Teknolojinin gelişmesiyle birlikte içinde “akıllı” kelimesinin geçtiği onlarca cihazla tanıştık; akıllı telefon, akıllı saat, akıllı cihaz… Her geçen gün zekâsıyla şaşırtan, becerileri ile ön plana çıkan ve adeta bir insandan farkı olmayan onlarca cihazla tanışıyoruz. Birine olan şaşkınlığımız geçmeden, yenisine hayretler içinde kalıyoruz. Diyeceğimiz o ki teknolojiye yetişmek imkânsız!

Giyilebilir Teknoloji Ürünleri içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Bu hızlı gelişimi hayatlarımıza empoze etme konusunda oldukça atik olduk; her yeni teknolojiyi hızla hayatımıza alıyor ve çok çabuk benimsiyoruz. Son yıllarda bizi şaşırtan ancak bir o kadar da fayda sağlayan bir teknolojiyi taşıyoruz sayfalarımıza; akıllı valiz, akıllı bagaj ya da halk arasında bilinen ismiyle “sahibini takip eden valiz”. Kulağa ilginç gelen bu teknolojiyi sizler için mercek altına aldık.

Akıllı Bagaj Nedir?

Önce akıllı valizin, akıllı bagajın kısa tanımını yapalım. İçindeki özel mekanizmayla bagajınızın nerede olduğunu takip etmenize ve cihazınızı şarj etmenize yarayan bir teknoloji. İçinde pil ve devre kartı bulunuyor bu sayede nerede olduğunu kolaylıkla tespit edebiliyorsunuz. 

Akıllı valiz bazen akıllı çanta ya da akıllı sırt çantası olarak da anılabiliyor ki zaten tamamı aynı amaca hizmet ediyor. Bu çantalar yalnızca takip desteği sunmuyor aynı zamanda diğer cihazlarınızı şarj etmenize de olanak sağlıyor. Cep telefonunuzu şarj etmek için powerbank ya da şarj istasyonu aramanıza gerek kalmadan “valizinizle” cihazınızı şarj edebiliyorsunuz. 

Akıllı Valiz Nasıl Çalışır?

Akıllı valizin ya da diğer bir deyişle akıllı bagajın içinde pil ve devre kartı bulunur. Bu devre kartı, akıllı valizin sunmuş olduğu avantajların işlemesini sağlar; elektronik cihazınızın şarj olmasını ya da bagajınızın yerini tespit etmenize olanak sağlar. Devre kartının yanında bulunan piller ise ihtiyacınız olan gücü sağlar. Bu basit iki sistem ile akıllı valiz sunduğu tüm vaatleri yerine getirir ve konforlu bir yolculuk sağlar. 

Akıllı Valiz Ne İşe Yarar?

Akıllı valizlerde bulunan GPS desteği sayesinde valizinin nerede olduğunu mobil uygulamanız aracılığı ile kontrol edebilirsiniz. Burada kullanılan yapay zekâ teknolojisi ile havaalanı gibi kalabalık ortamlarda bile valizini sizi takip edebilir. Tasarım olarak normal bir bavula benzer, farkı üzerindeki LED aydınlatmalardır. Akıllı valizlerin özelliklerini birkaç maddeyle özetleyelim.

  • GPS desteği sayesinde valiziniz nerede olduğunu kontrol edebilirsiniz.
  • USB bağlantısı sayesinde akıllı telefonunuza bağlanabilir
  • Üzerindeki ölçek sayesinde valizinizin ağırlığını öğrenebilirsiniz bu sayede havaalanında ekstra bagaj sürprizi ile karşılaşmamış olursunuz.
  • İçindeki güç sistemleriyle priz olmayan yerlerde cep telefonunuzu ya da tabletinizi kolayca şarj etmenize imkân sağlar. 

Akıllı Valiz Uçağa Alınır mı?

Akıllı valizler özellikle tren ya da otobüs seyahatleri için idealdir ancak aynı durum uçak yolculukları için geçerli olmayabilir. Bazı akıllı valizlerin pilleri, uçaklarda yangın tehlikesi oluşturabilir. Bu nedenle her akıllı valiz uçağa alınmayabilir özellikle kargo bölümünde taşınması sakıncalı olabilir. Akıllı valizinizle uçak seyahati yapmadan önce ilgili havayolu şirketiyle iletişim kurmanızda yarar olacaktır. 

Akıllı Valizin Avantajları ve Dezavantajları

Akıllı valiz, hayatımıza yeni katılan teknolojilerden. Her teknolojik gelişme her zaman kusursuz hizmet sağlamayabilir ya da amacına hizmet etmeyebilir. Eğer sık sık seyahat ediyor ve dijital bir iş yapıyorsanız akıllı valiz size pek çok açıdan zaman kazandıracaktır. Cihazların sürekli şarj edilmesi gereken çekim ve benzeri gibi işlerde avantajlı olabilir. Yanı sıra sık sık seyahat edenler için de zamandan tasarruf sağlayabilir; valizinizi aramakla ve beklemekle uğraşmadan nereden olduğunu görebilir ve ona kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Akıllı valizlerin kullanımı kişinin mesleğine ve ihtiyacına bağlı olarak değişir. Sıradan seyahatler için fazla maliyetli olabilir bu nedenle çok sık tercih edilmeyebilir. Maliyetten söz açılmışken…

 Akıllı Valiz Fiyatları

Akıllı valiz nerede satılır sorusunun yanıtı ile başlayalım. Pek çok online alışveriş sitesinde akıllı valizlere farklı marka ve fiyatlarla rastlamanız mümkündür. Akıllı valiz için net bir fiyat vermek pek doğru olmaz zira valizin özelliklerine ve markasına göre fiyatlar çeşitlenir. 

Değerli eşyalarınızı ya da valizinizi koruma altına almak için akıllı bagaj teknolojisinden yararlanabilirsiniz peki ya sizin güvenceniz? İşte bu noktadaki güvenceyi de size seyahat sigortası sağlar. Seyahat sigortası ile yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinizde sağlık risklerine karşı güvence sağlamış olursunuz.

Seyahat sırasında kaza geçirmeniz ya da hastalanmanız durumunda poliçede belirtilen limitler ve oranlar dahilinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Seyahat sağlık sigortası hakkında detaylı bilgiyi kaleme aldığımız blog yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Poliçe şartları ve fiyatlar hakkında bilgi almak için dilerseniz 0216 368 45 45 no'lu numaradan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yanı sıra Dijital Sağlık Sigortası içeriğimizi de okumanızı tavsiye ederiz.
 

Yayımlanma Tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba

Güncellenme Tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Doğum İznine Çıkmadan Önce Finansal Olarak Hazır Mısınız?

Doğum İznine Çıkmadan Önce Finansal Olarak Hazır Mısınız?

Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz gün, büyük ihtimalle hayatınızın en mutlu günlerinden bir...
Aile
8 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku
Çocuklarınıza Finansal Sorumluluğu Öğretmek İçin 6 İpucu

Çocuklarınıza Finansal Sorumluluğu Öğretmek İçin 6 İpucu

Çocuğunuza düşkün bir annesiniz. Hedefiniz “dünyanın en iyi annesi” olmaktı....
Aile
18 Ocak, Perşembe
Tümünü oku
Boşanma Süreci: Finansal Olarak Ayakta Kalmak için 5 ipucu

Boşanma Süreci: Finansal Olarak Ayakta Kalmak için 5 ipucu

Evlilik hayatına ilk adımınızı attığınızda , düşüneceğiniz en son şey bir gün boşanmaktı...
Aile
19 Ocak, Cuma
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın