Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında 6 Önemli Yorum

blog-image

Sağlık sigortası araştırmanızı herkes gibi sizde internet üzerinden yapıyor olabilirsiniz. Genellikle internette tamamlayıcı sağlık sigortası yorum yazdığınızda karşınıza “nasıl yaptırılır, fiyat karşılaştır ve sigorta şirketlerini karşılaştır” önerileri gelir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yorum ve tavsiyeleri araştırarak fikir sahibi olmak istemenizi anlıyoruz. Ancak yorum sayfalarında gördüğünüz tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında yorumlar bazen gerçeği yansıtmamaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Tamamlayıcı sağlık sigortası yorumları için ürünün her detayını bilen ve tüm sigorta şirketlerini hızlıca karşılaştırabilen bir sigortacıya ihtiyacınız vardır. En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası tavsiyesi için 0216 368 45 45 no'lu numaradan bize ulaşabilir veya yazımızı okuyarak detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu sayede en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası yorum ve tavsiyelerine kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Tavsiyeleri ve Uzman Yorumları

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmek için kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı emekli veya çalışan olması gerekir. Eğer SGK aktifliğiniz yoksa genel sağlık sigortasının (GSS) aktif durumda olması yeterli olacaktır. Eğer bu şartlara uygunsanız tamamlayıcı sağlık sigortası hakkındaki yorumlarımıza ve tavsiyelerimize kulak verebilirsiniz. TSS yorumlarına ait tüm detayları paylaşalım.

tamamlayıcı sağlık sigortası yorum

Ayda 71 TL'den başlayan fiyatlara ek %15 vergi indirimi! tamamlayicisaglik.com'dan teklif almayı unutmayın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Karşılaştırılır?

Sağlık sigortası seçerken en çok dikkat ettiğimiz konu ödeyeceğimiz primdir. Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları; yaşınız, cinsiyetiniz, yaşadığınız şehir ve seçeceğiniz teminat kapsamına göre belirlenir.

Fiyat karşılaştırması yaparken hizmet kalitesi ile fiyat performansı doğru orantılı olan sigorta şirketini tercih etmeniz sizin için daha faydalı olacaktır. Sadece fiyat karşılaştırmak, en ucuzunu tercih etmek ve hizmet kalitesini göz ardı etmek poliçenizden tam anlamı ile yararlanamamanıza neden olabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yorum ya da tamamlayıcı sağlık sigortası tavsiye sayfalarında fiyat bilgisi aramak yerine tamamlayicisaglik.com'dan hızlıca teklif alıp, 16 sigorta şirketinin güncel ortalama fiyatlarını tek ekranda karşılaştırabilirsiniz.

Uzman Yorumu: "En ucuz tamamlayıcı sağlık sigortasını alarak kazançlı çıkabilirim." Sizce bu düşünce ne kadar güvenilir? Sağlık sigortası satın alırken yapılan en büyük yanlışlardan biri düşük prim ödemek için seçilen sağlık planıdır. Siz düşük prim ödeyerek kendinizi karlı sayabilirsiniz. Aslında işin iç yüzü hiç tahmin ettiğiniz gibi değildir. Düşük prim ödemek için teminat kapsamı ve limiti dar bir poliçe satın alırsanız, acil bir durumda ağır maliyetlerden dolayı tüm birikiminizi kaybedebilirsiniz. Bizim size önerimiz hiç vakit kaybetmeden ihtiyaçlarınıza uygun sağlık sigortası yaptırmanızdır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminat Kapsamı Nasıl Belirlenir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatları; yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatıdır.

Tamamlayıcı sağlık sigortasında yatarak tedavi masrafları limitsiz, ayakta tedavi masrafları ise yılda 10 adet doktor muayenesi ile sınırlıdır. Her iki teminata ek olarak; doğum, evde bakım hizmeti, ambulans, check-up ve diş bakım paketi gibi sağlık hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Teminat kapsamları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Uzman yorumu: "Arkadaşımın tavsiyesi ile aynı sigorta şirketinden aynı ürünü satın almak istiyorum." Sizce bu düşünce ne kadar doğru? Elbette yakın çevrenizden tavsiye alabilirsiniz. Ancak herkesin beklentileri, ihtiyaçları ve bütçesi birbirinden farklıdır. Sağlık sigortasını aktif bir şekilde kullananlardan tavsiye almak yerine konu ile ilgili profesyonel ve güvenilir kişilere danışmanız daha doğru bir karar olacaktır. Böylelikle sigorta şirketlerini teminat kapsamına göre karşılaştırabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıranlar özel hastanelerde ameliyat, yılda 10 kez muayene, tahlil ve tetkiklerden ücretsiz faydalanıyor! Avantajlı fiyatları görmek için

Sigorta Şirketlerinin Anlaşmalı Hastane Ağı Neden Önemlidir?

Anlaşmalı hastane ağı; sigorta şirketi ve özel hastaneler arasında yapılan sözleşmeye göre sağlık sigortanızı kullanabileceğiniz sağlık kurumlarıdır. Sigorta şirketlerinin güncel anlaşmalı hastaneler listesine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Uzman Yorumu: Tamamlayıcı sağlık sigortası seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu hastanelerdir. Hepimizin sağlık sigortası alırken amacı, en iyi hastanede en doğru tedaviyi en az maliyetle karşılamaktır. Eğer sürekli gittiğiniz bir hastane varsa veya sağlık sigortası yaptırdıktan sonra hizmet almak istediğiniz bir hastane varsa, mutlaka seçeceğiniz sigorta şirketinin o hastane ile anlaşması olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortaları, SGK ile anlaşmalı hastanelerde hizmet vermektedir. Tercih edeceğiniz doktorun ve hastanenin mutlaka SGK ile anlaşması olması gerekmektedir.  

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Karşılamadığı Masraflar Var mıdır?

Bizler sağlık sigortası satın aldığımızda karşılaştığımız her sağlık problemi ile ilgili masrafın sigorta şirketi tarafından karşılanacağını düşünürüz. Bu oldukça yanlış bir algıdır. 

Her sigorta şirketinin kendine özel olarak belirlediği teminat dışı kalan haller listesi vardır. Poliçe başlangıç tarihinden sonra belirlenmiş olsa dahi; doğuştan gelen hastalıklar, genetik hastalıklar, her türlü omurga eğrilikleri, obezite tedavisi, gözlük, cam, çerçeve, lens giderleri, kısırlık tedavisi, estetik ameliyatlar, mide küçültme ameliyatları ve anlaşmasız sağlık kurumlarında yapılan harcamalar teminat dışı kalan haller arasındadır. Bu tür rahatsızlıkların sağlık sigortası kapsamında karşılanmayacağı bilinmelidir.

Uzman Yorumu: "Sigorta şirketi geçmişten gelen hastalıkları nasıl bilebilir?" gibi bir düşünce içindeyseniz yanılıyorsunuz. Geçmişten gelen hastalıklarınızın hepsi kayıt altına alınmaktadır. Hastanede tedavi talebinde bulunduğunuz anda sigorta şirketi sizi değerlendirmeye alır ve saklamaya çalıştığınız hastalıklar ortaya çıkar.

Sağlık poliçenizi sorun yaşamadan kullanmak istiyorsanız, sağlık sigortası yaptırmadan önce sigortacınıza sağlık durumunuz ile ilgili doğru beyan verin. Geçmişten veya doğuştan gelen tüm hastalıklarınızı belirtmeniz sizin için daha faydalı olacaktır.

Neden Ömür Boyu Yenileme Garantisi Veren Sigorta Şirketi Tercih Edilmelidir?

Ömür boyu yenileme garantisi; sağlık sigortasının en az 3 yıl aralıksız yenilenmesi durumunda sigortalıya verilen önemli bir haktır. Sigorta şirketleri 3 yıl boyunca sağlık poliçesini yenileyenlere risk değerlendirmesi yapar. Yapılan risk değerlendirmesinin sonucunda sigortalı uygun bulunursa ömür boyu yenileme garantisi kazanır.

Ömür boyu yenileme garantisinin sunduğu avantajlardan yararlanmak için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın. Geleceğinizi güvence altına alın!

Ömür boyu yenileme garantisi kazandıktan sonra kazanılmış önemli haklarınız olacaktır. En önemli hakkınız; sigorta şirketi her yıl sağlık poliçenizi yenilemek zorundadır. Ömür boyu yenileme garantisi kazandıktan sonra ortaya çıkan hiçbir hastalık maliyeti ne olursa olsun poliçe kapsamı dışında bırakılmayacaktır. Hastalık ek primi, teminat kapsamının daraltılması, limitlerin düşürülmesi, katılım payı oranının artırılması gibi sigortalı aleyhine değişiklik yapılmayacaktır.

Uzman Yorumu: Ömür boyu yenileme garantisi, sigorta şirketleri arasında değerlendirme yaparken dikkat edilmesi gereken önemli kriterlerden biridir. Her sigorta şirketi sağlık poliçesinde ömür boyu yenileme garantisi vermez. Tamamlayıcı sağlık sigortası alırken amacınız geleceğinizi güvence altına almak ise ömür boyu yenileme garantisini kazanmak önceliğimiz olmalıdır. Ömür boyu yenileme garantisi veren sigorta şirketini tercih ederek kazançlı çıkabilirsiniz.

Hasarsızlık İndirimi Veren Sigorta Şirketi Tercih Edilmelidir.

Bir örnekle açıklayacak olursak; poliçe döneminiz boyunca herhangi bir sağlık giderinizin olmadığını veya ödediğiniz poliçe prim tutarının altında bir sağlık giderinizin olduğunu varsayalım. Bu durumda sigorta şirketiniz poliçenizi yenilemeniz halinde sizin için yeni bir risk değerlendirmesi yapacak ve prim tutarınızda belirlediği oran kadarıyla indirime gidecektir. Poliçe yenileme döneminiz arttıkça söz konusu indirim şansınız da bir o kadar artacaktır.

Sigorta Şirketlerini Bekleme Sürelerine Göre Değerlendirin.

Her sigorta şirketi, var olan hastalıkların durumundan emin olmak için sigortalanan kişiye bir bekleme süresi uygular. Bu noktada sizin yapmanız gereken tamamlayıcı sağlık sigortalarında hangi hastalıklar için ne kadar bekleme süresi olduğunu araştırmaktır. Sigorta şirketlerini karşılaştırırken, kırmızı alan dışında kalan diğer rahatsızlıklar için her sigorta şirketi ayrı ayrı bekleme süresi uygulamaktadır. Bekleme süreleri ile ilgili fikir sahibi olmanız, aksi durumlar ile karşılaşmamanız adına önemlidir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yorum İsteyenler için Tavsiye

Arkadaşlarınız size özel sağlık sigortası almanızı tavsiye ediyor olabilir ya da siz en iyi özel sağlık sigortası yorumlarını merak ediyor olabilirsiniz. Özel sağlık sigortası yorumlarının çeşitli sebebi özel sağlık sigortasının bilinirliğinin daha yüksek olmasıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortası yeni bir sigorta türü olduğundan daha ön yargılı davranılmaktadır. Aslında özel sağlık sigortası ile tamamlayıcı sağlık sigortası arasında anlaşmalı hastane ağı ve primleri dışında pek bir fark yoktur. Eğer tamamlayıcı sağlık sigortası mı özel sağlık sigortası mı diye çelişkide kalıyorsanız bütçenizi göz önüne alın. Özel sağlık sigortası primleri sizin için yüksek ise tamamlayıcı sağlık sigortası tercih etmelisiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında yorumları okuduktan sonra tecrübeli ve tarafsız bir sigorta aracı kurumu ile iletişime geçebilirsiniz. Çünkü karar verme ve fiyat karşılaştırması yapabilmeniz için tecrübeli bir sigorta danışmanına ihtiyacınız olacaktır. Eğer sigorta danışmanınıza ihtiyaçlarınızı, bütçenizi ve beklentilerinizi iyi bir şekilde ifade ederseniz sizin için en uygun sağlık sigortasını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Konu ile ilgili kapsamlı bilgi alabilmeniz için aşağıdaki yazıları okumanızı tavsiye ederiz:

Ayrıca " Tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl yaptırılır? " sorunuzun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Nasıl yaptırılır sorunuzun cevabını tamamlayicisaglik.com'da bulabilirsiniz. Güvenilir, tarafsız ve sağlık sigortası alanında uzman sigorta danışmanlarımız ile tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak çok kolay!

Nasıl mı?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Tavsiye

Sizde tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıranlardan olmak istiyorsanız sizleri teklif ekranımıza bekliyoruz. 16 tane sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası için belirlediği ücretlerini, teminat kapsamlarını ve limitlerini hızlıca karşılaştırabilirsiniz. Daha sonra uzman danışmanlarımızla iletişime geçerek konu hakkında yorumlar alabilirsiniz.

Unutmayın; tamamlayıcı sağlık sigortası karşılaştırma işlemi sigorta seçimi sırasında oldukça kritik bir yere sahiptir.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 11 Mayıs 2018 Cuma

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın