Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Neleri Kapsar?

blog-image

Özel hastanelerde her geçen gün fiyatlar artarken, virüslerin ve bakterilerin sebep olduğu gribal enfeksiyonların insanlar üzerindeki etkisi de artıyor. Okullarda başlayan salgınlar çocuklardan çocuklara hızla bulaşırken ebeveynlerde hastalıklardan kaçamıyor. Hal böyle olunca ailecek sağlık hizmetlerine hızlı bir şekilde ulaşmak ve tedavi olmak istiyoruz. Ancak özel hastanede bir doktor muayenesi ve tahlil yaptırmanın maliyeti 2.500 TL'yi aşmışken ailecek sağlık hizmeti almak zorlaşıyor. Aile tamamlayıcı sağlık sigortası sadece hastalık durumunda değil; kaza veya hayati riske sebep olan diğer hastalıklar için de tam koruma sağlar!

Tamamlayıcı sağlık sigortası aile paketi fiyatlarını, kapsamını ve anlaşmalı sağlık kurumlarını tek bir ekranda görmek için aşağıda yer alan formu doldurabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Aile Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesinin aile içindeki bireylerle birlikte yapılmasına kısaca aile sigortası adı verilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ya da özel sağlık sigortası (ÖSS) yaptırıldığında, aile üyeleri de sağlık sigortasından yararlanabilir. Bu sayede aile boyu sağlık sigortası imkanından fayda sağlanırken ekonomik anlamda da ciddi kar elde edilir.

Aile tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel bir hastaneye gittiğinizde, ödemeniz gereken tek şey SGK katılım payı olan 15 TL'dir. 1 yıl boyunca yatarak ve ayakta gerçekleşecek tedavileriniz, sigorta şirketi tarafından %100 karşılanacaktır.

Aile Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

Aile sağlık sigortasının pek çok avantajı bulunur. Bunlardan birkaçını maddeler halinde açıklayalım.

Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları 

  • Ailecek tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak kendinizin, eşinizin ve çocuklarınızın standardı yüksek sağlık hizmetine kolayca ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bir yıl boyunca özel hastane masrafını sabitleyebilir, tıbbi enflasyona karşı aile bütçenizi koruma altına alabilirsiniz.
  • Ani bir ameliyat veya daha maliyetli hastalıkların tedavisi için TSS ile tedbir alabilir, tüm ailenizi güvence altına alabilirsiniz. 
  • Ailecek sağlık sigortası yaptırmanız doğum teminatı almanıza engel değildir. Eşinizin sağlık planında ayakta tedavi teminatının olması şartı ile aile poliçenize doğum teminatı da ekleyebilirsiniz.
  • Ailecek sağlık sigortası alarak %15 vergi indirimi uygulamasından yararlanabilirsiniz.
  • Sigorta şirketleri ailecek sağlık sigortası alan kişilere %5 ile %10 arası indirim yapmaktadır. Ailecek sağlık sigortası yaptırarak %10 fiyat avantajı sağlayabilirsiniz. 
Aile indirimi yapan şirketlerinin tamamlayıcı sağlık sigortası teklif fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

 Aile Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Aile sağlık sigortası yaptırmak için tamamlayicisaglik.com'dan teklif alabilirsiniz. Aile tamamlayıcı sağlık sigortası veya özel sağlık sigortası teklifi almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Aile tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi almak için tıklayın. 
  • Ailenizde sigorta yaptırmak istediğiniz kişilerin yaşını ve yaşadığınız il bilgisini formda doldurup, teklifleri gör butonuna basın.
  • Adınız, soyadınız ve iletişim bilgilerinizi girdikten sonra 20'den fazla sigorta şirketinin aile sağlık sigortası tekliflerini fiyatları ile birlikte tek ekranda görebilirsiniz.

Sigorta danışmanlarımız teklif alırken bize iletmiş olduğunuz telefon numarasından size ulaşarak; ailenizin sağlık ihtiyaçlarını dinleyecek, sağlık hizmeti almayı tercih ettiğiniz özel hastaneye göre teklif çalışacaklar. Size özel çalışılan aile sağlık sigortası tekliflerini sigorta danışmanımız ile birlikte değerlendirip aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz. Aileniz için sağlık sigortası almaya karar verdiğinizde sigorta danışmanımız ile hemen iletişime geçip poliçenizi birkaç dakika içinde yaptırabilirsiniz.

Ailenizin ihtiyaçlarına ve bütçesine en uygun tamamlayıcı sağlık sigortasını bulabilmeniz için sigorta danışmanlarımız size yardım etmeye hazır! Teklif alın, uzmanlarımızdan hemen yararlanmaya başlayın!

Aile Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Tamamlayıcı aile sağlık sigortası ihtiyacınız bebeğiniz, çocuklarınız, eşiniz veya ileri yaştaki anne ve babanız için olabileceğinden dolayı aile için sağlık sigortası hesaplamasının farklı kriterleri söz konusu olmaktadır. Bir diğer aile sağlık sigortası fiyatlarını etkileyen kriterler; teminat kapsamı, hastane ağı seçimi, yaş, yaşanan şehir ve sağlık durumudur. Bu nedenle aile özel sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak için sigorta danışmanlarımızla 0216 368 45 45 no'lu hattan iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz.

Aile Sağlık Sigortası Nasıl Seçilmelidir?

Aile tamamlayıcı sağlık sigortası seçerken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır: 

  • Aile İndirimi: Sigorta şirketleri ailecek tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak isteyenlere %5 ile %15 arasında bir indirim uygular. Örneğin; Allianz Sigorta aile indirimi %5 iken Anadolu Sigortada %10, Axa Sigortada aile indirimi %15'dir. Sigorta şirketi tercih ederken aile indirimi oranını sigortacınıza sormayı unutmamamınızı tavsiye ediyoruz.
  • Teminat Kapsamı: TSS kapsamına alınan her bir aile üyeniz ayrı ayrı yatarak ve ayakta tedavi teminatı limitlerine sahip olur. TSS poliçelerinde yatarak tedavi her zaman limitsizdir. Ayakta tedavi teminatı ise maksimum 10 adetle sınırlı olup tercihe bağlı olarak 4, 5, 6 veya 8 adetli olarak da tercih edilebilir. Ayakta tedavi teminatı limiti sizin ve ailenizin sağlık ihtiyacına göre belirlenmelidir. Ek olarak; diş bakım paketi, check-up, online doktor ve diğer sağlık hizmetleri ile poliçenizin standardını yükseltebilirsiniz. 
  • Anlaşmalı Sağlık Kurumları: Hizmet almak istediğiniz hastanenin poliçe yaptırmak istediğiniz sigorta şirketi ile anlaşmasının olup olmadığını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Çünkü TSS, SGK ve sigorta şirketi ile anlaşmalı özel hastanelerde geçerlidir.  
  • Çocuklar için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: Sadece bebeğinize veya çocuklarınıza tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız sigorta şirketlerinin uyguladığı prosedürleri bilmeniz gerekir. Detaylı bilgi almak için “Yenidoğan ve Bebek Sigortası” ve “Çocuklarınız için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” başlıklı yazılarımızı okuyabilirsiniz.
  • İleri Yaştaki Anne ve Babanız için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: Anne ve babanız için tamamlayıcı sağlık sigortası aile paketi yaptırabilirsiniz. Ancak sigorta şirketlerinin tamamlayıcı sağlık sigortası için belirlediği üst yaş sınırı vardır. Kimi sigorta şirketi 55 yaşına kadar tamamlayıcı sağlık sigortası yaparken, kimi sigorta şirketi 70 yaşına kadar sigortalamaktadır. Detaylı bilgi almak için “60 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 15 Aralık 2017 Cuma

Güncellenme Tarihi: 25 Nisan 2024 Perşembe

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın