Gülüş Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır?

blog-image

Son yıllarda gülüş tasarımı, gülüş estetiği denen kavramlar “yüzümüzde” yerini aldı! Artık gülümseme eylemi çok daha şık ve tasarımsal bir hal aldı desek yeridir. Bu yazımızda sizlerle popülerliği gittikçe artan gülüş tasarımı hakkında konuşacağız. 
Gelin öncesinde bu yeni trendin ne olduğuna kısaca bir göz atalım ve daha sonra işin inceliklerini detaylandıralım..

Gülüş Tasarımı Nedir?

En basit tanımıyla gülüş tasarımı; estetik açıdan görünümü güzel olmayan dişlere ve diş etlerine yapılan bir estetik dokunuştur. Çeşitli nedenlerle diş ve diş etlerinde zamanla sorun oluşabilir ki bunlar gülümsemeye çekinir hale gelmemize yol açabilir. İşte bu noktada devreye giren gülüş tasarımı ile bu sorun ortadan kalkar ve dişler çok daha estetik bir görünüme kavuşur.

Gülüş tasarımında tek bir işlemden söz etmek doğru olmaz; diş ve hatta diş etleri bütünsel olarak ele alınır ve tüm işlemler multidisipliner bir yaklaşım ile gerçekleştirilir. Tasarımın nasıl ilerleyeceği, kişinin taleplerine ve mevcut görünümüne bağlı olarak elbette farklılaşacaktır.

Diş Sigortası hakkında detaylı bilgi için yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımında öncelikli olarak karşılıklı talep ve şartlar değerlendirilir; kişinin neye ihtiyaç duyduğu, nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hekim tarafından öngörülür ve ardından talepler doğrultusunda bir planlama çıkarılır. Diğer bir deyişle tasarımın ilk adımı planlamadır.

Planlamanın ardından hastanın ağız içi ve yüzü bilgisayar ortamında ölçümlenir ve analiz yapılır. Kişinin yüz biçimine uygun olan bir tedavi protokolü hazırlanır. Gülüş tasarımı denince akla yalnızca estetik açıdan düzgün olmayan dişler gelmemelidir zira diş etleri de görünümü bozan ayrıntılardandır. Bu nedenle dişin yanı sıra diş etlerinin durumu da değerlendirilir.

Diş eksikliklerinin bulunduğu bölümlerde implant işlemi ya da gerekli görülen cerrahi müdahaleler uygulanabilir. Tedavinin ardından diş beyazlatma işlemine geçilebilir, eğer dişin daha beyaz olmaya ihtiyacı varsa diş beyazlatma işlemi yapılır. Dişlerdeki görsel ve biçimsel bozukluklar, doktorun önereceği yöntemler ile giderilir ve gülüş estetiğine son hali verilir.

Hollywood Smile Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Gülüş Tasarımı Kaç Seans Sürer?

Diş gülüş tasarımının kaç seansta biteceği, kişinin mevcut diş yapısına bağlı olarak değişir. Eğer dişlerde çok büyük bozukluklar yoksa birkaç seansta tamamlanabilirken, diş etleri ya da daha derin sorunların varlığında süre biraz daha uzayabilir.
Gülüş dizaynı genellikle ortalama 2 seansta tamamlanabilir ancak yine de bu durumun kişinin ağız yapısına bağlı olarak değişeceği bilgisini de satır aralarına serpelim.

Gülüş Tasarımı Hangi İşlemleri İçerir?

Diş tasarımı için yapılan işlemler kişiye bağlı olarak çeşitlenir. Örneğin bazı hastalarda ekstra diş beyazlatma işlemi uygulanabilirken bazı hastalar için beyazlatma işlemine gerek kalmaz. Genel olarak ele aldığımızda estetik gülüş için aşağıdaki işlemlerden söz etmek mümkündür.

  • Çürük dişlerin tedavisi
  • Diş temizleme işlemi
  • Diş eti estetiği girişimleri
  • Diş beyazlatma
  • Eksik dişler için implant ve protez
  • Porselen lamine ya da kaplama
  • Ortodontik tedaviler

Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir. 

Özel Sağlık Sigortası Gülüş Tasarımını Kapsar mı?

Standart özel sağlık sigortasında estetik dokunuşlar teminat dışı olarak değerlendirilir. Ancak TSS poliçelerinde diş taşı temizliği, ÖSS poliçelerinde ise diş beyazlatma teminatından söz etmek mümkündür. Örneğin Bupa Acıbadem'in sunduğu ÖSS poliçelerinde, diş taşı temizliği sigorta kapsamı altındadır.

Diş bakım teminatı veren TSS şirketleri ya da diş beyazlatma teminatı veren ÖSS şirketleri hakkında detaylı bilgi ve teklif için bizi 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden arayabilir ve bilgi alabilirsiniz. Yanı sıra sitemizdeki formu doldurarak, sizi aramamızı da talep edebilirsiniz.

Estetik Gülüş Tasarımı Kalıcı mı?

Estetik gülüş tasarımının kalıcı olup olmayacağı yapılan işlemlere bağlı olarak değişir. Örneğin diş beyazlatma işlemi uygulandıysa, bir süre sonra işlem etkisini kaybedecek ve dişler yeniden sararacaktır. Yanı sıra porselen kaplama, zirkonyum kaplama vb. gibi işlemler yapıldıysa bir süre sonra bir revizyon ihtiyacı gündeme gelebilir.

Gülüş Tasarımı Acıtır mı?

Gülüş tasarımı sırasında büyük bir acı hissedilmez ancak elbette hassas diş etlerinde kimi zaman küçük sızlamaların görülmesi de olağandır. Gülüş tasarımının yapılacağı bölge uyuşturulacağından, genellikle büyük ızdıraplar söz konusu olmayacaktır.

Gülüş Tasarımında Tüm Dişler Kesilir mi?

Gülüş estetiğinde dişlerin kesilmesi ya da törpülenmesi gerekebilir ancak her diş için aynı işlemin yapılmasına ihtiyaç duyulmayabilir. Porselen ya da lamina gibi uygulamalarda dişlerin törpülenerek kısaltılması gerekecektir ancak diğer tekniklerde dişlerin kesilmesi ya da törpülenmesi gerekmeyebilir bu nedenle her diş için kesim işlemi söz konusu değildir.

Gülüş Tasarımı Hangi Dişlere Yapılır?

Gülüş tasarımı içinde pek çok operasyonu barındırır; dişlerin arasındaki boşluklar, diş taşları, diş rengi sorunları, diş dizilimindeki bozukluk, diş etlerindeki estetik olmayan görüntü ve daha pek çok detay gülüş estetiğinin temelini oluşturur.

Gülüş Tasarımı Kaç Yaşında Yapılır?

Gülüş estetiğinin yapılması için uzmanlar 18 yaşın dolması gerektiğini düşünür. Ergenlik döneminin tamamlanması ve dişlerin tam anlamıyla oturması için 18 yaşında önce gülüş tasarımının yapılması önerilmez. Çene ve diş yapısının gelişiminin devam etmesi, kalıcı işlemlerin yapılması için risk teşkil eder.

Gülüş Tasarımı Herkese Yapılır mı?

Gülüş tasarımı genellikle herkese yapılabilir. Ancak tasarımın uygulanabilmesi için kişinin mevcut sağlık durumu önemli bir kriterdir; doktor tarafından riskli görülen bir durum var ise gülüş tasarımı yapılamayabilir zira buradaki öncelikli hedef sağlık ve ardından estetiktir.

Gülüş Tasarımı Yaptırmak Sağlıklı mı?

Gülüş tasarımı kişide herhangi bir sağlık sorununa yol açmaz çünkü tasarım sırasında doğal dişlere zarar verilmez. Estetik gülüşün her adımında dişlerin korunması ve daha sağlıklı hale gelmesi hedeflenir bu sayede dişler büyük zararlara uğramaz ve kişi mutlu bir gülümsemeye kavuşur.
 

Yayımlanma Tarihi: 18 Ocak 2024 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 19 Ocak 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın