İşverenin Yaptığı Sağlık Sigortası

blog-image

Günümüzde birçok işletme, çalışanlar için grup sağlık sigortası yaptırmaktadır. Daha çok kurumsal firmaların tercih ettiği grup sağlık sigortaları artık daha küçük çaplı işletmeler tarafından da tercih edilmektedir. Böylelikle çalışanlarına özel sağlık sigortası yapan şirketler birçok avantaj elde etmiş olur. Nedir bu avantajlar?

  • Vergi indirimi avantajı elde edebilir.
  • Çalışanlarına sağladığı hizmetlerle prestijini artırabilir.
  • Çalışanlarına tercih edilir bir çalışma ortamı sağlayabilir.

Şirket çalışanlarına özel sağlık sigortası aynı zamanda çalışanlar için de birçok avantaj sağlar. Fakat şirketlerin yaptığı özel sağlık sigortası kapsamını işvereniniz belirlediği için haklarınızı ve size düşen bir maliyetin olup olmadığını iyi bilmeniz gerekir.

Yazımızda işyeri özel sağlık sigortası, işçi sigortası veya grup sağlık sigortası ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Grup Sağlık Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Çalışanlar için grup sağlık sigortası ne anlama gelir?

Bulunduğunuz iş yerinde herkesi içine alan tek bir sağlık poliçesinin var olduğunu ifade eder. Bu sigorta türüne grup sağlık sigortası veya işyeri özel sağlık sigortası denir. Her bir çalışan için ayrı ayrı sağlık hizmeti sunulur. Çalışanlar hastaneye gittiklerinde, işverenleri tarafından belirlenen limit ve katılım payı oranına bağlı  kalarak tedavi olabilirler.

İş yerleri çalışanları için neden bireysel sağlık sigortası tercih etmez?

Bireysel sağlık sigortası, grup sağlık sigortalarına göre daha maliyetlidir. İş yerinde çalışan sayısı ile grup sağlık sigortası primi orantılıdır. Yani iş yerinde çalışan kişi sayısının fazla olması, ödenecek primden indirim yapılmasını sağlar. Ayrıca iş yeriniz, grup sağlık sigortası yaptırarak vergi indiriminden de faydalanır.

Çalışanlar için grup sağlık sigortası kapsamı yeterli mi?

Çalışanlar için grup sağlık sigortası kapsamı, işveren tarafından belirlenir. Grup sağlık sigortaları yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatlı olarak çalışanlara sunulmaktadır. İşvereninizin tercihe göre grup sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı da sunulmaktadır.

Genel olarak grup sağlık sigortalarının bireysel sağlık sigortalarından farkı yoktur. Farkı oluşturan durum, işvereninizin belirlediği teminat, limit ve katılım payı oranı ile seçtiği hastane ağı listesidir. Ayrıca gruba yönelik bir sağlık sigortası türü olduğundan, poliçeye dahil olan kişiler tarafından teminatlarda ve belirlenen limitlerde kişiselleştirme yapılamaz.

Grup sağlık sigortası poliçesini mutlaka inceleyin. Poliçenize eklenmiş teminatları, belirlenmiş limit ve katılım payı oranına da dikkat edin. Bu noktada grup sağlık sigortanızın kapsamı, belirlenen limiti ve katılım payı oranı size uymuyorsa kendiniz ve aileniz için bireysel sağlık sigortası yaptırmayı düşünebilirsiniz. Hem grup sağlık sigortası hem de bireysel sağlık sigortası sahibi olarak çift fayda sağlamak, günümüz koşullarında lüks değil ihtiyaçtır.

Devlet, grup sağlık sigortalarını destekliyor mu?

Evet, SGK desteği ile tamamlayıcı sağlık sigortası en çok talep gören sigorta türüdür. SGK'nın özel hastanelerde kullanılması durumunda; hastanede fark ücretlerini karşılayan tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı birçok özel hastanenin kapılarını açmıştır. Özel sağlık sigortası fiyatlarına göre çok daha düşük primli olan tamamlayıcı sağlık sigortası ile geniş kapsamlı sağlık hizmeti alınabilmektedir.

İşyerinin yaptığı özel sağlık sigortası gibi tamamlayıcı sağlık sigortalarında da gruba yönelik poliçe düzenlenebilmektedir. Grup tamamlayıcı sağlık sigortası çalışanların, anlaşmalı hastane ağından faydalanması halinde, sigortalı katılım payı dışında (devlete ödemek zorunda olduğumuz 15 TL), hastaneye herhangi bir fark ödemeden hizmet almasına imkan sağlamaktadır.

Grup tamamlayıcı sağlık sigortası olan çalışanlar, fark ödemeden muayene, tahlil ve tetkiklerden faydalanırken; aynı zamanda yatış ve ameliyatları da poliçe şartlarınca %100 karşılanır. Ayrıca grup tamamlayıcı sağlık sigortasına çalışanların aile üyeleri de dahil edilebilmektedir. Grup tamamlayıcı sağlık sigortasının yapılabilmesi için tek koşul ise SGK aktifliğinin olmasıdır.

Sonuç olarak işvereninizin, grup olarak özel veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçmesi alacağınız sağlık hizmetini değiştirmez. Çünkü çalışanlar için grup sağlık sigortası kapsamı ve limiti iş vereniniz tarafından belirlenecektir. Burada size düşen görev, grup sağlık sigortanızın içeriğini detaylı bir şekilde incelemenizdir. Eğer siz ve aileniz için yeterli teminatlara sahip olmayan grup sağlık poliçeniz varsa bireysel sağlık sigortası hakkında araştırma yapmaya başlamalısınız.

Sitemizin teklif ekranından 16 sigorta şirketinin bireysel sağlık sigortası fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 23 Ağustos 2018 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın