Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?

blog-image

Tamamlayıcı sağlık sigortası satın alırken, sigorta şirketi tarafından kişinin önceden geçirmiş olduğu hastalıklar, mevcutta bir hastalığının olup olmaması ve aileden gelen kalıtsal hastalıklar incelenmektedir. Belirtileri hemen ortaya çıkmayan hastalıkların ise bir süre takibi gerekli olmaktadır.

Sigorta şirketi, bu takip için gereken süre geçmeden hastalığa dair yatarak tedavi teminatını poliçeye dahil etmez. Tüm bu durumlar için tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi uygulanır. Bu süre içinde kişinin mevcut hastalığının takibi yapılır ve bir sonraki poliçe dönemi için hastalığın teminat altına alınıp alınmayacağına karar verilir. Bazı durumlarda sigorta şirketi tarafından ek bekleme süresi de uygulanabilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne Zaman Başlar?

Bekleme süreleri tamamlayıcı sağlık sigortası planınızın bir parçasıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortası ne zaman başlar sorunuzun cevabı; 3 ay bekleme süresi dolduktan sonradır. 

Hayati riskin olduğu durumlar hariç olmak üzere, yatarak gerçekleşecek tüm sağlık işlemleri ile ayakta veya yatarak olmasına bakılmaksızın tüm fizik tedavi ve rehabilitasyon giderleri sigorta başlangıç tarihinden 3 ay sonra kapsam altına alınır. Bekleme süreniz dolduktan sonra yatarak tedavi masraflarınız tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından %100 karşılanır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi ile ilgili tüm şartları bilmeniz önemlidir. Çünkü sigortalanan kişi direkt olarak yatarak gerçekleşmesi gereken tedavisi için sigorta şirketinden hasar talebinde bulunamaz. Sigorta şirketleri mali kayıplar yaşamamak için çeşitli hastalıklara karşı bekleme süresi uygulamaktadır. Bekleme süresi uygulanan hastalıklar veya rahatsızlıklar sigorta şirketlerinin özel şartlarından mutlaka incelenmelidir.

Özel sağlık sigortası bekleme süresi için tıklayın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Olan Hastalıklar/Rahatsızlıklar

Poliçe başlangıç tarihinden itibaren 3 ay boyunca aşağıda sayılan hastalıklara yapılacak müdahale veya yatarak gerçekleşecek tedavi giderleri sigorta şirketi tarafından karşılanmayacaktır.

  • Her türlü kanser ve kalp hastalıkları, üriner sistemin taşlı hastalıkları, prostat hastalıkları, kronik böbrek rahatsızlıkları ve diyaliz, varikosel,
  • Her türlü bel fıtığı, boyun fıtığı, omuz cerrahisi, omurga cerrahisi, diz cerrahisi, endoskopik işlemler ve artroskopik cerrahi işlemleri,
  • Her türlü fıtık, safra kesesi hastalıkları, safra yolu hastalıkları, glokom ve tiroit hastalıkları, katarakt, sinüs, geniz eti, sinüzit ve orta kulak cerrahisi,
  • Myom, meme ve rahim hastalıkları, yumurtalık, endometriozis, sistosel, rektosel ve rahim sarkması, varis,
  • Organ yetmezlikleri, organ nakilleri.
Sigorta Şirketleri Yatarak Tedavi Teminatı Ayakta Tedavi Teminatı
Acıbadem Sigorta 3 ay Yok.
Ak Sigorta 3 ay Yok.
Anadolu Sigorta 3 ay Yok.
Axa Sigorta 3 ay Yok.
Doğa Sigorta 3 ay Yok.
Mapfre Sigorta 3 ay Yok.
NN Hayat Sigorta 3 ay Yok.
Ray Sigorta 3 ay Yok.
Sompo Sigorta 3 ay Yok.
Türk Nippon Sigorta 3 ay Yok.
Demir Sigorta 3 ay Yok.
Türkiye Sigorta 3 ay Yok.
Allianz Sigorta 3 ay Yok.
Ana Sigorta 3 ay Yok.
Aveon Sigorta 3 ay Yok.
Generali Sigorta 3 ay Yok.
HDI Sigorta 3 ay Yok.
Hepiyi Sigorta 3 ay Yok.
Katılım Sigorta 3 ay Yok.
Magdeburger Sigorta 3 ay Yok.
Quıck Sigorta 3 ay Yok.
Metlife Sigorta 3 ay Yok.
Türk Nippon Sağlığınız Bizde 6 ay Yok.
Tablo tarihi: 24.04.2024 - Sigorta şirketlerinin yatarak tedaviler için uyguladığı bekleme sürelerini gösteren tablo. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin.
Bekleme süresini dert etmeyin, hayatı tehdit eden bir durumda tamamlayıcı sigortanız %100 destek verir. Tüm risklere karşı hemen sigortalanın!
 

Tabloda gördüğünüz bekleme süreleri, ilk defa tamamlayıcı sağlık sigortası alanlar için uygulanan bir durumdur. Poliçenizi ikinci yıl yenilediğinizde yatarak tedaviler için bir daha bekleme süresi uygulanmayacaktır. 

Hamilelik ve doğum masraflarının karşılanması için uygulanan bekleme sürelerini buradan inceleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hemen Başlar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi teminatını hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Yatarak tedavi teminatının kullanılabilmesi için sigorta şirketinin belirlediği bekleme süresini doldurmanız gerekir.

Bekleme süresi ile kapsam dışı kalan durumlar birbirine karıştırılmamalıdır. Bekleme süresi sonunda hastalıklarınıza ait tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ancak hiçbir şekilde sigorta şirketi tarafından tedavi masrafları karşılanmayacak hastalıklar vardır. Kapsam dışı kalan hastalıkları "Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Kapsam Dışı Kalan Durumlar Nelerdir?" başlıklı yazımızdan detaylıca inceleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Ne Zaman Yararlanabilirim?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, 3 ay bekleme süresinin ardından aktif hale gelecektir. Hayati risk barındıran durumlar hariç; yatarak tedavi, fizik tedavi, rehabilitasyon vb. gibi tüm sağlık giderleri sigorta poliçesinin başlangıç tarihinden 3 ay sonra sigorta kapsamına dahil edilecektir. TSS bekleme süresinin ardından sigortanın  sunduğu imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Bekleme Süresinin Amacı Nedir?

Sigorta şirketi, kişiye sigorta yapmadan önce onun sağlık geçmişini araştırır; daha önce geçirilen hastalıklar, o hastalıkların şu anki durumları, kişinin mevcut sağlığı gibi detaylar hakkında bilgi edinir. Bekleme süresinin önemi de bu detaylarda saklıdır.

Bazı hastalıkların belirtileri hemen ortaya çıkmayabilir ve takip halinde olabilir. Sigorta şirketinin talep ettiği bekleme süresinde mevcut hastalığın takibi yapılır ve bir sonraki poliçe döneminde teminat altına alınıp alınmayacağına dair karar verilir. Mevcut hastalıklar, geçmişten gelen sağlık sorunları poliçe dahilinde karşılanmaz. TSS'nin geçerli olabilmesi için hastalığın “poliçe başlangıç tarihinden sonra” ortaya çıkması şartı aranır. Bu noktada tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi, sigortanın geçerliliğini de etkileyen bir önem arz eder.
 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Poliçe Geçerlilik Süresi Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçe geçerlilik süresi, başlangıç tarihinden itibaren 1 yıldır. 1 yıllık poliçe dönemi sonunda kazandığınız hakları kaybetmemek için poliçenizi yenilemeniz gerekir. tamamlayicisaglik.com, müşterileri için yenileme tarihlerini takip eder ve poliçeniz bitmeden yenileme tekliflerini size sunarak hem haklarınızı hem de sağlığınızı korumak için her türlü desteği verir.

Sonuç

Mevcutta var olan hastalığınız ile ilgili bilgi saklamamanız gerekir. Eğer var olan hastalığınız ile ilgili yatarak tedavi görmeniz gerekiyorsa ve bunun için sağlık sigortası yaptırıyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Poliçe başlangıç tarihinden önce var olan hastalıklar ile ilgili tedavi masrafları 3 aylık bekleme süresini doldursanız dahi karşılanmayacaktır.

Sigorta şirketlerini bekleme süresi, kapsamı ve fiyatları ile birlikte tek ekranda anında karşılaştırın! İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasına kolayca sahip olun!

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 5 Mart 2018 Pazartesi

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın