Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Evde Bakım Sigortası Hizmeti

blog-image

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK desteği ile bir çok özel hastanede tedavi olma imkanı veren kapsamlı bir sigorta türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yatarak ve ayakta tedavi teminatı verilir. Bu teminatlar ayrı ayrı kendi içinde bir çok sağlık hizmetini de bulundurur. Yatarak tedavi teminatı kapsamında tamamlayıcı sağlık sigortası evde bakım hizmeti de sunmaktadır.

Yatarak tedavi olmanız durumunda, hastanede kalabileceğiniz süre sınırlıdır. Size verilen süre içinde hastaneden taburcu olamamanız durumunda ekstra ücret ödemek durumunda kalabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortasının sunduğu evde bakım hizmeti ile hem hastanelerin boğucu havasından kurtulursunuz hem de ekstra maliyetlerden kendinizi korursunuz.

Evde Bakım Hizmeti Nedir?

Evde bakım hizmeti; yatarak tedavi sonrası sigortalının doktoru tarafından gerekli görülmesi durumunda, evde sağlık hizmetinin devam ettirilmesidir. Ek olarak doktorunuzun onayı ile evde bakım hizmetinize tıbbi cihazlar ile devam edebilirsiniz. Tıbbi cihaz kirası sigorta şirketiniz tarafından hastaneye ödenecektir.

Evde bakım hizmetinden yararlanabilmeniz için, sigorta şirketinizin teminat altına aldığı hastalıkları ve masraflarını karşıladığı tıbbı malzemeleri detaylı bir şekilde öğrenmelisiniz. Çünkü tamamlayıcı sağlık sigortası evde sağlık hizmeti, her koşulda ve her hastalıkta sunulan bir hizmet değildir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Evde Bakım Hizmeti Kapsamındaki Tedaviler

Sigortalının, evde bakım teminatından yararlanabilmesi için, trakeostomili, sık orotrakeal aspirasyon gereksinimi, enteral beslenme ihtiyacı, TPN / IV sıvı desteği ihtiyacı, ventilatöre bağımlı olması ve solunum yetmezliği, ileri dönem onkoloji hastaları veya ağrı protokolünün uygulanıyor olması gereklidir.

Sigortalının, günlük yaşam aktivitelerini tek başına yerine getiremiyor olması, idrar kaçırma ya da hareket edemiyor olması, yemeğinin yedirilmesinde yardıma gereksinimi olması, diyete uygun yemek temini, ağız yolu ile ilaç alıyor olması, tam banyo ihtiyacı ya da yardımla banyo yapabiliyor olması, üriner kateterinin olması, evde yalnız yaşıyor ve sosyal desteğe gereksinimi olan kronik hastalığı sahip olması tamamlayıcı sağlık sigortası evde bakım hizmeti kapsamına girmemektedir.

Evde Bakım Hizmetinden Yararlanma Şartları Nedir?

Tedavi masraflarının ödenebilmesi için sigortalının tedavisini yürüten doktorun, evde bakım gerekliliğini bildiren raporunun ibraz edilmesi ve evde bakım ile ilgili organizasyonun sigorta şirketi tarafından yapılması şarttır. Tedaviyi yürüten hekimin evde bakım gerekliliğini teyit eden raporunun olmaması veya evde bakım hizmetinin sigorta şirketi tarafından organize edilmemesi halinde oluşacak giderler bu teminat kapsamı dışındadır.

Evde Bakım Hizmeti Veren Sigorta Şirketleri

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında evde bakım hizmeti veren 9 sigorta şirketi vardır:

Acıbadem Sigorta,

Ak Sigorta,

Allianz Sigorta,

Anadolu Sigorta,

Eureko Sigorta,

HDI Sigorta,

Katılım Sigorta,

Magdeburger Sigorta,

NN Hayat Sigorta,

Ray Sigorta,

Sompo Sigorta,

Türk Nippon Sigorta

Quick Sigorta ve

Axa Sigorta tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında evde sağlık hizmeti vermektedir. 

Evde Bakım Hizmetinin Faydaları

Evde bakım hizmeti ile hem sigortalı hem de sigorta şirketi kazanç sağlar. Hastaların ev ortamında daha hızlı iyileştikleri gerçek bir tespittir. Bazı durumlarda hastanede yatış süresini aşabilirsiniz. Bu durumda hastanede yatış masrafının büyük çoğunluğunu oluşturan oda kirası gibi giderler ile karşılaşabilirsiniz. Doktorunuzun onayı ile evde bakım hizmeti alarak tüm ekstra masraflardan kurtulabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası almaya karar verdiğinizde evde bakım hizmeti sunan sigorta şirketini seçmeniz, ileride yaşayabileceğiniz sağlık sorunlarına karşı alabileceğiniz en iyi tedbirlerden biridir. Sigorta şirketlerinin evde bakım hizmeti ile ilgili prosedürleri de mutlaka incelenmelidir. Çünkü evde bakım hizmeti genel olarak sunulan bir standart değildir. Sigorta şirketleri, evde bakım hizmeti ile ilgili içeriği değiştirme hakkına sahiptir.

Müşteri temsilciniz ile görüşme yaparken, tamamlayıcı sağlık sigortası evde bakım hizmeti de isteğinizi mutlaka belirtin. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu hizmeti sunan 14 sigorta şirketi vardır. 14 sigorta şirketi arasında ana teminatları karşılaştırdıktan sonra, size sunulacak ek teminatların kapsamı ve yıllık limitlerini mutlaka öğrenin.

Tamamlayıcı sağlık sigortası karşılaştırması yapmak için sitemizden yardım alabilirsiniz. 16 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunduğu teminatları ve limitleri tek bir ekranda karşılaştırabilirsiniz. Yanı sıra Özel Sağlık Sigortası ve Emeklilere Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünlerine de göz atmanızı tavsiye ederiz. Karar verme sürecinde size destek olmaya her zaman hazırız.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 28 Haziran 2018 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 8 Mart 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın