Özel Sağlık Sigortası Aşı Kapsamı

blog-image

Yenidoğan aşıları, bebeklik çağı aşıları, yetişkinler için aşılar derken hayatımızın her evresinde aşının büyük bir önemi var. Yaş almanın en temel püf noktalarından biri olan sağlıklı yaşamın temelinde her ne kadar doğru beslenme yatıyor olsa da aşılar da bizi koruyan en önemli desteklerden.

Devlet tarafından desteklenen aşılar mevcut olsa da bazı aşıların masraflarını kendi cebimizden ödemek durumunda kalıyoruz. İşte bu noktada kendimize maddi anlamda yapabileceğimiz en büyük yatırımlardan biri olan özel sağlık sigortası devreye giriyor.

Özel sağlık sigortası ile pek çok sağlık giderini güvence altına alabiliyoruz. Bu noktada “Özel sağlık sigortası aşıları karşılar mı?” sorusu sıklıkla karşımıza çıkıyor. Şimdi gelin özel sağlık sigortası aşı kapsamı hakkında detaylı bilgiler verelim.

"Özel Sağlık Sigortası Kapsamı" başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Özel Sağlık Sigortası Bebek Aşılarını Karşılar mı?

Zorunlu aşıların tamamı devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanır ancak mecburi olmayan aşılar özel sağlık sigortası ile çok daha uyguna ya da tamamen ücretsiz olarak karşılanabilir. Genel olarak ele aldığımızda özel sağlık sigortasının bebek aşılarını karşıladığını söylemek mümkündür.

Özel sağlık sigortası; yenidoğan,çocuk ve yetişkin aşılarını poliçede belirtilen limit ve oranlar dahilinde karşılar. Buradaki önemli nokta aşıların, sigortanın anlaşmalı olduğu kurumlarda yapılması zorunluluğudur. Diğer bir deyişle isteğe bağlı ya da zorunlu olarak yaptırılan aşılar, sigorta şirketi tarafından belirlenen anlaşmalı kurumlarda yaptırılmalıdır. 

Devlet tarafından karşılanmayan ama gerek bebek gerek yetişkin sağlığı için yaptırılması büyük önem arz eden aşılardan birkaçı; rota virüs aşısı, meningokok menenjit aşısı ve grip aşısıdır. Özellikle grip aşının kış aylarında vücudumuz için büyük bir kalkan görevi gördüğünü de unutmamak gerekir. Özel sağlık sigortası ile ücret ödemeden ya da cüzi fiyat farklarıyla isteğe bağlı veya zorunlu aşıları yaptırmak mümkündür.

Özel sağlık sigortasına başvuru yapın!

En uygun Özel Sağlık Sigortası için teklif çalışalım, sizi arayalım.

Özel Sağlık Sigortası Rotavirüs Aşısını Karşılar mı?

Rota virüs aşısı Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği zorunlu aşı takviminde yer almadığından dolayı devlet tarafından karşılanmaz. Ancak rota virüs 2 yaş altındaki bebeklerde bağırsak iltihabına yol açtığı için yaptırılması tavsiye edilir. 

Rota virüs aşısı özel sağlık sigortası kapsamında yer alır. Özel sağlık sigortası ile rota virüs aşısını ücretsiz veya cüzi bir fiyat farkı ile bebeğinize yaptırabilirsiniz. Rota virüs aşısını karşılayan sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır:

Yukarıdaki sigorta şirketleri 0-6 yaş arası çocuklar için rota virüs aşısını sigorta kapsamında karşılar.

Özel Sağlık Sigortası Menenjit Aşısını Karşılar mı?

Menenjit aşısı zorunlu olmayan çocuk aşılarından biri olmasına karşın hayati derecede önemli olan aşılardan da biridir aynı zamanda. Çocukluk çağında aşı koruması olmadığı takdirde menenjite yakalanan çocuklarda ciddi hasarlar görülebilir. Özellikle 0-6 yaş aralığına menenjit aşısının yaptırılması önemlidir.

Menenjit aşısı, özel sağlık sigortası tarafından karşılanan bir aşı türüdür. Özel sağlık sigortası kapsamında menenjit aşısı veren sigorta şirketleri; Allianz Sigorta, Anadolu Sigorta ve Ray Sigortadır. 

Özel sağlık sigortası yaptırmadan önce mutlaka sigorta şirketlerinin özel şartlarını ve teminat kapsamını araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Dilerseniz 0216 368 45 45 no'lu hattan sigorta danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Tetanoz Aşılarını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası aşı kapsamında çocukluk çağı aşıları ve yetişkin aşıları da yer alır. Özel bebek aşılarının yanı sıra çoğu paralı aşıların da sigorta kapsamında yer aldığını söylemek mümkündür. 0-6 yaş için tetanos, difteri, kızamık gibi aşılar sigorta güvencesi altındadır.

Özel Sağlık Sigortası HPV Aşısını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası yetişkin aşı kapsamında HPV yani rahim ağzı kanseri de karşılanır. 9 ila 26 yaş arası kadınlarda 3 doz HPV aşısı sigorta kapsamındadır.

Özel Sağlık Sigortası Hepatit B Aşısını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası çocukluk çağı rutin aşı kapsamında, 0-6 yaş için 3 doz Hepatit B aşısı sigorta kapsamında yer alır. 
 

Özel Sağlık Sigortası Grip Aşısını Karşılar mı?

Evet, özel sağlık sigortası grip aşısını karşılar. Yılda bir defa olmak üzere özel sağlık sigortası kapsamında grip aşısı yaptırabilirsiniz. Grip aşısını karşılayan özel sağlık sigortası teklifi almak için tıklayın!

Özel Sağlık Sigortası Kapsamında Karşılanan Diğer Aşılar Nelerdir?

Özel sağlık sigortası aşı kapsamında sadece devletin karşılamadığı aşılar yer almaz. Çocukluk çağı aşıları ve yetişkin aşıları da özel sağlık sigortası güvencesi altındadır. 

Özel sağlık sigortası çocukluk çağı rutin aşı kapsamında;

  • 0-1 yaş için 3 doz Rotavirüs,
  • 0-2 yaş için 2 doz, 3-11 yaş için 1 doz Meningokok/Me- nectra/Menveo,
  • 0-3 yaş için 2 doz Hepatit A,
  • 0-6 yaş için 4'er doz Polio, Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Haemophilus İnfluenza B, 3 doz Hepatit B, 2 doz Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, 1 doz Su Çiçeği , BCG (Verem),
  • 0-9 yaş için 4 doz Pnömokok, 2 doz Grip aşısı vardır.

Özel sağlık sigortası yetişkin aşı kapsamında; 

  • 1 doz Hepatit A,
  • 3 doz Hepatit B,
  • 9-26 yaş arası kadınlarda 3 doz HPV (rahim ağzı kanseri)
  • 1 doz Pnömokok
  • 1 doz Grip aşısı vardır.

Yetişkin ve çocukluk çağı aşılarına ek olarak; Kuduz ve Tetanoz aşıları da her yaş grubu için kapsama dahil edilmiştir. 

Çocuklar İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bebekler İçin Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Bebek veya çocuklara özel sağlık sigortası yaptırmak için teklif almanız gerekir. Özel sağlık sigortası teklifi aldığınızda;

  • Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun 20 sigorta şirketinden teklif çalışabilir,
  • Sağlık sigortası kapsamı hakkında detayları konuşabilir,
  • Anlaşmalı hastaneleri birlikte inceleyebiliriz.

Yenidoğan ve Bebek Sigortası” başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz. Yanı sıra Doğum Sigortası hakkında detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Yenidoğan ve Bebek Aşılarını Devlet Karşılar mı?

Yenidoğan bebeklerin bağışıklık sistemleri henüz kendilerini çekip çevirebilecek düzeyde olmadığı için birtakım aşı gereksinimleri doğar. Bu aşılar bebeklerin bağışıklık sistemlerini güçlendirdiği gibi aynı zamanda bakteri ve enfeksiyonlara karşı da korur. 

Çocukluk dönemi aşı takviminde, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği 13 çocukluk çağı aşısı yer alır. Bunlar, devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanan aşılardır. Ücretsiz çocukluk çağı aşıları; difter, boğmaca, çocuk felci, tetanos, hepatit A, hepatit B, İnfluenzae, kızamık, tüberküloz, kızamıkçık, zatürre ve kabakulaktır. 

Yenidoğan aşı takvimi için detaylı bilgiye Aşı Portalı aracılığı ile ulaşabilirsiniz. “Çocukluk Çağı Aşıları Nelerdir, Ne Zaman Yaptırılır?”yazımıza da mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. 
 

Yayımlanma Tarihi: 14 Haziran 2023 Çarşamba

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın