60 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

blog-image

Büyümek ve yaşlanmak kaçınılmaz ve 60 yaş bu serüvende önemli bir dönüm noktası. Hayatının dönüm noktasındaki ebeveynlerinizin sizi büyütmek ve güvende tutmak için yıllardır yaptığı fedakarlıkların farkında mısınız? 60 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası, aile büyüklerinizin sağlığı için güvencedir.

Hepimiz gayet iyi biliyoruz ki görünmez ve beklenmedik şeyler herkesin başına gelebilir. Özellikle yaşı ilerlemiş ebeveynlerimiz için her türlü duruma hazırlıklı olmamız gerekir.

Bu konuda hem kendinize hem de onlara bir iyilik yapın. Sigorta şirketlerinin sunduğu 65 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetlerinden yararlanmayı ertelemeyin! 

Unutmayın, büyüklerinize bakma sırası artık sizde. Şimdi onların sağlıklarını, yaşlılara özel sağlık sigortası ile güvence altına alma zamanı! 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Her sigorta şirketinin kişileri sigortalamak için belirlediği bir yaş sınırı vardır. "Kaç yaşına kadar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabiliriz?" sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Sigorta şirketlerinin kaç yaşına kadar kişileri sigortaladıklarını ve 55 yaş üstü, 65 yaş üstü, 70 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını görmek için teklif ekranımızı ziyaret edebilirsiniz. 

60 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası yapan firmalar araştırmasını iyi yapın ve onlar için iyi bir sağlık sigortası alın. Huzurlu ve finansal olarak rahat bir emekliliği en çok onlar hak etti.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaş Sınırı

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında kişinin poliçe satın alabilmesi için bir yaş sınırı vardır. Ülkemizde 60 yaş üstü sağlık sigortası yapan birkaç şirket vardır. 80 yaş tamamlayıcı sağlık sigortası yapan ise sadece bir sigorta şirketi vardır. 80 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketi yoktur.

Sağlık sigortası yaptırmayı düşündüğünüz 60 yaş üstü bir yakınınız var ise size tavsiyemiz hiç zaman kaybetmemeniz olacaktır. Çünkü piyasada 60 yaş üstü özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası yapmayı kabul eden 7 sigorta şirketi mevcuttur.

Bu şirketlerden 4 tanesi 65 yaşa kadar, 2 tanesi 69 yaşa kadar ve diğeri de 80 yaşına kadar sigortalı kabul etmektedir. Bu durumda 64 yaş üstü için 3 sigorta şirketi seçeneği kalmaktadır.

"Özel sağlık sigortası kaç yaşına kadar yapılıyor?" diye merak ediyorsanız özel sağlık sigortası yaş sınırını buradan inceleyebilirsiniz.

Sigorta Şirketi Üst Yaş Sınırı
Acıbadem Sigorta 55 yaş
Ak Sigorta 65 yaş
Allianz Sigorta 64 yaş
Anadolu Sigorta 64 yaş
Axa Sigorta 65 yaş
Doğa Sigorta 60 yaş
Demir Sigorta 60 yaş
Eureko Sigorta 59 yaş
Mapfre Sigorta 60 yaş
NN Hayat Sigorta 59 yaş
Ray Sigorta 64 yaş
Sompo Sigorta 60 yaş
Türkiye Sigorta 60 yaş
Türk Nippon Sigorta 70 yaş-80 yaş
Katılım Sağlık 69 yaş
Quick Sigorta 59 yaş
Magdeburger Sigorta 64 yaş
HDI Sigorta 60 yaş
Ana Sigorta 60 yaş
Aveon Sigorta 65 yaş
Generali Sigorta 59 yaş
Hepiyi Sigorta 60 yaş
Metlife Sigorta 64 yaş
Tablo Tarihi: 07.02.2024- Sigorta şirketi bazında tamamlayıcı sağlık sigortası satın alabileceğiniz üst yaş sınırını gösteren tablo. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin. Canlı destekden bize yazabilirsiniz.
Yaş sınırına takılmadan önce tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın, özel hastanelerdeki yüksek fark ücretlerine karşı korumasız kalmayın!

Emekliler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Alabilir mi?

Evet, emeklilere tamamlayıcı sağlık sigortası yapılabilir. Çalışan ya da emekli ayrımı olmaksızın SGK'lı olan ve sigorta şirketinin yaş sınırı altındaki herkes bu poliçeyi satın alabilir ve poliçe vadesi boyunca poliçe teminatlarından yararlanabilir. 

Aile büyükleriniz, yatarak ve ayakta tedaviler için fark ücreti ödemeden özel hastanelerden hizmet alabilir. Hastaneye yatış tarihinden itibaren taburcu işlemi yapılıncaya kadar uygulanan yatarak tedavilere refakatçinin yatak ve yemek giderleri de dahildir. Yatarak tedavi teminatında ameliyatlar limitsiz olarak karşılanır ve evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme, ambulans hizmeti de belirlenen limitlere göre tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulur.

"Evde Bakım Sigortası" hakkında detaylı bilgiyi kaleme aldığımız yazımız da ilginizi çekebilir.

Hastanede ayakta gerçekleşecek doktor muayenesi, röntgen, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemlerine ait giderler ayakta tedavi teminatından karşılanmaktadır.   

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti de ayakta tedavi kapsamında sunulmaktadır. Ayrıca sigorta şirketinizin size sağladığı ek hizmetlerden de ekstra bir ücret ödemeden yararlanma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Emekliler için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Almak Mantıklı mı?

Günümüz koşullarında sağlık sigortasına sahip olmak artık bir ihtiyaçtır. Aile büyüklerinizin ilerleyen yaşlarından dolayı, sağlık hizmetine zahmetsizce ulaşmasını ve cebinden ücret çıkmadan tedavi olmasını istemeniz en doğal hakkınızdır. 

Türkiye şartlarında sunulan sağlık hizmetleri her geçen gün iyileşme gösterse de hala yetersizdir. Sağlık hizmetlerindeki boşluk, hizmet kalitesinin yetersizliği ve arz-talep dengesinin karşılanamaması özel hastanelere olan ilgiyi artırmaktadır.Özel hastanelerde karşınıza çıkan yüklü maliyetlerle baş edebilmenin tek yolu ise emeklilere yapılan tamamlayıcı sağlık sigortasıdır.

Kaliteli sağlık hizmetlerine hızlıca ulaşmak için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın. Emeklilik döneminizi kolaylaştırın!

Ömür Boyu Yenileme Garantisi

Aile büyüklerinize tamamlayıcı sağlık sigortası aldıktan sonra, üst üste en az 3 yıl sağlık sigortası yaptırmanız durumunda ömür boyu yenileme garantisi kazanabilirler. Bu hakkı kazandıkları tarihten itibaren hiçbir hastalıkları için muafiyet uygulanamayacak ve ek prim talep edilemeyecektir. Ömür boyu yenileme garantisini kazanarak, büyüklerinizin emeklilik hayatlarını çok daha rahat geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bütçenizi de korumuş olursunuz.

Burada en çok dikkat edilmesi gereken konu, aile büyüğünüzün ömür boyu yenileme garantisine hak kazanıp kazanamayacağıdır. Çünkü ebeveynlerinizi olabildiğince uzun süre sigortalatmak istiyorsunuz. Kişi ne kadar yaşlanırsa, harcamalar da o kadar artar. Bu yüzden büyükleriniz için bir plan seçerken hangi yaşa kadar tamamlayıcı sağlık sigortasını yenileyebildiğinizi kontrol edin. Bu noktada birkaç seçenek vardır, bir kez yanılmak daha sonra sağlık sigortası alamamak anlamına gelebileceği için dikkat edilmesi gerekir.

Allianz Sigorta 64 yaş, Axa Sigorta ise 65 yaşına kadar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıranları ömür boyu yenileme garantisi hakkı kazanabilmeleri için değerlendirmeye alır. Ancak diğer sigorta şirketlerinin ömür boyu yenileme garantisi için belirledikleri üst yaş sınırı daha düşüktür. 

Bir örnek verelim; diyelim ki babanızın yaşı 62 olsun. Sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası yaş sınırı da 64 yaş olduğunu kabul edelim. Sigorta şirketlerinin ömür boyu yenileme garantisi hakkına sahip olabilmek için genelde 3 yıl boyunca sigortalı olmanız gerekir. Dördüncü yılın başında sigorta şirketi değerlendirme sonucunda ömür boyu yenileme garantisi vermektedir. Fakat babanız üçüncü yılın sonunda 65 yaşında olacağı için ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanamayacaktır. Çünkü 64 yaş sınırını aşmış olacaktır.

Sigorta şirketlerinin ömür boyu yenileme garantisi için belirledikleri üst yaş sınırına buradan ulaşabilirsiniz.

Geçmiş Hastalıklar

Geçmiş hastalıklar, sigortalının, sigortanın başlangıç tarihinden önce geçirmiş olduğu hastalıklara denir. Bu hastalıkların şikayetiyle herhangi bir hastaneye gidildiğinde, o hastalık sağlık kayıtları arasında yer alacaktır. Sigorta şirketleri de hastanelerin bu kayıtlarına erişim hakkına sahip olduğu için sizin geçmiş hastalıklarınızı görebilecektir. Sadece 1 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası geçmiş hastalıkları teminat altına alır. Onun dışında hiçbir sağlık sigortası, geçmiş hastalıkları karşılamaz. Bu, yaşlılar için de aynı şekilde geçerlidir. Fakat geçmiş hastalıkların karşılanmıyor olması ne kadar caydırıcı bir etken gibi görünse de, gelecekte ortaya çıkabilecek hastalıkları bugünden sigorta güvencesine almak içinizi rahatlatacaktır.

Kronik hastalıkların maddi ve manevi sizi yormasına izin vermeyin. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile hastalığınızın maddi sorumluluğunu üstünüzden atın!

Geçmiş hastalıkları karşılayan sigorta şirketi hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

Kanser Tedavi Masrafları Sizi Korkutmasın!

Geçmiş hastalıklarınızı teminat altına alan tek bir sigorta şirketi vardır. Yakınınız kanser hastası olsa bile tüm tedavi masrafları tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında karşılanmaktadır. Sigorta şirketinin 80 yaşına kadar geçmiş hastalıklarıyla sigortalı kabul etmesinin tek şartı ise yanında bir sağlıklı kişinin daha sigortalanmasıdır. Bu ürün sadece Medical Park Hastanelerinde kullanılabilmektedir.

80 yaşına kadar sağlık sigortası sunan sigorta şirketi, ömür boyu yenileme garantisi vermese bile geçmiş hastalıkları teminat altına alması, bu poliçenin en büyük avantajıdır. Çünkü ileri yaşlarda karşılaşılan hastalıklar oldukça maliyetlidir. Bu maliyetlerin altından nasıl kalkacağınızı düşünmek yerine ebeveynlerinize tamamlayıcı sağlık sigortası alarak özel hastanelerde en iyi sağlık hizmetini almasını sağlayabilirsiniz.

Kritik Hastalıklar Teminatı

Koroner arter, kanser, böbrek yetmezliği ve inme gibi hastalıkların tedavisini, sadece duygusal olarak değil, finansal olarak da kaldırması zordur. Bu büyük hastalıklar tehlikeli olduğu için sağlık sigortası şirketleri 60 yaş ve üstü yaştaki bireyleri sigortalarken bu tip risklerden çekinebilirler. Özellikle de kaliteli bir sağlık hizmeti arıyorsanız, aile büyüğünüz için sağlık sigortanıza ekleyebileceğiniz kritik hastalıklar ilave teminatını mutlaka inceleyin. Kritik hastalıklar teminatı, aile büyüğünüz kritik bir hastalığa yakalandığında size toplu olarak nakit bir ödeme yapar. Yani tamamlayıcı sağlık sigortası sağlık harcamalarını karşılarken, kritik hastalıklar teminatı da toplu olarak size nakit para sağlar ve bu nakit paranın nereye harcanacağı tamamen sizin kararınıza bağlıdır.

Teminatlara Genel Bakış

Tüm planlar tarafından kapsanan teminatlar şöyledir;

  1. Yatarak tedavi teminatı: En az 24 saatlik hastanede yatışları için harcanan bedelleri karşılar. Harcamaların içinde; ameliyatla ilgili tüm masraflar, oda ücretleri, doktor ücretleri, bakım ücretleri, ilaç ücretleri vb. vardır.
  2. Ayakta tedavi teminatı: Doktor muayeneniz, ilk muayene sonrasındaki kontrolleriniz, laboratuvar tahlilleriniz, MR, tomografi ve röntgen gibi harcamaların ücretlerini kapsar.
  3. Ambulans ücretleri: Sigortalıyı acil durumlarda hastaneye ulaştırmak için kullanılır.
  4. Ek Teminatlar: Ana teminatların dışında sigorta şirketinin ücretli ya da ücretsiz olarak sağladığı ek faydalardır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası teminatlarını ve limitlerini detaylı bir şekilde buradan inceleyebilirsiniz!

Aile Büyüklerinin Sağlığını Sigortalatmak Size Ne Sağlar?

Ebeveynlerinizin sağlığını sigortalatmak, muhtemelen onlara verebileceğiniz en harika hediyelerden biridir. Yaşlandıklarında tıbbi bakıma ihtiyaçları olabilir ve harcamaları da sizin bütçenizi büyük oranda aşabilir. Ebeveynleriniz için bir tamamlayıcı sağlık sigortası almanız, size aşağıdaki yararları sağlayacaktır:

  1.  60 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası, gerekli hastane tedavilerini, hastane öncesi-sonrası harcamalarını, günlük bakım harcamalarını, ambulans ücretlerini, evde tedavi masraflarını karşılar.
  2. Finansal bağımsızlık! Eğer ebeveynlerinizin talihsiz bir şekilde hastaneye yatması gerekiyorsa, harcamaları karşılamak için size veya bir başkasına bel bağlamaları gerekmez. Tamamlayıcı sağlık sigortaları varsa, sigortanın yıllık primi karşılığında huzurlu bir hayat yaşamalarını sağlarsınız.
  3. Yükselen tıbbi ücretlere karşı koruma sağlar. Önceden de bahsedildiği gibi, sağlık hizmeti ücretleri enflasyon ve diğer sebepler nedeniyle hızla yükseliyor. Ebeveynlerinizin sahip olduğu para, artık önümüzdeki 5 sene için onlara yeterli olmayacaktır. Aileniz için alacağınız sağlık sigortası, ihtiyaç duydukları her an diledikleri sağlık hizmetine erişebilmelerini ve finansal sıkıntıya girmemelerini sağlar.
  4. Vergi indirimi fırsatları da önemli bir avantajdır. Yaptıracağınız tamamlayıcı sağlık sigortalarının toplam yıllık priminin %15'i kadarını vergi iadesi olarak geri alabilirsiniz.

60 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: Aile Büyükleriniz İçin Sağlık Sigortası Nasıl Alınır?

Artık ebeveynlerinizin tamamlayıcı sağlık sigortasına ihtiyacı olduğunu kesin bir şekilde anladığınıza göre bir sonraki adımı konuşmanın zamanı geldi. Ama tekrar ediyoruz, sigorta şirketleri arasında karşılaştırma yapmadan tamamlayıcı sağlık sigortası satın almayın! 

Bunca yıl sizi büyüten ve bugünlere getiren aile büyükleriniz için hala bir sağlık güvencesi oluşturmadıysanız, bugün tam zamanı. Çünkü tamamlayıcı sağlık sigortasını ne kadar erken alırsanız, aile büyükleriniz için hayati önem taşıyan risklere karşı hem kendinizi hem de onları güvence altına almış olursunuz.

55 yaş üstü, 65 yaş üstü ve 70 yaş üstü aile büyükleriniz için tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerini teklif ekranımızdan inceleyebilir, sigorta şirketleri arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.

Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgiyi kalem aldığımız yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 18 Ekim 2017 Çarşamba

Güncellenme Tarihi: 8 Mart 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın