Doğum için Sağlık Sigortası Yaptırmak Mantıklı mı?

blog-image

Günümüzde herhangi bir sağlık sigortası kullanmadan, özel bir hastanede doğum yapmanın maliyeti oldukça yüksektir. Bir de hamileliğiniz boyunca doktor muayenesi,tahlil ve tetkiklerinizi hesaba katarsak 9 aylık bu önemli süreç maliyetleri daha da artıracaktır. Tüm maliyetler göz önüne alındığında doğum için sağlık sigortası yaptırmak mantıklı bir karar olacaktır. Doğum öncesi özel sağlık sigortası yaptırarak maddi anlamda bir güvence sağlamak mümkündür; diğer bir deyişle doğum masraflarını karşılayan sigorta ile olası giderler sigorta çatısı altında değerlendirilir.

Hem anne hem bebek için birçok açıdan sağlık hizmeti sunan doğum sigortası, 9 aylık hamilelik sürecinizi güvence altına alır. Hamilelik planlayan ve hamile olan tüm kadınlara doğum sigortası yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Bu yazımızda hamileyken doğum sigortası yaptıranlar ya da yaptırmayı planlayanlar için detaylı bilgiler vereceğiz.

Doğum Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Sağlık Sigortası Doğum Masraflarını Karşılar mı?

"Hamileyim sigortam yok" diye düşünenlerin merak ettiği sorulardan birinin yanıtı ile başlayalım. Evet, sağlık sigortanıza doğum teminatı ekletmeniz durumunda doğum masraflarınız sigorta şirketi tarafından karşılanır. Doğum teminatlı sağlık sigortası kapsamında; gebelik rutin kontrolleri, gebelik tahlil ve tetkikleri, gebelik komplikasyonları, normal doğum, sezaryen doğum ve oda masraflarınız teminat altındadır. 

Doğum teminatlı sağlık sigortası hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz yazımızı okumaya buradan devam edebilirsiniz.

“Doğum için sağlık sigortası yaptırmak mantıklı mı?” diye düşünüyorsanız gelin elde edeceğiniz avantajları birlikte inceleyelim.

Sağlık Sigortasına Doğum Paketi Ekletmenin Avantajları

Doğum sigortası gerekli mi diye düşünüyorsanız, tamamlayıcı sağlık sigortası ile doğum yapanlar ile doğum sigortası yaptırmayanlar arasındaki farkı göz önünde bulundurabilirsiniz. Doğum sigortası yaptıranlar, günümüzde artan maliyetlere karşı kendilerini limitsiz doğum sigortası ile güvence altına almış olacaklardır. Ayrıca doğum sigortası yaptıranlar, aşağıda bahsedeceğimiz tüm avantajlardan da faydalanacaktır.

Doğum Paketinin Avantajları

  1. Doğum teminatlı sağlık sigortası gebelik ile ilgili rutin kontrolleri, test ve tetkikleri ayakta tedavi teminatından %100 karşılar.
  2. Gebelik komplikasyonları oluşması durumunda, poliçenizin limitini aşmamak şartı ile yatarak veya ayakta tedavi olabilirsiniz.
  3. Normal veya sezaryen doğuma ait giderler %100 karşılanır.
  4. Epidural anestezili normal doğum için sizden ekstra ücret istenmez.
  5. Epidural anestezili sezaryen doğum için hastaneye ekstra ücret ödenir.
  6. Hastanede doğum sonrası oluşacak oda ve refakatçi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır.
  7. Doğum teminatlı sağlık sigortası ile doğum yapanlar, bebekleri doğduğunda rutin kontrollere ait masraflar poliçe kapsamında değerlendirilir.
Gebelik kontrollerini, tetkiklerini ve doğum masraflarını %100 karşılayan doğum sigortalarını karşılaştırmak için tıklayın, kendinize en uygun olanı kolayca bulun!

Doğum Sigortası Hakkında Tavsiyelerimiz ve Yorumlarımız

  • Doğum sigortası için ayırdığınız bütçenin üzerinde primi olan bir poliçe tercih etmeyin. Çünkü doğum sigortasının devamlılığı için primlerinizi düzenli ödemeniz gerekmektedir. Prim ödemenizi düzenli yapmadığınız takdirde doğum poliçenizden yararlanamayabilirsiniz. Hatta primi 30 günü aşan süre içinde ödememeniz durumunda doğum poliçeniz iptal olur ve kazandığınız tüm hakları kaybedersiniz.
  • Sağlık sigortası doğum teminatı almadan önce, mutlaka hamileliği ne zaman planladığınızı düşünün. Çünkü sigorta şirketleri doğum sigortası yaptıran kadınlara bekleme süresi uygular. Yani hamilelik ve doğum masraflarınız, sigorta şirketinin belirlediği bekleme süresi dolduktan sonra karşılanır. 
  • Sağlık sigortanıza doğum teminatı ekletmeden önce doğum yapmak istediğiniz hastaneyi belirleyin. Çünkü her sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastane listesi farklıdır. Doğum yapmak istediğiniz hastane ile anlaşması olan sigorta şirketini buradan görebilirsiniz. 
  • Sigorta şirketinin sadece doğum yapmak istediğiniz hastane ile anlaşması olması yeterli değildir. Aynı zamanda kadın doğum doktoru ile sigorta şirketinin de anlaşması olmalıdır.
  • Sağlık sigortanıza doğum teminatı ekletebilmeniz için poliçenizde ayakta tedavi teminatının olması zorunludur.
  • Ayakta tedavi teminatı limiti aynı zamanda sizin kadın doğum doktoru muayeneniz için de belirlenmiş bir limittir. Tercih edeceğiniz sağlık sigortası türüne göre ayakta tedavi limiti değişkenlik gösterir.
  • Kadın doğum doktoru muayenesinde istenen gebelik ile ilgili tahlil ve tetkik giderleri yine ayakta tedavi teminatının limitinden karşılanır.
  • Normal veya sezaryen doğum ayrımı olmaksızın tüm masraflarınız sigorta şirketi tarafından limitli veya limitsiz karşılanır.
İhtiyacınıza ve bütçenize uygun doğum sigortasını bulmak uzman sigorta danışmanlarımız ile çok kolay! Hemen teklif alın, sigorta danışmanlarımız sizi arasın!

Doğum sigortanızı hamilelik sürecinde sıkıntı yaşamadan kullanmak istiyorsanız, alanında uzman ve tarafsız sigorta aracısı ile çalışmanız gerekmektedir.  Hamilelik, doğum ve bebeğe ait masrafların karşılanması için gerekli işlemlerin takibini sigorta danışmanınız ile yapmanız sizin için daha faydalı olacaktır. 

Ayrıca doğum sigortası ile ilgili yorumları okuyup yanlış bilgi almak yerine, alanında uzman sigorta danışmanından güvenilir ve doğru bilgi almayı tercih etmeniz sizi yanlış bir karar vermekten uzak tutacaktır. Çünkü herkesin beklentileri ve ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Sizin için en uygun doğum sigortasını sigorta danışmanınız ile seçmenizi tavsiye ederiz. Hamileyken özel sağlık sigortası yaptırmak istemek, beraberinde pek çok soruyu da getirecektir işte bu soruların en doğru yanıtı için sigorta danışmanından destek almak çok daha etkili olacaktır.

“Doğum için sağlık sigortası yaptırmak mantıklı mı?” Sorunuzun Cevabı

Yukarıda bahsettiğimiz avantajları göz önüne alırsanız, doğum sigortası yaptırmak günümüz koşullarında kadınlar için mantıklı bir karardır. Fakat sağlık sigortası satın alırken önceliğiniz doğum teminatı olmamalıdır. Sağlık sigortası, hastalık veya kaza durumunda ağır maliyetlerine karşı sizi korur. Yani uzun vadeli bir yatırımdır. Fakat doğum teminatı sadece 9 ay sürecek hamilelik sürecinizi güvence altına alır.

Bizim size tavsiyemiz; sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı veren sigorta şirketini tercih etmenizdir. Gebelik düşündüğünüz vakit sigorta danışmanınız ile iletişime geçerek poliçenize doğum teminatı ekleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın! Doğum için özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız 0216 368 45 45 numaradan bize ulaşabilirsiniz.

Yeni Doğan Bebek Sigortası hakkında detaylı bilgiyi kaleme aldığımız yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 13 Şubat 2018 Salı

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın