışsa tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanabilir. Ancak yüzeyel varis tedavileri (kimyasal blokaj, köpük ve sklerozan-lazer tedavileri gibi) teminat dışıdır.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 6 Kasım 2020 Cuma

Güncellenme Tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

İçindekiler

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın