Hamileyken Doğum Sigortası Alınır Mı?

blog-image

Sağlık poliçenizdeki doğum teminatından faydalanabilmeniz için poliçe başlangıç tarihinden birkaç ay sonra gebeliğiniz başlamalıdır. Bu uygulama tüm sigorta şirketlerinde ve sağlık sigortalarında ön koşuldur. Doğum teminatından faydalanabilmeniz için belirlenmiş ön koşullar hemen moralinizi bozmasın. “Hamileyken doğum sigortası yapılır mı?” sorusu sizi alternatif hamilelik sigortalarına yönlendirecektir.

Evet, hamileyken doğum sigortası yapılır. 

Bekleme süresiz Hamilelik Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

2 sigorta şirketi hamileyken tamamlayıcı sağlık sigortası almanıza fırsat vermektedir.

Karar vermenizi kolaylaştırmak adına, hamileler için doğum sigortası yapan sigorta şirketlerinin 2 ürününü aşağıdaki tabloda karşılaştırdık. Ayrıca tabloda hamilelik sigortası fiyatlarını da bulabilirsiniz.

Sigorta Şirketi Demir Sigorta Sompo Sigorta
Poliçe Adı İki Can Medicana Doğum Paketi
Hastane Ağı *SGK anlaşmalı hastaneler *Florence Nightingale Hastaneleri *Koç Üni. Hastanesi *Amerikan Hastanesi Medicana Sağlık Grubu
Hamileyken Alınabilir mi? Evet Evet
Bekleme Süresi Yok Yok
Doğum Teminatı Limitsiz Limitsiz
Rutin Kontroller Teminatı 8 veya 9 adet 9 adet
Hamilelik Komplikasyonları Karşılanır Karşılanmaz
Yeni Doğan Masrafları Karşılanır Karşılanır
Ek Teminatlar Online Doktor Diş Bakım Paketi Diyetisyen Psikolog vs. Kuvöz Diş Bakım Paketi Sağlık Danışma Hattı
Ortalama Fiyat 41.968 TL ile 127.131 TL arası değişmektedir. 14.832 ile 61.907 TL arası değişmektedir.
Tablo tarihi: 25.10.2023
 

Hamile iken sigorta yaptırmak için alanında uzman sigorta temsilcisi ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Sigorta temsilciniz, ihtiyaçlarınız doğrultusunda hamilelik sigortası satın almanız için size yardımcı olacaktır.

Aklınıza takılan tüm soruların cevabını sigorta danışmanınızdan alabilirsiniz. Ayrıca hamilelik sigortası yaptırdıktan sonra gebelik süreciniz boyunca sigorta danışmanınız size destek olmaya devam edecektir. 

Hafta içi her gün 09:00-18:00 saat aralığında 0216 368 45 45 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz. 

Şimdi hamileyken sigorta yapan firmaların ürün kapsamını birlikte inceleyebilirsiniz. 

İki Can Hamilelik Sigortası

İki Can Hamilelik Sigortası; Demir Sigorta güvencesi altında hamileyken dahi satın alabileceğiniz ve anlaşmalı birçok hastanede hemen kullanabileceğiniz doğum sigortasıdır. Hamilelikte sigorta almak için SGK'lı olma şartı yeterlidir.

Bekleme süresiz hamilelik sigortasını tercih ettiğiniz anlaşmalı hastanede ihtiyacınız olduğu anda kullanabilirsiniz. Ayrıca ayakta tedavi teminatı ile tüm doğum öncesi kontrol ve tetkiklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu özel döneminizde daha da özel hissetmeniz için iki can hamilelik sigortası yaptırın. Psikolojik danışmanlık, diyetisyen desteği, göz ve diş muayenesinden ücretsiz faydalanın!

İki Can Hamilelik Sigortası ile tamamlayıcı sağlık sigortasının tüm avantajlarından faydalanabilirsiniz. Demir Hayat hamilelik sigortası kapsamında 5 paket mevcuttur. İki Can Silver, İki Can Gold, İki Can Platin, İki Can Titanium ve İki Can Titanium Plus paketleri arasındaki tek fark anlaşmalı hastaneler ağıdır.

Anlaşmalı kurumlarda geçerli olmak üzere normal doğum, sezaryen doğum ve epidural normal doğum limitsizdir. Epidural sezaryen doğumda, sadece epidural ilaç masrafı sigortalı tarafından karşılanacaktır, sezaryen doğum limitsizdir. Pakete göre değişiklik gösteren ek prim ödemesi ile hamilelik sürecinde oluşabilecek düşük, düşük tehdidi, preeklampsi komplikasyonlarını poliçenizde güvence altına alabilirsiniz. Yatarak tedavi teminatı ise anlaşmalı kurumlarda 10.000 TL limit ile kullanılabilir.   

Hamilelik sürecindeki tüm rutin kontroller, genel kan testi, ikili ya da üçlü taramalar, tiroit testleri, şeker yüklemesi, kan ve idrar tahlilleri gibi hamilelik boyunca ihtiyaç duyulan tetkik ve tahliller  yılda 8 adet doktor muayenesi ile sınırlıdır. Tutar olarak limit bulunmamaktadır. Muayene hakkı sadece hamilelik süresince geçerlidir. Poliçenize dahil olan diğer hizmetler; online doktor, psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmetidir.

İki Can Hamilelik Sigortası fiyatı için hemen teklif alabilirsiniz!

Sompo Sigorta Medicana Doğum Paketi Sigortası

SGK'lı ve 18-45 yaş aralığındaysanız Sompo Sigorta'nın Medicana Hastanelerinde geçerli doğum paketinden hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz. Doğum paketine ek olarak poliçe kapsamında; yatarak tedavi teminatı, kuvöz teminatı, diş bakım paketi, sağlık danışma hattı, gebelik akademisi ve emzirme danışmanlığı gibi birçok hizmetten de yararlanabilirsiniz.

Sompo Medicana Doğum Paketi 2 farklı plandan oluşmaktadır. Sadece doğum masraflarınız güvence altında olsun isterseniz “Doğum Paketi”, gebelik rutin muayeneleriniz için de güvence oluşturmak isterseniz “Doğum + Rutin Muayene Paketi” tercih edebilirsiniz. Medicana doğum paketi sigortasını tercih edeceğiniz Medicana şubesinde kullanabilirsiniz.

Doğum paketinin kapsamı; normal doğum, sezaryen doğum, epidural anestezi ve yatarak tedavi teminatından oluşur. Doğum masrafları sigorta şirketi tarafından %100 limitsiz karşılanır. Yatarak tedavi teminatı yıllık 10.000 TL limit ile sınırlıdır. Ekstra 250 TL prim ödeyerek, eşinizin ve diğer çocuklarınızın da yatarak tedavi teminatından yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

Doğum + Rutin Muayene Paketi kapsamı; normal doğum, sezaryen doğum, yatarak tedavi ve rutin kontrollerden oluşur. Gebeliğiniz boyunca 9 defa kadın doğum doktorunuza muayene olabilirsiniz. Gebeliğiniz boyunca ihtiyaç duyacağınız laboratuvar ve görüntüleme işlemlerine ait masraflar poliçe kapsamında değildir. Sompo Sigorta müşterilerine, gebelik boyunca istenen tahlil ve görüntüleme işlemleri için %20 indirim uygulanacaktır.

Doğumdan sonra bebeğe ait ilk masraflar poliçe kapsamında güvence altındadır. Yeni doğan muayenesi, kan grubu belirleme, fenilketonüri ve K vitamini masrafları poliçe kapsamında karşılanır. Bebeğinizin kuvöze ihtiyaç duyması halinde 30 gün ve 50.000 TL limitle masrafları karşılanacaktır. Ayrıca doğumu takip eden ilk bir yıl boyunca bebeğinizi Medicana'da çocuk doktoruna götürmek isterseniz %20 indirim fırsatından da yaralanabilirsiniz.

Medicana doğum ücreti ile Sompo Sigorta'nın Medicana Doğum Paketi fiyatlarını karşılaştırmak için teklif alabilir, uzman danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Doğum Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Hamile Kaldıktan Sonra Özel Sağlık Sigortası Yapılır mı?

“Hamileyken özel sağlık sigortası yapılır mı?” sorunuzun cevabı; evet yapılır. Hamileler için özel sağlık sigortası Florence Nightingale Hastaneleri, Koç Üniversitesi Hastanesi ve Amerikan Hastanesinde geçerlidir. 

İki Can Premium Hamilelik Sigortası

İki Can Premium Hamilelik Sigortası; Florence Nightingale Hastanelerinde geçerli bir poliçedir. Normal doğum, epidural normal doğum, sezaryen ve epidural sezaryen masrafları %100 limitsiz karşılanır. Gebelik dönemi komplikasyonlarından; zorunlu kürtaj, düşük tehdidi, erken doğum tehdidi, preeklampsi, eklampsi ve gebelik diyabetine ait yatarak tedavi giderlerini ek prim ödeyerek poliçe kapsamında güvence altına alabilirsiniz. Hamileliğin dışında oluşan diğer sağlık problemleri için yatarak tedavi teminatından yıllık 20.000 TL limit ile yararlanabilirsiniz. 

Hamilelik sürecindeki tüm rutin kontroller, genel kan testi, ikili ya da üçlü taramalar, tiroit testleri, şeker yüklemesi, kan ve idrar tahlilleri  yılda 8 doktor muayenesi ile sınırlıdır. Tutar olarak limit bulunmamaktadır. Muayene hakkı sadece hamilelik süresince geçerlidir. Ayrıca diyetisyen, psikolojik danışmanlık, göz muayenesi ve diş bakım paketi hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Yeni doğan bebeğe ilişkin ilk muayene ve tetkikler de poliçe kapsamındadır. Demir Hayat Sigorta, İki Can Premium paket kapsamında doğan bebeklere ömür boyu yenileme garantisi alma fırsatı da vermektedir.

İki Can Koç Sağlık Hamilelik Sigortası

İki Can Koç Sağlık Hamilelik Sigortası; Amerikan Hastanesi, Med Amerikan Tıp Merkezi ve Koç Üniversitesi Hastanesinde geçerli bir poliçedir. Normal doğum, epidural normal doğum, sezaryen ve epidural sezaryen masrafları limitsiz karşılanır. Yatarak tedavi teminatı 40.000 TL limitlidir. Hamilelik döneminde ve doğum sırasında oluşabilecek komplikasyonlar poliçe kapsamında değildir.

Hamilelik takip teminatı kapsamında; 9 adet gebelik doktor muayenesi, gebelik tahlilleri ve ultrason gibi görüntüleme işlemleri vardır. Doğum ve rutin kontroller teminatına ek olarak; emzirme eğitimi, emzirme danışmanlığı, doğum öncesi bilgilendirme seminerleri ve diyetisyen hizmetleri de sunulmaktadır.

Doğumdan sonra bebeğe ait bazı masraflarda "Bebek Paketi" kapsamında poliçeye dahil edilir. Yeni doğan tarama testleri, pediatri uzman muayenesi, işitme testi, sarılık kontrolü, kan şekeri, K vitamini, göz antibiyotik bakımı, doğum hediye kutusu ve 1 defa olmak üzere evde hemşire hizmeti masrafları Demir Sigorta tarafından karşılanır. Yeni doğan bebeklerin doğum tarihinden 14 gün sonra sigortalanması durumunda ömür boyu yenileme garantisi hakkı kazanabilirler.

Hamilelik Sigortasında Teminat Dışı Kalan Haller

  • Poliçede belirtilen kullanım adedini ve teminat limitini aşan ayakta tedavi giderleri,
  • Doğumun gerçekleşmesinden sonraki tüm ayakta tedavi giderleri,
  • Bebekle ilgili oluşabilecek tüm sağlık giderleri,
  • Ambulans ücretleri, yol, gündelik iş görememe, gündelik bakım, rehabilitasyon, check up, ikinci refakatçi ücretleri, lüks ve suit oda farkları ve özel harcamalar,
  • Doğum kontrol yöntemleri ve ek prim ödenerek teminat altına alınmamış ise hamilelik/doğuma bağlı tüm komplikasyonlar,
  • Epidural sezaryen ile yapılan doğumlarda epidural uygulamasına ilişkin giderler,
  • Düşük nedenlerinin araştırılması, kısırlık, her türlü tüp bebek ve çocuk sahibi olmak amacıyla yapılan tetkik ve tedaviler,
  • Kordon kanı alımı ve saklanması ile ilgili giderler,
  • Doğum kontrol yöntemleri teminat kapsamında değildir.

Sonuç olarak hamileyken doğum sigortası alabileceğiniz 2 sigorta şirketi vardır. 2 sigorta şirketi de ihtiyaca yönelik olarak hamilelik sigortası kapsamında farklı paketler sunmaktadır. Paket tercihi yaparken önceliğiniz mutlaka doğum yapacağınız hastane ile anlaşmalı olan sigorta şirketini tercih etmek olmalıdır. Tercih ettiğiniz sigorta şirketinin, anlaşmalı hastane ağı dışında gerçekleştireceğiniz doğum ile ilgili hiçbir masrafınız doğum teminatı kapsamında karşılanmaz.

Hamileyken Doğum Sigortası Fiyatları

Gebeler için en çok merak edilen konulardan biri de hamileyken doğum sigortası fiyatlarıdır. Hamilelik sigortası fiyatları, gebelikte alınan bir sigorta olduğu için biraz daha yüksektir. Fakat özel hastanelerde sadece doğum yapmanın maliyetini düşünecek olursanız, hamilelik sigortasının daha avantajlı fiyatlar sunduğunu göreceksiniz.

Bekleme süresiz, hamileyken sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerini teklif ekranımızda görebilirsiniz. Hamileyken doğum sigortası fiyatları 2023 için hemen teklif alabilirsiniz! Hamilelik sigortası hakkında uzman ekibimiz sizlere destek olmak için her zaman hazır.

Yeni Doğan Bebek Sigortası hakkında detaylı bilgiyi kaleme aldığımız yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 18 Mayıs 2018 Cuma

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın