Evcil Hayvan Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?

blog-image

Hayatımızın bir parçası olan can dostlarınız için mama, hijyen ürünleri, bakım ve sağlık hizmetleri gibi birçok konuda yüksek maliyetli harcamalarda bulunduğunuzu biliyoruz. Bu harcamalar içinde en yüksek paya sahip olan kısım ise veteriner ücretleri.

Dünyada büyük ilgi gören evcil hayvan sigortası artık Türkiye'de de evcil hayvanları olanların ilgisini çekiyor. Yazımızı okumaya devam ederek evcil hayvan sigortası hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir, sevimli dostunuz için kapsamlı bir güvence oluşturabilirsiniz. 

Evcil Hayvan Sigortası Nedir?

Evcil hayvanlarınızın acil durumlardaki tedavilerine ek olarak; diğer hastalıkların tedavisi için de muayene, tahlil, tetkik ve yatışlı tedavi masraflarını karşılayan sigorta türüdür. 

Sevimli dostlarımızın ihtiyaç duydukları sağlık ve bakım hizmetlerini bütçenizi zorlamadan karşılayabilir hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Pet Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Pet sigortasının evcil hayvanlarımızın acil ve kaza durumlarında ki tedavi masraflarını karşılamasının yanı sıra sunduğu birçok avantaj vardır. Evcil hayvan sigortasının avantajları;

  • Evcil hayvan sigortasının kapsamını, ihtiyacınıza ve bütçenize göre oluşturabilirsiniz.
  • Sadece acil sağlık durumlarında sigorta şirketinden destek alabileceğiniz gibi poliçe kapsamını genişleterek yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatını da poliçeye dahil edebilirsiniz. 
  • Acil sağlık sorunlarında yatarak tedavi işlemleri için bekleme süresi yoktur.
  • Anlaşmalı veteriner kliniklerini tercih etmeniz durumunda tedavi masraflarının çok küçük bir kısmını siz ödersiniz.
  • Kedi veya köpeğiniz için ücretsiz bakım hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
  • Kedi veya köpeğinizin maliyetli sağlık risklerine karşı güvence oluşturarak, bütçenize koruma altına alabilirsiniz.

Evcil Hayvan (Pati) Sigortasına Dahil Olan Hayvanlar

6 aydan büyük ve 10 yaşından küçük köpek ve kedi dostlarımız için evcil hayvan sigortası alabilirsiniz. Kedi veya köpeğinizin evcil hayvan sigortası kapsamına alınması için aşılarının tam olması gerekir.

Ancak Türkiye'de üretimi, satışı ve beslenmesi Hayvanları Koruma Kanunu'na göre yasaklanmış olan hayvanlar, evcil hayvan sigortası kapsamı dışında tutulur. Örneğin; Pitbull Terrier ve Japanese Tosa gibi tehlike arz eden köpekler yasaklı oldukları için evcil hayvan sigortasının kapsamı dışındadır. 

Evcil Hayvan Sigortası Neleri Kapsar?

Kedi sağlık sigortası, kedi sigortası, köpek sigortası gibi pet sağlık sigortası ürünlerinin kapsamı oldukça geniştir. Evcil hayvan sağlık sigortasının kapsamında ana ve ek teminatlar yer alır ve bunlar sigorta şirketine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yatarak tedavi teminatı, ayakta tedavi teminatı ve ek teminatların detaylarını “Evcil Hayvan Sigortası Teminatları” başlığı altında detaylıca inceleyebilirsiniz. 
 

Evcil Hayvan Sigortası Teminatları

Evcil hayvan sigortası teminatları ve limitleri sigorta şirketine göre farklılık gösterir. Genel olarak teminat kapsamları aşağıdaki durumları ve hastalıkları güvence altına alır:  

  • Evcil hayvanlarınızın trafik kazası geçirmesi veya yüksekten düşmesi
  • Zehirlenmesi veya yabancı bir cisim yutması
  • Başka bir hayvan tarafından yaralanması
  • Elektrik çarpması
  • Soğuk havalarda donması veya sıcak havalarda sıcak çarpması
  • Evcil hayvanlarınızın başka bir evcil hayvana, insana veya eşyaya zarar vermesi durumundaki masraflar
  • Evcil hayvanlarınızın kaybolması durumunda verilecek kayıp arama ilanı ve bulunması durumunda verilecek ödül
  • Muayene, laboratuvar ve görüntüleme işlemleri
  • Mikroçip takılma işlemi
  • Tırnak kesimi, göz ve kulak temizliği
  • Pansiyon ve konaklama hizmetlerinde indirim,
  • Pet ürünlerinde indirim

Evcil Hayvan Sigortası Teminat Limitleri

Evcil Hayvan Sigortasının teminat limitleri sigorta şirketlerine göre değişiklik göstermektedir. Genellikle poliçe içerisinde acil sağlık giderleri, üçüncü şahıs mali sorumluluk, kayıp ilanı ve ödülü için teminatlar yer alır. Sigorta şirketi özelinde teminat kapsamı ve limitlerini öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Evcil Hayvan Sigortası Nasıl Yapılır?

Pet sigortası, hayvan sigortası, evcil hayvan özel sağlık sigortası olarak da isimleri değişebilen pet sağlık sigortası sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu aracı kurumlardan yaptırılır.  Evcil hayvan sigortası poliçesi düzenleyen pek çok sigorta şirketi vardır ve haliyle her birini incelemek ve karar vermek zorlu bir süreçtir.

Dilerseniz evcil hayvan sigortanızı tamamlayicisaglik.com aracılığı ile bizden satın alabilirsiniz. Birden fazla sigorta şirketinin sunduğu pet sigortasını tekliflerini bir araya getirerek kolayca incelemenizi sağlayabiliriz. Bunun için yapmanız gereken 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizi aramak ve sigorta danışmanlarımızdan destek almak. Dilerseniz sitemizde bulunan iletişim formunu doldurarak sizi aramamızı da talep edebilirsiniz. 

Evcil Hayvan Sigortası Yıllık mı?

Evcil hayvan sigortası yıllık olarak yapılabilen bir sigorta ürünüdür. Poliçe başlangıç tarihinden, bitiş tarihine kadar ki 1 yıllık süreçte poliçede belirtilen limit ve oranlar dahilinde evcil hayvanınız için sağlık güvencesinden yararlanabilirsiniz.

Evcil Hayvan Sigortası Zorunlu mu?

Evcil hayvan sigortası, yaptırılması zorunlu olan sigorta türlerinden değildir. Ancak artan maliyetler, evcil hayvanların taşıdığı sağlık riskleri derken pek çok bakımdan sigorta fayda sağlamaktadır. 
 

Evcil Hayvan Sigortası Anlaşmalı Veterinerler Listesi

Evcil hayvan sigortası anlaşmalı veterinerlerin hangisi olduğu bilgisi, sigorta şirketlerine bağlı olarak değişebilir. Evcil hayvan sigortası yapan sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu veteriner kliniklerinin listesine, sigorta şirketlerinin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Veteriner hekim masraflarının ciddi bir gider kalemi olduğu düşüncesinden yola çıkarak geliştirilen evcil hayvan sigortası sayesinde artık minik dostumuzun sağlığı güvence altındadır. Evcil hayvan sigortası yapan sigorta şirketlerini yazımızın devamında paylaşıyor olacağız.

Evcil Hayvan Sigortası Fiyatları

Pati sigortası ne kadar diye merak ediyorsanız hemen söyleyelim; ortalama 1.500 TL'den 6.000 TL'ye kadar uzanan bir bütçe ayırmanız gerekir. Çünkü evcil hayvan sigortası fiyatları; evcil hayvanınızın yaşı, cinsiyeti, ırkı, sağlık durumu, poliçe kapsamı ve limitlerine göre farklılık gösterir. 

Evcil Hayvan Sigortası Yapan  Sigorta Şirketleri

Evcil hayvan sigortası teklifi almak, sigorta şirketleri arasında karşılaştırma yapmak ve sevimli dostunuza en uygun güvenceyi seçmek için 0216 368 45 45 no'lu numaradan bize ulaşabilirsiniz.

Evcil Hayvan Sigortasını Nasıl Alabilirim?

Evcil dostunuzun mikroçip veya karne numarasını bize iletmeniz durumunda birçok sigorta şirketinden teklif çalışabiliriz. Teklif çalışmasını tamamladıktan sonra sizinle tekrar iletişime geçerek tekliflerin kapsamlarını, limitlerini ve net fiyatlarını karşılaştırabiliriz. Aklınıza takılan tüm soruları cevapladıktan sonra bütçenize ve evcil dostunuza en uygun güvenceyi birlikte oluşturabiliriz.

Hafta içi her gün 0216 368 45 45 no'lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Evcil Hayvan Sağlık Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Pati sigortası ile evcil hayvanımın hangi sağlık risklerini güvence altına alabilirim?

Zehirlenme, alerjik şok, yüksekten düşme, kusma, ishal, deri hastalıkları, kanser,  idrar yolu, böbrek ve mide gibi birçok hastalığı güvence altına alabilirsiniz. Ek olarak; tırnak kesimi, kulak ve göz temizliği gibi bakım işlemlerinden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Evcil hayvanımı istediğim veteriner kliniğine götürebilir miyim? 

Hayır, götüremezsiniz. Pati Sigortasını sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu veteriner kliniklerinde kullanmanız gerekir. Sigorta şirketinin anlaştığı veteriner klinikleri dışında bir kuruma gitmeniz durumunda masraflarınız sigorta şirketi tarafından karşılanmaz.  

Kedi ve köpeğime evcil hayvan sigortası yaptırabilir miyim?

5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu'na göre Türkiye'de sahiplendirilmesi, çiftleştirilmesi, satılması, hediye edilmesi ve ülkeye sokulması yasak olmayan tüm kedi/köpekler için evcil hayvan sigortası yaptırabilirsiniz.

Evcil hayvan sigortası kedi ya da köpeğimin rutin kontrollerini kapsar mı?

Evcil hayvan sigortasının kapsamında ayakta tedavi teminatı varsa muayene, laboratuvar ve görüntüleme işlemlerine ait masraflar karşılanır.

Kedi veya köpeğimin mevcut hastalığı için evcil hayvan sigortası yaptırabilir miyim?

Kedi veya köpeğinizin mevcut bir rahatsızlığı varsa sigorta şirketi mevcut hastalığa ait hiçbir tedavi masrafını karşılamaz. Pati sigortası, poliçe başlangıç tarihinden sonra oluşan hastalıklar için güvence sağlamaktadır.  Bu nedenle evcil hayvan sigortası yaptırmadan önce poliçe kapsamını iyi değerlendirmenizi, hangi hizmetlerin sunulduğunu ve hangi hizmetlerin sunulmadığını araştırmanızı tavsiye ediyoruz. 

Evcil hayvan sigortası için çip taktırmak zorunlu mu?

Veteriner hekim muayenesi için evcil hayvanların çipli olması bir zorunluluktur ancak evcil hayvan sigortası poliçesi için bu durum sigorta şirketine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Evcil hayvan sigortası yapan bazı sigorta şirketleri çipi bir zorunluluk olarak görürken, bazıları bunu bir şart olarak koşmaz. Diğer bir deyişle yararlanacağınız sigorta şirketinin poliçe kurallarına bağlı olarak evcil hayvana çip takılması koşulu farklılaşabilir.

Evcil hayvan sigortası aşı ve iç / dış parazit tedavisini karşılar mı? 

Özellikle kedi ve köpeklerde ciddi bir gider kalemi oluşturan aşı ve iç/dış parazitler, evcil hayvan sigortası kapsamında yer almaz. Ancak bazı sigorta şirketlerinde yılda 1 kez olmak koşuluyla karma ya da kuduz aşısı sigorta kapsamında yer alabilir.

Evcil hayvan sigortasında ücretsiz ek hizmetler nelerdir? 

Evcil hayvan sigortasında sunulan ek hizmetler, yılda bir kez olmak şartıyla gerçekleşir. Anlaşmalı veteriner kliniklerinde sigorta şirketinin sunduğu ek hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Kedi ya da köpek için geçerli olan ek hizmetlerden birkaçı şunlardır:

  • Ücretsiz veteriner muayenesi
  • Ücretsiz göz çevresi ve kulak içi temizliği
  • Köpek eğitim merkezlerinde indirim avantajı
  • Tırnak kesimi
  • Konaklama ve pansiyon hizmetlerinde indirim
  • Pet ürünlerinde indirim

Ek hizmet olarak sıraladığımız tüm hizmetler yalnızca yılda 1 defaya mahsus olarak poliçe kapsamında yer alır. Yukarıda sözünü ettiğimiz hizmetlerin, sigorta şirketinin şartlarına bağlı olarak çeşitlenebileceği / değişebileceği bilgisini de vermek isteriz.

Evcil Hayvan sigortasında bekleme süresi var mıdır?

Bu durum sigorta şirketine bağlı olarak değişmekle birlikte genelde yatarak tedavi ve ayakta tedavi için bekleme süresi mevcuttur. Bazı sigorta şirketleri için bekleme süresi 24 saat gibi kısa bir zaman dilimiyken bazılarında 60 günü bulabilir. 

Evcil hayvan sigortası teminat dışında kalan durumlar nelerdir?

Genellikle tüm sigorta şirketleri aşağıdaki hastalıkları ve durumları teminat kapsamı dışında bırakır;

  • Acil müdahale gerektirmeyen tedaviler,
  • Anlaşmalı veteriner dışında yapılan müdahale ve tedaviler,
  • 6 aydan küçük 10 yaşından büyük evcil hayvanlar,
  • Aşıları tamamlanmayan evcil hayvanlar,
  • Enfeksiyöz (bakteri,virüs,mantar ve parazit kaynaklı) hastalıklar nedeniyle yapılan tedaviler,
  • Mikroçip uygulanmayan evcil hayvanlar,
  • Acil müdahale sonrasında durumu stabil hale gelen evcil hayvanlara sonradan yapılacak muayenesi ve kullanılan ilaç, sarf malzemeler-protezler,
  • Hastalık ve yaralanma dolayısıyla kaynaklanan ölüm durumunda tazminat talepleri,
  • Bilerek kavga, evcil hayvanların yarıştırılması ve oyunlar gibi sebeplerden kaynaklı ortaya gerçekleştirilen tedavilerin maddi giderleri sigorta tarafından karşılanmaz. 

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi

Güncellenme Tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Kedilerde FIP Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Kedilerde FIP Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

FIP hastalığı, kedi sahiplerinin en çok endişelendiği sağlık problemlerinden biridir. Kedi...
Evcil Hayvan Sağlığı
23 Mayıs, Pazartesi
Tümünü oku
Evcil Hayvan Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?

Evcil Hayvan Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?

Hayatımızın bir parçası olan can dostlarınız için mama, hijyen ürünleri, bakım ve sağlık h...
Sigorta
23 Mayıs, Pazartesi
Tümünü oku
Kedilerde İshal Neden Olur? Belirtileri ve Tedavisi

Kedilerde İshal Neden Olur? Belirtileri ve Tedavisi

Patili dostlarımız hayatımızın bir parçası olmaya devam ederken günlük hayatta da ihtiyaçl...
Evcil Hayvan Sağlığı
23 Mayıs, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın