Ömür Boyu Yenileme Garantisi Hakkında Bilmedikleriniz

blog-image

Son zamanlarda tamamlayıcı sağlık sigortası sık sık gündeme gelmekte ve tanıtımı yapılmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortaları sunduğu hizmet ve hastane ağı ile oldukça kapsamlı bir sigorta türüdür. Özel sağlık sigortaları gibi tamamlayıcı sağlık sigortaları da geleceğinizi güvence altına almak adına bir çok avantaj sunar. Ömür boyu yenileme garantisi, tamamlayıcı sağlık sigortalarında sunulan en avantajlı özelliklerdendir.

2013 yılında Özel Sağlık Sigortası Yönetmeliği'nde bir değişiklik yapılarak, ömür boyu yenileme garantisi ile ilgili bölümde düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemelere göre sigorta şirketleri yenileme garantisi olan ürün ile olmayan ürünü ayrı ayrı sunmaya başladı.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ömür boyu yenileme garantisi olsun veya olmasın, konunun kapsamı bilgilendirme formunda, özel şartlarda ve poliçede belirtilmesi zorunlu hale getirildi. Böylece sigorta şirketleri ve tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine sahip kişiler arasında tartışmalar azaltıldı. Yenileme garantisi kazanıldıktan sonra, sigorta şirketleri ciddi hastalık geçiren ve tamamlayıcı sağlık sigortasını çok sık kullanan müşterilerinden artık çok yüksek ek bir prim talebinde bulunamayacak.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ömür Boyu Yenileme Garantisi Nedir?

Sigorta şirketleri farklı bekleme süreleri uygulayarak ve risk değerlendirmesi yaparak sigortalılarına, “ömür boyunca tamamlayıcı sağlık sigortasının yenileneceği garantisini” vermesidir. Yani poliçenin sigortacı tarafından, mevcut ürün ve planı (kapsam, teminat limiti, ödeme yüzdesi gibi belirli kriterler) dahilinde ömür boyu yenilenmesi taahhüdüdür.

Bu noktada aklınıza şu soru gelebilir: Sağlık sigortamın ömür boyu yenilenmesinin bana faydası ne olacak?

Tamamlayıcı sağlık sigortaları, bilinçli kullanıcılar için geleceğe bir yatırımdır. Sağlık sigortası günümüzde giderek artan sağlık hizmetlerindeki maliyetlere karşı almış olduğunuz bir güvencedir. Yenileme garantisi ise gelecekte karşılaşabileceğiniz ve tedavi masrafları yüksek olan hastalıklarınız için oluşturmuş olduğunuz bir güvencedir.

Ömür Boyu Yenileme Garantisi Kazandıktan Sonra Ne Olur?

Ömür boyu yenileme garantisinin sağladığı avantajlar aşağıdaki gibidir: 

  • Ortaya çıkan hastalıklarınız için tamamlayıcı sağlık sigortası poliçenizin teminat kapsamı daraltılamaz, yüksek hastalık ek primi uygulanamaz. Fakat bu sigorta şirketinizin özel şartlarında yazan teminat altına alınmayacak hastalıklar için geçerli değildir. İlk sözleşme tarihinde kapsam dışı bırakılmış hastalıklar yenileme garantisi almış olsanız bile karşılanmaz.
  • Ağır maliyetli hastalıklarınız için muafiyet uygulanamaz. Yenileme garantisi kazandıktan sonra kanser dahi olsanız tüm masraflarınız sigorta şirketi tarafından karşılanır.
  • Katılım payı oranınız artırılamaz, teminat limitleriniz düşürülemez ve tazminat ek primi uygulanamaz.
  • Yenileme garantisine hak kazandığınız da yıllık olarak ödediğiniz prim, yenileme döneminde belirlenmiş zam oranından daha fazla artırılamaz.
  • Sigorta şirketlerinin özel şartlarında belirtilen yenileme garantisi ile ilgili uygulama herkes için geçerlidir, kişiye göre değişiklik gösteremez. Yani ilk sözleşme tarihinde geçerli olan özel şartlar ile ömür boyu yenileme garantisine ilişkin bilgiler dikkate alınır.
Ömür boyu yenileme garantisinin sunduğu avantajlardan yararlanmak için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın. Geleceğinizi güvence altına alın!

Ömür Boyu Yenileme Garantisi Nasıl Kazanılır?

Ömür boyu yenileme garantisine hak kazanmak için; sağlık sigortanızı en az 3-4 yıl üst üste yenilemeniz gerekmektedir. Sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilen bu süre sonunda size bu hakkın verilmesi için sağlık değerlendirilmesi yapılır. Sigortalı olduğunuz süre içinde sağlık poliçenizi kullanım durumunuz ve geçirmiş olduğunuz hastalıklar değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda, uygun görülürseniz sigorta şirketi size sağlık poliçenizi ömür boyu yenileneceğinin sözünü vermiş olur.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmaya karar verdiyseniz mutlaka ömür boyu yenileme garantisi veren sigorta şirketini tercih edin. Daha sonra yenileme garantisi kazanmanız durumunda sigorta şirketinin size sağlayacağı avantajları değerlendirin. Çünkü her sigorta şirketinin özel şartları farklılık gösterebileceğinden mutlaka size şartları en uygun olan sigorta şirketini tercih etmelisiniz.

Ömür boyu yenileme garantisi veren sağlık sigortası yaptırdıktan sonra poliçenizi düzgün kullanmanız oldukça önemlidir. En ufak rahatsızlığınız da bile hemen sigorta şirketinden hasar talebinde bulunuyorsanız, 3. yılın sonunda risk değerlendirmesine girdiğinizde yenileme garantisi kazanamayabilirsiniz. Ayrıca 3 yıl içinde geçirdiğiniz büyük bir rahatsızlık varsa ve bu rahatsızlığınızdan dolayı gelecekte karşılaşabileceğiniz riskler varsa sigorta şirketi ek prim uygulaması yapabilir. Yenileme garantisi kazansanız bile geçirdiğiniz rahatsızlık için ek prim ödemesi yapacağınızı bilmelisiniz.

Unutmayın yenileme garantisi üst üste 3 yıl sağlık poliçenizi kesintisiz devam ettirmeniz durumunda size verilen bir haktır. Tamamlayıcı sağlık sigortası ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazandığınız tarihten sonra ortaya çıkan hastalıklarınız için ek prim uygulaması yapılamaz veya muafiyet getirilemez. Yenileme garantisi kazanmadan önce her yıl yapılan risk değerlendirmelerinde, sigorta şirketi rahatsızlıklarınız için ek prim uygulama veya muafiyet getirme hakkına sahiptir.

Her sigorta şirketinin belirlediği bir yaş aralığı vardır. Tamamlayıcı sağlık sigortaları (birkaç sigorta şirketi dışında) 0-59 yaş arasında olanları sigortalar. Yenileme garantisi hakkını kazanabilmek için geçmesi gereken süre, bu yaş aralığında hesaba katılmalıdır. Eğer 57 yaşında sağlık sigortası yaptırırsanız ve yenileme garantisi hakkı 3 yıl sonra doğuyorsa, yaş sınırını aştığınız için bu hakkı kazanamayabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için ileri yaşları beklemeyin! Vakit kaybetmeden bu avantajlı dünyaya dahil olun!

Aşağıdaki tablodan yenileme garantisi için belirlenmiş yaş sınırlarını ve hasar oranlarını inceleyebilirsiniz.

ÖBYG: Ömür Boyu Yenileme Garantisi

Sigorta Şirketi Üst Giriş Yaşı ÖBYG için sigortaya giriş yaşı Sigortalılık Süresi Hasar/Prim Oranı
Acıbadem Sigorta 55 max. 52 yaş 3 yıl kesintisiz Bakılmaz
Ak Sigorta 55 max. 52 yaş 3 yıl kesintisiz Bakılmaz
Allianz Sigorta 64 max. 64 yaş 3 yıl kesintisiz Bakılmaz
Anadolu Sigorta 64 max. 60 yaş 4 yıl kesintisiz %100
Axa Sigorta 65 max. 65 yaş 3 yıl kesintisiz Bakılmaz
Doğa Sigorta 59 max. 54 yaş 3 yıl kesintisiz %70
Demir Sağlık Sigorta 60 max. 50 yaş 3 yıl kesintisiz %80
Groupama Sigorta 60 max. 56 yaş 3 yıl kesintisiz %80
Mapfre Sigorta 60 max. 54 yaş 3 yıl kesintisiz %80
NN Sigorta 59 max. 56 yaş 3 yıl kesintisiz 100%
Ray Sigorta 64 max. 55 yaş 3 yıl kesintisiz %80
Sompo Sigorta 60 max. 59 yaş 3 yıl kesintisiz %90
Türkiye Sigorta 59 max. 55 yaş 0-18 yaş 2 yıl 19-45 yaş 3 yıl 46-55 yaş 4 yıl %70
Türk Nippon Sigorta 56 max. 54 yaş 3 yıl kesintisiz %80
Eureko Sigorta 65 max. 59 yaş 3 yıl kesintisiz Bakılmaz
Quick Sigorta 59 max. 55 yaş 3 yıl kesintisiz %70
Katılım Sağlık 69 max. 55 yaş 3 yıl kesintisiz 100%
Tablo Tarihi: 07.03.2023- Ömür boyu yenileme garantisi veren sigorta şirketleri ve bu hakkı kazanabileceğiniz en üst yaş sınırını gösteren tablo. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin.
 

Bizim size tavsiyemiz; tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeyin. Yaşınız ne kadar genç olursa o kadar az prim ödersiniz. Hastalıklarınız ortaya çıkmadan genç yaşınızın size getirdiği avantajları faydaya çevirin. Yenileme garantisi için 3 yıllık bekleme süresini sağlıklı bir şekilde doldurduğunuz da risk değerlendirmesini rahatlıkla atlatabilir ve erkenden bu hakka sahip olabilirsiniz.

16 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası tekliflerini tek bir ekranda görebileceğiniz ve sigorta şirketlerinin sağladığı hizmetleri karşılaştırabileceğiniz sitemizden destek alabilirsiniz. Ayrıca sağlık sigortası alanında uzman ekibimiz ile iletişime geçebilir, aklınıza takılan tüm soruların cevabını alabilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 4 Haziran 2018 Pazartesi

Güncellenme Tarihi: 8 Mart 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın