En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

blog-image

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağlık sigortası şirketleri sayısı artarken, sağlık sigortası çeşitleri de artmaktadır. Hal böyle olunca hem kendiniz hem aileniz için en iyi sağlık sigortası tercihi zor bir iş haline gelebilir.

En iyi sağlık sigortası araştırması içindeyseniz göz önünde bulundurmanız gereken kriterler vardır. Sağlık sigortası poliçesi almadan önce karşılaştırmanız gereken unsurları iyi bilirseniz, en iyi sağlık sigortası tercihi yapmakta zorlanmazsınız.

En iyi sağlık sigortası; beklentilerinize, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olandır. Tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak, sağlık sigortaları arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Sağlık Sigortası Karşılaştırması Nasıl Yapılır?

Sağlık Sigortası Türüne Göre Karşılaştırma

Türkiye'de özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası olmak üzere iki tür ürün bulunmaktadır. Her iki sigorta türü de katılımcılarının sağlık giderlerini karşılamak üzere düzenlenmiştir.

Özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası arasında bazı farklılıklar vardır. Her iki sigorta türü arasındaki farklılıkları ; anlaşmalı hastane ağı, limit, katılım payı oranı ve poliçe fiyatı oluşturur. Bahsettiğimiz kriterleri göz önünde bulundurarak karşılaştırma yapabilirsiniz.

Ayrıca ihtiyaç duyduğunuz sağlık sigortasından beklentilerinizi iyi bilirseniz daha kolay karar verirsiniz. Ayrıca sağlık sigortası için ayıracağınız bütçe, “özel sağlık sigortası mı tamamlayıcı sağlık sigortası mı?” ikileminden sizi kurtaracaktır.

Özel sağlık sigortası ile tamamlayıcı sağlık sigortası arasındaki farkı daha iyi anlayabilmeniz için aşağıdaki yazılarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Teminat Kapsamı ve Limitlere Göre Karşılaştırma

Sağlık sigortası şirketleri, özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası için farklı kapsamlar ve limitler belirlemiştir.

Özel sağlık sigortası; limitli veya limitsiz, katılım payı oranı (Katılım payı oranına şu şekildedir; tedavi masraflarınızın %80'i sigorta şirketi tarafından, %20'si sizin tarafınızdan karşılanır.) belirlenerek tercih edilebilen, geniş hastane ağı seçenekleri olan bir sigorta türüdür. Özel sağlık sigortası kişiselleştirilebilen bir sigorta türü olduğu için sağlık poliçesine ödeyeceğiniz primi bütçenize uygun bir hale getirebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında verilen limiti siz değil sigorta şirketi belirler. Mesela tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi limit yıllık 8,9,10 adet şeklinde, seçeceğiniz sigorta şirketine göre farklılık gösterir. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortasında katılım payı oranı yoktur. Sigorta şirketi yatarak ve ayakta tedavi masraflarını %100 karşılar.

Sağlık Sigortası Primlerine Göre Karşılaştırma

En iyi sağlık sigortası araştırması yaparken ilk göz önünde bulundurduğunuz kriter, sağlık poliçesine ödeyeceğiniz prim olmamalıdır.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sağlık sigortası almaya karar verdiğinizde ilk araştırmanız gereken konu; sağlık sigortasının sunduğu hizmetler ve yıllık limitleridir. Eğer bir yıl boyunca sağlık poliçenizi sıkıntı yaşamadan kullanmak istiyorsanız önceliğiniz sigorta şirketlerinin sunduğu hizmetleri karşılaştırmak olmalıdır.

Elbette sağlık sigortası için ayıracağınız bütçe de önemli bir kriterdir. Fakat daha az prim ödemek için sağlık poliçesinin kapsamını daraltmak sizi yanlış bir yola sokar. Kapsamı dar bir sağlık poliçesi seçmek, yüksek maliyetli bir hastalığın tedavisi için cebinizden de harcama yapmak demektir.

Ek Teminatlara Göre Karşılaştırma

Ek teminatlar; sağlık sigortası poliçesinin standardını yükselten sağlık hizmetleridir.

Özel sağlık sigortası kapsamına ek ücret ödeyerek; doğum teminatı, diş ve göz teminatı da ekleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine ek olarak doğum teminatı ekleyebilirsiniz. Fakat tamamlayıcı sağlık sigortası diş tedavisi ile ilgili bir teminat vermez. Sadece katılımcılarına ek teminat olarak yılda 1 defa yararlanabileceği ücretsiz diş bakım paketi hediye eder.

Yukarıda bahsettiğimiz ek teminatlar ücretlidir. Bir de sigorta şirketlerinin ücretsiz sunduğu ek teminatlar vardır:

  • Ambulans

  • Evde Bakım Hizmeti
  • Check-up
  • 7/24 Tıbbi Danışma Hattı
  • Psikolojik Danışmanlık
  • Diyetisyen
  • Online Doktor

Sağlık sigortası şirketlerini; ürün türlerine, teminat kapsamına ve primlerine göre karşılaştırmak için internet sitemizden teklif almanız yeterlidir. Tek bir ekranda 12 sigorta şirketini bahsettiğimiz kriterlere göre karşılaştırabilirsiniz.

Sağlık Sigortası Karşılaştırmak Neden Önemlidir?

Bugün uçak bileti ya da bir tatil paketi satın alırken bile internet üzerinden ihtiyacınıza en uygun olanı bulmak için araştırma yapıyorsunuz. Peki sağlık gibi önemli bir konuda, hizmet, teminat ve fiyat alternatiflerinin hepsini karşılaştırmadan karar vermek sizce ne kadar doğrudur?

Sağlık sigortası karşılaştırmak, ihtiyaçlarınıza uygun en iyi sağlık sigortası tercihi yapabilmeniz için önemlidir. Unutmayın; herkesin beklentileri, ihtiyaçları ve bütçesi birbirinden farklıdır. Sağlık sigortası tavsiye ile satın alınacak bir ürün değildir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır? En İyi Sağlık Sigortası Seçmenin En Kısa Yolu

“Sigorta şirketi sayısı ve ürün çeşitliliği çok fazla, karşılaştırmakta zorlanıyorum.” diyorsanız, sağlık sigortası tavsiyesine ihtiyacınız varsa, alanında uzman bir sigorta danışmanına ihtiyacınız var demektir.

18 sigorta şirketi ile çalışan sigorta danışmanlarımız, ihtiyacınıza uygun sağlık sigortasını bulmak için size her zaman destek olmaya hazır. Sigorta danışmanlarımız ile birlikte, sağlık sigortası fiyatlarını, sigorta şirketlerini ve ürünlerini karşılaştırabilirsiniz.

Özel sağlık sigortası tavsiye için 0216 368 45 45 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 2 Kasım 2017 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın