Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

blog-image

Reklamlarda, hastanelerde ve hatta yakın çevrenizde bile tamamlayıcı sağlık sigortası adını daha sık duyar oldunuz değil mi? Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar, size sunduğu olanaklar nedir, bunları henüz detaylı olarak bilmiyor olabilirsiniz..

Ameliyat masraflarından tutun da doktor muayenesi, tahlil ve tetkike hiçbir ücret ödemeden özel hastanelerde tedavi olmak gerçekten mümkün mü?

Evet, mümkün!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Şimdi aklınıza takılan tüm soruları bir kenara bırakın. Çünkü “tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsıyor?” sorunuzun cevabı bu sayfada.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Karşılar?

Tüm tamamlayıcı sağlık sigortası ürünleri; yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatından oluşur. Ayrıca bir kaza veya hastalık durumunda özel hastanelerin acil servislerinde tamamlayıcı sağlık sigortanızdan hemen destek alabilirsiniz.

Siz sadece gittiğiniz özel hastaneye, 15 TL'lik katılım payı ücreti ödersiniz. Geriye kalan tüm masrafları sigorta şirketiniz %100 karşılar.

Yatarak Tedavi Teminatı Nedir?

24 saatten az olmamak şartı ile hastanede yatmayı gerektiren durumlarda, yatış ve tedavi masrafları ile birlikte acil durumlardaki harcamaları kapsayan teminattır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon, evde bakım, tıbbi malzeme, suni uzuv ve ambulans gibi  ihtiyaç duyabileceğiniz tüm sağlık hizmetlerini teminat kapsamına almaktadır.

Yatarak Tedavi Teminatı Limitleri Nedir?

Sigorta şirketi bazında; ambulans, ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz ve tıbbi gözlem masrafları limitsizdir.  

Ancak evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme, fizik tedavi ve rehabilitasyon masrafları sigorta şirketi tarafından limitli karşılanır.

Evde Bakım Teminatı

Hastanedeki tedavi süreci tamamlandıktan sonra doktorunuzun gerekli görmesi durumunda, sigorta şirketinin onayı ile sizin için bir sağlık personeli görevlendirilir ve evde bakım hizmeti sunularak tedavi süreciniz tamamlanır.

Suni Uzuv Teminatı

Sigortalı olduğunuz süre içinde meydana gelen bir kaza veya hastalık sonucu kaybolan uzvu yerine koyma amacıyla takılan protezler ile bu protezlerin bakımları yatarak tedavi teminatı kapsamında değerlendirilir.

Tıbbi Malzeme Teminatı

Kaza veya hastalık sonucu uygulanan tedavinin bir parçası olarak, vücuda dışarıdan destek olacak şekilde ve sadece tıbbi amaçlarla kullanılan, taşınabilir, kişiye özel atel, elastik bandaj, ortopedik bot, tabanlık, korse, boyunluk, dizlik, bileklik, dirseklik, kol askısı, oturma simidi, rom walker, walker, koltuk değneği, alçı terliği, ürostomi torbası, kolostomi torbasından ibaret tıbbi malzemeler ile yanık veya yara tedavisinde kullanılan örtücü malzemeler bu teminat kapsamında karşılanır.

* Yukarıda bahsettiğimiz yatarak gerçekleşen tüm tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından %100 karşılanır.

Yatarak Tedavi Teminatı Nasıl Kullanılır?

Yatarak tedavi teminatı, poliçe başlangıç tarihinden 3 ay sonra aktifleşir. 3 aydan önce yatarak tedavi olmanız durumunda sigorta şirketi hiçbir masrafınızı karşılamaz.

Ancak acil bir durum veya kaza sonucu yaralanmanız durumunda, kırmızı alandan hastaneye giriş yaparsanız bekleme süresi önemini yitirir ve sigorta şirketi masraflarınızın tamamını karşılar.

Son olarak dikkat etmeniz gereken nokta; planlı ameliyatlarda hastaneye yatmadan en az 3 gün önce sigorta şirketine hasar talebinizi iletmelisiniz. Sigorta şirketi provizyon onayı verdikten sonra hiçbir ücret ödemeden ameliyat olabilirsiniz.

Acil durumlarda ortaya çıkabilecek sağlık masraflarınızı tamamlayıcı sağlık sigortanız karşılasın, içiniz rahat olsun. Üstelik ayda sadece 71 TL'ye!

Ayakta Tedavi Teminatı Nedir?

24 saati aşmayan ve hastanede yatmanızı gerektirmeyen durumlarda kullanılan teminattır. Doktor muayenesi, röntgen, mr, endoskopi, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemlerine ait giderler ayakta tedavi kapsamında karşılanır.

Ayakta Tedavi Teminatı Limitleri Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi, limitli bir teminattır. Sigorta şirketine göre değişiklik gösteren ayakta tedavi limiti; yıllık 6 veya 10 adet doktor muayenesinden oluşur. Her bir muayene aynı zamanda tüm tanı işlemlerini, tahlilleri ve tetkikleri de kapsar.

Sigorta şirketi bazında incelemek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz:

Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Axa Tamamlayıcı Sigorta Neleri Kapsar?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Teminatının Limiti

Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekimi tarafından tedavi planı düzenlenmesi durumunda, ayakta veya yatarak yapılmasına bakılmaksızın ayakta tedavi teminatı kapsamında karşılanır.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon teminatın limiti 15 seans ile 60 seans arası sigorta şirketine göre değişkenlik gösterir.

Ayakta Tedavi Teminatı Nasıl Kullanılır?

Ayakta tedavi teminatını nasıl kullanacağınızı daha iyi anlamanız için bir örnekle açıklayalım:

Dahiliye doktorunda muayene oldunuz ve doktorunuz sizden tahlil, tetkik ve röntgen istedi. Aynı doktora bağlı yapılan tüm işlemler 1 muayene hakkınız içinde değerlendirilir. Hatta 10 günlük kontrol süresi içinde tekrar hastaneye giderseniz, yapılacak muayene bir önceki muayene hakkınız içinde değerlendirilir ve muayene limitinizden düşmez. Ancak dahiliye doktorunun bir başka branşa yönlendirmesi durumunda işlemleriniz aynı muayene içinde değerlendirilmez. Yani bir muayene hakkı daha limitinizden düşülür.

Doğum Teminatı Nedir?

Doğum teminatı ayakta tedavi teminatı ile beraber poliçeye eklenir. Ek prim ödemeniz koşulu ile gereken bekleme süresini doldurduktan sonra gebelik ve doğum ile ilgili masraflarınız sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı kapsamında; gebelik rutin kontrolleri, gebelik tahlil ve tetkikleri, normal doğum veya sezaryen doğum masrafları karşılanmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı hakkında detaylı bilgi için “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası ile doğum yapmayı planlıyorsanız aşağıdaki yazılarımızı okumanızı da tavsiye ediyoruz.

Ücretsiz Ek Teminatlar Nedir?

Sigorta şirketine göre farklılık gösteren ve tamamlayıcı sağlık poliçesinin standardını yükseltmek için katılımcılara sunulan ek hizmetlerdir. Ek teminatları poliçeye eklemek için ekstra bir ücret ödenmez. Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarında limitli olarak kullanılır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında; 7/24 tıbbi danışma hattı, ambulans, check-up, diyetisyen, psikolog ve diş bakım paketi gibi size ek fayda sağlayacak hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında check-up, diyetisyen, psikolog ve diş bakım paketi sunan sigorta şirketlerini tek ekranda karşılaştırın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?

Sigorta şirketleri, poliçe başlangıç tarihinden itibaren belirli hastalıklar için bekleme süresi uygular. Sigorta şirketlerinin yatarak tedavi teminatı için uyguladığı  bekleme sürelerini görmek isterseniz, tablomuza buradan ulaşabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Hastanelerde Geçerli?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK ve tercih edeceğiniz sigorta şirketi ile anlaşmalı birçok özel hastanede geçerlidir.

Yukarıda bahsettiğimiz SGK tamamlayıcı sağlık sigortası teminatlarını ancak sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu hastanelerde kullanabilirsiniz. Sigorta şirketinin anlaşması olmayan bir hastanede tedavi olmanız durumunda hiçbir masrafınız karşılanmaz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası almadan önce eğer sürekli gittiğiniz bir doktor ve hastane var ise hastanenin sigorta şirketi ile anlaşması olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Sigorta şirketlerinin tamamlayıcı sigorta kapsamında anlaşma yaptığı hastanelerin güncel listelerini buradan ulaşabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneler“ başlıklı yazımızdan da detaylı bilgi alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sadece yatarak tedavi teminatı alabilirsiniz. Sadece yatarak tedavi teminatlı bir poliçeye ödeyeceğiniz ücret ortalama 1.000 TL-2.500 TL'dir. Hem yatarak tedavi hem ayakta tedavi teminatlı bir sağlık poliçesi almanız durumunda ortalama 4.000 TL-13.000 TL civarı bir ücret ödersiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları; yaş, cinsiyet ve yaşanılan şehre göre değişiklik gösterdiğinden dolayı net fiyat için teklif almanız gerekmektedir.

Tamamlayicisaglik.com ile piyasadaki en uygun fiyatlı teklifleri bulabilir, %30’a varan indirimlerimizden faydalanarak karlı çıkabilirsiniz!

Yıl içinde rahatsız olmanız durumunda ayakta tedavi teminatına ihtiyaç duyacaksınız. Özel bir hastanede doktor muayene ücreti ve yapılacak olan tahlil ve tetkikleri hesaba katarsınız, tamamlayıcı sağlık sigortasına ödeyeceğiniz ücret oldukça azdır.

Bu noktada bizim size tavsiyemiz, yatarak ve ayakta tedavi teminatlı bir tamamlayıcı sağlık sigortası almanızdır. 700 TL'lik bir farktan dolayı ayakta tedavi teminatını dışarıda bırakmamanız sizin için daha avantajlı olacaktır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK'nın karşılamadığı hiçbir masrafı poliçe kapsamına dahil etmez. "Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsamaz?" sorusunun cevabını detaylı bir şekilde buradan inceleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yurtdışı seyahatlerinde oluşacak tedavi masrafları için güvence oluşturmaz. Yurtdışı gezilerinizde sağlık güvenceniz olsun isterseniz seyahat sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.

Kimler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırabilir?

0-80 yaş arası SGK'lı olan herkes tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmenin ön koşulu SGK'nın aktif olmasıdır. Eğer SGK'nız aktif değilse veya yoksa, genel sağlık sigortanızın primlerini dışarıdan kendiniz ödeyerek tamamlayıcı sağlık sigortası alabilirsiniz.

SGK aktifliği olmayanlar çocuklarına tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir mi?

18 yaş altı çocukların Genel Sağlık Sigortası (GSS) devlet tarafından ödendiği için 18 yaş altı çocuklarınıza tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.

Yabancı uyruklu kişiler tamamlayıcı sağlık sigortası satın alabilir mi?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki T.C. vatandaşları için geçerli olup, yabancı uyruklu kişiler kapsam dahilinde değildir. Fakat SGK'dan faydalanan yabancı uyruklu kişiler tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirler.

Yabancı sağlık sigortası hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özel sağlık sigortası olan kişiler tamamlayıcı sağlık sigortası da yaptırabilir mi?

Özel sağlık sigortası olan kişiler, ek bir güvence olarak tamamlayıcı sağlık sigortası da alabilir. Bu şekilde çift sağlık güvencesi oluşturmanın da birçok avantajı vardır.

Mesela ayakta tedaviler için tamamlayıcı sağlık sigortanızı kullanabilir, özel sağlık sigortanızın hasarsızlığını koruyabilirsiniz. Ayrıca özel sağlık sigortanızı, tamamlayıcı sağlık sigortasının geçerli olmadığı hastanelerde kullanabilmek için yedekte tutmuş olursunuz. Özel sağlık sigortası kapsamı dahilinde sağlık ihtiyaçlarınızı yurt dışında da karşılayabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortanızı da yurt içinde kullanabilirsiniz.

Birçok sigortalımız, özel sağlık sigortasını yatarak tedavi teminatlı olacak şekilde satın almaktadır. Ayakta tedaviler için ise tamamlayıcı sağlık sigortası kullanmayı tercih etmektedirler.

Özel Sağlık Sigortası Kapsamı

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Prim Hesaplama

Tamamlayıcı sağlık sigortası 2023 fiyatları; yaşınız, cinsiyetiniz, yaşadığınız şehir ve teminat kapsamına göre belirlenir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sadece yatarak tedavi teminatlı sağlık poliçesine ödeyeceğiniz ücret ile her iki teminatı aldığınızda ödeyeceğiniz ücret arasındaki farkı görebilirsiniz.

Umarız yazımızdan tamamlayıcı sağlık sigortası nedir ve neleri kapsar sorularının cevaplarını bulabilmişsinizdir. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı ve fiyatları hakkında daha detaylı bilgiyi teklif ekranımızdan alabilirsiniz. Ayrıca “tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar?” konusu hakkında sigorta danışmanlarımızla iletişime geçerek konuşabilirsiniz. (0216 368 45 45)

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diyetisyeni Kapsar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası diyetisyen masraflarını poliçe kapsamında değerlendirmez. Bazı sigorta şirketleri, sigortalılarına diyetisyen muayenesi hediye eder. Hediye edilen diyetisyen muayenesi bir adet ile sınırlıdır. Ayrıca sigortalının diyetisyen muayenelerinden  %20 indirimle yararlanmasını sağlayan şirketlerde vardır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Burun Ameliyatı Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası genel şartları göz önüne alınarak; konka hastalıkları ve nazal valv yetmezliği ile her türlü burun estetiği kapsam dışıdır. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Psikolog Karşılar mı?

"Tamamlayıcı sağlık sigortası psikolog desteği sağlar mı?" sorusunu hemen yanıtını verelim: Tamamlayıcı sağlık sigortası psikolog masraflarını karşılamaz.

Ancak bazı sigorta şirketleri poliçe kapsamına psikolojik danışmanlık hizmeti ek teminatını ekler. Psikolojik danışmanlık ek teminatı bir muayene ile sınırlı tutulur. İlk muayeneden sonra psikolojik destek almaya devam etmek isterseniz, %20 indirimli olacak şekilde muayene ücreti ödersiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi alarak psikolojik danışmanlık hizmeti hediye eden sigorta şirketlerini hemen görebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Psikiyatri Desteği Sağlar mı?

Psikiyatri ve psikolojik bozuklukların muayenesi, nöropsikiyatrik testler, tetkik ve tedavilerin tamamı tamamlayıcı sigorta kapsamının dışında yer alır. Yanı sıra kişinin akli dengesinin yerinde olduğu ya da olmadığı zamanlarda kendine verdiği zararlar da kapsam dışıdır. Örneğin alkollü araç kullanımı, alkol zehirlenmesi, alkolizm ya da alkol kullanımı neticesinde doğan hastalıklar, yaralanmalar psikiyatri tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer almaz.

Psikiyatri ve Psikolog Desteği Sağlayan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Şirketleri Nelerdir?

Zaman zaman kontrolümüz dışında olan duygular benliğimizi sarabilir; çaresizlik, umutsuzluk, mutsuzluk bazen ne kadar da tanıdık oluyor değil mi? İşte bu gibi durumlarda ruhumuzun yoğun bakıma ihtiyacı olabilir ki bu noktada hekim desteği şarttır.

Peki, sağlık sigortası psikiyatriyi kapsar mı? Yalnızca ek teminat kapsamında sağlık sigortası psikiyatriyi kapsayabilir. Bu kapsamda sigortalı yılda 1 kez olmak koşulu ile psikolojik danışmanlık hizmeti alabilir. Bu hizmet genellikle online görüşme şeklinde gerçekleşir. Sigortalının destek almaya devam etmek istemesi durumunda %30  indirimli hizmet alabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası hizmeti veren sigorta şirketlerini ve poliçe detaylarını linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. 

Psikiyatri ve Psikolog Seansları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamına Alınabilir mi?

Tamamlayıcı sağlık sigortasında, poliçe kapsamı dışında kalan durumlardan biri psikiyatri ve psikolog seanslarıdır. Kişinin akli dengesinin yerinde olduğu ya da olmadığı durumlarda kendine verdiği zararlar sigorta kapsamında değildir. Alkollü araç kullanımı, alkol zehirlenmesi, eroin, morfin, uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelerin kullanımı sonrası oluşan yaralanmalar poliçe kapsamı dışındadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı dışında yer alan durumları okumak için tıklayın.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İşitme Testini Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında işitme testi masrafları karşılanmaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel Aşıları Karşılıyor mu?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında; çocukluk çağı aşıları ve diğer özel hiçbir aşı masrafı karşılanmamaktadır. Ancak özel sağlık sigortası kapsamında bazı aşıların masrafı karşılanır. Özel sağlık sigortası aşı kapsamı hakkında bilgi almak için teklif alabilir veya "Özel Sağlık Sigortası Aşı Kapsamı" başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ameliyatı Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyat giderlerini limitsiz olarak karşılar. Buradaki en önemli kriter, ameliyat olunması gereken hastalığın poliçe başlangıç tarihinden önce var olan bir hastalık ile ilgili olmamasıdır. Yanı sıra ameliyatın SGK kapsamında olması gereklidir; Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kodu olan bir hastalığın ameliyatı sigorta kapsamında yer alır.

Tamamlayıcı  Sağlık Sigortası İlaçları Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ilaç masraflarını karşılamaz. Doktorun reçete ettiği ilaçlar SGK kapsamında eczanelerden ücretsiz ya da fiyat farkıyla temin edilebilir. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Devlet Hastanesinde Geçerli midir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının devlet kurum ve kuruluşlarında geçerliliği yoktur. Tamamlayıcı sağlık sigortası özel hastanede SGK'dan geriye kalan fark ücretini direkt olarak hastaneye öder. Özetle tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları devlet hastanelerinde geçerli değildir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Alerji Testini Karşılar mı?

Genel olarak bakıldığında tamamlayıcı sağlık sigortası alerji testini karşılamaz. Ancak özel şartlar gereği bazı durumlarda alerji testleri de kapsama dahil edilebilir. Bu konu poliçenin özel şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası MR'ı Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında MR da yer alır. İlgili hekimin gerekli görmesi ve hastalığı teşhis etmesi için MR talebinde bulunması durumunda ayakta tedavi teminatı kapsamında tamamlayıcı sağlık sigortası MR çekimini karşılayacaktır. MR çekimi ödemesi %100 oranında ve limitsiz olarak karşılanır ancak bunun için hastalığın poliçe süresi dahilinde gerçekleşmesi şartı aranır; geçmişten ya da doğuştan gelen hastalıklar kapsam dışında yer alır. Tamamlayıcı sağlık sigortasının başlangıç tarihinden 3 ay sonra MR çekimi yaptırabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel Muayenelerde Geçerli midir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası SGK anlaşmalı yerlerde geçerlidir, özel muayeneler kapsam dışıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortası haklarından yararlanabilmek için önce hastanenin ve ardından doktorun SGK ile anlaşmalı olması şartı aranır.
Sağlıkla kalın.

TSS Endoskopiyi Karşılar mı?

TSS kapsamında endoskopinin karşılanıp karşılanmadığı merak konusudur. Tamamlayıcı sağlık sigortası endoskopi hizmetini karşılar. TSS yatarak tedavi sigortası kapsamında endoskopi ve kolonoskopi tetkikleri yer alır. Endoskopi genellikle poliçe başlangıç tarihinden 3 ay sonra yaptırılabilir.

TSS Fizik Tedaviyi Karşılar mı?

Tam kapsamlı sağlık sigortası kapsamında fizik tedavi yer almaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası fizik tedavi masraflarını sigortaya dahil eder bu sayede TSS ile anlaşması olan özel hastanelerde hiçbir ücret ödemeden fizik tedavi imkânı doğar. Fizik tedavi teminatı yıllık 30 seans ile sınırlıdır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Check-up Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası check-up hizmetini karşılamaz zira bu hizmet, sigortanın ana teminatları içinde yer almaz. Check-up teminatı, ücretsiz ek teminatlar içerisinde yılda 1 kereye mahsus olmak koşulu ile “hediye” olarak sunulur. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce check-up ek teminatı veren sigorta şirketlerinden teklif alabilir, kapsamlarını karşılaştırabilirsiniz. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Vitiligo Hastalığını Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası vitiligo hastalığını kapsama altına almaz. Diğer bir deyişle TSS kapsamında vitiligo hastalığından kaynaklanan tedaviler karşılanmaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Aşı Ücretlerini karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası aşı giderlerini sigorta kapsamına almaz. Çocukluk çağı aşıları ve yetişkin aşılarının masrafı özel sağlık sigortası kapsamında karşılanır.  

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hemoroid Ameliyatını Karşılar mı?

Basur olarak da bilinen hemoroid ameliyatının TSS kapsamında karşılanıp karşılanmaması, bazı hususlara bağlıdır. Eğer hastalık, tamamlayıcı sağlık sigortasının başlangıç tarihinden sonra oluştuysa, poliçede belirtilen limitler dahilinde masraflar sigorta tarafından karşılanır. Ancak önceden tetkikleri yapılan ve teşhisi konan bir hastalıksa, sigorta kapsamı altında değerlendirilmeyecektir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Biyopsiyi Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı kapsamında biyopsi masrafları ödenir. Biyopsi yaptırmadan önce mutlaka sigorta şirketinizden masraflarınızın karşılanıp karşılanmayacağına dair onay alın. Çünkü biyopsiye konu olan rahatsızlığınız poliçe başlangıç tarihi öncesine dayanıyorsa masraflarınız karşılanmayabilir.


 

Yayımlanma Tarihi: 22 Aralık 2017 Cuma

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

İçindekiler

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın