Özel Sağlık Sigortası Fiyatları

blog-image

Özel sağlık sigortası fiyatları için net bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte ortalama 15.000 TL ile 60.000 TL arası değişkenlik gösterir. Fiyat aralığının bu kadar geniş olmasının sebebi ise ÖSS fiyatlarını belirleyen birçok faktörün olmasıdır. Bu faktörler bir araya getirildiğinde tam kapsamlı özel sağlık sigortası fiyatları veya full sağlık sigortası fiyatları netleşir.

Özel sağlık sigortasına başvuru yapın!

En uygun Özel Sağlık Sigortası için teklif çalışalım, sizi arayalım.

Özel Sağlık Sigortası Primi Nasıl Belirlenir?

Özel sağlık sigortası primi hesaplanırken; yaş, cinsiyet, yaşanan şehir ve sağlık durumu göz önünde bulundurulur. Ayrıca özel sağlık sigortası poliçesi için belirlenen teminat kapsamı, limit, katılım payı oranı ve anlaşmalı kurum ağı ödenecek primi etkiler.

Yaş: Bebekler ve çocuklar özellikle mevsim geçişlerinde daha sık hastalandıkları için sağlık harcamaları daha yüksektir. İleri yaştaki kişilerin de kronik hastalık geliştirme riski daha yüksektir. Bu yüzden bebekler, çocuklar ve ileri yaştaki kişiler için özel sağlık sigortası primi daha yüksek hesaplanır. Ancak genç ve sağlıklı kişilerin risk grubunda yer almamasından dolayı özel sağlık poliçesine ödeyeceği prim daha düşük olur.

Cinsiyet: Kadın ve erkeklerin hastalıklara karşı direnci farklıdır. Bazı hastalıkların görülme riski kadınlarda yüksekken erkeklerde daha düşük olabilir. Genellikle kadınlar sağlık hizmetlerine daha çok ihtiyaç duyduğundan, erkeklere göre daha yüksek prim ödemek durumunda kalabilirler.

Yaşanan Şehir: İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerde yaşayan kişiler için özel sağlık sigortası fiyatları yüksek çıkar. Çünkü büyük şehirlerde özel hastane maliyetleri daha yüksektir. Ancak küçük şehirlerde özel hastane maliyetleri daha kontrollü olduğundan fiyatlar da daha düşük hesaplanır.

Sağlık Durumu: Herhangi kronik bir hastalığı bulunmayan kişiler risk grubunda yer almaz. Sigorta şirketleri risk grubunda yer almayan kişiler için daha makul fiyatlar belirlerler. Ancak kronik bir hastalığı olan kişinin komplikasyon geliştirme riski daha yüksek olduğundan ödenecek prim artabilir.

Teminat Kapsamı: Özel sağlık sigortası kapsamı oldukça geniştir, birçok sağlık hizmetini güvence altına alır. Poliçeye ekleyeceğiniz her ek teminat artı prim olarak yansıyacaktır.

Teminat Limitleri: Poliçede yer alan teminatlar için belirlenen limitler primi etkileyen en önemli faktörlerdendir. Limitli bir poliçe ile limitsiz bir poliçe arasındaki fiyat farkı her zaman yüksektir.

Katılım Payı Oranı: Sigortalı dilerse sigorta şirketi ile tıbbi harcamalarını paylaşabilir. Eğer %20 katılım payı oranına sahip bir poliçe oluşturulduysa, tedavi masraflarının %80'i sigorta şirketi tarafından karşılanacaktır. Geriye kalan %20'lik pay sigortalıya ait olacağından poliçeye ödenecek prim de düşecektir. Ancak tüm sağlık masraflarının sigorta şirketi tarafından üstlenilmesi istenirse, özel sağlık sigortası fiyatları yükselecektir.

Anlaşmalı Kurum Ağı: Özel sağlık sigortası satın alırken anlaşmalı sağlık kurumu ağı belirlenir. Her sigorta şirketinin özel sağlık sigortası için belirlediği en az 2 farklı kurum listesi bulunur. Bu kurum listelerinin farkı ise belirli hastanelerin dahil olup olmaması ile ilgilidir.

Özel sağlık sigortası anlaşmalı sağlık kurumları listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Özel sağlık sigortasına ödenecek toplam prim üzerinden %15 vergi iadesi alabilirsiniz. Vergi indirimi hakkında bilgi sahibi olmak için “Özel Sağlık Sigortası Vergi İndirimi” başlıklı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları 2024 Ne Kadar?

En ucuz sağlık sigortasının ne olduğu merak konusudur ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi özel sağlık sigortası yıllık fiyatları için net fiyat söylemek zordur. Eğer bu konuda önceden fikir sahibi olmak isterseniz aşağıdaki sayfalarda yer alan örnek prim tablolarına göz atabilirsiniz.

Allianz Sigorta özel sağlık sigortası örnek prim tablosu için tıklayın.

Mapfre Sigorta özel sağlık sigortası örnek prim tablosu için tıklayın.

Türkiye Sigorta özel sağlık sigortası örnek prim tablosu için tıklayın.

Özel sağlık sigortası 2024 fiyatlarını öğrenmek ve özel sağlık sigortası fiyat almak için hafta içi her gün 09:00-18:00 saatler arasında (0216) 368 45 45 no'lu numaradan bizlere ulaşabilir. Dilerseniz sitemizin “Destek Al” bölümünden iletişim bilgilerinizi bırakabilir, teklif detaylarını görüşmek için sizi arayabiliriz. Böylelikle özel sigorta ücretleri, full sağlık sigortası fiyatları, özel sağlık sigortası ortalama fiyatları ve çok daha fazla detay için sizlere destek olabiliriz. Yanı sıra en uygun özel sağlık sigortası fiyatları ve bireysel sağlık sigortası fiyatları konusunda da bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba

Güncellenme Tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın