Konut Sigortası Deprem Hasar Süreci

blog-image

Konut sigortası deprem hasarını karşılar mı sorusunun yanıtını vererek başlayalım; evet karşılar ancak bunun için konutun aynı zamanda DASK'a sahip olması gerekir. DASK mevcutsa, depremin yol açtığı hasarlar 1 milyon 389 bin 869 TL'ye kadar zorunlu deprem sigortası kapsamında ödenir. Geriye kalan tutar ise konut sigortası tarafından karşılanır. Özetle deprem gibi afetlerde DASK ve konut sigortası birbirine paraleldir ve hasarınızı karşılamak için sahada birlikte görev alır.

Konut Sigortası Deprem Hasar İhbarı Nasıl Yapılır?

Konut hasarı eğer deprem gibi doğal bir afetten dolayı gerçekleştiyse eş zamanlı olarak hem DASK'a hem de poliçenizin olduğu sigorta şirketine hasar dosyası açtırmanız önemli bir detaydır. Özellikle deprem sonrası yaşanan hasarlar için her iki kurumun da durumdan haberdar olması ve her iki kuruma ayrı olarak hasar kaydı açtırılması gerekmektedir.

Deprem gibi doğal afetlerin neticesinde devreye giren konut sigortası hasar süreci, poliçenizin olduğu sigorta şirketine bağlı olarak değişir. Poliçe limitleri ve taahhütler dahilinde hasar sürecinin nasıl işleyeceği ve hangi belgelerin gerekli olduğu bilgisini sigorta şirketinizden direkt olarak almanızda yarar olacaktır.

Konut Sigortası Deprem Hasar İhbarında Hangi Belgeler Gereklidir?

Konut sigortası hasar ihbarında gerekli olan belgeler şunlardır; sigortalının T.C. kimlik numarası, güncel tapu bilgileri, hasar yerinin açık adresi, sigortalının sabit ya da mobil telefon numarası. Diğer istenecek belgeler sigorta şirketine göre farklılık gösterebileceğinden dolayı, poliçe yaptırdığınız kurum ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Aşağıda konut sigortası yapan sigorta şirketlerini ve hasar sürecinin nasıl başlatılacağı ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.

Konut Sigortası Yapan Sigorta Şirketlerinde Deprem Hasarı Bildirme Süreci

Konut sigortanızı hangi sigorta şirketinden yaptıysanız o şirket özelinde bir hasar süreci işleyecektir. Dilerseniz konut sigortası yaptırdığınız aracı kurumla da iletişime geçebilir, sizin adınıza sigorta şirketine hasar dosyası açmasını talep edebilirsiniz.

Allianz Sigorta: 0850 399 99 99 numaralı telefonu arayabilir ve Allianz Müşteri Hizmetleri'ne ulaşabilirsiniz. Yanı sıra Allianz'ım Mobil Uygulaması'na giriş yapabilir ya da resmî web sitesinde yer alan Hasar Dosyası Oluşturma linkine tıklayarak hasar ihbarında bulunabilirsiniz.

Ak Sigorta: 444 27 27 numaralı telefonu arayabilir ve Aksigorta Müşteri Hizmetleri'ne ulaşabilirsiniz. 

Türkiye Sigorta: 0850 202 20 20 hattı üzerinden hasar ihbarınızı yapabilir ve 7 gün hizmet veren çağrı merkezi ile direkt olarak iletişime geçebilirsiniz. Müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeden önce hazır bulundurmanız gereken evraklar şunlardır; poliçe numarası, sigortalının ismi, sigortalının kimlik numarası, hasar tarihi, hasar saati, hasar yeri, hasarın mahiyeti, tahmini hasar miktarı, başvuru sahibinin irtibat numarası, ekspertiz yapılacak rizikonun açık adresi ve irtibat numarası.

Sompo Sigorta: 0850 250 81 81 numaralı telefonu arayarak 7/24 hizmet alabilir ve hasar ihbarınızı müşteri temsilcinize iletebilirsiniz. Müşteri temsilcisine ulaşmadan önce hazır etmeniz gereken evraklar şunlardır; poliçe numarası, sigortalı adı ve soyadı, hasar tarihi, hasarın oluş şekli, tahmini hasar miktarı, ekspertiz yapılacak rizikonun açık adresi ve irtibat numarası.

Anadolu Sigorta: 0850 724 0850 numaralı telefondan Anadolu Sigorta çağrı merkezini arayabilir ve konut hasar ihbar bildiriminde bulunabilirsiniz. 

Aveon Sigorta: 0850 711 09 10 numaralı telefon hattından deprem kaynaklı konut hasar bildiriminizi gerçekleştirmeniz mümkündür. Hasarı öğrendiğiniz tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde hasarı sigorta şirketine bildirmeniz gerekir. Müşteri hizmetlerine bağlanmadan önce hazır etmeniz gereken evraklar: poliçe numarası, hasarın yeri ve tahmini hasar miktarıdır.

Axa Sigorta: 0850 250 99 99 numaralı telefon hattından konut hasarı ihbarında bulunabilirsiniz. 

Doğa Sigorta: 0850 811 51 00 numaralı telefonu arayıp “3”'ü tuşlayarak Doğa Sigorta Müşteri Hizmetleri'ne konut hasar ihbarında bulunabilirsiniz. Yanı sıra resmî web sitesinde yer alan “Hasar İhbarı” sekmesine tıklayarak “Hasar İhbar Formu” doldurabilir ve online olarak bildirimde bulunabilirsiniz.

Eureko Sigorta: 0850 222 66 60 numaralı Müşteri İletişim Merkezi'nden yardım alabilir ya da Eureko Sigorta web sitesi üzerinden online olarak hasar bildiriminde bulunabilirsiniz.

Generali Sigorta: 0850 555 55 55 numaralı telefon hattını arayarak hasar işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Yanı sıra resmî web sitesinden “Hasar İşlemleri” sekmesine tıklayabilir ve işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Groupama Sigorta: 0850 250 50 50 numaralı telefon hattından deprem hasarınıza dair hasar ihbarında bulunabilirsiniz. Yanı sıra resmî web sitesi üzerinden “Hasar İşlemleri” sekmesine tıklayabilir ve buradan “Konut Hasarları” butonuna basarak talep edilen belgelere ulaşabilirsiniz.

HDI Sigorta: 0850 222 8 434 numaralı telefonu arayıp hasar ihbarında bulunabilirsiniz. Yanı sıra resmî web sitesinde yer alan “Hasar İşlemleri” sekmesine tıklayabilir ve hasar tipini seçerek yapmanız gerekenlere ilişkin detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Mapfre Sigorta: 0850 755 0 755 müşteri hattında tanımlanan özel hat üzerinden hasar bildiriminde bulunabilirsiniz. Yanı sıra Mapfre'nin web sitesi üzerinden online olarak da hasar ihbarında bulunabilirsiniz.

Quick Sigorta: 0850 755 17 55 numaralı telefon hattı üzerinden deprem hasar ihbarında bulunabilirsiniz. Yanı sıra web sitesi üzerinden “Online İşlemler” sekmesine tıklayabilir ve “Hasar İşlemleri” butonuna basarak “Hasar Bildir” sekmesi üzerinden de bildirimde bulunabilirsiniz.

Ray Sigorta: 444 4 729 numaralı telefon hattı üzerinden deprem sonrası meydana gelen hasarınıza ilişkin ihbarda bulunabilirsiniz. Yanı sıra resmî web sitesi üzerinden “Yardım Merkezi” sekmesine tıklayabilir ve “Hasar Talebinde Bulunmak İstiyorum” butonuna tıklayarak konut hasar ihbar bildiriminde bulunabilirsiniz.

DASK Hasar İhbarı Bildirimi ve DASK Tazminat Hesaplama hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 14 Şubat 2023 Salı

Güncellenme Tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın