Kişinin sigorta şirketi ile anlaşmalı özel bir hastaneye gitmesi ve TC kimlik numarasını bankodaki görevliler ile paylaşması provizyon sürecinin başlaması için yeterlidir.
Ayakta tedavi için hastanedeki görevliler internet aracılığı ile otomatik olarak sigorta şirketinden provizyon alabilir. Fakat planlı yatışlarda, en az 3 gün önce sigorta şirketinden provizyon alınması gerekmektedir.
Provizyon Türleri
Anlaşmalı Hastanelerde Provizyon İşleyişi
Sigorta şirketinin anlaşmalı hastane ağında bulunan özel bir hastaneyi tercih etmeniz gerekmektedir. Anlaşmalı hastanelerde; poliçenizin kapsamı ve limitleri doğrultusunda sağlık poliçenizi kullanabilirsiniz. Tüm tedavi masraflarınız sigorta şirketi tarafından hastaneye ödenir. Sigorta şirketinizin doğrudan hastaneye ödeme yapabilmesi için sigortacınızdan onay almanız gerekmektedir.
Anlaşmasız Hastanelerde Provizyon İşleyişi
Sigorta şirketinin anlaşmalı hastane ağında bulunmayan özel bir hastane tercih etmeniz durumunda provizyon işleyişi değişiklik gösterir. Özel hastanedeki tüm tedavi masraflarını kendiniz üstlenirsiniz. Hastaneden taburcu olduktan sonra; sağlık raporları, ilaç fişleri, damgalı ve imzalı hastane faturalarının bir kopyasını tedavi masrafları talep formuna ekleyerek en geç 1 hafta içinde sigorta şirketine iletmeniz gerekmektedir. Geri ödemeli hasar talebiniz işleme alınıp değerlendirildikten sonra, 2-3 hafta içinde banka hesap numaranıza gönderilecektir. Ancak sizin cebinizden ödediğiniz tüm tutarı geri alıp alamayacağınıza sigorta şirketi yaptığı değerlendirme sonucu karar verecektir. Eğer acil bir durum yoksa sağlık sigortanızı anlaşmalı hastanelerde kullanmaya çalışın. Geri ödemeli hasar talebi sizi hem yorabilir hem de cebinizden fazladan ücret çıkmasına neden olabilir.
Hasar Talebi Oluşturmadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar
- Sağlık durumunuz, poliçenizde teminat dışı bırakılmış haller listesi içinde yer almamalıdır.
- Hizmet almak istediğiniz özel hastane, sigorta şirketiniz ile anlaşmalı olmalıdır.
- Muayene olmak istediğiniz doktor, sigorta şirketiniz ile anlaşmalı olmalıdır.
- Hastaneden size verilen hiçbir belgeyi kaybetmeyin, Sağlık raporu, reçete, tetkik sonuçları, fatura vs.
- Eğer planlanmış bir tedavi sürecine girecekseniz mutlaka 2 gün önceden sigorta şirketinden hasar talebiniz için onay alın.
Gidilen doktorun başka bir branşa yönlendirmesi sonucunda yapılan işlem muayene hakkından düşer mi?
Evet, düşer. SGK'nın mevcut uygulaması gereğince bu işlem 2. vaka olarak sayılır ve yıllık muayene hakkınızdan düşer.
Tamamlayıcı sağlık sigortası, ikamet edilen il dışındaki hastanelerde de geçerli midir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası, sigorta şirketi ve SGK ile anlaşmalı olan tüm illerdeki özel hastaneler de geçerlidir. Sigorta şirketlerinin anlaşmalı sağlık kurumları listesine buradan ulaşabilirsiniz. Aklınıza takılan tüm sorular için (0216) 368 45 45 numaralı danışma hattımızı arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.
Aşağıdaki içeriklerimiz de ilginizi çekebilir;
- Sigortasız Muayene Olunur mu?
- Doğum Sigortası
- Çocuk Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
- Ev Hanımları İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
- Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini tek ekranda gör, ihtiyacına ve bütçene en uygun sigortayı kolayca bul.