Özel Hastanelerde SGK Fark Ücreti Ödemeyin!

blog-image

Türkiye'nin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durum, hastaları önce sağlık ocaklarına daha sonrada devlet hastanelerine yönlendirmektedir. Elbette herkes en iyi hastanede en iyi doktorda tedavi olmak ister. Ancak özel hastanelerde ödenen SGK fark ücreti kişinin bütçesine büyük yük bindirir.

Oysa sağlık hizmetlerinin temel amacı; hastanın ihtiyacı olan sağlık hizmetlerini istediği kalitede, istediği zamanda ve en düşük maliyetle sunmaktır. Ancak SGK anlaşmalı özel hastaneler fark ücreti olarak %200'e varan ücretler talep etmektedir.

2013 yılı itibari ile artık SGK'lı olan herkes tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel hastane fark ücreti ödemeden, istediği zaman ve istediği kalitede tedavi olabilmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel hastaneye giden kişi, sadece 15 TL'lik katılım payı ücretini ödeyerek hastaneden ayrılabilir.

Özel sağlık sigortasına başvuru yapın!

En uygun Özel Sağlık Sigortası için teklif çalışalım, sizi arayalım.

Tamamlayıcı sağlık sigortasından bahsetmeden önce, SGK katılım payının ve özel hastanelerde ödediğiniz fark ücretinin ne olduğundan bahsedelim.

SGK Katılım Payı Nedir?

SGK Katılım Payı 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda öngörülen ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için, genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişiler tarafından muayene işleminde ödenecek tutarı ifade eder.

Aile hekimlikleri, devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler gibi sağlık kurumlarında muayene olduğunuzda, SGK'nın karşıladığı masraflar ve fark ücreti dışında sizden ek olarak alınan 15 TL katılım payı ücretidir.

SGK Fark Ücreti Nedir?

SGK ile anlaşmalı özel bir hastanede muayene olmanız durumunda, masraflarınızın belli bir kısmı SGK tarafından karşılanır. SGK'dan geriye kalan muayene ücretini ise cebinizden karşılarsınız. İşte, bu talep edilen tutara da SGK fark ücreti denmektedir.

Örnek vermek gerekirse; özel hastanede kadın doğum doktoruna muayene olmak için gittiniz. Muayene ücreti de 1000 TL olsun. SGK bu muayeneniz için 340 TL'lik bir ödemeyi hastaneye yapacaktır. Geriye kalan ödemeyi de hastaneye sizin yapmanız gerekmektedir. Yani kendi cebinizden ödediğiniz tutar, SGK fark ücretini oluşturmaktadır.

Özel Hastane SGK Fark Ücreti

Poliklinikler SGK'nın Hastane'ye Ödediği Tutar Alınabilecek En fazla İlave Ücret Tutarı Alınabilecek En fazla İlave Ücret Oranı(%)
Kadın Hastalıkları 102,30 TL 204,60 TL %200
Üroloji 89,10 TL 178,20 TL %200
Kardiyoloji 112,20 TL 224,40 TL %200
Nöroloji 96,80 TL 193,60 TL %200
Beyin Cerrahi 93,50 TL 187,00 TL %200
Göz Hastalıkları 80,30 TL 160,60 TL %200
Dermatoloji 86,90 TL 173,80 TL %200
Göğüs Hastalıkları 89,10 TL 178,20 TL %200
Kulak Burun Boğaz 82,50 TL 165,00 TL %200
Genel Cerrahi 95,70 TL 191,40 TL %200
Ortopedi 82,50 TL 165,00 TL %200
Fizik Tedavi 86,90 TL 173,80 TL %200
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları 100,10 TL 200,20 TL %200
Plastik Cerrahi 89,10 TL 178,20 TL %200
Tıbbi Onkoloji 93,50 TL 187,00 TL %200
Tablo Tarihi: 25.10.2023- SGK fark ücretlerini gösteren tablo. Türkiye genelindeki tüm sağlık kurumlarını, https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetSunuculari/ adresinden detaylı inceleyebilirsiniz.
Fark ücreti hesaplamakla uğraşmayın, bırakın tüm masrafınızı tamamlayıcı sağlık sigortası %100 ödesin!

SGK Özel Hastane Masraflarını Karşılar mı?

SGK özel hastane ücretlerinin bir kısmını karşılar. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi SGK'nın ödediği kısımdan geri kalan tutarı hastaneye siz ödersiniz. Eğer özel hastaneye gittiğinizde fark ücreti ödemek istemiyorsanız, tamamlayıcı sağlık sigortası sizin yerinize fark ücretini hastaneye ödeyebilir!

Birkaç soruda tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz:

Tamamlayıcı sağlık sigortası fark ücretini öder mi?

Tamamlayıcı sağlık sigortası; SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde tedavi olmanız durumunda karşınıza çıkan fark ücretini ödeyen sağlık sigortası türüdür.

Kimler tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde fark ücreti ödemez?

0-80 yaş arası SGK'lı olan herkes tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir. Sadece aktif olarak çalışanlar değil; emekliler, ev hanımları ve öğrencilerde tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsadığı fark ücretleri nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası; yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatından oluşur. Yatarak tedaviler limitsizdir. Ayakta tedavi teminatı, seçeceğiniz sigorta şirketine göre 6, 8 veya 10 adet doktor muayenesinden oluşur.

Yatarak tedavi teminatı kapsamında; ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkikler, mr, tomografi, ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon, tıbbi malzeme, suni uzuv, kemoterapi, radyoterapi ve ambulans hizmetlerine ait giderler karşılanmaktadır.

Ayakta tedavi teminatı kapsamında; doktor muayenesi,  röntgen, laboratuvar tetkikleri, ileri tanı yöntemleri ve fizik tedavi gibi sağlık hizmetlerine ait giderler karşılanmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?” başlıklı yazımızdan tüm detayları inceleyebilirsiniz.

En iyi özel hastanelerde fark ücreti ödemeden hizmet almak için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırın, kendinizi güvende hissedin!

Tamamlayıcı sağlık sigortası kullanarak hangi özel hastanelerde fark ücreti ödenmez?

Sigorta şirketinin ve SGK'nın anlaşmalı olduğu birçok özel hastanede tamamlayıcı sağlık sigortası kullanabilirsiniz. Liv, Medicana, Medipol ve Medical Park gibi Türkiye'de herkes tarafından bilinen anlaşmalı sağlık kurumlarında SGK fark ücreti ödemeden tedavi olabilirsiniz.

Ailecek tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılır mı?

Evet yaptırılır. Hatta ailecek tamamlayıcı sağlık sigortası almanız durumunda sigorta şirketi aile indirimi yapacaktır. Böylelikle daha avantajlı fiyata tüm ailenizin sağlığını güvence altına alabilirsiniz.

Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Alırken Bilmeniz Gerekenler” başlıklı yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyat olarak avantajlı mıdır?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının en önemli avantajlarından bir diğeri de özel sağlık sigortası fiyatlarına göre daha ucuz olmasıdır. Ödeyeceğiniz düşük primler ile sıra beklemeden istediğiniz özel hastanede ve doktorda tedavi olabilirsiniz.

Hemen teklif alın, Tamamlayıcı Sigorta yapan sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ortalama fiyatı nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları; cinsiyetiniz, yaşınız, ikametgah ettiğiniz il ve sağlık durumunuza göre belirlenir. Tam kapsamlı bir tamamlayıcı sağlık poliçesi almanız durumunda ödenecek prim tutarı, 4.000 TL ile 13.000 TL arasında değişmektedir.

16 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası için belirlediği fiyatları tek bir ekran üzerinde görmek ister misiniz? İnternet sitemizin teklif ekranından fiyatları görüntüleyebilir, karşılaştırma yapabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası başvurusu nasıl yapılır?

SGK tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak çok kolay!

Eğer SGK aktifliğiniz varsa 0216 368 45 45 numaradan hemen bizi arayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile 16 sigorta şirketinden fiyat alabilir, sigorta danışmanlarımızın size vereceği bilgiler doğrultusunda kendiniz ve aileniz için en iyi sağlık sigortasını seçebilirsiniz!

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 1 Kasım 2018 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın