Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Göz Sağlığı Tedavisi

blog-image

Gözler, kişinin genel sağlık durumu hakkında bilgi verir. Vücuttaki diğer organlardan hiçbiri, atardamarın ve toplardamarın durumu hakkında gözler kadar kolay bilgi veremez. İşte bu yüzden tamamlayıcı sağlık sigortası göz sağlığını da önemser.

Göz muayenesinde hekimler, göz arkasındaki (retina) kan damarlarını da inceler. Bu damarlar, yüksek kan basıncı, diyabet, kansızlık gibi birçok hastalığın erken teşhisinde ipucu verir. İleride görmeyi olumsuz etkileyebilecek çeşitli hastalıkların erken evrede saptanmasını sağlar. Dünyaya açılan pencereniz olan gözlerinizin sağlığını korumak, hayat kalitenizin düşmemesi açısından çok önemlidir.

SGK'lılara avantajlı hizmetler sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortası ile hem sağlığınızı hem de en iyi fiyatlarla bütçenizi güvence altına alabilirsiniz. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası göz ve diş sağlığı ile ilgili de bazı tedavi masraflarınızı karşılar.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında göz ile ilgili tedavi giderlerinin karşılanıp karşılanmadığı konusu önemlidir. Burada önemli olan nokta sigorta şirketinizin hangi göz hastaneleri ile anlaşmalı olduğudur. Daha sonra anlaşmalı göz hastanelerinde, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında göz ile ilgili hangi tedavi ve ameliyatların karşılandığını öğrenebilirsiniz.

"Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?" sorusunun yanıtını verdiğimiz yazımız da ilginizi çekebilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz ile İlgili Rahatsızlıkları Teminat Altına Alır mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası göz muayenesi ve  poliçe başlangıç tarihinden önce var olmayan SGK'nın da onayladığı göz ameliyatlarını kapsam altına almaktadır.

SGK ve seçeceğiniz sigorta şirketi ile anlaşmalı göz hastanelerinde fark ücreti ödemeden tamamlayıcı sağlık sigortası poliçenizi kullanabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası yapan birçok sigorta şirketi Dünya Göz Hastanesi ile anlaşmalıdır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Gözlük Masrafını Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile poliçenizdeki limit ve oranlar dahilinde göz muayenenizi anlaşmalı kurumlardan yaptırabilirsiniz. Ancak göz muayenesi neticesinde doktorun önereceği gözlük, cam, çerçeve, lens ya da gözlük bakımıyla alakalı solüsyonlar tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer almayacaktır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz Muayenesi Karşılar mı? 

Tamamlayıcı sağlık sigortası göz muayenesini karşılar. Buradaki önemli nokta poliçe başlangıç tarihidir; bu tarihten önceki gözle ilgili süregelen sağlık sorunları tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer almaz. Ancak poliçe tarihinden itibaren gelişen bir göz hastalığı söz konusu ise sigorta kapsamında yer alır. Bir diğer önemli nokta ise anlaşmalı kurumlardır. SGK ile anlaşmalı olan göz hastanelerinde, poliçe ve eklerinde belirtilen limit ve oranlar dahilinde hizmet alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Katarakt Ameliyatını Karşılar mı?

SGK'nın ve tamamlayıcı sağlık sigortanızın anlaşmalı olduğu hastanelerde, fark ücreti ödemeden katarakt ameliyatı olabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı için belirlenmiş olan 3 aylık bekleme süresi, katarakt ameliyatı için de geçerlidir.

Yani tamamlayıcı sağlık poliçenizin başlangıç tarihinden 3 ay sonra katarakt ameliyatı olabilirsiniz. 

Göz Hastaneleri ile anlaşmalı sigorta şirketlerinin fiyatlarını hemen karşılaştırın, ihtiyacınıza uygun tamamlayıcı sağlık sigortasını kolayca seçin!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Lazer Göz Ameliyatını Karşılar mı?

Hayır, karşılamaz. 

Çünkü lazer göz ameliyatı masrafları SGK kapsamında değildir. SGK kapsamında yer almayan bir tedavi yöntemi olduğu için tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında lazer göz ameliyatı olamazsınız.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz Çizdirmeyi Karşılar mı?

Göz çizdirme operasyonu, SGK tarafından karşılanan bir operasyon olmadığından Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında değerlendirilmez; diğer bir deyişle göz çizdirme, TSS kapsamı dışındadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Lensi Karşılıyor mu?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında gözlük, gözlük camı, lens solüsyonu ve lens gibi ekipmanlar karşılanmamaktadır. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Akıllı Lens Ameliyatını Karşılıyor mu?

Akıllı lens ameliyatları, SGK kapsamı altında değerlendirilmez. Dolayısı ile tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanmaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz Torbası Ameliyatını Karşılıyor mu?

Göz torbası ameliyatı gibi estetik temelli ameliyatlar tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanmaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Batık Göz Ameliyatını Karşılar mı?

Batık göz ameliyatı yani badem göz ameliyatı estetik kapsamına girdiğinden, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına dahil değildir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Göz Kapağı Ameliyatını Karşılar mı?

Göz kapağı ameliyatı genellikle estetik amaçla yapıldığı için SGK ve tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında değildir. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Göz Hastaneleri Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının geçerli olduğu göz hastaneleri arasında en bilinenleri; Dünya Göz Hastanesi ve Veni Vidi Göz Hastanesidir. TSS anlaşmalı göz hastaneleri listesi için tıklayınız.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Tedavileri Karşılamaz?

Tamamlayıcı sağlık sigortası geçmişten gelen hastalıkları teminat altına almaz. Örneğin; teşhisi poliçe başlangıç tarihinden önce konulmuş katarakt probleminiz varsa tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında katarakt ameliyat masraflarınız karşılanmayacaktır.

Göz sağlığı ile ilgili tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı dışında bırakılan diğer hastalıklar aşağıdaki gibidir:

  • Gözde kırılma kusurlarıyla (miyopi, hipermetropi, astigmatizm gibi) ilgili her türlü tetkik, ilaç, malzeme (multifokal lens gibi kırma kusurunu düzeltici etkisi bulunan lensler dahil) tedavi ve komplikasyon giderleri,
  • Göz kaymaları, şaşılık, görme tembelliği ile ilgili tetkik ve tedavi giderleri (şaşılık ameliyatları, ortoptik tedaviler gibi),
  • Gözlük, cam, çerçeve, lens masrafları ve bunlarla ile ilgili tüm giderler poliçe teminat kapsamı dışındadır.
Hemen vazgeçme! Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı geniştir ve hastane masrafların için %100 destek verir. Detaylı bilgi için

Göz Sağlığınız İçin Tavsiyeler

Göz hastalıklarının ileride büyük problemlere yol açmaması için erken teşhisi ve tedavisi önemli bir konudur. Unutmayın, göz sağlığının bozulması hayat kalitesinin düşmesine neden olabilir.

Aşağıda sıraladığımız tavsiyelere uyarak göz sağlığınızı koruyabilirsiniz:

  1. Elleriniz ile gözlerinizi kaşımamalı ya da ovuşturmamalısınız. Gözünüze dokunma ihtiyacınız çok fazla ise bunu temiz bir mendil ile dışarıdan yapmak gerekir.
  2. Gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş gözlüğü kullanmalısınız. Çünkü güneş ışınları gözdeki kornea tabakasına ciddi oranda zarar vermektedir.
  3. Gözleri fazla kırpmamak da doğru bir davranış değildir. Çünkü bu durum gözün içinin kurumasına ve gözde batmaların olmasına sebep olur. Bu gibi durumlardan kaçınmak için düzenli olarak gözleri kırpmak gerekir.
  4. Karanlıkta televizyon seyretmek oldukça yanlış bir davranıştır. Çünkü karanlık bir ortamda oldukça parlak olan ekrana uzun süre bakmak gözün uyumunu bozar ki bu durum da göz için çok fazla zarar taşımaktadır.
  5. Aralıksız olarak uzun müddet ekrana bakmak gözler için çok ama çok zararlıdır. Bu nedenle kesintisiz olarak ekrana elli dakikadan daha fazla bakılmaması gerekir.
  6. Sağlıklı beslenme göz sağlığı için de büyük bir önem teşkil etmektedir. Bu nedenle A vitamini alımına, sağlıklı ve dengeli beslenmeye önem vermek gerekir. Örneğin; havuç gözler için çok faydalıdır ve vücudun ihtiyaç duyduğu miktarda mutlaka tüketilmelidir.

Siz de tamamlayıcı sağlık sigortası ile göz sağlığınızı teminat altına alabilirsiniz. Sitemizden tamamlayıcı sigorta teklifi alabilir, sağlık sigortası alanında uzman müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Pek çok sigorta ürününün yanı sıra "Emeklilere Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" ve "Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası"  hakkında detaylı bilgiyi kaleme aldığımız yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 15 Haziran 2018 Cuma

Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın