Hac Umre Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

blog-image

Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için Hac ve Umre dönemleri büyük önem taşır. Kutsal topraklara olan bu yolculuk sırasında olası her riske karşı sigorta güvencesi altında olmak, alınacak en önemli tedbirlerden biridir.
Bu yazımızda Hac seyahat sağlık sigortası, umre seyahat sağlık sigortası ya da bir diğer tanımıyla Suudi Arabistan seyahat sağlık sigortası hakkında detaylar paylaşacağız.

Hac ve Umre Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Hac sigortası ve umre sigortası, Hac vazifesini yerine getirirken kişilerin karşılaşabileceği sağlık risklerini kapsayan bir sigorta ürünüdür. Bu sigorta ürünü yalnızca Hac ve Umre ziyaretleri için tasarlanmış olup, seyahat acentesinin taahhüdünü yerine getirmemesinden kaynaklanan olumsuzluklara karşı da güvence sağlar.

Hem İngilizce hem Türkçe düzenlenebilen poliçe ile Suudi Arabistan'da, seyahat sırasında yaşanabilecek risklere karşı bir koruma sağlar. Seyahat anında karşılaşılabilecek kaza, yaralanma ya da sakatlıklara karşı sağlık harcamaları sigorta güvencesinde olur.

Hac ve Umre Seyahat Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

Hac ve Umre seyahat sağlık sigortası aynı zamanda Suudi Arabistan Seyahat Sağlık Sigortası olarak da bilinir ve genel olarak aşağıdaki avantajları sunar.

  • Seyahat esnasında yaralanma, sakatlanma ya da hastalanma yaşanması durumunda sigortalının gerekli hastaneye nakli gerçekleştirilir ve muayene, yatarak ya da ayakta tedavileri, acil ilaç ve tedavi işlemleri sigorta tarafından karşılanır.
  • Gerekli görüldüğü durumlarda, hastanın ülkesine nakil işlemleri sigorta tarafından gerçekleştirilir.
  • Sigorta kapsamında vefat eden kişinin cenaze nakli gerçekleştirilir.

Hac ve Umre Seyahat Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?

Hac ve Umre seyahat sağlık sigortası genelde 10 teminattan oluşur. Bunlar;

  • Tıbbi Tedavi Teminatı
  • Sigortalının Tıbbi Nedenlerle Nakli
  • Sigortalının Daimî İkametgaha Nakli
  • Sigortalının Cenazesinin Nakli
  • Tıbbi Danışmanlık
  • Acil Mesajların İletilmesi
  • Bagaj kaybı
  • Seyahat Acentesinin İflası ve Taahhüttün Yerine Getirilememesi
  • Ferdi Kaza Vefat
  • Ferdi Kaza Sürekli Sakatlık 

Hac ve Umre Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu mu?

Seyahat sigortası, Türk vatandaşlarına seyahat öncesi vize uygulayan ülkeler tarafından zorunlu tutulan ve yaptırması gerekli olan sigorta türlerindendir. Sigorta aynı zamanda vize başvurusu sırasında da gerekli evraklardan biridir. Aynı durum Hac ve Umre seyahat sağlık sigortası için de geçerlidir; diğer bir deyişle kutsal topraklara gitmeden önce Hac ve Umre seyahat sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu bulunmaktadır.

Umre ve Hac Seyahat Sağlık Sigortası için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Suudi Arabistan seyahat sağlık sigortası işlemleri için birkaç basit adım yeterlidir. Öncelikle sigorta türü ve süresi belirlenir ve ardından adında sigorta düzenlenecek kişinin bilgileri ile poliçelendirme süreci başlar. Bu bilgiler;

  • Sigortalının pasaport bilgileri
  • Sigortalının doğum tarihi
  • Sigortalının T.C. kimlik numarası
  • Sigortalının adres bilgisi
  • Sigortalının telefon numarası

Bu bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde sigorta acentesine beyan edildikten sonra poliçelendirme süreci başlar ve hızlı bir şekilde Hac ve Umre seyahat sağlık sigortası poliçesi hazırlanmış olur. Poliçelendirme işlemini tamamlayicisaglik.com üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir ya da sitemizde bulunan iletişim formunu doldurarak sizi aramamızı talep edebilirsiniz. 
Alanında uzman sigorta danışmanlarımız, seyahat sigortası hakkında detaylı bilgiyi sizinle paylaştıktan sonra hızlı bir şekilde poliçelendirme sürecini başlatacaktır.

Umre ve Hac Seyahat Sağlık Sigortası Süresi Nasıl Belirlenmelidir?

Hac ve Umre seyahat sağlık sigortası süresi belirlenirken, seyahat tarihleri göz önünde bulundurulmalıdır. Poliçe süresi içinde yapılan en ufak bir hatanın dahi, sigortanın geçersiz olmasına yol açacağı unutulmamalıdır.

Sigorta, seyahat başlangıcından bir gün önce başlamalı ve dönüş tarihinden de en az 1 gün sonra sona ermelidir, bu sayede çok daha garanti olacaktır. Seyahat sağlık sigortası, en az seyahat süresi kadar olmalıdır ne erken bitmelidir ne geç sonlanmalıdır tüm süre, seyahat günlerini kapsamalıdır. Genellikle uzun süreli sigortalar çok daha avantajlı olur. 

Örneğin 1 haftalık bir seyahat için 10 günlük bir seyahat sigortası almanız, yurt dışında karşılaşacağınız durumlara karşı da bir tedbir niteliğinde olacaktır. Hava şartlarından ulaşımın aksaması ya da seyahatinizin uzaması durumunda, yeniden sigorta satın almak yerine uzun süreli sigortanızı değerlendirebilirsiniz bu sayede maddi açıdan da çok daha avantajlı olursunuz. 

Sigortanın, seyahat edecek “herkes” adına düzenlenmesi de önem arz eder. Örneğin yalnız değil, aile bireylerinizle seyahat ediyorsanız her biri adına sigorta düzenlenmesi gerekmektedir. Bu ve bunun gibi detaylar her ne kadar küçük nüanslar olarak görülse de en ufak bir hatanın, poliçeyi geçersiz kılacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle seyahat sağlık sigortası mutlaka sigorta uzmanı tarafından oluşturulmalı ve her bir detayın altı önemle çizilmelidir.

Umre ve Hac Seyahat Sağlık Sigortası Ne Zaman Yapılır?

İdeal olanı seyahat başlangıcından 1 gün önce sigortanın başlaması ve seyahat bitiminden 1 gün sonra sonlanmasıdır. Unutmamak gerekir ki sigorta, poliçede belirtilen gün ve saatin ardından geçerliliğini yitirir. Bu nedenle daha garantili olmak adına -1 +1 gün olacak şekilde düzenlemek çok daha mantıklı olacaktır.

Umre ve Hac Seyahat Sağlık Sigortası Fiyatları

Umre ve Hac seyahat sağlık sigortası fiyatları kişinin yaşına ve seyahat süresine göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple Umre ve Hac seyahat sağlık sigortası hakkında detaylı bilgiye ancak teklif alarak ulaşabilirsiniz. Umre ve Hac Seyahat Sağlık Sigortası teklifi almak için  0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. 
 

Yayımlanma Tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın