Sağlık Sigortaları Nasıl Karşılaştırılır?

blog-image

Sağlık sigortası satın almak bilen için kolay, bilmeyen için ise öğrenilmesi gereken bir şeydir. Sağlık sigortanızı seçerken dikkatli olmalısınız çünkü yanlış bir seçim yaparsanız ciddi bir ihtiyaç anında hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Sağlık sigortası satın almaya karar vermeden önce, mutlaka sağlık sigortası karşılaştırması yapmanız gerekir. 

Sağlık sigortası alırken, öncelikle her ihtiyaca uygun tek bir poliçe olmadığını bilmelisiniz. Her birey kendi önceliklerine sahiptir ve tüm gereksinimleri karşılayan bir sağlık sigortası ürünü bulmak da kolay olmayabilir. Sağlık sigortası karşılaştırması yaparak ihtiyacınıza uygun olanı bulmanız hem sağlığınız hem de bütçeniz açısından önemlidir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Kendiniz ve aileniz için iyi bir seçim yapmak adına şimdiden kafanız mı karıştı? İşte sağlık sigortası karşılaştırması ve ihtiyaçlarınıza uygun en iyi planı seçmek için bilmeniz gerekenler!

Türüne Göre Sağlık Sigortası Karşılaştırması

Türkiye'de iki tür sağlık sigortası vardır; Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası.

Özel sağlık sigortaları; temelde yatarak ve isterseniz ayakta tedavilerinizi kapsayan sigortalardır. Tercih ederseniz, özel sağlık sigortanıza ek olarak  yurt dışında tedavi veya doğum teminatı ekleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortaları; SGK ve seçeceğiniz sigorta şirketinin anlaşmalı özel hastanelerine gittiğinizde, SGK fark ücretinizi %100 ödeyen sağlık sigortasıdır.  Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavilerinizi ve ayakta tedavilerinizi teminat altına alır. Tamamlayıcı sağlık sigortasına da doğum teminatı ekleyebilirsiniz. Ancak tamamlayıcı sağlık sigortası yurt dışı tedavileri için güvence oluşturmamaktadır.

Her iki sigorta türünde de bireysel ya da aile sağlık sigortası yaptırmayı tercih edebilirsiniz.

Prime Göre Sağlık Sigortası Karşılaştırması

Sağlık sigortalarını araştırırken, bütçenize en uygun olanı tercih etmeye yönelmeniz gayet doğaldır. Fakat sağlık sigortası uzun süreli bir yatırımdır ve bu yüzden de ucuz bir poliçe yerine, geniş kapsamlı ve yüksek limitli bir poliçe seçmek daha mantıklı olacaktır.

Genelde düşük primli poliçeler daha sınırlı sağlık hizmet verir. Ayrıca düşük primli sağlık sigortası, önemli acil durumlarda cebinizden ödeme yapmanız gerekeceği anlamına da gelebilir. Tavsiyemiz; sağlık sigortalarının özelliklerini detaylı olarak karşılaştırın veya tarafsız bir sağlık sigortası uzmanından yardım alın.

Sağlık sigortalarını anlaşmalı hastaneleri ve fiyatlarına göre karşılaştırmak için teklif alın. Uzman danışmanlık hizmetimizden ücretsiz faydalanın!

Anlaşmalı Hastane Ağına Göre Sağlık Sigortası Karşılaştırması

Her sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu hastaneleri gösteren bir listesi vardır. Güncel anlaşmalı hastaneler listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Sağlık sigortası şirketleri, poliçe sözleşmesinde de yazan çeşitli hastaneler ile anlaşmalara sahiptir. Anlaşmalı hastaneler sigortalılara ücretsiz tedavi fırsatı sunar. Bu yüzden istediğiniz doktor ya da hastanenin sigorta şirketi ile anlaşmasının olup olmadığını kontrol edin. 

Özel sağlık sigortanızın anlaşmalı olmadığı hastanelere gittiğinizde, hastane ücretini cebinizden öder sonrasında hastane faturalarını sigorta şirketine bildirerek ödediğiniz ücreti geri alabilirsiniz. Ancak tamamlayıcı sağlık sigortaları sigorta şirketi ile anlaşması olmayan hastanelerde geçerli değildir. Yani sigorta şirketinden iade alamazsınız.

Teminat Kapsamı ve Limitlerine Göre Sağlık Sigortası Karşılaştırması

Teminat limitlerini karşılaştırın ve satın almadan önce sigorta şirketinin neleri karşılayıp neleri karşılamayacağından emin olun. Çünkü teminat limitiniz, 1 yıl içerisinde poliçenizden faydalanabileceğiniz toplam ödeme miktarıdır. Örneğin, ayakta tedavileriniz için yıllık 4.500 TL'lik bir teminatınız varsa sağlık harcamalarınızın tamamı için sigorta şirketi toplamda 4.500 TL'lik ödeme yapacaktır.

Bizim önerimiz; özel sağlık veya tamamlayıcı sağlık sigortalarında ayakta tedavi teminatını ihtiyacınızı karşılayacak limitte seçmenizdir. Özel hastane fiyatları ve 1 yıl içinde hastalanma sıklığınız size yol gösterecektir.  

Ayrıca sağlık sigortası şirketleri; hastane öncesi ve hastane sonrası teminatı, hasarsızlık indirimi, 7/24 yardım hattı, ambulans hizmetleri ve diş bakımı gibi çeşitli hizmetler sunar. Kişisel ihtiyaçlarınızı inceleyin ve özel gereksinimlerinizi destekleyen bir sağlık sigortası var mı, kontrol edin.

Sağlık sigortalarının teminat kapsamı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

En İyi Sigorta Acentesi Nasıl Bulunur?

Türkiye'de sağlık sigortası genelde tanıdık bir sigortacı aracılığıyla yaptırılır. Bu tanıdık sigortacı, ya bir aile yakını ya da yakın bir arkadaştır. Fakat sigorta acenteleri ve sağlayabilecekleri hizmetler arasındaki farkı bilmeniz doğru kararı verebilmeniz adına faydalı olacaktır.

Bir sigorta acentesi genelde en fazla 3 sigorta şirketini temsil eder ve bu şirketlerin tasarladığı sağlık ürünlerini size sunar. Bir sigorta brokeri ise piyasadaki tüm sigorta şirketleriyle aynı anda çalışabilir ve ihtiyacınıza en uygun olan sağlık sigortasını seçebilmeniz için ürünler arasındaki farkları size anlatır. İyi bir sigorta aracısı seçmek önemlidir. Çünkü sigorta şirketiyle aranızdaki bağlantıyı aracınız sağlayacaktır.

İhtiyacına ve bütçene en uygun sağlık sigortasını Tamamlayicisaglik.com sayesinde hızlıca bulabilirsin! 15 sigorta şirketini kolayca karşılaştırmak için

Teminat Dışı Kalan Durumlara Göre Karşılaştırma

Kalıcı istisnalar: Sigorta şirketleri doğuştan gelen veya poliçe başlangıç tarihinden önce var olan hastalıkları kalıcı bir şekilde kapsam dışında bırakır ve bunlar kalıcı istisnalar olarak adlandırılır. Örneğin; estetik ameliyatı, annelik ve doğum harcamaları, genetik bozukluklar, HIV tedavisi, sünnet, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, aşılar vb. Tüm sağlık sigortası ürünleri kendi özel kalıcı istisnalar listesine sahiptir. Ayrıca bütün sağlık sigortası ürünlerinde uygulanan kalıcı istisnaların listesini de sağlık sigortaları genel şartnamesinde görebilirsiniz.

Bekleme süresi: Katarakt, fıtık, hemoroit, safra taşı alımı gibi rahatsızlıkların harcamaları genellikle belirli bir süre boyunca karşılanmaz. Bekleme süresi uygulanan hastalıklar sigorta şirketine göre değişir. Bekleme süreleri poliçenizin ilk yılında uygulanır. Sonraki yıllarda poliçenizi kesintisiz bir şekilde yenilemeniz durumunda bekleme süreleri bir daha uygulanmayacaktır.

Geçmişten gelen hastalıklar: Sağlık sigortaları bir kişinin poliçeye başvurmadan önce sahip olduğu hastalıkları poliçe kapsamına dahil etmez. Türkiye'de geçmişten gelen hastalıkları teminat altına alan sadece bir sigorta şirketi vardır.

Katılım Payı Oranına Göre Karşılaştırma

Katılım payı oranı; hastane masraflarının sigortalı ve sigorta şirketi arasında belirli oranlarla paylaşılması anlamına gelir. Özel sağlık sigortaları farklı oranlarda katılım paylarına sahip olabilir.

Örneğin, sigortanızda %20 katılım payı oranınız olması durumunda, hastane masrafınızın %20'sini siz, %80'ini de sigorta şirketiniz karşılar. Satın almayı planladığınız özel sağlık sigortasının katılım payı oranının olabildiğince düşük olması, cebinizden çıkacak paranın da düşük olması anlamına gelir. Bu nedenle, katılım payı düşük olan özel sağlık sigortalarını seçmenizde fayda olacaktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise katılım payı yoktur. Yatarak tedavilerinizin tamamını karşılarken, ayakta tedavilerinizi yılda 8 veya 10 defa olarak sınırlandırmaktadır.

Sağlık Sigortası Karşılaştırması Nerede Yapılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası karşılaştırma işlemini sitemizin teklif ekranından yapabilirsiniz. Tek bir ekranda 15 sigorta şirketinin  teminat kapsamını ve fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Özel sağlık sigortası fiyat karşılaştırma için (0216) 368 45 45 no'lu numaradan bize ulaşabilirsiniz. Uzman sigorta danışmanlarımız ile size en uygun olan sağlık sigortasını seçebilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 15 Kasım 2017 Çarşamba

Güncellenme Tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın