Doğum Sigortası Bekleme Süreleri

blog-image

Sigorta şirketleri, sağlık sigortalarında tüm katılımcılarına bekleme süresi uygular. Bekleme süresi sigorta şirketinin kendisinin ve sağlık sigortasının suistimal edilmemesi için  yapılan bir uygulamadır. Tüm sağlık sigortası ürünlerinde olduğu gibi doğum sigortası için de belirlenmiş bir bekleme süresi vardır. Doğum sigortası bekleme süreleri uygulamaları sigorta şirketleri ve hatta özel sağlık sigortası ile tamamlayıcı sağlık sigortası arasında bile farklılık gösterir. Doğum sigortasındaki bekleme süresi aslında doğum yapmadan ve hatta gebe kalmadan ne kadar bir zaman önce poliçenizi başlatmanız gerektiğini söyler.

Doğum sigortası bekleme süreleri 5-12 ay arasında değişkenlik gösterir. Özel sağlık sigortalarında doğum teminatı alabilmenin şartı hamile kalmamak yani gebeliğin başlamamış olmasıdır. Özel sağlık sigortalarında doğum teminatını kullanabilmenin şartı ise bekleme süresini doldurduktan sonra hamileliğinizin başlamasıdır. Bu şartlar özel sağlık sigortaları için geçerli olup, tamamlayıcı sağlık sigortalarındaki şartlar ise daha farklıdır. Yazımızın devamında detaylarını bulabilirsiniz.

Eğer hamileyseniz ve bekleme süresiz doğum sigortası araştırması yapıyorsanız, tamamlayıcı sağlık sigortasında sizin için uygun ürünleri bulabilirsiniz. “Hamileyken Doğum Sigortası Alınır Mı?” başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Hamilelik planlıyorsanız ve özel sağlık sigortası kapsamında doğum sigortası bekleme süreleri hakkında araştırma yapıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Doğum Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Özel Sağlık Sigortası Doğumdan Ne Kadar Önce Yapılmalıdır?

Bu sorunun cevabı sizin hamileliği ne zaman planladığınız ile alakalıdır. Eğer 12 aydan daha uzun süre sonra hamilelik planlıyorsanız özel sağlık sigortası kapsamında doğum sigortası yaptırabilirsiniz. Fakat 12 aydan önce hamilelik planlıyorsanız tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum sigortası almanız sizin için daha avantajlı olacaktır.

Aşağıdaki tabloda özel sağlık sigortası doğum bekleme süresi ve tamamlayıcı doğum sigortası bekleme sürelerini karşılaştırabilirsiniz.

Sigorta Şirketi Özel Sağlık Doğum Sigortası Bekleme Süreleri Tamamlayıcı Sağlık Doğum Sigortası Bekleme Süreleri
Acıbadem Sigorta 6 ay 12 ay
Ak Sigorta 6 ay 12 ay
Allianz Sigorta *networke göre 6 ile 18 ay 12 ay
Anadolu Sigorta 12 ay 1 ay
Axa Sigorta 12 ay 12 ay
Demir Sigorta 10 ay Bekleme süresiz doğum sigortası
Mapfre Sigorta 12 ay Doğum teminatı yok.
Ray Sigorta 12 ay 6 ay
Sompo Sigorta Doğum teminatı yok. Bekleme süresiz doğum sigortası
Türk Nippon Sigorta Doğum teminatı yok. Bekleme süresiz doğum sigortası
Türkiye Sigorta 12 ay Doğum teminatı yok.
Tablo tarihi: 24.04.2024 - Özel sağlık sigortası ve Tamamlayıcı sağlık sigortasının doğum teminatlarındaki bekleme sürelerini karşılaştıran tablo. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin.

* Network: Allianz Sigorta kişilerin ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun sağlık hizmeti alabilmeleri için hastane tercihi yaptırmaktadır. Mavi (18 ay), yeşil (5 ay), sarı (5 ay) ve beyaz (5 ay) hastane paketlerinden birini bekleme süresi ve hastane tercihine göre seçebilirsiniz.

Hamileliğinizi planlamaya doğum sigortası ile başlayın. Seçkin özel hastanelerde hiçbir ücret ödemeden doğumunuzu yapın!

Yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere, sigorta şirketlerinin doğum sigortası bekleme süreleri ürün bazında değişiklik göstermektedir. Doğum sigortalarında bekleme sürelerini daha iyi anlayabilmeniz için bir kaç örnek ile konuyu detayladıralım.

Özel Sağlık Sigortası Doğum Teminatı Bekleme Süresi Örnekleri

Öncelikle bir konuya açıklık getirelim. Doğum sigortasından yararlanabilmeniz için 12 aylık bekleme süresini doldurduktan sonra doğum poliçenizi ikinci yıl tekrar yenilemeniz lazım. Yani doğum sigortanızı ikinci yıl yeniledikten sonra artık kullanabilirsiniz. Bu demek oluyor ki en az iki sene boyunca doğum sigortası primi ödeyeceksiniz.

Betül özel sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı almış ve 12 aylık bekleme süresini doldurmuştur. Doğum sigortasını ikinci yıl yeniledikten 2 ay sonra hamileliği başlamıştır. Bu süreçte hamilelik rutin kontrolleri ve testlerinin masraflarını doğum poliçesinden karşılamıştır. Ayrıca doğumunu sigorta başlangıç tarihinden itibaren 23.ayında gerçekleştirmiştir. Sigorta şirketinin gerekli gördüğü tüm şartları gerçekleştirerek, doğum sigortasından %100 faydalanmıştır.

Elif de aynı şekilde özel sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı almıştır. Sigorta şirketinin uyguladığı bekleme süresini doldurmuş (12 ay) ve doğum poliçesini ikinci yıl tekrar yenilemiştir. Fakat Elif'in hamileliği ikinci yılın 7. ayında başlamıştır. Yani Elif, doğum sigortası kapsamında doğum masraflarının karşılanması için üçüncü kez poliçesini yenilemelidir. Elif üçüncü kez doğum sigortasını yenilediği takdirde doğum ile ilgili tüm masraflarını sigorta şirketi karşılayacaktır. Elif için hesap şu şekildedir: ilk yılı bekleme süresi için geçiyor, poliçesinin ikinci yılının 7. ayında gebe kalıyor ve 9 aylık gebelik süreci doğum poliçesinin 3. yılına tekabül ediyor.

Özel sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı daha kapsamlıdır. Özellikle anlaşmalı hastaneleri ve yenidoğan teminatı ile özel sağlık sigortaları daha ön plandadır. Fakat özel sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı primlerinin daha yüksek ve bekleme sürelerinin daha uzun olduğunu düşünürsek, tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi ekonomik açıdan daha avantajlıdır.

Sigorta şirketi bazında, doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

SGK'lılar artık tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde doğum için fark ücreti ödemiyor! Gebelik ve doğum masraflarını uygun fiyatlar ile sigortalayın!

Özel Sağlık Sigortası Doğum Teminatı Fiyatları

Özel sağlık sigortası doğum teminatı oldukça kapsamlıdır. Özel sağlık sigortası poliçenize doğum teminatı ekletmeniz sadece doğum masraflarının karşılanacağı anlamına gelir. Yani doğum sigortanızdan tam kapsamlı yararlanabilmeniz için ekstra ücret ödeyerek poliçenize gebelik rutin kontrolleri teminatı ve yenidoğan teminatı eklenmelidir. Doğum sigortası ile ilgili tüm detayları öğrenmek ve doğum sigortası fiyatları için teklif isterseniz 0216 368 45 45 no'lu numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 29 Haziran 2018 Cuma

Güncellenme Tarihi: 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın