Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Neleri Kapsar?

blog-image

Aile tamamlayıcı sağlık sigortası, hastalık veya kaza durumlarında ortaya çıkabilecek maddi yıkımlara karşı hem kendinize hem de diğer aile fertlerine güvence sağlar.

Sağlık sektöründe her geçen gün artan maliyetlere karşı ailenizin sağlığını sigortalatmak şüphesiz iyi bir karardır. Aile tamamlayıcı sağlık sigortası ile sağlık masraflarınızın önüne geçebilir, bütçenizi güvence altına alabilir hatta tasarruf bile yapabilirsiniz.

Aile tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel bir hastaneye gittiğinizde, ödemeniz gereken tek şey SGK katılım payı olan 15 TL'dir. 1 yıl boyunca yatarak ve ayakta gerçekleşecek tedavileriniz, sigorta şirketi tarafından %100 karşılanacaktır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Tamamlayıcı sağlık sigortası aile paketi satın almadan önce bilmeniz gerekenleri sizin için bu makalede toparladık. Gelin birlikte göz atalım.

Aile Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesinin aile içindeki bireylerle birlikte yapılmasına kısaca aile sigortası adı verilir. TSS ya da ÖSS yaptırıldığında, aile üyeleri de bu sigortadan yararlanabilir. Bu sayede aile boyu sağlık sigortası imkanından fayda sağlanırken ekonomik anlamda da ciddi kar elde edilir.

Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Sigorta şirketleri, aile olarak satın alınan tamamlayıcı sağlık poliçelerine aile indirimi uygular. Aile tamamlayıcı sağlık sigortası almadan önce mutlaka aile indirimi veren sigorta şirketlerini araştırmalısınız.

Aile indirimi veren sigorta şirketini bulmak elbette yeterli değildir. Aile tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce çocukların ve ileri yaştaki aile büyüklerinin sigortalanması için uygulanan prosedürlerin iyi biliniyor olması gerekir.  Ailenizin sağlık poliçesini sıkıntı yaşamadan, tam kapsamlı kullanabilmesi için ön bilgilenme oldukça önemlidir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası aile indirimi oranlarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Sigorta Şirketi Aile İndirim Oranı
Acıbadem Sigorta %5 indirim
Ak Sigorta %10 indirim
Allianz Sigorta %5 indirim
Anadolu Sigorta %10 indirim
Axa Sigorta %5 indirim
Doğa Sigorta %5 indirim
Demir Sigorta %5 indirim
Eureko Sigorta %5 indirim
Groupama Sigorta %5 indirim
Türkiye Sigorta %10 indirim
NN Hayat Sigorta %10 indirim
Ray Sigorta %10 indirim
Sompo Sigorta %5 indirim
Katılım Sağlık %5 indirim
Magdeburger Sigorta %10 indirim
Quick Sigorta %5 indirim
HDI Sigorta %10 indirim
Tablo tarihi: 01.03.2023 - Sigorta şirketlerinin, tamamlayıcı sağlık sigortasını ailece yaptıranlara uyguladığı indirim oranını gösteren tablo. Güncel ve detaylı bilgi için lütfen bir sigorta danışmanı ile konuyu inceleyin.
Aile indirimi yapan şirketlerinin tamamlayıcı sağlık sigortası teklif fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Çocuklarınız için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Aileler genellikle yeni bebekleri olduğunda veya çocukları hastalandığında sağlık sigortasına ihtiyaç duymaktadır. Sadece çocuklarınız için tamamlayıcı sağlık sigortası düşündüğünüzde sigorta şirketi seçeneği azalacaktır. Aynı zamanda tek başına çocuğunuzu sigortalamak istediğinizde çok yüksek fiyatlar ile karşı karşıya kalacaksınız.

Yüksek fiyatlar karşısında belkide çocuğunuza tamamlayıcı sağlık sigortası almaktan vazgeçeceksiniz. Hemen pes etmeyin! Küçük yaştaki çocukların hasta olma ve hastaneye gitme olasılıkları daha yüksek olduğu için sigorta şirketleri anne ve babanın da sağlık poliçesinde yer almasını ister. Böylelikle sigorta şirketi, hasar ödeme miktarını dengelediği için ödeyeceğiniz prim daha makul seviyelerde olacaktır.

Çocukların veya bebeklerin güvence altına alınması için uygulanan prosedürlere aşağıdaki yazılarımızdan ulaşabilirsiniz:

Tamamlayıcı sağlık sigortası sünneti karşılar mı?” diye merak ediyorsanız cevaba buradan ulaşabilirsiniz.

Sünnet masraflarını karşılayan tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını görmek için hemen teklif alın!

Aile Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

Aile sağlık sigortasının pek çok avantajı bulunur. Bunlardan birkaçını maddeler halinde açıklayalım.

Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları

  • Tek başına çocuk sağlık sigortası yapan sigorta şirketi sayısı kısıtlıdır. Ancak ebeveynleri ile birlikte sigortalanan çocuklar için sigorta şirketi sayısı oldukça fazladır. Sigorta şirketi sayısı arttıkça sağlık sigortası seçmeniz de kolaylaşacaktır.
  • Sigorta şirketleri ailecek sağlık sigortası alan kişilere %5 ile %10 arası indirim yapmaktadır. Sadece çocuklarınız için sağlık sigortası yaptırmak yerine ailecek sağlık sigortası yaptırmak ödeyeceğiniz prim açısından daha avantajlıdır.
  • Aile üyeleriniz için ayrı ayrı sağlık poliçesi oluşturup bir sürü evrağın içinde koybalmanıza gerek kalmaz. Tek bir sağlık poliçesi düzenleyerek; prim ödeme gününü ve yenileme tarihini kolaylıkla takip edebilirsiniz.
  • Özel aile sağlık sigortasında her bir aile üyeniz için farklı sağlık planı tercih edebilirsiniz. Kendiniz ve eşiniz için sadece yatarak tedavi teminatı seçebilirsiniz. Çocuklarınız için de yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatı seçip poliçenin kapsamını genişletebilirsiniz. Böylelikle ödeyeceğiniz primi bir miktar düşürebilirsiniz. Aile tamamlayıcı sağlık sigortasında böyle bir uygulama yoktur. Ebeveynin tercih ettiği plan seçeneği çocuklar içinde geçerli olacaktır.
  • Ailecek sağlık sigortası yaptırmanız doğum teminatı almanıza engel değildir. Eşinizin sağlık planında ayakta tedavi teminatının olması şartı ile aile poliçenize doğum teminatı da ekleyebilirsiniz.
  • Ailecek sağlık sigortası alarak %15 vergi indirimi uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Aile Sağlık Sigortası Nasıl Seçilmelidir?

  1. Sigorta şirketlerini ve aileler için sundukları sağlık sigortası poliçelerini inceleyin.
  2. Tarafsız davranan ve dürüstçe bilgi veren, sağlık sigortası alanında uzman bir müşteri temsilcisi ile çalışın.
  3. Hizmet almak istediğiniz hastanenin tercih edeceğiniz sigorta şirketi ile anlaşmasının olup olmadığını hızlıca buradan kontrol edin.
  4. Siz ve çocuklarınızı tek bir sağlık sigortası poliçesinde güvence altına almayı hedefleyin. Aileniz ile birlikte tek bir poliçede sigortalanacağınız için teminat kapsamını ve üst limitleri dikkatlice belirleyin.
  5. İleri yaştaki anne ve babanıza da sağlık sigortası almak isteyebilirsiniz. Ancak evli çocuklar, anne ve babaları ile aynı poliçede sigortalanmaz. Anne ve babanız için bireysel sağlık sigortası tercih edebilirsiniz.
  6. Bekar çocuklar, anne ve babaları ile birlikte tek bir poliçede sigortalanabilir. Ancak özel aile sağlık sigortası primini etkileyen en önemli faktörlerden biri yaştır. 50 yaş altı sağlık sigortası primi ile 50 yaş üstü sağlık sigortası primi arasında ciddi fark vardır. Ayrıca ileri yaştaki büyüklerinizin poliçe kullanım oranının da yüksek olacağını hesaba katmalısınız. İleri yaştaki büyükleriniz ile birlikte sağlık sigortası yaptırmanız; ödeyeceğiniz primi ve hasarsızlık oranınızı büyük ölçüde etkileyecektir. Bizim tavsiyemiz; anne ve babanız için kendinizden ayrı sağlık sigortası yaptırmanızdır.
Ailenizin ihtiyaçlarına ve bütçesine en uygun tamamlayıcı sağlık sigortasını bulabilmeniz için sigorta danışmanlarımız size yardım etmeye hazır! Teklif alın, uzmanlarımızdan hemen yararlanmaya başlayın!

İleri Yaştaki Anne ve Babanız için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Yıllarca sizin için her türlü fedakarlığı yapan anne ve babanız için sizde bir şey yapmak istemez misiniz?

Anne ve babanızın ilerleyen yaşından dolayı birçok hastalığı olabilir. Sizde anne ve babanız için tamamlayıcı sağlık sigortası aile paketi yaptırarak, konforlu özel bir hastanede sıra beklemeden, en iyi doktorlarda tedavi olmasını sağlayabilirsiniz.

Elbette ileri yaştaki büyükleriniz için her sigorta şirketi size kapıyı açmayacaktır. Sigorta şirketlerinin, tamamlayıcı sağlık sigortası için belirlediği üst yaş sınırı vardır. Üst yaş sınırı sigorta şirketine göre değişmektedir. Kimi sigorta şirketi 55 yaşına kadar tamamlayıcı sağlık sigortası yaparken, kimi sigorta şirketi 64 yaşına kadar sigortalamaktadır. 

Bir diğer önemli konu; tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında geçmişten gelen hiçbir hastalığın teminat altına alınmamasıdır. Genç veya ileri yaşta olmanız bu durumu değiştirmez. Doğuştan gelen veya kronikleşmiş tüm hastalıklara ait tedavi masrafları, poliçe kapsamında değerlendirilmemektedir.

Geçmişte yaşadığım bir hastalığı sigorta şirketi nereden bilebilir ki?” diye düşünebilirsiniz. Ancak sizin tüm hastalık geçmişiniz kayıt altında tutulmaktadır. Sigorta şirketlerinin hasar bölümünde çalışan doktorlar ise bu kayıtlara ulaşabilmektedir.

Bu durum sizi umutsuzluğa sürüklemesin. İleri yaştaki anne ve babanız için 80 yaşına kadar tamamlayıcı sağlık sigortası sunan bir sigorta şirketi mevcuttur.

Türk Nippon Sigorta Sağlığınız Bizde Poliçesi

Türk Nippon Sigorta “Sağlığınız Bizde” poliçesi ile 80 yaşını aşmamış SGK'lı olan kişileri güvence altına alır. Sağlığınız Bizde poliçesinin en büyük artısı ise geçmişten gelen hastalıkları da teminat altına alıyor olmasıdır. Medical Park Hastaneler Grubunda kullanılan bu poliçe, kronik hastalıkları olan aile büyükleriniz için 1 yıllık güvence oluşturur. Bu poliçeyi satın almanın tek şartı ise aile büyüğünüz ile birlikte sağlıklı birinin daha sigortalanmasıdır.

Aile büyükleriniz için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız, onlar için ayrı sağlık sigortası teklifi almanız daha mantıklı olacaktır. Bu tavsiyemizin 2 sebebi vardır:

  • Evli olmayan kişiler, anne ve babaları ile tek bir poliçe altında sigortalanabilmektedir. Ancak sigorta şirketinin, ileri yaştaki anne ve baba için hasar ödeme miktarı daha fazla olacaktır. Sizin yaşınız genç ve sağlık durumunuz iyi olsa dahi anne ve babanız ile sigortalandığınızdan dolayı birçok avantajı kaybedebilirsiniz. (Hasarsızlık indirimi alamazsınız ve yenileme döneminde sürprim uygulanabilir.)
  • Evli olan kişiler, aile tamamlayıcı sağlık sigortasına sadece eşini ve çocuklarını dahil edebilmektedir. Yani tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıracak olan kişi evli olduğundan dolayı, kendi anne ve babası ile aynı sağlık poliçesi içinde sigortalanamaz.

Aile Sağlık Sigortası Fiyatları

Her geçen gün artan masraflardan dolayı sizin ve ailenizin sağlık ihtiyaçlarını geri plana atıyor olabilirsiniz. Fakat bir gün sağlık ihtiyaçlarınızı geri plana atamayacağınız bir durumla karşılaşabilir ve tüm birikiminizi bir anda harcamanız gerekebilir. Özel hastanede sadece bir doktor muayenesi için ödeyeceğiniz ücreti düşünürseniz, tamamlayıcı aile sağlık sigortası satın almak daha doğru bir karar olacaktır.

Bebeğiniz, çocuklarınız, eşiniz, ileri yaştaki anne ve babanız için tamamlayıcı sağlık sigortası aile paketi teklifi almayı unutmayın. İnternet sitemizden, 16 sigorta şirketinin aile sağlık sigortası fiyatlarını ve kapsamını karşılaştırabilirsiniz. Aklınıza takılan bir durum olduğunda  0216 368 45 45 numaradan sigorta danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Aile Sağlık Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Aile için sağlık sigortası hesaplamasının farklı kriterleri söz konusudur. Poliçe teminatlarına ve sigorta şirketinin fiyat politikasına bağlı olarak aile sağlık sigortası fiyatları ve hesaplaması farklılık gösterebilir. Bu nedenle aile özel sağlık sigortası ya da aile için sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak için sigorta danışmanlarımızla iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz.

Aile Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Aile sağlık sigortası yaptırmak için tamamlayicisaglik.com'dan teklif alabilirsiniz. Ailenizin sağlık ihtiyaçları ve gitmeyi tercih ettiğiniz özel hastanelere göre sigorta danışmanlarımız size aile tamamlayıcı sağlık sigortası veya özel sağlık sigortası tekliflerini iletecekler. Teklifleri değerlendirdikten sonra aile sağlık sigortanızı sigorta danışmanlarımız aracılığı ile hemen yaptırabilirsiniz.

Sağlık Sigortanızda Değişim İhtiyacını Ne Yaratır?

Tıpkı ihtiyaç ve değişikliklere göre giysi dolabınızı yenilemek ya da evinizi tekrar dekore etmek gibi aile sağlık sigortanızı da yeniden değerlendirmek bir hayli önemlidir. Sağlık sigortanızı evlilik, yeni bir çocuğun doğuşu veya kariyer değişimi gibi hayati durumlarda yeniden değerlendirme ihtiyacı duyabilirsiniz. Unutmayın, sizin için iyi olan sağlık sigortası sonsuza kadar “iyi” olmayabilir.

Gelin bu tip durumlara birlikte göz atalım:

Evlilik yaptınız ve eşinizin sağlığı için güvence mi oluşturmak istiyorsunuz?

Evlilik, insanlığın aşk ve tutku ile kurduğu müthiş bir şeydir. Balayından döndüğünüzde sağlık sigortanızı eşiniz açısından da düşünme zamanı gelmiştir. Kendiniz için kullandığınız mevcut sağlık poliçesine eşinizi dahil ederek kazançlı çıkabilirsiniz.

Eğer özel sağlık sigortanıza eşinizi dahil ettiğinizde fiyat çok yükseliyorsa, kazanmış olduğunuz haklar ile birlikte poliçeye eşinizi dahil ederek tamamlayıcı sağlık sigortası alabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası primi özel sağlık sigortasının primine göre daha azdır.

Ailenize yeni bir bebek mi geliyor?

Mutluluk kaynağı çocuklar, yanında bir sürü harcama ile birlikte gelir! Ebeveyn olmak, doğumdan çocuk bakımına kadar hiç aklınıza gelmeyecek harcamalarla birlikte gelir. Beklenmedik harcamaları göz önünde bulundurursanız, bu tam da aile sağlık sigortanızı yeniden değerlendirmenizi gerektirecek bir değişim olabilir.

Emekliliğe mi hazırlanıyorsunuz?

Kim emekli hayatını sağlıkla yaşamak istemez ki? Ancak, belirli ciddi hastalıklar ve rahatsızlıklar mutlu hayatınızda pürüz çıkarabilir. Emekliliğinizin iyi bir şekilde geçmesi için iyi bir sağlık sigortasına ihtiyacınız olacaktır. Sağlık sigortaları hem kritik hastalık durumlarında strese girmenizi önler hem de finansal yönden bağımsız kalmanızı sağlar. Ani bir gelir kaybı yaşadığınızda, finansal olarak da eksik hissedersiniz. Şu anki planınız sağlık sigortası gereksinimlerinizi karşılıyor mu yoksa yeniden değerlendirme gerektirir mi diye mutlaka kontrol edin.

Maaş zammı ya da terfi mi aldınız?

Bir terfi veya daha yüksek avantajlara sahip bir iş yeri ya da yüksek maaş, başarı yolunda attığınız sağlam adım olabilir. Gelir seviyesindeki yükseliş ve hayat tarzındaki ani değişim sonucunda aile sağlık sigortanızı yeniden değerlendirmeniz oldukça önemlidir. Ek bir bütçe ile daha iyi bir sağlık planına geçiş yapabilir ve daha iyi bir teminat sahibi olabilirsiniz.

Sigortacınız hakkında olumsuz bir şey mi duydunuz?

Eğer sigortacınız hakkında çeşitli hikayeler veya hasar taleplerinin reddedilmesi gibi olaylar duyduysanız o zaman aile sağlık sigortanızı yeniden değerlendirmenizde fayda var.

Aile Sağlık Sigortası Neden Yeniden Değerlendirilmelidir?

Poliçe Kapsamının Yetersiz Kaldığı Durumlarda

Sağlık gereksinimleriniz için daha iyi teminatlar sunan bir başka sağlık planı olabilir. O zaman neden daha düşük veya yetersiz teminatlı eski planınızla kalasınız? Başka bir plana geçerek zar zor kazandığınız paranın bir kısmını koruyabilirsiniz. Çünkü primi yıllardır kullandığınız sigortadan daha düşük olabilir. Böyle bir durumu anlamanız ve doğru anda yeniden değerlendirme yapmanız tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Anlaşmalı Hastane Ağındaki Değişikliklerde

Bölgenizdeki anlaşmalı hastaneler değişip, sizi uzaktaki bir hastaneye gitmek zorunda bırakabilir. Favori anlaşmalı hastanenizin artık sizin sigortanızı kabul etmiyor olması gibi bir durumla karşılaşmak bir hayli can sıkıcı olabilir. Öte yandan, daha iyi anlaşmalı hastaneler sunan diğer sigorta şirketlerini de mutlaka inceleyin. Fiyat konusunda fark yaratabilir.

Artan İlaç Fiyatlarında

Enflasyon yüzünden ilaç fiyatları da zirve yaptı. İlaç fiyatları, bir sağlık sigortası planı tarafından karşılanmasa da hastanedeki tedaviniz sırasında çıkan ilaç harcamalarını karşılayabilir. Sağlık harcamalarınızı artıran bir durumlarda sağlık sigortanızı tekrar değerlendirin.

Katılım Payı Oranının Sizi Zorladığı Durumlarda

Katılım payı oranları, gerçekleştirilen tıbbi tedaviler için sizin ödediğiniz paydır. Bir parçasını sizin ödediğiniz bu toplam borcun kalan kısmı sigortacı tarafından karşılanır. En başından hiç katılım payı olmayan bir planla ilerlemek en iyisidir. Eğer şu anki sigortanızda katılım payı oranı mevcutsa, aile sağlık sigortanızı tekrar değerlendirmeniz iyi olacaktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında katılım payı oranları uygulanmamaktadır. Özel sağlık sigortalarındaki katılım payı oranları ise sizin seçeceğiniz plana göre değişiklik gösterebilir.

Ek Teminatların Yetersizliğinde

En başta kabul ettiğiniz basit özelliklere sahip poliçeye sıkışıp kalmış olabilirsiniz. Artık piyasadaki diğer ürünleri ek özelliklerine göre incelemenizin vakti gelmiş demektir. Bu ek özelliklere; ambulans çağırma, hasarsızlık indirimi, yenileme garantisi gibi örnekler verilebilir. Sigortanızdan memnun olmadığınızı düşünüyorsanız, sağlık sigortanızı derhal yeniden gözden geçirmeye bakın.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 15 Aralık 2017 Cuma

Güncellenme Tarihi: 8 Mart 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın