En İyi Sağlık Sigortası Şirketi Hangisi?

blog-image

Sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri hakkında az da olsa fikir sahibi olabilirsiniz. Ancak en iyisinin hangisi olduğuna karar vermek zordur. En iyi sağlık sigortası şirketi; bütçenize aşmayan, sağlık ile ilgili beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı sorunsuz karşılayan firmadır.

En iyi özel sağlık sigortası şirketi konusunda araştırma yapıyorsanız yazımızı okumaya devam ederek aklınızdaki soruların cevabını bulabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Türkiye'deki Sağlık Sigortası Şirketlerinin Listesi

Aşağıda sıraladığımız sağlık sigortası şirketleri, hem özel sağlık sigortası hem tamamlayıcı sağlık sigortası sunan firmalardır. Sigorta şirketlerinin üstüne tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Tablo tarihi: 05.01.2024 - Türkiye'de tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerinin listesi. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin.
Tablo tarihi: 05.01.2024 - Türkiye'de özel sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerinin listesi. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin. Canlı destekten bize yazabilirsiniz.
Özel sağlık sigortası şirketleri arasından tercih yapabilmeniz için özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası arasındaki farkı bilmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Aşağıdaki yazılarımızı okuyarak özel sigorta şirketleri ve sağlık sigorta şirketleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını görmek için teklif alın!

Şimdi gelin en iyi sigorta şirketlerini seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine birlikte göz atalım ve "Özel sağlık sigortası hangisi iyi?" sorusunun yanıtını verelim.

En iyi sağlık sigortası şirketi hangisi? Seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Sağlık sigortası hakkında yorumlar okumak veya yakın çevrenizden tavsiye almak sizde bir fikir oluşturabilir. Ancak en iyi sağlık sigortası şirketini bulabilmek için alanında uzmanlaşmış bir acente ile çalışmak her zaman daha doğru bir karar olacaktır.

Sigorta danışmanınız ile birlikte aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurarak sizin için en uygun sağlık sigortası şirketini ya da en iyi sigorta şirketini bulabilirsiniz.

Hasar Ödeme Oranı

Hasar ödeme oranı; sigorta şirketlerinin sigortalılarına karşı maddi yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğinin göstergesidir. Sigortacının, sigortalının bir kaza veya hastalık geçirmesi durumunda poliçe genel ve özel şartları kapsamında maliyetleri üstlenmesi ve zamanında hastaneye ödeme yapması gerekir. Sigortalının da aynı şekilde genel ve özel şartlara bağlı kalarak tedavi masraflarının ödenmesi için sigorta şirketinden provizyon alması gerekmektedir.

En iyi sigorta acentesi ya da sağlık sigortası şirketi tercihi yapmadan önce, sigorta danışmanınıza hasar ödeme oranı yüksek olan sigorta şirketlerini sorabilirsiniz. Çünkü hasar ödeme oranı, sağlık sigortası poliçesini en verimli şekilde kullanabilmeniz için önemli bir kriterdir.

Bizim size tavsiyemiz; en ucuz sigorta şirketini tercih etmemenizdir. En ucuz sigorta şirketini tercih ederek kendinizi karlı çıkmış sanabilirsiniz ancak yüksek maliyetli bir hastalık geçirdiğinizde hasarınız ödenmezse büyük hayal kırıklığı yaşarsınız. Mutlaka sigorta şirketlerinin hasar ödeme oranlarını ve prosedürlerini karşılaştırın.

Hasar-Prim Oranı

Hasar-Prim Oranı; sigorta şirketinin sigortalıdan kazandığı prim ile sigortalıya bir yıl boyunca hasarından dolayı ödediği tazminatın orantısı alınarak hesaplanır. Hesaplanan bu orana göre sigorta şirketinin sigortalılarına bir yıl içinde ne kadar tazminat ödediğinin yüzdesi belirlenir.

Hasar Ödeme Prosedürleri

Hasar ödeme prosedürleri her sağlık sigortası şirketine göre değişiklik gösterir. Tercih edeceğiniz sağlık sigortası şirketine göre hasar talebi ve hasar ödeme süreci farklıdır.

Sağlık Sigortası şirketlerinin hasar ödeme prosedürlerini incelerken en zahmetsiz olanı tercih etme konusuna dikkat etmelisiniz. Unutmayın; hasar ödeme şartları ne kadar azsa ve sigorta şirketinin provizyon işlemleri ne kadar hızlı çalışıyorsa, sizin harcayacağınız zaman ve efor da o kadar az olacaktır.

Hasar Talebine Geri Dönüş Süresi

Sağlık sigortası şirketinin anlaşmalı hastanelerinden birine gittiğinizde, hastanedeki banko görevlisi sigorta şirketinden provizyon onayı isteyecektir. Eğer sigorta şirketi provizyon işlemleri için çok zaman harcıyorsa ve hemen onay vermiyorsa bu durum size zaman kaybettirir.

Provizyon işlemlerini hızlı yapan ve sağlıklı kararlar veren sigorta şirketi tercihi yapmanız önemlidir. Sigorta aracı kurumunuz ile iletişime geçerek, provizyon işlemlerinde sıkıntı yaşamadan onay alabileceğiniz sigorta şirketi tavsiyesi isteyebilirsiniz.

Ücretsiz sigorta danışmanlığı hizmetimizden hemen yararlanmak için teklif alın, kolayca sigortalanın!

Anlaşmalı Hastaneler

Sağlık sigortası şirketlerinin anlaşmalı olduğu özel hastaneler vardır. Sağlık sigortası poliçesi ile ücretsiz sağlık hizmeti almak istiyorsanız, anlaşmalı hastanelerden birine gitmek zorundasınız.

Özel sağlık veya tamamlayıcı sağlık sigortanızı hiçbir ücret ödemeden özel hastanelerde kullanabilmeniz için anlaşmalı hastaneler listesni kontrol edin. Güncel anlaşmalı hastaneler listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Unutmayın; en iyi sağlık sigortası şirketi, anlaşmalı hastaneler listesinde birçok seçeneği bulundurandır.

İş Hacmi

İş hacmi; sigorta şirketi tarafından satılan toplam poliçe adedini ve toplanan primi gösterir. Yüksek iş hacmine sahip olan bir sağlık sigortası şirketi güvenilirdir ve piyasada da yeri büyüktür. Çünkü yüksek iş hacmi, güvenilirliğin de yüksek olduğunu gösterir.

"Hangi sigorta daha iyi?" sorusunun birden fazla yanıtı olabilir. Sağlık sigortası şirketi tercihi yapmadan önce; sağlık sigortası yapan şirketler hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri ve en iyi özel sağlık sigortası firmaları hakkında bilgiye Sigorta Şirketleri rehberinden ulaşabilirsiniz.

Ürün Çeşitliliği

Özel sağlık sigortası, seçilen teminat kapsamı,limit ve katılım payı oranı doğrultusunda çeşitlilik gösteren bir üründür. Yani özel sağlık sigortası poliçesi kişinin tercihlerine göre düzenlenebilir.

Sağlık sigortası şirketlerinde ürün çeşitliliğinin var olması, sağlık sigortası poliçesine ödeyeceğiniz primi de seçme şansı tanır. Böylelikle hem ihtiyacınıza uygun teminat kapsamını belirleyebilir hem de bütçenizi zorlamadan sağlık sigortası poliçesine sahip olabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortasında ise özel sağlık sigortası kadar çeşitli ürün seçeneği yoktur. Sadece 2 sağlık sigortası poliçesi mevcuttur. Sadece yatarak tedavi teminatlı bir sağlık sigortası poliçesi alabileceğiniz gibi ayakta tedavi teminatı da içeren bir poliçe satın alabilirsiniz.

Ürün çeşitliliği sayesinde ihtiyaçlarınıza ve bütçenize göre en iyi sağlık sigortası şirketini kolayca bulabilirsiniz.

En İyi Sağlık Sigortası Acenteleri

Sağlık sigortası acenteleri veya brokerler, sağlık sigortası poliçelerini kişilere ulaştıran aracı kurumlardır. Bir acente sigorta şirketini temsil ederken, bir broker birden fazla sigorta şirketiyle çalışır ve sigorta şirketleri karşısında müşterisini temsil eder.

Kimse bin bir emekle kazanılan parayı yanlış sigorta şirketinden sağlık sigortası alarak harcamayı istemez. Ancak alanında uzmanlaşmış bir sigorta aracı kurumu ile çalışmak, paranızı en iyi şekilde değerlendirmeniz için önemli bir tercihtir.En iyi sağlık sigortası şirketi arayışı içindeyken, sigorta aracı kurumunuz size tarafsız bir şekilde tavsiyede bulunacaktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası şirketleri arasında tercih yapmak sandığınız kadar zor bir iş değil!

15 sigorta şirketinin sağlık sigortası ürünlerinin kapsamını ve fiyatlarını görmek için teklif alın!

  Sağlık sigortası tekliflerinizi inceledikten sonra sigorta danışmanlarımız sizi arayacaktır. Aklınıza takılan tüm soruları, alanında uzman sigorta danışmanlarımıza iletebilirsiniz.

Sağlık Sigortası Şirketleri Nasıl Değerlendirilmelidir?

En uygun, en ucuz ve en güvenilir sağlık sigortası şirketlerini araştırırken karar vermenize yardımcı olacak 7 maddeyi sizler için hazırladık. Böylelikle "en iyi sağlık sigortası hangisi?" sorusunun da cevabını kolaylıkla bulmuş olacaksınız.

Teminat kapsamını inceleyin.

Yatarak tedavi ve ayakta tedavi sağlık poliçenizde olması gereken ana teminatlardır. Her sigorta şirketi bu ana teminatların yanında ücretli ya da ücretsiz bazı ek teminatlar sunar.

Örnek vermek gerekirse; tedavi öncesi/sonrası hizmetler, ambulans hizmetleri, doğum teminatı, günlük bakım tedavileri, 7/24 tıbbi destek, check-up gibi diğer hizmetler sıralanabilir. Sağlık sigortanızı satın alırken, ihtiyaçlarınızı karşılayan ve en kapsamlı teminatları sunan planı seçmeye dikkat edin.

İhtiyaçlarınıza göre limit, bütçenize göre katılım payı oranı belirleyin.

Çoğu özel sağlık sigortasında limit ve katılım payı oranı vardır. Tedavileriniz için belirlenmiş olan teminat limitleri, 1 yıl boyunca hastane giderleriniz için toplamda yapılacak ödeme miktarını belirtir. Belirlenen limiti aşan hastane masrafları sigortalı tarafından ödenir.

Özel sağlık sigortalarında farklı oranlarda katılım payı belirlenebilir. Örneğin, sigortanızda %20 katılım payı oranınız olması durumunda, hastane masrafınızın %20'sini siz, %80'ini de sigorta şirketiniz karşılar. Satın almayı planladığınız özel sağlık sigortasının katılım payı oranının olabildiğince düşük olması, cebinizden çıkacak paranın da düşük olması anlamına gelir. Bu nedenle, katılım payı düşük olan özel sağlık sigortalarını seçmenizde fayda olacaktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında katılım payı yoktur. Yatarak tedavilerin tamamını karşılarken, ayakta tedaviler yılda 3, 6, 8, 10 adet veya limitsiz doktor muayenesi ile sınırlı tutulur.

Sigorta şirketlerinin uyguladığı bekleme sürelerini karşılaştırın.

Sağlık sigortası kapsamında bazı hastalıklar ancak birkaç aylık bekleme süresinden sonra teminat altına alınacaktır. Bekleme süresi, istisnasız tüm sağlık poliçelerinde bulunur. Tek fark bu bekleme süresinin 3 ay ile 12 ay arası değişkenlik göstermesidir.

Hasarsızlık indirimi veren sigorta şirketini tercih edin.

Eğer bir önceki yıl hiçbir hasar talebinde bulunmadıysanız tüm sigorta şirketleri sizi ödüllendirir. Bu ödüle “Hasarsızlık İndirimi” denir ve hasarsız geçen her yıl indirim oranınız da artar. Bu oran her sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilir.

Hasar ödeme oranlarına dikkat edin.

Bu oran, toplam hasar taleplerine karşı sigorta şirketinin ödediği hasar miktarını belirtir. Oran ne kadar yüksekse hasar talebinizin yerine getirilme ihtimali de o kadar yüksektir.

Sağlık sigortası primlerini karşılaştırın.

Söylememize gerek bile yok ama alacağınız sigortanın primi de ayrıca düşünmeniz gereken ve en az diğerleri kadar önemli olan bir unsurdur. Sağlık sigortanız için ödediğiniz prim, size sunduğu özelliklerle doğru orantılı olmalıdır.

Sizin için en iyi olan sigorta şirketini gelin birlikte bulup, değerlendirelim!
Sigorta Şirketleri Toplam Prim (TL) Sigortalı Adeti
Allianz Sigorta 5.212.766.396 TL 640.427
Axa Sigorta 2.762.103.164 TL 375.770
Bupa Acıbadem Sigorta 1.948.385.093 TL 229.339
Anadolu Sigorta 1.597.327.930 TL 242.194
Türkiye Sigorta 1.175.989.028 TL 198.167
Mapfre Sigorta 538.360.959 TL 33.023
Doğa Sigorta 268.576.798 TL 29.538
Türk Nippon Sigorta 267.540.826 TL 21.118
Ray Sigorta 70.925.244 TL 9.769
Tablo tarihi: 05.01.2024 - 2023 yılı tamamlayıcı sağlık sigortası toplam primini ve sigortalı adetini gösteren tablo. Güncel ve detaylı bilgi için https://www.tsb.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Sigorta Şirketleri Toplam Prim (TL) Sigortalı Adeti
Allianz Sigorta 17.163.325.445 TL 484.705
Bupa Acıbadem Sigorta 8.725.743.990 TL 123.936
Anadolu Sigorta 2.959.003.260 TL 118.913
Mapfre Sigorta 2.537.863.683 61.306
Axa Sigorta 1.570.923.908 TL 65.864
Ak Sigorta 1.525.301.141 TL 36.396
Türkiye Sigorta 1.378.410.847 TL 36.877
Ray Sigorta 59.037.382 TL 2.608
Tablo tarihi: 05.01.2024 - 2023 yılı özel sağlık sigortası toplam primini ve sigortalı adetini gösteren tablo. Güncel ve detaylı bilgi için https://www.tsb.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Sigorta Şirketleri Toplam Üretim (TL) Pazar Payı %
Allianz Sigorta 22.494.503.226 TL 38,55%
Acıbadem Sigorta 10.678.309.184 18,30%
Anadolu Sigorta 4.603.244.434 TL 7,89%
Axa Sigorta 4.412.892.967 TL 7,56%
Mapfre Sigorta 3.083.780.803 TL 5,28%
Türkiye Sigorta 2.697.067.669 4,62%
Ak Sigorta 2.068.520.938 TL 4,8%
Katılım Emeklilik ve Hayat 826.977.532 TL 1,42%
Demir Sigorta 604.637.633 TL 1,04%
Tablo tarihi: 05.01.2024 - Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerini 2023 yılı toplam pazar payına göre gösteren tablo. Tablodaki toplam üretim tutarına; tamamlayıcı sağlık sigortası ve özel sağlık sigortasına ek olarak acil sağlık sigortası, seyahat sağlık sigortası, yabancı sağlık sigortası ürünleri de dahildir.
 
Sigorta Şirketleri Toplam Üretim (TL) Pazar Payı %
Allianz Sigorta 8.842.851.667 TL 36,59%
Acıbadem Sigorta 4.449.674.728 TL 18,41%
Anadolu Sigorta 1.882.227.973 TL 7,79%
Axa Sigorta 1.811.569.690 TL 7,50%
Mapfre Sigorta 1.453.532.080 TL 6,01%
Ak Sigorta 862.798.320 TL 3,57%
Türkiye Sigorta 700.126.371 TL 2,90%
Demir Sigorta 431.889.530 TL 1,79%
Katılım Emeklilik ve Hayat 161.591.748 TL 0,67%
Tablo tarihi: 05.01.2024 - Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerini 2022 yılı toplam pazar payına göre gösteren tablo. Tablodaki pazar payı oranına; tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortası, acil sağlık sigortası, seyahat sağlık sigortası, yabancı sağlık sigortası ürünleri de dahildir.
Sigorta Şirketleri 2023 Hasar-Prim Oranı (%)
Bupa Acıbadem Sigorta 87,1%
Anadolu Sigorta 79,9%
Allianz Sigorta 76,4%
Axa Sigorta 73,5%
Türkiye Sigorta 69,7%
Mapfre Sigorta 68,7%
Doğa Sigorta 65,9%
Demir Sigorta 49,9%
Sompo Sigorta 41,5%
Türk Nippon Sigorta 39,6%
Eureko Sigorta 6,5%
Tablo tarihi: 05.01.2024 - Sigorta şirketlerinin sağlık sigortaları branşında 2023 yılı hasar-prim oranını gösteren tablo. . Güncel ve detaylı bilgi için https://www.tsb.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Sigorta Şirketi Toplam Prim (TL) Sigortalı Adeti
Allianz Sigorta 57.771.842 254.995
Axa Sigorta 42.227.760 194.175
Mapfre Sigorta 21.910.195 62.538
Anadolu Sigorta 20.782.146 185.545
Acıbadem Sigorta 9.744.502 18.979
Türk Nippon Sigorta 6.148.334 2.330
Groupama Sigorta 5.519.696 19.058
Doğa Sigorta 5.463.833 10.490
Tablo tarihi: 01.05.2019 - 2019 yılının ilk 3 ayında tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerinin toplam prim üretimini ve sigortalı adetini gösteren tablo. Güncel ve detaylı bilgi için https://www.tsb.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Sigorta Şirketi Toplam Prim (TL) Sigortalı Adeti
Acıbadem Sigorta 813.425.083 537.322
Allianz Sigorta 720.133.167 827.116
Anadolu Sigorta 234.089.482 247.470
Mapfre Sigorta 179.212.055 235.537
Ak Sigorta 103.254.241 41.884
Axa Sigorta 61.686.976 53.268
Groupama Sigorta 47.806.206 39.158
Eureko Sigorta 25.553.450 22.657
Tablo tarihi: 01.05.2019 - 2019 yılının ilk 3 ayında özel sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerinin toplam prim üretimini ve sigortalı adetini gösteren tablo. Güncel ve detaylı bilgi için https://www.tsb.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 23 Ekim 2017 Pazartesi

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın