Özel Sağlık Sigortası Estetik Ameliyatları Kapsar mı?

blog-image

Teknolojinin ilerlemesi ve özellikle tıp alanındaki gelişmelerle birlikte artık yaşlanmanın etkilerini geciktirmek ve hatta yok saymak mümkün. Son yılların trend estetik operasyonları ile yaşımız artık yalnızca nüfus cüzdanımızda!

Hal böyle olunca ciddi bir sağlık gideriyle karşı karşıya kalmamak imkânsız. Günümüzün popüler estetik uygulamalarından botoks, burun estetiği, yüz dolgusu ve benzeri gibi onlarca operasyon ciddi maliyetleri gündeme getiriyor.

Estetik ve güzel bir görünüm herkesin hakkı, işte tam da bu noktada özel sağlık sigortası büyük bir güvence. Standart poliçelerde özel sağlık sigortası kapsamında estetik ameliyatları teminat dışıdır ancak ülkemizde 2 sigorta şirketinin estetik masraflarını karşıladığını satır aralarımıza serpelim, yazımızın ilerleyen bölümlerinde detaylandıracağız.

Bu yazımızda özel sağlık sigortası ve estetik ikilisinin iş birliğine değinecek ve merak edilen soruları yanıtlayacağız. 

Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Estetik Ameliyatları Karşılıyor mu?

Estetik ameliyatlar son yıllarda sıkça karşımıza çıkan sağlık hizmetlerindendir. Hatta öyle ki “estetik turizmi” adı altında turlar bile düzenlenir hale geldi. Bununla birlikte estetik ameliyat ücretleri de hatırı sayılır boyutlara ulaştı. 

Estetik ameliyatlar SGK tarafından karşılanır mı sorusunun yanıtı ile başlayalım. Hayır, estetik ameliyatlar SGK kapsamında yer almaz. SGK kapsamında yer almayan bir ameliyat, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamında da yer almaz. Haliyle tamamlayıcı sağlık sigortası estetik masraflarını karşılamaz.

Standart özel sağlık sigortalarında da estetik operasyonlar teminat dışıdır. Ancak Bupa Acıbadem Sigorta ve HDI Sigorta'nın sunmuş olduğu “Estetik Sigortası” ile destek almak mümkündür.

Estetik masraflarını karşılayan sigorta şirketlerinden özel sağlık sigortası teklifi çalışalım, sizi arayalım. Hemen teklif alın!

Özel Sağlık Sigortası Estetik Ameliyatları Karşılar mı?

Bupa Acıbadem Sigorta ve HDI Sigorta'ya ait özel sağlık sigortası kapsamına eklenen estetik teminatı ile estetik ameliyatların masrafları karşılanır. Estetik teminatı kapsamında yapılan işlemlerde tedavinin türüne göre ya hiç ödeme çıkmaz ya da cüzi bir miktar ödeme çıkar. 

Özel sağlık sigortası estetik teminatı; Acıbadem Sağlık Grubu (ASG) Kurumları'nda (Maslak ve Ankara hariç) ve Özel Kent Hastanesi'nde geçerlidir. Bupa Acıbadem Sigorta ve HDI Sigorta'nın poliçede belirlemiş olduğu limitler dahilinde estetik ameliyatların masrafları güvence altındadır. 

Estetiği Karşılayan Sigorta Hangisidir?

HDI Sigorta ve Bupa Acıbadem Sigorta tarafından özel sağlık sigortası kapsamında cerrahi estetik müdahaleler sigorta tarafından güvence altına alınır. 

HDI Sigorta Estetik Teminatı: HDI Size Özel Seçimli Teminat ve Acil Sağlık Sigortası ile pek çok estetik işlemi teminat altına alabilirsiniz. HDI Sigorta'nın belirlemiş olduğu anlaşmalı kurumlarda yaptırmak koşulu ile yararlanabileceğini estetik teminatları; kozmetik işlemler, estetik cerrahi, lasik, diş teminatı, diyetisyen, check-up teminatıdır. Estetik teminatlı özel sağlık sigortası teklifi almak için tıklayın

Bupa Acıbadem Sigorta Estetik Teminatı: 15.000 TL limitli yatarak tedavi teminatına ek olarak; botoks, dolgu, burun estetiği, lasik cerrahisi ve diyetisyen teminatlarından yararlanabilirsiniz. Bupa Acıbadem Sigorta'nın estetik sigortası hakkında detaylı bilgi almak için 02163684545 no'lu telefondan bize ulaşabilir veya özel sağlık sigortası teklifi alabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Estetik Ameliyatlar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Konu estetik cerrahi olunca ortaya pek çok farklı dal çıkıyor; botoks, burun ameliyatı, lazer göz ameliyatı, yüz dolgusu derken birçok operasyondan bahsetmek mümkün. Bu noktada en sık sorulan sorulardan birkaçını, yanıtlarıyla birlikte paylaşalım.

Özel Sağlık Sigortası Burun Estetiği Ameliyatını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası burun estetiği ameliyatını karşılamaz. Ancak Bupa Acıbadem Sigorta ve HDI Sigorta estetik cerrahileri limit ve oranlar dahilinde karşılar. Bu noktada standart poliçeye eklenen ek teminatlar söz konusu olacaktır.

Bu ek teminatlarla birlikte estetik açıdan gerekli görülen ya da isteğe bağlı olarak yapılan estetik operasyonlar sigorta şirketleri tarafından karşılanır. Özetle; standart sigorta poliçelerinde estetik cerrahi işlemleri poliçe kapsamında değerlendirilmez ancak bu iki sigorta şirketi tarafından ek teminatlar çatısı altında pek çok işlem yapılabilir. 

Özel Sağlık Sigortası Lazer Göz Ameliyatını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası lasik ameliyatları karşılamaz ancak Bupa Acıbadem Sigorta ve HDI Sigorta tarafından, ek teminat alınması koşulu ile tedaviler karşılanabilir. Özel sağlık sigortası tarafından standart poliçede karşılanmayan estetik işlemler bu iki sigorta şirketinden alınan ek teminatlar kapsamında güvence altına alınır.

Özel Sağlık Sigortası Botoks Masraflarını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası tarafından botoks ücretleri karşılanmaz. Bupa Acıbadem Sigorta ve HDI Sigorta ile ek teminat kapsamında botoks masrafları sigortaya dahil edilebilir. Diğer bir deyişle standart bir özel sağlık sigortasında botoks masrafı yer almazken bu iki sigorta şirketinden alınan ek teminatlar doğrultusunda botokstan doğan sağlık masrafları poliçede belirtilen limit ve oranlar dahilinde karşılanır. 

Özel Sağlık Sigortası Dolgu Masraflarını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası dolgu masraflarını karşılamaz. Dolgu, tercihe bağlı olarak yapılan bir estetik operasyondur bu nedenle sigorta tarafından kapsam altına alınmaz.

Ancak HDI Sigorta ve Bupa Acıbadem Sigorta tarafından sunulan özel sağlık sigortası kapsamına ek teminatlar eklenmesi koşulu ile birtakım estetik işlemler sigorta kapsamına dahil edilebilir. Bu iki sigorta şirketinin ek teminatları arasında estetik cerrahi, diş, lasik göz ameliyatı, kozmetik gibi işlemler mevcuttur. Dilerseniz birini, birkaçını ya da tamamını seçip yararlanabilirsiniz.

Acil Durumlarda Estetik Ameliyatını Sigorta Karşılar mı?

Bir kaza veya hastalık sonucu sigortalının yaşam standardını düşüren bir durum varsa ve estetik müdahale ile çözümlenebiliyorsa “Teminat Uygulama Usül ve Esasları” doğrultusunda sağlık sigortası kapsamında estetik ameliyatlar yer alabilir. 

Sigortalının sağlık durumu olağan seyrine dönene kadar ameliyat ve hastanede yatarak yapılan tedavilerle; doktor, ameliyathane, oda, yemek, refakatçi, tıbbi malzeme, ilaç ve hastalığın komplikasyonlarından doğan tedaviler güvence altına alınır. Yanı sıra zorunlu diğer tıbbi hizmetlere ait sağlık giderleri ve yoğun bakım giderleri de teminat kapsamı altında yer alır.

Estetiği Karşılayan Özel Sağlık Sigortası Nereden Yaptırılır?

Yukarıda da değindiğimiz üzere ülkemizde yalnızca HDI Sigorta ve Bupa Acıbadem Sigorta tarafından sunulan estetik teminatı mevcuttur.  Bu iki sigorta şirketinin şartlarını, teminat detaylarını, aylık prim ücretlerini ve sigorta kapsamını öğrenmek ve satın almak için;
 

Kepçe Kulak Ameliyatı Sigorta Karşılar mı?

Kepçe kulak ameliyatı, özel sağlık sigortasının standart poliçelerinde yer almaz; diğer bir deyişle kepçe kulak ameliyatı özel sağlık sigortası kapsamında değerlendirilmez. Bazı sigorta şirketlerinin estetik ameliyatlarını karşılayan özel ürünleri vardır ancak kepçe kulak ameliyatı dahil değildir.  

Saç Ekimini Sigorta Karşılar mı?

Sigorta kapsamı dışında değerlendirilen işlemlerden biri saç ekimidir. Saç ekimi estetik bir uygulamadır ve standart bir özel sağlık sigortası poliçesinde yer almaz.

Jinekomasti Sigorta Karşılar mı?

Erkeklerde görülen ve hormon dengesizliği sebebiyle ortaya çıkan bu durum, göğüslerde büyümeye yol açar. Hal böyle olunca estetik ameliyat bazı durumlarda kaçınılmaz olacaktır. Jinekomasti, estetik bir operasyondur ve özel sağlık sigortası kapsamı altında değerlendirilmez.

Karın Germe Ameliyatını Sigorta Karşılar mı?

Karın germe ameliyatı, estetik olarak yapılan bir işlemdir. Bu noktada SGK tarafından ödenmez. Yanı sıra özel sağlık sigortası tarafından da kapsam dışında tutulur. 

Kırık Burun Ameliyatını Sigorta Karşılar mı?

Estetik amaçlı yapılan operasyonlar sigorta kapsamı dışında değerlendirilir. Ancak burada önemli bir ayrım vardır; eğer bir kaza sonrası burun ameliyatı gerekliyse ve estetik kaygıdan ziyade kişinin sağlığı için yapılması gerekiyorsa teminat kapsamında sigorta karşılayabilir. 

Sigorta şirketleri özel sağlık sigortalarında estetik teminatını barındırır. Bu teminat kapsamında burun ameliyatı (rinoplasti), dolgu ve hatta botoks uygulamaları bile sigorta kapsamında değerlendirilebilir.

Yayımlanma Tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın