Ev Hanımları İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

blog-image

Ülkemizde ekonomik ve sosyal nedenlerle pek çok evli veya evlenmemiş kadının çalışmadığı/çalışamadığı veya işten ayrılmak durumunda kaldığı bilinen bir geçektir. Bu durum beraberinde bir çok soru işaretini de getirmektedir. Ev hanımları için tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili detaylı bilgiye geçmeden önce, bazı soruların cevaplanması gerekir.

  1. Ev hanımları genel sağlık sigortası kapsamın da sağlık hizmeti alabilir mi?
  2. Ev hanımları emekli olabilir mi?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Günümüze kadar gelen süreçte SGK'lı olmak ve emeklilik sadece erkeklere özgü bir durummuş gibi algılandı. Yeni kanunlarla birlikte hiç çalışması bulunmayan ev hanımları, sosyal güvenliklerini isteğe bağlı olarak prim ödeyerek sağlayabilirler. Ayrıca ev hanımları emeklilik hakkını da elde edebilecekler diğer bir deyişle ev hanımları isteğe bağlı sigorta yaptırabilir. Ayrıca SGK primi öderken veya emekli olduktan sonra genel sağlık sigortası kapsamındaki tüm sağlık yardımlarından (hekim muayenesi, diş tedavisi, yurt içi ve yurt dışı tedavi, organ nakli, tüp bebek tedavisi, koruyucu hekimlik, ilaç, tıbbi protez vb) yararlanabileceklerdir.

Sağlık, en temel insan hakkıdır. Bu hakkın korunabilmesi, ancak etkin sağlık hizmetleriyle mümkündür. Genel sağlık sigortası kapsamında eşi çalışan her kadın çocuğu ile birlikte sağlık hizmeti alabilir. Ev hanımlarının sadece yapması gereken, sağlık sigortası aktif hale getirilmemiş ise SGK'ya giderek eşi üzerinden sağlık aktivasyonunu oluşturmaktır.

Genel sağlık sigortasını eşi veya ailesi üzerinden aktifleştiren her kadın, ev hanımları için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir. Ev hanımları için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmenin tek şartı SGK'nın aktif olmasıdır. Her sigorta şirketi ev hanımlarına sigorta yapmaktadır.

"Çocuk İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" ve "Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" hakkında detaylı bilgiler verdiğimiz yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Ev Hanımları için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK'nın geçerli olduğu tüm özel hastanelerde fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti almanızı sağlayan bir sigorta türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulan 2 ana teminat vardır ve bu teminatlar sağlık poliçesinde yer alan herkes için ayrı ayrı sunulur.

Yatarak Tedavi Teminatı: 24 saatten uzun süren, yatarak gerçekleştirdiğiniz tedavilerin masrafları bu teminattan karşılanır. Yatarak tedavi kapsamın da evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme ve ambulans hizmetleri verilir. Ameliyatlar yatarak tedavi kapsamında limitsiz olarak yapılır.

Ayakta Tedavi Teminatı: 24 saati aşmayan, doktor muayenesi, röntgen, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemleri ile ilgili masraflarınızın karşılandığı teminattır. Seçeceğiniz sigorta şirketine göre doktor muayene adedi değişiklik göstermektedir. Yıllık 6 veya 10 adet muayene hakkı sunulur. Ayrıca fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti de ayakta tedavi teminatı kapsamında verilir.

Yatarak ve ayakta tedavi ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?” adlı yazımızda bulabilirsiniz.

Doğum Teminatı: 18-45 yaş arası SGK aktifliği bulunan kadınlar, tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine doğum teminatı ekletebilir. Doğum teminatı, sağlık sigortanıza ek prim ödeyerek alabileceğiniz bir hizmettir. Doğum için sigorta şirketlerinin belirlediği bekleme süresi dolduktan sonra hamile kalabilir, doğumunuzu herhangi bir limit olmadan istediğiniz özel hastanede gerçekleştirebilirsiniz. Doğum sigortası için ayrıntılı bilgiye “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi” adlı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Tüm Sağlık Masraflarım Karşılanır Mı?

Sağlık sigortası kapsamında teminat dışı kalan haller dışında, tüm karşılaşabileceğiniz hastalıklar için istediğiniz hastanede, belirlenen limitleri aşmadan tedavi olabilirsiniz. Ev hanımı sigortası kapsamında birçok hastalık ile ilgili tedavi görebilirsiniz:

  1. Kadına özel hastalıklar ve her türlü kanser . (Meme kanseri, rahim kanseri, fallop tüpü kanseri, servikal kanser, rahim ağzı kanseri ve over kanseri gibi)

  2. Hamilelik ve doğum,
  3. Hamilelik komplikasyonları,
  4. Her türlü fıtık, safra kesesi ve meme hastalıkları,
  5. Rahim ve yumurtalık ile ilgili hastalıklar, rahim sarkması, bartholin kisti vb.

Sigorta şirketleri geçmişten gelen veya doğuştan var olan hastalıkları teminat altına almadığını özel şartların da açık bir şekilde belirtmiştir. Teminat dışı kalan haller listesi dikkatlice incelenmesi gerekir. Yazımız da ev hanımları için tamamlayıcı sağlık sigortasından bahsettiğimiz için, teminat dışı kalan haller listesinden kadın sağlığı ile ilgili olan hastalıkları sizinle paylaşacağız:

  1. SGK ile anlaşmalı olmayan sağlık kurumlarında verilen sağlık hizmetlerine ait her türlü gider,
  2. Her türlü malzeme ve ilaç, mama, tatlandırıcı, genel ve kişisel hijyene yönelik malzeme ve aparatlar, ilaç niteliği taşımayan kozmetik ürünler, her türlü sabun, şampuan, saç solüsyonu, kepeklenmeyi ve saç dökülmesini önleyen müstahzarlar, ağız ve diş bakım aparatları, termometre ve vücut ısısı ölçüm probları, buz kesesi, sıcak su torbası veya jelleri, ısıtıcılı battaniye, çocuk bezi, biberon, süt sağma pompası ve aparatları, emzik gibi sıhhi malzemeler,
  3. Psikiyatrik ve psikolojik bozuklukların muayene, nöropsikiyatrik testler, tetkik, tedavi (psikoterapi dahil) ve komplikasyonlarına ait her türlü gider,
  4. Poliçede doğum teminatı yoksa hamilelik ve doğuma ait giderler,
  5. Kısırlık tanı, tetkik tedavi ve komplikasyonlarına ait giderler ile kısırlıkla bağlantılı varikosel, endometriozis, (tüp yapışıklığı) tanılarıyla yapılan ameliyatlara ait giderler,
  6. Düşük araştırılması ve gebelik öncesi kontrol amaçlı yapılan tetkikler,
  7. Doğum kontrol ilaçları, isteğe bağlı kürtaj, rahim içi araç takılması (spiral gibi), vazektomi, tüp ligasyonu gibi doğum kontrol yöntemlerine ait giderler,
  8. Kordon kanı alımı ve saklanması ile ilgili her türlü gider, kök hücre ve embriyo klonlanması, nakli ve bu yöntemler kullanılarak yapılan tedaviler ile saklama ve transferine ait giderler (kanser tanısıyla yapılan kemik iliği nakilleri hariç),

Kadınlar fizyolojik yapıları gereği yaşamları boyunca pek çok hastalıkla karşı karşıya kalabilmektedir. Kadınlarda özel sağlık problemleri çoğunlukla erken tedavi ile çözüme kavuşabilirken, gerekli önemin gösterilmediği durumlarda ciddi sonuçlar ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

Ev hayatınızda bitmeyen sorumluluklarınızdan dolayı kendinizi ve sağlığınızı ikinci plana atıyor olabilirsiniz. Hal böyle olunca ev hanımları için tamamlayıcı sağlık sigortası bir ihtiyaçtır. Her şeyden önemlisi kadın olarak sağlığınızı güvence altına almanız, ailenize karşı sorumluluğunuzdur. Hiç vakit kaybetmeden sitemizden tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi alabilirsiniz. Merak ettiğiniz her soruyu sağlık sigortası konusunda uzman ekibimize sorabilirsiniz.

Ev Hanımları Sigortalı Olabilir mi?

Yeni kanunlarla birlikte daha önce hiç çalışmamış olan ev hanımları da sigortalı olabilir. Böylelikle eşi SGK'lı olan ve çalışmayan ev hanımları tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilir. Bunun için yapılması gereken sigortalının TSS poliçesine, ev hanımı olan eşini dahil etmesidir. Bu sayede ev hanımları da eşinin poliçesinden yararlanabilir ve TSS kapsamında değerlendirilebilir.

Ev Hanımlarına Sigorta Nasıl Yapılır?

“Eşimi sigortalı yapmak istiyorum” diyen beylerin en merak ettiği sorulardan birinin yanıtı ile devam edelim. Ev hanımları için tamamlayıcı sağlık sigorta yaptırmak mümkündür. Bunun için yapılması gereken sigortalının TSS poliçesine, ev hanımı olan eşini ekletmesidir. Böylece eşi üzerinden,  ev hanımı da TSS kapsamına dahil edilir.

Ev hanımlarına sigorta desteği için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 0216 368 45 45  numaralı çağrı merkezimi arayabilir ve sigorta danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz. Yanı sıra web sitemizde yer alan teklif formunu doldurabilir ve sizi aramamız için talepte de bulunabilirsiniz.

Ev Hanımlarına Sağlık Sigortası Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Ev hanımlarına sigorta yaptırmanın pek çok avantajı bulunur. Bunlardan birkaçı;

  • Limitsiz yatarak tedavi teminatı kapsamında dahili ve cerrahi yatışlarla birlikte kemoterapi, radyoterapi, yoğun bakım gibi sağlık harcamaları güvence altındadır.
  • Yılda 10 defa doktor muayenesi, doktorun talep ettiği laboratuvar ve görüntüleme işlemleri poliçe kapsamında yer alır.
  • Diş bakım paketi, check-up, online doktor, psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmetleri de sigorta şirketi tarafından poliçe kapsamına eklenmektedir. 
  • Geniş anlaşmalı hastane ağı sayesinde istenilen sağlık kurumundan hizmet alınabilir.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası olan ev hanımları, anlaşmalı özel hastanelerde tedavi olabilir, tahlil ve tetkik yaptırabilir. TSS poliçesinde belirtilen limit ve oranlar dahilinde sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.

Ev Hanımları Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Ev hanımları için sağlık sigortası, her sigorta şirketi tarafından sunulan bir sigorta ürünüdür. Ev hanımları için sigorta fiyatları, sigorta şirketlerinin fiyat politikasına ve poliçe detaylarına bağlı olarak değişebilir. Ev hanımı sigorta primine etki eden etkenlerden bazıları;

  • Yaşanılan il
  • Kişinin mevcut sağlık durumu
  • Yaş
  • Cinsiyet
  • Poliçede tercih edilen teminat kapsamı
  • Ek teminatların talep edilmesi 

Pek çok sigorta şirketinin sunduğu fiyat tekliflerini tamamlayicisaglik.com üzerinden tek bir ekranda görüntüleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sitemizde yer alan formu doldurmak. Dilerseniz 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizi de arayabilir ve sigorta danışmanlarımızdan konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ev Hanımları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Şartları Nelerdir?

Ev hanımları eşlerinin TSS poliçesinden yararlanabilir. Bunun için yapılması gereken sigortalının mevcut TSS poliçesine, ev hanımı olan eşini dahil etmesidir. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK'nın geçerli olduğu tüm özel hastanelerde fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti almanızı sağlar. Ev hanımları da aynı şekilde bu imkanlardan faydalanabilir. 
 

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 1 Haziran 2018 Cuma

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın