Doğum Sigortası Nedir?

blog-image

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi?

Güzel hayaller kurarken, doğum masraflarını düşündüğünüzde içinizi bir endişe kapladığını biliyoruz.

İşte doğum sigortası; her geçen gün yükselen tıbbi enflasyona karşı, sizin gibi annelik hayali kuran kadınların yardımına yetişiyor!

Doğum sigortası, bu endişenize bir çözüm olabilir fakat çoğu kişi doğum sigortalarını anlamakta zorluk yaşıyor.

Şimdi söyleyeceklerimize kulak verin:

Sizin yapmanız gereken tek şey; hamileliğinizi takip edecek doktoru ve doğum yapacağınız hastaneyi belirlemektir. Kararınızı verdikten sonra en iyi doğum sigortasını seçebilmeniz için 3 basit yolu takip etmeniz yeterli olacak. İşte bu kadar kolay!

Doğum sigortasını kullanabileceğiniz hastaneleri, teminat kapsamını ve limitleri merak ediyorsanız, yola çıkmaya hazırsınız.

Doğum Sigortası Nedir?

Doğum sigortası; hamilelik rutin kontrollerini, hamilelik tahlil ve tetkiklerini, TORCH taramasını, NST ve ikili tarama testini, gebelik komplikasyonlarını, normal veya sezaryen doğuma ait masrafları karşılayan sağlık sigortası türüdür.

Hiperemezis, preeklampsi, düşük, düşük tehdidi, zorunlu kürtaj, doğum ve gebeliğin neden olduğu rahatsızlıklar,doğum öncesi ve sonrası oluşabilecek komplikasyonlar doğum sigortasının kapsamındadır.

Doğum sigortası; doğum teminatlı özel sağlık sigortası veya doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası olacak şekilde satın alınır. Yani hamilelik ve doğum masraflarınızın karşılanması için doğum teminatının mutlaka poliçeye eklenmesi gerekmektedir.

Doğum Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Neden Doğum Sigortasına İhtiyacınız Var?

Tıbbi enflasyon %35 ile %55 arası artış göstermektedir. Yani önümüzdeki beş sene içinde özel hastanede doğum yapabilmenin fiyatı 3 kat daha fazla olacaktır. Sorumluluk sahibi bir ebeveyn olarak, hamilelik ve doğumla ilgili tüm harcamalara hazır olmanız gerekir. 

Tıbbi harcamalarınız, hamilelik dönemi ve doğum sonrası artmaya devam ederken, beklenmedik harcamaların da karşınıza çıkabileceğini unutmayın. Doğumu kapsayan özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortasına ek olarak doğum paketi almanız sizin için avantajlı olacaktır.

Doğum sigortası fiyatları için tıklayın!

Hastane Adı Doktor Muayene Ücreti Normal Doğum Ortalama Sezaryen Doğum Ortalama
Medical Park 1.200 TL 15.000 TL 19.000 TL
Medipol 1.050 TL 12.500 TL 15.000 TL
Florence Nightingale Şişli 1.450 TL 30.000 TL 38.000 TL
Tablo Tarihi: 07.03.2023- Özel hastanelerde sezaryen doğum ücretlerini gösteren tablo. Güncel fiyat listesi için lütfen hastaneler ile iletişime geçin.
 

Yukarıda gördüğünüz fiyatlar sadece özel hastanede doğum yapmanın bedelidir. 9 aylık gebelik sürecini düşünecek olursak; gebelik rutin doktor kontrolleri, tahlilleri ve tetkikleri için hastaneye ortalama 20.000 TL'den fazla ödeme yapmanız gerekecektir.

İhtiyaçlarınıza ve Bütçenize Göre Doğum Sigortası Seçebilmenin 3 Yolu

Yol 1: Özel Sağlık Sigortası Doğum Paketi

Doğum sigortası alabilmeniz için 3 yol vardır. İlk yol özel sağlık sigortası doğum paketidir.

Özel doğum sigortası kişiye özel düzenlenebilen bir sigorta türüdür. Sizin hamilelik ve doğum için belirleyeceğiniz teminat kapsamı, limit, katılım payı oranı ve anlaşmalı hastane ağına göre masraflarınız karşılanacaktır. Limitsiz doğum sigortası seçebileceğiniz gibi limitli ve katılım payı oranı olan bir doğum sigortası da seçebilirsiniz.

Özel sağlık sigortası doğum teminatı kapsamı oldukça geniştir. Özel sağlık sigortası doğum paketi kapsamını oluştururken; gebelik rutin kontrollerini, gebelik komplikasyonları tedavisini ve yeni doğan teminatını ekstra prim ödeyerek poliçenize ekleyebilirsiniz.

Yol 2: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi

Doğum sigortası için ikinci yol tamamlayıcı sağlık sigortasıdır. Özel sağlık sigortasında olduğu gibi tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı alabilmeniz için gerekli şartları sağlamanız gerekir. Ayakta tedavi teminatının poliçede seçilmiş olması, doğum sigortası alabilmeniz için ön koşuldur. İkinci koşul ise hamile olmamanızdır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında 6 sigorta şirketi hamile olmamanız durumunda doğum teminatı sunmaktadır. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı bekleme süresi, özel sağlık sigortalarına göre daha kısadır(1 ay-6 ay-12 ay seçenekli).

SGK’lılar artık tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde doğum için fark ücreti ödemiyor! Gebelik ve doğum masraflarınızı özel veya tamamlayıcı seçenekleri ile sigortalayabilirsiniz. Fiyatları inceleyerek, size en uygun olanı seçebilirsiniz.

Yol 3: Hamileyken Doğum Sigortası (Bekleme Süresiz Doğum)

Özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı alabilmeniz için hamile olmamanız gerekmektedir. Eğer hamileyseniz ve doğum sigortası yaptırmak istiyorsanız üçüncü yolu tercih etmeniz gerekmektedir. Demir Hayat ve Sompo Sigorta hamile kadınlar için bekleme süresiz doğum sigortası sunmaktadır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz doğum paketli sigorta türlerinden tek farkı bekleme süresi uygulamaması ve hamile kadınları güvence altına almasıdır.

2 sigorta şirketinin doğum sigortası hakkında detaylı bilgi almak ve teminat kapsamını karşılaştırmak istiyorsanız hamilelik sigortasını anlatan yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. 

Doğum Sigortanızı Kullanabileceğiniz Hastaneler

Hamile kadınlar için belkide en zor verilen karar, doğum yapacağı hastaneyi seçmektir. 

Merak etmeyin! Doğum sigortası sunan sigorta şirketleri, Türkiye sınırları içinde birçok özel hastane ile anlaşmalıdır. Doğum teminatlı sağlık sigortası fiyatlarını ile özel hastane fiyatlarını karşılaştırarak, beklentilerinizi en çok karşılayacak sigortayı seçebilirsiniz. Sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu hastanelerde doğumunuzu yapabilirsiniz.

Doğum sigortası almaya karar verdiyseniz ve doğum yapmak için bir hastane ismi belirlediyseniz mutlaka sigorta şirketinizin o hastane ile anlaşması olup olmadığını kontrol edin. Sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu tüm güncel hastaneleri sayfamızdan incelemek için tıklayın

Aşağıda sağlık sigortası türüne göre doğum yapabileceğiniz bazı hastanelerin listesini bulabilirsiniz. 

Özel Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneleri

Özel sağlık sigortası doğum teminatını; Memorial Sağlık Grubu, Amerikan Hastanesi, Acıbadem Sağlık Grubu, Liv Hospital ve diğer anlaşmalı özel hastaneler de kullanabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneleri

Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatını; Medical Park Hastaneler Grubu, Medicana Hastanesi, Medipol Hastanesi, Medistate Hastanesi, Kolan Hastanesi, Türkiye Hastanesi ve diğer anlaşmalı özel hastaneler de kullanabilirsiniz.

Hamileyken Doğum Sigortası Anlaşmalı Hastaneleri

Hamileyken satın alabileceğiniz doğum sigortasını; Florence Nightingale Hastaneleri, Amerikan Hastanesi, Koç Üniversitesi Hastanesi, Medical Park Hastaneler Grubu, Kolan Hospital, Erdem Hastanesi ve diğer anlaşmalı özel hastanelerde kullanabilirsiniz.

Doğum Sigortası Bekleme Süresi

“Özel sağlık sigortası doğumdan ne kadar önce yapılmalı?” sorusu önemlidir. Sigorta şirketleri özel sağlık sigortası doğum paketleri için bekleme süresi uygular.

Özel sağlık sigortası ile doğum yapmak isteyen kadınlar; sigorta başlangıç tarihinden itibaren genellikle 12 ay süre ile hamile kalmamaları gerekmektedir. Yani hamilelik planlıyorsanız ve doğum sigortası ile hamilelik sürecinizi güvence altına almak istiyorsanız, en az 12 ay önceden sigortanızı başlatmanız gerekmektedir. 12 ay boyunca hamile kalmayan ve ikinci yıl doğum sigortasını yenileyen kadınlar doğum teminatından yararlanabilir.

Yukarıda bahsettiğimiz belirli bir süre hamile kalmama şartı tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı için de geçerlidir. Poliçe başlangıç tarihinden itibaren genellikle 6 ay boyunca hamile kalmamanız gerekmektedir. 

Özel sağlık sigortası doğum bekleme süresi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Sigorta şirketi bazında doğum için uygulanan bekleme sürelerini tablomuzda karşılaştırabilirsiniz.

Hamile olmanız doğum sigortası yaptırmanıza engel değil! Size uygun doğum sigortasını seçmenize yardımcı olalım.

Doğum Sigortası Limitleri

Özel Sağlık Sigortası Doğum Teminatı Limitleri

Özel sağlık sigortası doğum teminatı limiti seçeceğiniz sigorta şirketine ve doğum paketinin kapsamına göre değişkenlik gösterir. Doğum teminatlı sağlık sigortası fiyatları da seçeceğiniz kapsama, limiti ve hastaneye göre değişiklik gösterir.

Örnek vermek gerekirse; özel sağlık sigortası doğum teminatı için limitli bir poliçe aldığınızı düşünelim. Hamilelik rutin kontrolleriniz için belirlediğiniz limit yıllık 3.000 TL olsun. Doğum eyleminiz içinde belirlediğiniz limit 8.000 TL olsun. 9 ay boyunca yapacağınız hamilelik rutin kontrolleri, tahliller ve tetkikler yıllık 3.000 TL limiti aşmamalıdır. Aynı şekilde doğum eylemi için belirlediğiniz 8.000 TL limit tutarını, doğum yapacağınız hastanede aşmamanız gerekmektedir. Doğum sigortanız için belirlediğiniz limitleri aşmanız durumunda aştığınız miktar için poliçenizden yararlanamazsınız.

Özel sağlık sigortalarında katılım payı oranı vardır. Eğer yüzde %80 katılım payı oranı ile bir doğum sigortası aldıysanız, sigorta şirketi doğum masraflarınızın sadece %80'ini öder ve geriye kalan %20'lik kısmı siz hastaneye ödersiniz. Özel sağlık sigortalarında katılım payı oranınız ne kadar artarsa, doğum sigortası için ödeyeceğiniz prim aynı oranda düşecektir. Katılım payı oranı belirlemeden tüm masraflarınızın sigorta şirketi tarafından karşılanmasını isterseniz, ödeyeceğiniz prim daha yüksek olacaktır. Burada önemli olan nokta sizin doğum sigortası için ayırabileceğiniz bütçedir.

Özel sağlık sigortası doğum teminatı limitlerini tablomuzdan inceleyebilirsiniz.

Sigorta Şirketi Doğum Limit Seçenekleri Yurtdışında Doğum Gebelik Rutin Kontrolleri ve Tetkikleri Gebelik Komplikasyonları
Acıbadem Sigorta Limitsiz Yok. Karşılanır. Karşılanır.
Ak Sigorta 7.000 TL Limitsiz Yok. Karşılanır. Karşılanır.
Allianz Sigorta 17.750 TL 26.250 TL Limitsiz Yurtdışı teminatı seçilmeli. Karşılanır. Karşılanır.
Anadolu Sigorta 30.000 TL 40.000 TL Yurtdışı teminatı seçilmeli. Karşılanır. Karşılanır.
Demir Hayat Sigorta 5.000 TL 10.000 TL Limitsiz Yok. Karşılanır. Karşılanır.
Türkiye Sigorta 5.000 TL Yurtdışı teminatı seçilmeli. Karşılanır. Karşılanır.
Mapfre Sigorta 5.000 TL Limitsiz Yurtdışı teminatı seçilmeli. Karşılanır. Karşılanır.
Ray Sigorta 5.000 TL 7.000 TL 10.000 TL Yurtdışı teminatı seçilmeli. Karşılanır. Karşılanır.
Tablo tarihi: 25.10.2023 - Doğum için özel sağlık sigortası yapan şirketleri karşılaştıran tablo. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Teminatı Limitleri

Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı özel sağlık sigortalarına göre daha anlaşılır ve kullanışlıdır. Her ne kadar özel sağlık sigortası kadar kapsamlı bir doğum sigortası sunmasa da primlerinin daha ucuz olması yoğun talep görmesine neden olmaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı SGK destekli olduğu için katılım payı oranı yoktur. Hamilelik ve doğum masraflarınız %100 sigorta şirketi tarafından karşılanır. Doğumunuzu limitsiz, SGK ile anlaşmalı özel bir hastanede yapabilirsiniz. Ayrıca poliçenizde ayakta tedavi teminatı olduğu için; gebelik rutin kontrolleri, tahliller, tetkikler ve gebelik komplikasyonlarından dolayı oluşabilecek rahatsızlıklar limitsiz karşılanır. Yani özel sağlık sigortalarındaki gibi belirlenmiş limit tutarı yoktur.

Örnek vermek gerekirse; özel sağlık sigortası doğum teminatı kapsamında gebelik rutin kontrolleri 3.000 TL limitli iken tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı kapsamında yıllık 10 adet doktor muayenesi ile sınırlıdır. Bu 10 adetlik doktor muayene limiti; gebelik rutin kontrolleri, tahlilleri ve tetkikleri için belirlenmiş olup her bir muayene adedi için belirlenmiş limit tutarı yoktur. Yani ilk kadın doğum doktor muayenesinde 1.000 TL'lik bir masrafınız dahi çıksa diğer doktor muayene adetlerinizi etkilemez.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı veren sigorta şirketlerini detaylı bir şekilde incelemek isterseniz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Hamileyken Doğum Sigortası Limitleri

Hamileyken doğum sigortası almanız durumunda elbette yine belirlenmiş limitler olacaktır. Doğum masraflarınız için belirlenmiş bir limit yoktur. Fakat gebelik rutin kontrolleri,tahlil ve tetkikleriniz için belirlenmiş limit yıllık 8 veya 9 adet doktor muayenesi şeklinde değişmektedir. Ayrıca gebelik komplikasyonlarını doğum sigortanıza ekleyebilmeniz için ekstra bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Sezaryen Doğum Masrafları Doğum Sigortası Kapsamında mıdır?

Evet, sezaryen doğum masrafları sigorta şirketleri tarafından karşılanır.

Özel sağlık sigortası doğum teminatında sezaryen doğum masrafları tercih edeceğiniz sigorta şirketinin belirlediği limit kadar karşılanacaktır. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise sezaryen doğum masrafları %100 ve limitsiz karşılanır.

Aşağıdaki tablolardan sigorta şirketi bazında sezaryen doğum limitlerini inceleyebilirsiniz.

Sigorta Şirketi Sezaryen Doğum Limiti Sezaryen Doğum Komplikasyonları Sezaryen Doğum Yatış Süresi
Acıbadem Sigorta Limitsiz Karşılanır. 2 gece
Ak Sigorta 7.000 TL Limitsiz Karşılanır. 2 gece
Allianz Sigorta 14.000 TL 21.000 TL Limitsiz Karşılanır. 2 gece
Anadolu Sigorta 7.000 TL 10.000 TL 15.000 TL Karşılanır. 2 gece
Axa Sigorta 4.000 TL Karşılanmaz. 2 gece
Demir Sigorta 5.000 TL 10.000 TL Limitsiz Karşılanır. 2 gece
Groupmama Sigorta 10.000 TL 12.000 TL 16.000 TL Limitsiz Karşılanır. 2 gece
Türkiye Sigorta 5.000 TL Masrafların %80'i karşılanır. 2 gece
Mapfre Sigorta 5.000TL Limitsiz Karşılanır. 2 gece
Ray Sigorta 5.000 TL 7.000 TL 10.000 TL Karşılanır. 2 gece
Tablo Tarihi: 07.03.2023- Sigorta şirketi bazında özel sağlık sigortası sezaryen doğum limitlerini karşılaştıran tablo. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin.

Sigorta Şirketi Zorunlu Sezaryen Doğum Limiti Zorunlu Sezaryen için Doktor Raporu Sezaryen Doğum Komplikasyonları Sezaryen Doğum Yatış Süresi
Acıbadem Sigorta Limitsiz İstenir. Karşılanır. 2 gece
Ak Sigorta Limitsiz İstenir. Karşılanır. 2 gece
Allianz Sigorta Limitsiz İstenir. Karşılanır. 2 gece
Anadolu Sigorta Limitsiz İstenir. Karşılanır. 2 gece
Demir Hayat Sigorta Limitsiz İstenir. Karşılanmaz. 2 gece
Eureko Sigorta Limitsiz İstenir. Karşılanır. 2 gece
İki Can Hamilelik Sigortası (Demir Sigorta) Limitsiz İstenir. 10.000 TL limitli karşılanır. 2 gece
Ray Sigorta Limitsiz İstenir. Karşılanır. 2 gece
Tablo Tarihi: 07.03.2023- Sigorta şirketi bazında tamamlayıcı sağlık sigortası sezaryen doğum limitlerini karşılaştıran tablo. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin.

Doğum sigortası bebek ile ilgili masrafları karşılar mı?

Doğum sonrası bebeğinizde bir komplikasyon oluşması veya kuvöze girmesi durumunda masrafların karşılanması için özel sağlık poliçesinde yenidoğan teminatı olmak zorundadır. Bebeğinizi olası risklere karşı güvence altına almak istiyorsanız yenidoğan teminatı mutlaka poliçeye eklenmelidir. Yeni doğan teminatı ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Doğum sigortası ile yurt dışında doğum yapılır mı?

Normal doğum, sezaryen doğum ve gebelik komplikasyonları için poliçede yatarak tedavi kapsamında yurtdışı teminatının seçilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca gebelik rutin kontrolleri ile ilgili giderlerin karşılanabilmesi için poliçede ayakta tedavi kapsamında yurtdışı teminatının seçilmiş olması gerekmektedir.

Hamilelik ve doğum masrafları sigorta şirketi tarafından yurtdışı sağlık Kurumu limit ve katılım payı oranı doğrultusunda karşılanır.

Anne ve Baba Adaylarına Özel Tavsiyelerimiz

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi doğum paketli sağlık sigortası seçmeden önce beklentilerinizi, ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi iyi belirleyin. Doğum yapmak istediğiniz hastaneyi belirleyin. Doğum sigortasından beklentilerinizi düşünerek poliçenizin kapsamını oluşturun. En önemlisi sigorta şirketlerinin belirlediği bekleme süresine ne kadar sadık kalabileceğinizi planlayın. Eğer yakın bir zamanda hamilelik planlıyorsanız tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı almanız daha mantıklı olacaktır.

“Doğum sigortası almak mantıklı mı?” gibi bir soru varsa aklınızda kendinizi doğum yapacağınız güne götürün. Cebinizden hiç bir ücret çıkmayacağını düşünerek, kendinizi son teknoloji ile donatılmış iyi bir hastanede ve özel odanızda hayal edin. Bebeğiniz sağlıkla doğmuş ve kendinize ait özel odanızda tüm sevdikleriniz ile birliktesiniz. Hayatınızın belki de en özel ve en güzel dönemini, doğum sigortası ile endişelerden uzak yaşayabilirsiniz.

Doğum teminatlı sağlık sigortası fiyatları için sitemizden teklif alın, bu özel döneminizde size destek olalım. Sigorta şirketleri arasında karşılaştırma yapıp, ihtiyacınıza en uygun doğum için sağlık sigortasını birlikte seçelim. Doğum sağlık sigortası ile ilgili teminat kapsamını ve limitlerini de birlikte belirleyelim. Hafta içi her gün 09:00-18:00 saatler arasında  0216 368 45 45 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz. 

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 19 Ekim 2017 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın