Hollywood Smile Nedir?

blog-image

Gülüş tasarımı ve gülüş estetiği ile başlayan güzellik serüveni, Hollywood smile (Hollywood gülüşü) ile popülerliğine ivme kazandırmaya devam ediyor. Son yılların trend uygulamalarından biri olan Hollywood Smile hakkında bilgiler derledik. 

Önce Hollywood Smile nedir kısaca bir değinelim ve ardından bu trend uygulamanın inceliklerine geçelim.

Hollywood Smile Nedir?

Hollywood gülüşü olarak dilimize çevirebileceğimiz Hollywood Smile; dişlerin mükemmel şekle, boyuta ve renge kavuşmasına olanak sağlayan kozmetik prosedürleri içeren bir işlemdir. Hollywood gülüş estetiği olarak da bilinen bu işlem, diş yüzeyinin porselen kaplamalar ile kaplanmasıdır.

Kişinin ağız, dudak, diş ve diş eti dokularının durumu incelendikten sonra yapılan estetik gülüş tasarımı ile dişlerdeki görünüm bozukluğu giderilir ve Hollywood yıldızları gibi göz alıcı dişlere sahip olunur.

Hollywood Smile Nasıl Yapılır?

Hollywood gülüşü için öncelikle dişin yapısının netlik kazanması adına fotoğraflama yapılır. Dental fotoğraf çekiminde dişlerin mevcut durumu incelenir ve bu sayede daha sağlıklı ve doğru bir protokol izlenmiş olunur. 

Fotoğrafın ardından dişler için ölçü alımı yapılır; hastanın konuşurken ve gülerken yüz estetiğine uygun olacak bir ölçümleme yapılır. Hollywood Smile, yalnızca diş ve diş etlerinin değil tüm yüz hatlarının birbiri ile uyumlu olmasını hedefler çünkü güzellik bir bütündür. Yapılan kontrol ve ölçümlemelerin ardından gülüş tasarımı için çalışmalar başlar.

Hollywood Smile Uygulanırken Pembe Estetik Nedir?

Pembe estetik nedir sorusunun yanıtı ile devam edelim. Pembe estetik, dişleri saran diş etlerinin estetiği anlamına gelir. Diş etlerinde bir sorun varsa ve müdahale gereksinimi doğmuşsa o zaman diş eti estetiği ya da bilinen adıyla pembe estetik uygulaması yapılır.

Diş eti estetiğinin temel amacı, asimetrik bozuklukların giderilmesi ve daha estetik bir görünüm elde edilmesidir. Hollywood smile işlemi sırasında diş etlerinde bir sorun varsa pembe estetik devreye girer ve diş etlerindeki pürüzler giderilir.

Hollywood Smile Kaç Gün Sürer?

Uygulamanın detaylarına bağlı olarak zamanlama değişebilir ancak genel olarak bakıldığında ortalama 7 ila 10 gün arasında işlemler tamamlanmış olur. Bu işlem sayesinde dişlerin doğal yapısı bozulmadan, porselen lamina işlemleri ile mükemmel gülüş elde edilir.

Hollywood Smile Hangi Sorunları Çözer?

Hollywood Smile ile dişlerdeki estetik olmayan görünüm son bulur. Hollywood gülüşünün etkili olduğu sorunlardan birkaçı;

  • Dişlerdeki şekil bozukluklarının giderilmesi
  • Diş renginin beyazlaştırılması
  • Diş eti seviyesinin iyileştirilmesi
  • Asimetrik gülüşün düzeltilmesi
  • Diş yüzeyindeki pürüzlerin giderilmesi
  • Eksik dişlerin tamamlanması
  • Dişlerin daha sağlıklı olması

Hollywood Gülüşü Kimlere Yapılır?

Hollywood Smile, kadın erkek fark etmeksizin herkese yapılabilen bir tedavidir. Hollywood ünlülerinden ilham alan bu tasarım ile kendini yıldız gibi hissetmek isteyen herkes, Hollywood Smile yaptırabilir. Ciddi sağlık sorunları yaşayanlar için elbette öncelikle hekim görüşü önemlidir, bu konuyu da atlamayalım.

Hollywood Gülüşü Kalıcı mı?

Hollywood Smile, diş hekimleri tarafından kişinin mevcut ağız ve diş durumuna bağlı olarak yapılan kalıcı bir işlemdir. İşlemden sonra doktorun önerdiği ağız ve diş bakım rutinlerine uymak önemlidir zira dişlerimize iyi bakmak onların ömrünü daha da uzatacaktır.

Hollywood Gülüşü Sağlıklı mı?

Hollywood Smile'in bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Aksine, kişinin kendini daha iyi hissetmesini ve daha sağlıklı bir ağız yapısına ulaşmasını destekler. Diş hekimleri tarafından, doğru uygulamalar ile yapıldığında dişlere herhangi bir zararı söz konusu olmayacaktır.

Hollywood Gülüşü Ömrü Ne Kadar?

Hollywood Smile kalıcı bir uygulamadır ancak işlem sırasında dişlere uygulanan işlemlerin ömrü değişebilir. Örneğin estetik gülüş tasarımı sırasında dolgu gibi uygulamalar yapıldıysa birkaç yıl kadar kalıcı olabilir. Ancak lamina diş gibi uygulamalar genellikle uzun yıllar boyunca kullanıma uygun olur.

Hollywood Gülüşü Acıtır mı?

Hollywood Smile işlemi sırasında herhangi bir acı yaşanmaz. Bunun temel nedeni, uygulamadan önce kişiye yapılan lokal anestezidir. İşlemler lokal anestezi altında yapıldığından, kişinin herhangi bir acı ya da sızlama duyması söz konusu değildir.

Özel Sağlık Sigortası Hollywood Gülüşü Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası, Hollywood gülüşü estetiğini karşılamamaktadır.

Önemli Not: Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır; herhangi bir tavsiye ya da tedavi önermez. Olası sağlık sorunlarını önlemek ve yanlış tedavilerden kaçınmak için en doğru bilgiyi mutlaka doktorunuzdan alınız.

Yayımlanma Tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba

Güncellenme Tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın