En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir?

blog-image

Kendiniz veya aileniz için sağlık sigortası yaptırmaya karar verdiğiniz de aklınıza gelen ilk sorunun, “en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası hangisi?” olması çok normaldir. 

Ülkemiz genelinde “sağlık sigortası” denilince aklınızda size söylenmeyen, ufak harflerle yazılan metinler gelir ve tedirgin olursunuz. Hele ki daha önce sağlık sigortası kullanmadıysanız yanlış bir ürün satın almamak için konuya hakim olmak istersiniz.

Merak etmeyin! Bu konu hakkındaki endişelerinizi ortadan kaldırmak ve en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası seçimini yapmak için sizlere faydalı olacak bir yazı hazırladık.

6 adımda “en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl seçilir?” sorunuzun cevabını rahatlıkla bulabilirsiniz.

En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Sigorta Aracı Kurumu veya Brokerlik Seçimi

Birçok sigorta şirketi ile anlaşmalı ve anlaşmalı olduğu her sigorta şirketine eşit mesafede duran güvenilir bir sigorta aracı kurumu seçmek önemlidir. Çünkü beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak en iyi sağlık sigortasını seçebilmeniz için alanında uzman sigorta danışmanına ihtiyacınız vardır.

"Tamamlayıcı sağlık sigortası en iyisi hangisi?" sorusunun cevabı için ilk olarak sigorta şirketleri ile ilgili ön bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Sizin yerinize tüm işleri halledecek sigorta danışmanını bularak karar verme sürecini hızlandırabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası satın aldıktan sonra karşılaşabileceğiniz sorunları çözüme ulaştırmak için yine sigorta danışmanına ihtiyaç duyacaksınız. Sadece satın alma sürecinizde değil karşılaştığınız problemlerde de yanınızda olacak sigorta aracı kurumu ile çalışmak huzurlu bir yıl geçirmeniz için önemlidir.

Sağlık İhtiyaçlarını Belirlemek

İhtiyaçlarınıza en uygun tamamlayıcı sağlık sigortasını belirleyebilmeniz için aşağıdaki sorulara hızlıca göz atabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası arayışınız kendinizin ve ailenizin sağlığını güvence altına almak için mi?

Günümüz şartlarında ailenizin sağlığını güvence altına almak şüphesiz doğru bir karardır. Aile üyelerinden birinin SGK'lı olması ailece tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için yeterlidir. Ailesi ile birlikte güvence oluşturmak isteyenlere sigorta şirketleri %10 indirim yapar.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum masraflarınızı mı karşılatmak istiyorsunuz?

Doğum masraflarınızı tamamlayıcı sağlık ile güvence altına alabilirsiniz. Eğer hamilelik planlıyorsanız “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi”, hamileyseniz “Hamileyken Doğum Sigortası Alınır mı?” sayfasından okumaya devam edebilirsiniz.

Geçmişten gelen ve hala var olan bir hastalığınız için tedavi masraflarınızı karşılayacak sigorta şirketi mi arıyorsunuz?

Sigorta danışmanınız ile iletişime geçtiğinizde sağlık durumunuz hakkında doğru bilgi vermeniz gerekmektedir. Çünkü tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında poliçe başlangıç tarihinden önce var olan hastalıklarınızın tedavi masrafları karşılanmaz.

Sağlık sigortası alırken var olan hastalıklarınızı saklarsanız ve poliçe başlangıç tarihinden sonra sakladığınız hastalığınız ile ilgili tedavi olmak isterseniz, hasar talebiniz reddedilecektir. Hatta sağlık durumunuz ile ilgili doğru bilgilendirme yapmadığınızdan dolayı sağlık poliçeniz iptal edilebilir.

Eğer var olan hastalığınız için bir güvence oluşturmak istiyorsanız, durumunuzu sigorta danışmanına mutlaka açıklayın. Türkiye'de geçmişten gelen hastalıkları teminat altına alan tek bir sigorta şirketi vardır. Sigorta danışmanınız durumunuz hakkında bilgi sahibi olursa direkt olarak sizi ilgili sigorta şirketine yönlendirebilecektir.

Sigorta danışmanlarımız sağlık ihtiyaçlarınızı dinleyerek sizin için en doğru olan tamamlayıcı sağlık sigortasını bulmanıza yardım etmeye hazır!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamını Belirlemek

“En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası hangisi?” kararını verebilmek için sigorta şirketlerini teminat kapsamlarına göre karşılaştırmak gerekir.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında yatarak tedavi teminatı limitsizdir ve sigorta şirketine göre farklılık göstermez. Ancak ayakta tedavi teminatı sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir.

Ayakta tedavi teminatı tercih edeceğiniz sigorta şirketine göre yıllık 6, 8 veya 10 adet doktor muayenesinden oluşur. Doktor muayenesine bağlı olarak yapılan laboratuvar ve tanı işlemleri için limit uygulanmaz. Yani doktorunuz sizden aynı anda röntgen, kan tahlili ve ultrason isteyebilir. Siz sadece devlete ödemekle zorunlu olduğunuz 15 TL'lik katılım payı ücretini hastaneye ödersiniz.

Yatarak ve ayakta tedavi teminatına ek olarak ekstra fayda sağlayabileceğiniz ek teminatlarda vardır. Bu ek teminatlar da sigorta şirketine göre farklılık gösterir. Ambulans, tıbbi danışmanlık, diş bakım paketi, evde bakım hizmeti gibi ek teminatlardan yıl içinde ücretsiz yararlanabilirsiniz.

15 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortasının teminatlarını, limitlerini ve fiyatlarını tek bir ekranda hızlıca karşılaştırabilirsiniz.

Anlaşmalı Hastane Ağını Belirlemek

SGK'nın ve seçeceğiniz sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu sağlık kurumları poliçenizin en önemli parçalarından biridir. Çünkü tercih edeceğiniz sigorta şirketinin anlaşmalı sağlık kurumları, sizin ücretsiz sağlık hizmeti almanızı sağlar.

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası seçimi yapmak istiyorsanız, tercih edeceğiniz sigorta şirketinin anlaşmalı sağlık kurumları listesini sayfamızdan incelemeyi unutmayın!

Kazanılmış Haklar ve İndirimler

Gitmek istediğiniz özel hastane ile anlaşmalı sigorta şirketini bulduktan sonra dikkat etmeniz gereken son adım kazanacağınız haklar ve indirimlerdir.

Aşağıda açıklayacağımız haklar ve indirimler her sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık ürününde yoktur. Sigorta şirketlerini karşılaştırırken bahsettiğimiz bu önemli kriterler mutlaka sorgulanmalıdır.

Kısaca kazanacağınız hakları ve indirimleri açıklayalım:

Ömür Boyu Yenileme Garantisi: Tamamlayıcı sağlık sigortasının en az 3 yıl aralıksız yenilenmesi durumunda, sigorta şirketinin risk değerlendirme prosedürüne bağlı olarak verilen bir haktır. Bu hakkı kazanan sigortalıların poliçesi, yüksek maliyetli hastalıklar geçirse dahi yenilenmek zorundadır. Yani sigorta şirketi “bu yıl poliçeni yenilemiyorum veya hastalığına muafiyet getiriyorum.” diyemez.

Hasarsızlık İndirimi: Bir yıl boyunca poliçe kullanım oranına göre ikinci yıl poliçe yenilemenizden sonra verilen bir haktır. Örneğin; bir yıl içinde poliçe kullanım oranı %50'nin altında kaldıysa sigorta şirketi poliçenizin ikinci yıl yenilemesinde %5 ile %10 arası indirim yapar.

Aşağıdaki tablodan sigorta şirketlerinin uyguladığı hasarsızlık indirim oranlarını inceleyebilirsiniz.

Sigorta Şirketi Hasarsızlık İndirim Oranı
Acıbadem Sigorta Poliçe kullanım oranına göre indirim yapılır.
Ak Sigorta Poliçe kullanım oranına göre indirim yapılır.
Allianz Sigorta Poliçe kullanım oranı %35'in altında kalırsa %10 indirim
Anadolu Sigorta Poliçe kullanım oranı %20'nin altında kalırsa %5 indirim
Axa Sigorta Poliçe kullanım oranı %35'in altında kalırsa %10 indirim
Demir Sigorta Poliçe kullanım oranı %50'nin altında kalırsa %10 indirim
Doğa Sigorta Poliçe kullanım oranı %50'nin altında kalırsa %5 indirim
Eureko Sigorta Poliçe kullanım oranı %50'nin altında kalırsa %10 indirim
Groupama Sigorta Hasarsızlık indirimi uygulamaz.
Türkiye Sigorta Poliçe kullanım oranı %50'nin altında kalırsa %10 indirim
Mapfre Sigorta Poliçe kullanım oranı %0 olduğunda %10 indirim
NN Hayat Sigorta Poliçe kullanım oranı %20'nin altında kalırsa %15 indirim
Ray Sigorta Poliçe kullanım oranı %0 olduğunda %5 indirim
Sompo Sigorta Poliçe kullanım oranı %40'ın altında kalırsa %10 indirim
Türk Nippon Sigorta Hasarsızlık indirimi uygulamaz.
Quick Sigorta Poliçe kullanım oranı %50'nin altında kalırsa %5 indirim
Katılım Sağlık Poliçe kullanım oranı %50'nin altında kalırsa %5 indirim
Tablo tarihi: 07.03.2023 - Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında hasarsızlık indirimi yapan sigorta şirketlerini gösteren tablo. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin.
 

Aile İndirimi: çocuklarıyla birlikte anne veya babanın da aynı poliçede sigortalanması durumunda bazı sigorta şirketleri aile indirimi uygular. Aile indirimi alarak ödeyeceğiniz prim tutarını da azaltmış olursunuz.

Vergi İadesi: Tamamlayıcı sağlık sigortası satın alan ve vergi mükellefi olan kişiler poliçe için ödediği tutar üzerinden %15 vergi iadesi alır. Tamamlayıcı sağlık sigortası vergi indirimi hesaplamasını buradan yapabilirsiniz.

Sigorta şirketinizi seçerken, poliçelere uygulanan indirim oranlarını ve ek prim uygulama oranlarını dikkatlice inceleyin.

15 sigorta şirketinin fiyatlarını görmek ve vergi indirimini hesaplamak için teklif alın!

İhtiyacınıza Uygun En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bulmanın En Kolay Yolu!

Tamamlayıcı sağlık sigortası primleri, sigorta şirketi tercihi yaparken belirleyici kriteriniz olmasın. En pahalı veya en ucuz tamamlayıcı sağlık sigortasını seçmek her zaman doğru karar verdiğinizi göstermez.

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortasını bulmanın en kolay yolu sigorta şirketleri arasında karşılaştırma yapmak ve uzman desteği almaktır.

Ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilmeniz için sadece 3 soruyu yanıtlayarak tamamlayıcı sağlık sigortası yapan 16 sigorta şirketini tek bir ekranda karşılaştırabilirsiniz. Aklınıza takılan soruları canlı destek hattından bize yazabilir veya sigorta danışmanınız sizi aradığında sorularınızı sorabilirsiniz.

Son olarak en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası yorumları için tıklayabilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 10 Ocak 2018 Çarşamba

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın